Πολύ σωστά τα λες, συμπυκνώνει όλη τη λογική των μπονσάι (και όχι μόνο) η τελευταία σου φράση.Χρήστος έγραψε: Διάβασμα και ενέργεια . 2 κανόνες της ζωής.. Δίχως γνώση δεν υπάρχει σωστή πράξη και δίχως πράξη τι να κανεις την γνώση..
Νέος στο σπορ
-
- Imperial Masterpiece
- Δημοσιεύσεις: 2840
- Εγγραφή: 04 Οκτ 2011, 14:53
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Re: Νέος στο σπορ
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
- Imperial
- Δημοσιεύσεις: 787
- Εγγραφή: 03 Απρ 2012, 21:06
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2016, 15:41
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Νέος στο σπορ
Υπέροχο το κείμενο σου, ενα μεγάλο παράθυρο στον μικροκοσμο αυτών των φοβερών νάνων δέντρων. Βρόχινο νερό συλλέγουμε, ήλιο να συλλέξουμε να τον δώσουμε στο δέντρο εσωτερικά σπιτι η την θεμιτή υγρασία/θερμοκρασία παλι δύσκολο και Αν γίνεται εχει κόστος.Sim62 έγραψε:Καλωσήρθες στο bonsaiforum.
Οπως σου είπαν και οι προηγούμενοι ο όρος " bonsai εσωτερικού χώρου" είναι λίγο παραπλανητικός. Πρόκειται περισσότερο για ένα εμπορικό τρύκ ονομασίας των παραγωγών και μεταπωλητών mallsai μαζικής παραγωγής τα οποία από πολλούς δεν θεωρούνται καν bonsai ή έστω εκλαμβάνονται ώς πολύ χαμηλής ποιότητας τέτοια. Βέβαια όλοι έχουμε στη συλλογή μας ένα ή περισσότερα από αυτά και τα αγαπάμε και τα περιποιούμαστε εξίσου με τα άλλα δέντρα που δημιουργούμε μόνοι μας.
Μια άλλη άποψη εξίσου βάσιμη είναι ότι ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά από αρκετούς παραγωγούς της Ανατολής για να περιγράψει τις συνθήκες θερμοκηπίου που χρειάζονται ορισμένα είδη συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Ενα θερμοκήπιο θεωρείται κατα μία έννοια σαν εσωτερικός χώρος αλλά δεν έχει καμμιά σχέση με το σαλόνι μας..
Για τους περισσότερους ευκαιριακούς αγοραστές bonsai ανά τον κόσμο, δυστυχώς τα δέντρα αυτά θεωρούνται σαν ένα διακοσμητικό στοιχείο στο σαλόνι ή στην βιβλιοθήκη τους και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Η πιο διάσημη φράση με την λέξη bonsai παγκοσμίως θα πρέπει να είναι η φράση " είχα ένα bonsai αλλά μου ξεράθηκε". Αφού το είχες στο σαλόνι, τι περίμενες να κάνει ?
Τα τριχοειδή ριζίδια που αναφέρεις δύο φορές σαν να τα θεωρείς πρόβλημα, αν κατάλαβα καλά, είναι αυτά που θρέφουν τα δέντρα. Στην καλλιέργεια bonsai παλέυουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τριχοειδή ριζίδια. Οι μεγαλύτερες και πιο χοντρές ρίζες στην φύση χρειάζονται μόνο για την στήριξη του δέντρου αλλά στον περιορισμένο μικρόκοσμο ενός bonsai σε πότ η ανάγκη αυτή τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει λόγω του μικρού όγκου του δέντρου, άρα οι μεγάλες και χοντρές ρζες είναι άχρηστες και συνήθως αφαιρούνται. Και όταν αφαιρούνται διεγείρεται στο δέντρο η δημιουργία των λεπτών τριχοειδών ριζών που είναι απαραίτητες.
Το τρίτο σημείο είναι ο κομμένος κορμός που αναφέρεις. Πράγματι υπάρχουν Γιαπωνέζοι παραγωγοί και φυτώρια που αναπτύσουν bonsai από σπόρο και έχουν την υπομονή και την κουλτούρα να περιμένουν 50 ή και περισσότερα χρόνια περιποιούμενοι τα δέντρα αυτά 2 ή 3 γενιές για να πάρουν κάτι εξαιρετικό.
Αλλά αγαπητέ μου για μας τους υπόλοιπους θασώτες των bonsai δυστυχώς η ζωή είναι μικρή και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να προσπαθήσουμε με διάφορες τεχνικές κλαδέματος κορμού και κλαδιών να πάρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Σε διαβεβαιώνω ότι είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες και θεμιτές τεχνικές και δέντρα που έχουν δημιουργηθεί κατ΄αυτόν τον τρόπο ακόμη και από σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο των bonsai δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πρώτα. Η μόνη απαραίτητη προυπόθεση είναι να κατακτήσει κάποιος τις τεχνικές αυτές και στην περίπτωσή μας αυτό μπορεί να γίνει με διάβασμα και πρακτική εξάσκηση.
Τωρα τα ριζίδια που λες μπήκα στο νόημα. Θα κοιτάξω να ειμαι σε αυτο το κομμάτι συνεπής, οπως και σε πολλα ακομα που πρέπει να προσέχω.. Διάβασμα και ενέργεια . 2 κανόνες της ζωής.. Δίχως γνώση δεν υπάρχει σωστή πράξη και δίχως πράξη τι να κανεις την γνώση..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 1464
- Εγγραφή: 08 Φεβ 2014, 13:32
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 81 times
Re: Νέος στο σπορ
Καλωσήρθες στο bonsaiforum.
Οπως σου είπαν και οι προηγούμενοι ο όρος " bonsai εσωτερικού χώρου" είναι λίγο παραπλανητικός. Πρόκειται περισσότερο για ένα εμπορικό τρύκ ονομασίας των παραγωγών και μεταπωλητών mallsai μαζικής παραγωγής τα οποία από πολλούς δεν θεωρούνται καν bonsai ή έστω εκλαμβάνονται ώς πολύ χαμηλής ποιότητας τέτοια. Βέβαια όλοι έχουμε στη συλλογή μας ένα ή περισσότερα από αυτά και τα αγαπάμε και τα περιποιούμαστε εξίσου με τα άλλα δέντρα που δημιουργούμε μόνοι μας.
Μια άλλη άποψη εξίσου βάσιμη είναι ότι ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά από αρκετούς παραγωγούς της Ανατολής για να περιγράψει τις συνθήκες θερμοκηπίου που χρειάζονται ορισμένα είδη συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Ενα θερμοκήπιο θεωρείται κατα μία έννοια σαν εσωτερικός χώρος αλλά δεν έχει καμμιά σχέση με το σαλόνι μας..
Για τους περισσότερους ευκαιριακούς αγοραστές bonsai ανά τον κόσμο, δυστυχώς τα δέντρα αυτά θεωρούνται σαν ένα διακοσμητικό στοιχείο στο σαλόνι ή στην βιβλιοθήκη τους και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Η πιο διάσημη φράση με την λέξη bonsai παγκοσμίως θα πρέπει να είναι η φράση " είχα ένα bonsai αλλά μου ξεράθηκε". Αφού το είχες στο σαλόνι, τι περίμενες να κάνει ?
Τα τριχοειδή ριζίδια που αναφέρεις δύο φορές σαν να τα θεωρείς πρόβλημα, αν κατάλαβα καλά, είναι αυτά που θρέφουν τα δέντρα. Στην καλλιέργεια bonsai παλέυουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τριχοειδή ριζίδια. Οι μεγαλύτερες και πιο χοντρές ρίζες στην φύση χρειάζονται μόνο για την στήριξη του δέντρου αλλά στον περιορισμένο μικρόκοσμο ενός bonsai σε πότ η ανάγκη αυτή τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει λόγω του μικρού όγκου του δέντρου, άρα οι μεγάλες και χοντρές ρζες είναι άχρηστες και συνήθως αφαιρούνται. Και όταν αφαιρούνται διεγείρεται στο δέντρο η δημιουργία των λεπτών τριχοειδών ριζών που είναι απαραίτητες.
Το τρίτο σημείο είναι ο κομμένος κορμός που αναφέρεις. Πράγματι υπάρχουν Γιαπωνέζοι παραγωγοί και φυτώρια που αναπτύσουν bonsai από σπόρο και έχουν την υπομονή και την κουλτούρα να περιμένουν 50 ή και περισσότερα χρόνια περιποιούμενοι τα δέντρα αυτά 2 ή 3 γενιές για να πάρουν κάτι εξαιρετικό.
Αλλά αγαπητέ μου για μας τους υπόλοιπους θασώτες των bonsai δυστυχώς η ζωή είναι μικρή και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να προσπαθήσουμε με διάφορες τεχνικές κλαδέματος κορμού και κλαδιών να πάρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Σε διαβεβαιώνω ότι είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες και θεμιτές τεχνικές και δέντρα που έχουν δημιουργηθεί κατ΄αυτόν τον τρόπο ακόμη και από σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο των bonsai δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πρώτα. Η μόνη απαραίτητη προυπόθεση είναι να κατακτήσει κάποιος τις τεχνικές αυτές και στην περίπτωσή μας αυτό μπορεί να γίνει με διάβασμα και πρακτική εξάσκηση.
Οπως σου είπαν και οι προηγούμενοι ο όρος " bonsai εσωτερικού χώρου" είναι λίγο παραπλανητικός. Πρόκειται περισσότερο για ένα εμπορικό τρύκ ονομασίας των παραγωγών και μεταπωλητών mallsai μαζικής παραγωγής τα οποία από πολλούς δεν θεωρούνται καν bonsai ή έστω εκλαμβάνονται ώς πολύ χαμηλής ποιότητας τέτοια. Βέβαια όλοι έχουμε στη συλλογή μας ένα ή περισσότερα από αυτά και τα αγαπάμε και τα περιποιούμαστε εξίσου με τα άλλα δέντρα που δημιουργούμε μόνοι μας.
Μια άλλη άποψη εξίσου βάσιμη είναι ότι ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά από αρκετούς παραγωγούς της Ανατολής για να περιγράψει τις συνθήκες θερμοκηπίου που χρειάζονται ορισμένα είδη συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Ενα θερμοκήπιο θεωρείται κατα μία έννοια σαν εσωτερικός χώρος αλλά δεν έχει καμμιά σχέση με το σαλόνι μας..
Για τους περισσότερους ευκαιριακούς αγοραστές bonsai ανά τον κόσμο, δυστυχώς τα δέντρα αυτά θεωρούνται σαν ένα διακοσμητικό στοιχείο στο σαλόνι ή στην βιβλιοθήκη τους και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Η πιο διάσημη φράση με την λέξη bonsai παγκοσμίως θα πρέπει να είναι η φράση " είχα ένα bonsai αλλά μου ξεράθηκε". Αφού το είχες στο σαλόνι, τι περίμενες να κάνει ?
Τα τριχοειδή ριζίδια που αναφέρεις δύο φορές σαν να τα θεωρείς πρόβλημα, αν κατάλαβα καλά, είναι αυτά που θρέφουν τα δέντρα. Στην καλλιέργεια bonsai παλέυουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τριχοειδή ριζίδια. Οι μεγαλύτερες και πιο χοντρές ρίζες στην φύση χρειάζονται μόνο για την στήριξη του δέντρου αλλά στον περιορισμένο μικρόκοσμο ενός bonsai σε πότ η ανάγκη αυτή τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει λόγω του μικρού όγκου του δέντρου, άρα οι μεγάλες και χοντρές ρζες είναι άχρηστες και συνήθως αφαιρούνται. Και όταν αφαιρούνται διεγείρεται στο δέντρο η δημιουργία των λεπτών τριχοειδών ριζών που είναι απαραίτητες.
Το τρίτο σημείο είναι ο κομμένος κορμός που αναφέρεις. Πράγματι υπάρχουν Γιαπωνέζοι παραγωγοί και φυτώρια που αναπτύσουν bonsai από σπόρο και έχουν την υπομονή και την κουλτούρα να περιμένουν 50 ή και περισσότερα χρόνια περιποιούμενοι τα δέντρα αυτά 2 ή 3 γενιές για να πάρουν κάτι εξαιρετικό.
Αλλά αγαπητέ μου για μας τους υπόλοιπους θασώτες των bonsai δυστυχώς η ζωή είναι μικρή και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να προσπαθήσουμε με διάφορες τεχνικές κλαδέματος κορμού και κλαδιών να πάρουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Σε διαβεβαιώνω ότι είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες και θεμιτές τεχνικές και δέντρα που έχουν δημιουργηθεί κατ΄αυτόν τον τρόπο ακόμη και από σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο των bonsai δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πρώτα. Η μόνη απαραίτητη προυπόθεση είναι να κατακτήσει κάποιος τις τεχνικές αυτές και στην περίπτωσή μας αυτό μπορεί να γίνει με διάβασμα και πρακτική εξάσκηση.
-
- Imperial Masterpiece
- Δημοσιεύσεις: 2840
- Εγγραφή: 04 Οκτ 2011, 14:53
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Re: Νέος στο σπορ
Καλημέρα και καλώς μας ήρθες! Δέντρο "εσωτερικού χώρου" δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει στη φύση, έτσι δεν υπάρχει και bonsai. Όλα τα δέντρα χρειάζονται καθαρό αέρα, ήλιο (ανάλογα με το είδος) και να νιώθουν την αλλαγή των εποχών. Τα μόνα δέντρα που ίσως να ήταν "ευτυχισμένα" σε εσωτερικό χώρο είναι κάποια τροπικά είδη που δεν πολυσυμπαθούν το κλίμα της χώρας μας.
Η ελιά ειδικά, αφού είσαι και Κρητικός το ξέρεις καλύτερα, είναι καθαρά ενδημικό είδος και σαφέστατα χρειάζεται να είναι έξω. Όσο για τα ιαπωνικά μπονσάι, καποια είναι από σπόρο,αλλά το εξαιρετικό αποτέλεσμα που αναφέρεις είναι και αποτέλεσμα εξαιρετικών τεχνικών και εμπειρίας, οπότε μην απογοητεύεσαι.
Η ελιά ειδικά, αφού είσαι και Κρητικός το ξέρεις καλύτερα, είναι καθαρά ενδημικό είδος και σαφέστατα χρειάζεται να είναι έξω. Όσο για τα ιαπωνικά μπονσάι, καποια είναι από σπόρο,αλλά το εξαιρετικό αποτέλεσμα που αναφέρεις είναι και αποτέλεσμα εξαιρετικών τεχνικών και εμπειρίας, οπότε μην απογοητεύεσαι.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Re: Νέος στο σπορ
Βρε παιδιά ωραίο κείμενο. Μπράβο σας.vaggelakos7 έγραψε:Το δέντρο σου είναι από καταβολάδα και δεν είναι bonsai αλλά malsai.
προστέθηκε πρίν 1 λεπτό 22 δευτερόλεπτα:
Ρίξε μια ματιά στο κείμενο http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... llsai.html
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2016, 15:41
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Νέος στο σπορ
Άρα να μεταφύτευσω άμεσα προ Οκτώβρη και να το αφήσω για καιρό ήρεμο μονο πότισμα-λίπανσηvaggelakos7 έγραψε:Το δέντρο σου είναι από καταβολάδα και δεν είναι bonsai αλλά malsai.
προστέθηκε πρίν 1 λεπτό 22 δευτερόλεπτα:
Ρίξε μια ματιά στο κείμενο http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... llsai.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Imperial
- Δημοσιεύσεις: 787
- Εγγραφή: 03 Απρ 2012, 21:06
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Νέος στο σπορ
Το δέντρο σου είναι από καταβολάδα και δεν είναι bonsai αλλά malsai.
προστέθηκε πρίν 1 λεπτό 22 δευτερόλεπτα:
Ρίξε μια ματιά στο κείμενο http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... llsai.html
προστέθηκε πρίν 1 λεπτό 22 δευτερόλεπτα:
Ρίξε μια ματιά στο κείμενο http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... llsai.html
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2016, 15:41
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Νέος στο σπορ
Διάβασα ειναι εσωτερικού χώρου .. Μια ωρα λέει στον ήλιο την ημέρα φτάνει. Το χεις δοκιμάσει; Ο κορμός ειναι κομμένος και δεν νομίζω αν και θα το θέλα να στρίψει λιγο.. Ευχαριστώ για της ευχές!DimosA έγραψε:Καλώς ήρθες στην παρέα μας..
Πολύ όμορφο το δεντράκι σου...
Έχω και εγώ μία ίδια με την δικιά σου και επειδή πιάνει βαμβακαδα και ή δικιά μου βάζω νερο με πράσινο σαπούνι όπως είπε και ο Χάρης...
Μπορείς και με την πίεση του νερού να την διώξεις όμως αρκει να κρατάει τον κορμό του δέντρου.
Καλή διαμονή στο forum και καλή επιτυχία με το δεντράκι σου..
Άρα οι Ασιάτες που τα εχουν παράδοση, τα φυτεύουν τακτικά σε σπόρο για αυτο ειναι τόσο εξαιρετικά.. Εμείς απλώς ενα δεντριλιο μερικών ετών το .. "Πετσοκόβουμε" παροκορφα και ως δια μαγείας μπονσάιKostas έγραψε:Καλώς τον. Για να δεις ελιά δέντρο μπονσαι χωρίς κομμένη την κορυφή θα είναι από σπόρο που μάλλον είναι απίθανο. Τα περισσότερα είναι κομμένα τα δέντρα στο κορυφή.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Νέος στο σπορ
Καλώς ήρθες στην παρέα μας..
Πολύ όμορφο το δεντράκι σου...
Έχω και εγώ μία ίδια με την δικιά σου και επειδή πιάνει βαμβακαδα και ή δικιά μου βάζω νερο με πράσινο σαπούνι όπως είπε και ο Χάρης...
Μπορείς και με την πίεση του νερού να την διώξεις όμως αρκει να κρατάει τον κορμό του δέντρου.
Καλή διαμονή στο forum και καλή επιτυχία με το δεντράκι σου..
Πολύ όμορφο το δεντράκι σου...
Έχω και εγώ μία ίδια με την δικιά σου και επειδή πιάνει βαμβακαδα και ή δικιά μου βάζω νερο με πράσινο σαπούνι όπως είπε και ο Χάρης...
Μπορείς και με την πίεση του νερού να την διώξεις όμως αρκει να κρατάει τον κορμό του δέντρου.
Καλή διαμονή στο forum και καλή επιτυχία με το δεντράκι σου..
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2016, 15:41
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Νέος στο σπορ
Ευχαριστώ θα το βγάλω μερικές ερωτήσεις:
-Ποια μπονσάι ειναι εσωτερικού χώρου; Μαρεσει η ελιά αλλα κι αυτη εξωτερικού βέβαια ..
- γιατι κόβουν τους κορμούς στα μπονσάι φυτωρίων/ανθοπωλειων; Τα καλα μπονσάι εχω δει ειναι χωρίς κομμένο κορμό, οπως πάνε τα κλαριά του, μήπως καποια δεν εχουν τάση να βγάλουν χαμηλά του κορμού κλαριά και τα αναγκάζουν ετσι;;
- με την μεταφύτευση, απο άνοιξη τωρα με την ζέστη η προλαβαίνω ακομα; Ζω Κρήτη δεν φημίζεται για κρύο .. Το ριζικό σύστημα ειναι πολυ λεπτό. Τι να προσέξω ώστε να παμε καλα;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-Ποια μπονσάι ειναι εσωτερικού χώρου; Μαρεσει η ελιά αλλα κι αυτη εξωτερικού βέβαια ..
- γιατι κόβουν τους κορμούς στα μπονσάι φυτωρίων/ανθοπωλειων; Τα καλα μπονσάι εχω δει ειναι χωρίς κομμένο κορμό, οπως πάνε τα κλαριά του, μήπως καποια δεν εχουν τάση να βγάλουν χαμηλά του κορμού κλαριά και τα αναγκάζουν ετσι;;
- με την μεταφύτευση, απο άνοιξη τωρα με την ζέστη η προλαβαίνω ακομα; Ζω Κρήτη δεν φημίζεται για κρύο .. Το ριζικό σύστημα ειναι πολυ λεπτό. Τι να προσέξω ώστε να παμε καλα;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2016, 15:41
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Νέος στο σπορ
Σε ευχαριστώ θα το βγάλω εσωτερικού χώρου bonsai ποια ειναι αν ειναι εύκολο; Μαρεσει η ελιά αλλα αυτη αν θέλει εξω.. Ερώτηση: τα περισσότερα εχουν κομμένο κορμό οπως αυτο που συζητάμε. Γιατι ; Και απλά αφήνουν 10-15 κυρία και δευτερεύοντα κλαδια για διαμόρφωση. Όσα επαγγελματικά μπονσάι κι αν εχω δει, κάνουν κορυφή οπως τα κανονικά δέντρα, τι συμβαίνει; ειδα ρίζες ειναι λεπτές σαν τρίχες απο άνοιξη θα αλλάξει σε πάχος το ριζικό σύστημα η θα βγάλω όσο μπορω χώμα και όσο κρατήσουν απο το παλιο; Πολλές ερωτήσεις το ξερω, μα ενα μπονσάι ειναι περίεργο σπορ επειδη δεν ειναι ενα δέντρο που θα μεγαλώσει με την βολή του στο χωράφι και όποτε θες το κλαδεύεις.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χρήστος την 10 Σεπ 2016, 18:14, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
-
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 6682
- Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:37
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 135 times
- Επικοινωνία:
Re: Νέος στο σπορ
Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας. Το δέντρο σου ονομάζεται carmona fukien tea. Η βαμβακαδα φεύγει εύκολα με τα χέρια. Επίσης μπορείς να ψεκαζεις με νερό και σαπουνι. Εάν έχεις πράσινο οικολογικό αλλιώς και μερικές σταγόνες φερυ κάνει. Να το ποτιζεις όταν χρειάζεται με ποτιστηρι. Κάποια στιγμή να αλλαξεις γλαστρακι εάν θες να σου ζησει και να βάλεις νέο χώμα.
Να το βγαλεις εκτός σπιτιού αύριο το πρωί και να το αφήσεις σε ένα σκιερό μέρος και να μην το ξαναβάλεις μέσα στο σπίτι.
Έχουμε ακόμα πολλά να πούμε για το δεντρο σου.
Να το βγαλεις εκτός σπιτιού αύριο το πρωί και να το αφήσεις σε ένα σκιερό μέρος και να μην το ξαναβάλεις μέσα στο σπίτι.
Έχουμε ακόμα πολλά να πούμε για το δεντρο σου.
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: 10 Σεπ 2016, 15:41
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Νέος στο σπορ
Έκανα αρχή με μπονσάι απο ανθοπωλείο. Λίγη ενημέρωση για είδος του μπονσάι και για την βαμβακαδα, γιατι μου έπιασε, σαν ασβέστης ειναι και κολλάει στα χέρια σαν αραχνουφαντο. Δυο μερες μετα που το πήρα! Τι να κανω πιστεύετε; Μου ειπαν άνα 2 μερες βύθιση με γλάστρα ως αρχή του κορμού για μερικά λεπτά, και πως κοντά σε παράθυρο εσωτερικως ειναι οκ...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.