Αμυγδαλιά

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
alexcorfu
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Επικοινωνία:

Re: Αμυγδαλιά

Δημοσίευση από alexcorfu »

Έκανα ένα πρόχειρο και πολύ παιδικό γραφικό, αλλά με τους υπολογιστές δεν είμαι και καλός φίλος... Απλά για να δείτε πώς το έχω στο μυαλό μου! Φυσικά θα αξιολογηθεί και η πρόταση του Χάρη, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ! Κάθε άλλη ιδέα και συμβουλή, καλοδεχούμενη. Δώρη, ναι, για φέτος θα το αφήσω να αναπτύξει ό,τι μπορεί στα κατάλληλα σημεία πάντα, για να επιλέξουμε τα καλύτερα κλαδάκια.
DSC07650.JPG
DSC07651.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Πράγματικα είναι πολύ σπάνιο και δύσκολο να βρεις ένα τόσο καλό υλικό. Πρόσεχε το.

Και επειδή την έχω πατήσει με κάτι παρόμοιο που ακόμα το κλαίω, αν θες τη γνώμη μου μη κλαδεψεις καθόλου φέτος. Τα νέα κλαδιά σε αυτά τα είδη είναι ζωτικής σημασίας. Μπορείς να καθοδηγήσεις όποια χρειάζεσαι και κλαδευεις απο του χρόνου

Στάλθηκε από το HTC Desire 310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

Αλεξη καλη επιτυχια!μου αρεσει η ιδεα της ομπρελας αρχικα..δεν νομιζω να γινει ομορφο,θα γινει απλα υπεροχο με την φροντιδα σου..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

RiaDr έγραψε:Φιλόδοξο project! Αν τα καταφέρεις με την "ομπρέλα" θα γίνει ονειρεμένο! Να μας κρατάς ενήμερους.
Σίγουρα!... Αν ήμουν καλός με τα γραφικά του υπολογιστή, θα έκανα μια εικόνα για το πώς το βλέπω. Θα προσπαθήσω όμως... Το σχέδιο του Χάρη είναι ωραίο και αλλάζει δραστικά τη μορφή. Η σκέψη μου είναι πιο απλή, δίχως να αλλάζει κάτι στο όλο "στήσιμο"... Απλά "clip and grow"...!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Φιλόδοξο project! Αν τα καταφέρεις με την "ομπρέλα" θα γίνει ονειρεμένο! Να μας κρατάς ενήμερους.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

SIORSPATHIS
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από SIORSPATHIS »

πολυ καλο! Ταλαιπωρηθηκατε ολοι παντως! και εσεις και το δεντρακι σας!![img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_e_smile.gif[/img] Ενα καλο ριζικο συστημα να γινει τωρα και ολα θα πανε κατ'ευχην....
Άβαταρ μέλους

Topic author
alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

karesansui έγραψε:Ωραίο project ! Αλήθεια, πως το σκέφτεστε για διαμόρφωση όπως σημειώνεις ;
(Από την άλλη μεριά δεν θα το σκαλίσετε ; )

Έχει αρκετές ιδιαιτερότητες Παναγιώτη! Η πρώτη ιδέα είναι να δημιουργηθεί μία όσο το δυνατόν συμπαγής "ομπρέλα" από κλαδάκια που να μην ξεπεράσει το ύψος του νεκρού ξύλου, με συνεχές κορφολόγημα. Από την εμπρόσθια πλευρά, θα ήθελα να δώ σε ποιά σημεία και πόσα μάτια θα ανοίξουν, έτσι ώστε να σκαλιστούν και οι κρυφές των κομμένων κλαδιών.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 16 Φεβ 2016, 10:19 --
Harris έγραψε:Πράγματι project που κοιτάς μακριά! Ωραία παρουσίαση και φωτογραφίες.

Ευχαριστώ Χάρη! Αν πάνε όλα καλά, πιστεύω σε λιγότερο από το προβλεπόμενο να έχει γίνει μια καλή βάση για την τελική μορφή, όπως την έχω σκεφθεί, εκτός και αν υπάρξει καμμιά καλύτερη ιδέα!... Αυτό το στηρίζω στη μεγάλη ζωτικότητα του φυτού. Οι δύο τελευταίες φωτό, έχουν διαφορά μιας εβδομάδας από τις προηγούμενες (με το τρυπάνι), συν ότι έχει κορφολογηθεί ήδη δύο φορές! Θα δούμε, ελπίζω να συνεχίσει έτσι...

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 16 Φεβ 2016, 10:30 --
Hfestion έγραψε:Πολύ ωραίο κομμάτι! Μπράβο! Καλο ξεκίνημα από μένα.

Σ' ευχαριστώ Δώρη! Θα γίνει ό, τι είναι δυνατόν, συνυπολογίζοντας καταστάσεις που έχουν σχέση με το μέγεθος αλλά κυρίως με το... βάθος τέτοιων δένδρων! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... shifty.gif[/img]

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Πολύ ωραίο κομμάτι! Μπράβο! Καλο ξεκίνημα από μένα.

"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Πράγματι project που κοιτάς μακριά! Ωραία παρουσίαση και φωτογραφίες.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Ωραίο project ! Αλήθεια, πως το σκέφτεστε για διαμόρφωση όπως σημειώνεις ;
(Από την άλλη μεριά δεν θα το σκαλίσετε ; )
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Αμυγδαλιά

Καλησπέρα σε όλους! Επ' ευκαιρία της περιόδου κατά την οποία οι αμυγδαλιές αποτελούν ένα υπέροχο θέαμα, θεωρώ πως ταιριάζει η παρουσία ενός τέτοιου δένδρου. Το συγκεκριμένο, είχε φυτρώσει ανάμεσα στις πέτρες μιας "λιθιάς" και μεγαλώνοντας με τα χρόνια, επέφερε αλλοιώσεις στη δομή της. Κάποια στιγμή, το δένδρο κόπηκε χαμηλά έτσι ώστε να εμποδιστεί η ζημιά την οποία θα προκαλούσε ενδεχόμενη πτώση του λόγω βάρους. Με τον καιρό έπειτα, μεγάλωσαν 3-4 κλαδιά στα πλάγια τα οποία είχαν φτάσει σε ύψος γύρω στα 2,50 μέτρα χονδρικά. Δεδομένης της ζημιάς που είχε γίνει στη λιθιά με τα χρόνια - πολλές πέτρες είχαν αποκολληθεί - αποφασίσαμε να ρισκάρουμε να αφαιρέσουμε το δένδρο, έτσι ώστε να μην επιλεγεί η πιο εύκολη λύση... Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, το δένδρο αντιμετωπίζεται ως "ζιζάνιο" και καταστρέφεται με διαφόρους τρόπους. Πολύ δύσκολα όμως, ακόμα κι εάν το θέλουμε, γίνεται να αποκομίσουμε επαρκή ριζίδια. Στην περίπτωσή μας, σταθήκαμε αρκετά τυχεροί, μιας και υπήρχε αρκετό χώμα στη θέση των πετρών που έφυγαν από τη θέση τους. Αφού πήραμε όσο περισσότερα ριζίδια ήταν δυνατό, κόψαμε και τα κλαδιά και το φυτέψαμε σε μια τεράστια γλάστρα... Όταν ανέκαμψε (σχετικά γρήγορα) και εφ' όσον τα νέα βλαστάρια είναι σε σημείο όπου μπορούμε να συζητήσουμε για μια νέα διαμόρφωση, σας το παρουσιάζω για τα σχόλια και τις κριτικές σας!
DSC07627.JPG
DSC07630.JPG
DSC07628.JPG
DSC07629.JPG
DSC07634.JPG
DSC07635.JPG
DSC07650.JPG
DSC07651.JPG
DSC07644.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση