Acer Orange Dream συμβουλές & ερωτήσεις

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Απάντηση

BILLPAN
Omono
Omono
Has thanked: 143 times
Been thanked: 84 times

Re: Acer Orange Dream συμβουλές & ερωτήσεις

Δημοσίευση από BILLPAN »

Johnnyb έγραψε:
10 Οκτ 2023, 19:28
Σκέφτηκα απλώς τώρα που δεν είναι τόσο καυτός ο ήλιος μήπως χρειαζόταν να το βγάλω σε απεθείας έκθεση στον ήλιο.

Άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζεται.

Τα δικά μου τα έχω σε πλήρη σκιά ακόμα αυτή την εποχή, δεν παθαίνουν τίποτα. Προτιμώ να επιλέγω την ασφαλέστερη επιλογή... 

Φροντίζω πάντως στις αρχές της άνοιξης να παίρνουν αρκετό ήλιο...

These users thanked the author BILLPAN for the post:
Hfestion (11 Οκτ 2023, 23:27)
Rating: 7.14%

Topic author
Johnnyb
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 15 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από Johnnyb »

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια, η αλήθεια είναι οτι το πρόσεχα πάρα πολύ διότι ξέρω πόσο ευαίσθητο είναι. Ωστόσο όλο αυτό τον καιρό το έχω έξω σε μπαλκόνι (βορεινό) που δεν το βλέπει ο ήλιος παρα μόνο πολύ νωρίς το πρωί. Σκέφτηκα απλώς τώρα που δεν είναι τόσο καυτός ο ήλιος μήπως χρειαζόταν να το βγάλω σε απεθείας έκθεση στον ήλιο.

ps: θα ανεβάσω και φωτό όταν φορέσει τα φθινοπωρινά του που τόσο πολύ περιμένω !!

BILLPAN
Omono
Omono
Has thanked: 143 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από BILLPAN »

Πολλά συγχαρητήρια, το κράτησες σε άψογη κατάσταση σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο καλοκαίρι με παρατεταμένο καύσωνα (ιδιαίτερα στην Αθήνα).

Τώρα δεν είναι σωστό να το έχεις μέσα, στην πραγματικότητα του κάνει κακό. Θα έπρεπε να το είχες ξαναβγάλει από τέλη Αυγούστου. Βρες του ένα σημείο με πλήρη σκιά όπως λέει ο Hfestion. Έχε υπόψη σου ότι σαν είδος θέλει συχνό πότισμα, προκειμένου να μετριάσεις το κάψιμο, που δεν μπορείς να αποφύγεις εντελώς το καλοκαίρι στη χώρα μας (ειδικά στην Αθήνα). Βοηθάει και το ψέκασμα του φυλλώματος. Οι ξεραμένες άκρες των φύλλων που βλέπεις είναι ακριβώς αυτό, κάψιμο από την ζέστη. Είναι το ελάχιστο κάψιμο που μπορεί να επιτευχθεί με άκρα προσοχή, οπότε και πάλι μπράβο σου (αν κάποιος έχει καταφέρει κάτι καλύτερο ας μας το πει, προσωπικά δεν νομίζω ότι γίνεται)! Όντως πάντως το συγκεκριμένο είδος είναι από τα πιο ανθεκτικά για την τη χώρα μας. Για περισσότερα δες εδώ: https://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=3&t=9954
These users thanked the author BILLPAN for the post:
Johnnyb (10 Οκτ 2023, 19:28)

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 341 times
Been thanked: 269 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Hfestion »

Μιλάμε για ένα φυλλοβόλο δέντρο. Η ομορφιά σε αυτά είναι πως φαίνεται η κάθε εποχή επάνω στα φύλλα τους. Οπότε ναι, είναι φυσιολογικό.
Αν θες την γνώμη μου, βρες του ενα ωραίο σημείο. Θα το βλέπεις και θα χαίρεσαι και αυτό θα συνηθίσει εκεί.
Αυτού του είδους τα Acer είναι ανθεκτικά για το κλήμα της Αθήνας στην περίπτωση που ζεις στην Αθήνα. Προτείμουν την σκιά, διαφορετικά θα καίγονται τα φύλλα τούς.

These users thanked the author Hfestion for the post:
Johnnyb (10 Οκτ 2023, 19:29)

Topic author
Johnnyb
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 15 times
Been thanked: 2 times

Acer Orange Dream συμβουλές & ερωτήσεις

Δημοσίευση από Johnnyb »

Καλημέρα στην ομάδα,

έχω το acer που θα δείτε στις φωτογραφίες περίπου 7 μήνες, προσπάθησα πολύ να το προστατέψω όλο το καλοκαίρι απο τις υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής μου και πιστεύω τα κατάφερα. Θα ήθελα να ρωτήσω όμως, τωρα που σιγά σιγά μαλακώνει ο καιρός, μπορώ να το βγάλω τελείως στον ήλιο ή θα το ζορίσω; Επιπλέον παρατήρω στις άκρες κάποιον κλαδιών που  ότι έχουν αρχίζει να καφετίζουν είναι φυσιολογικό αυτό; Όταν πέσουν τα φύλλα του θα επανέλθω και με νέο ερώτημα για συμβουλές περί κλαδέματος ώστε να ξεκινήσω να το διαμορφώνω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 
379663282_847169653400372_1428031684089916211_n.jpg

380558703_664283925673135_6191130110360117905_n.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση