Προϊστορικό δάσος αποκαλύπτεται μετά από καταιγίδες

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Άβαταρ μέλους

Συγγραφέας
Vasilhs
Imperial
Imperial
Δημοσιεύσεις: 753
Εγγραφή: πριν από 8 χρόνια
Been thanked: 2 times
Κατάσταση: Χωρίς σύνδεση

Προϊστορικό δάσος αποκαλύπτεται μετά από καταιγίδες

Δημοσίευση #1 από Vasilhs » πριν από 4 μήνες

Προϊστορικό δάσος αποκαλύπτεται μετά από καταιγίδες στον κόλπο τουCardiganστην Ουαλία του Ηνωμένου Βασιλείου

Εικόνα


Μετάφραση & Επιμέλεια:
 Ελένη Ραντζούδη,
 Δασολόγος
– Περιβαλλοντολόγος
Ένα προϊστορικό δάσος, σε ένα απόκοσμο τοπίο, περιλαμβάνει κορμούς από εκατοντάδες βελανιδιές που νεκρώθηκαν πριν από 4.500 χρόνια. Το δάσος αποκαλύφθηκε μετά από άγριες καταιγίδες που απογύμνωσαν τις παραλίες στον κόλπο τουCardigan, από χιλιάδες τόνους άμμου. Το δάσος τηςBorthεκτεινόταν για μίλια στις ελώδεις εκτάσεις μεταξύBorthκαιYnyslas, πριν από την αλλαγή του κλίματος. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έθαψε το δάσος κάτω από στρώματα τύρφης, άμμου και αλμυρού νερού.

Εικόνα

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πεύκα, σκλήθρα, δρύες και σημύδες μεταξύ των πρέμνων που έχουν κατά καιρούς εκτεθεί σε πολύ θυελλώδεις χειμώνες, όπως το έτος 2010, όταν τμήμα των λειψάνων ενός δέντρου αποκαλύφθηκε σε μια βολική προς παρατήρηση θέση απέναντι από το κέντρο επισκεπτών. Τα σκελετικά δέντρα λέγεται ότι έχουν ενισχύσει τον τοπικό μύθο του χαμένου βασιλείουCantrer Gwaelod, που πνίγηκε κάτω από τα κύματα. Τα δέντρα σταμάτησαν να αναπτύσσονται πριν από 4.500 με 6.000 χρόνια, όταν η στάθμη του νερού ανέβηκε και ένα παχύ στρώμα τύρφης που σχηματίστηκε.

Εικόνα
Φέτος μια μεγάλη λωρίδα του χαμένου δάσους αποκαλύφθηκε. Τους τελευταίους μήνες αρχαιολόγοι διαπίστωσαν, επίσης, μια ξύλινη διάβαση πεζών σε κοντινή απόσταση, που αποκαλύφθηκε από τις καταιγίδες. Η ανακάλυψη έγινε από τουςRoss CookκαιDeanna Groom, που ανήκουν στη Βασιλική Επιτροπή για την αρχαία και ιστορικά μνημεία της Ουαλίας. Οι αρχαιολόγοι επισκέφθηκαν την παραλία περπατώντας, στον απόηχο των καταιγίδων, για να ελέγξουν για τυχόν νέα ευρήματα. Η διάβαση ήταν φτιαγμένο από μικρού μήκους σανίδες που συγκρατούνται στη θέση τους με όρθια στηρίγματα.
Εικόνα

Η κατασκευή χρονολογήθηκε μεταξύ 3.100 – 4.000 ετών, που χτίστηκε από τους ντόπιους κατοίκους που αναζητούσαν τρόπους να αντιμετωπίσουν την διαβίωση σε ένα περιβάλλον κατακλυόμενο όλο και πιο συχνά από το νερό.

Εικόνα

Πριν από δύο χρόνια είχαν βρεθεί ίχνη από ανθρώπους και ζώα που διατηρήθηκαν στην σκληρή ανώτερη επιφάνεια ενός στρώματος τύρφης, μαζί με διασπαρμένες καμένες πέτρες από αρχαίες εστίες.

Εικόνα

Ένα παράκτιο σύστημα άμυνας για την προστασία του σύγχρονου χωριού ξεκίνησε το 2012, αλλά όπως η πρόσφατη έκθεση του εντυπωσιακού προϊστορικού τοπίου αποδεικνύει, η ακτή εξακολουθεί να πλήττεται από καταιγίδες και πλημμύρες που συνεχίσουν να την απογυμνώνουν.

Εικόνα

Φωτογραφίες:Keith Morris/LNPΠηγή: dasarxeio.com

Σχετικά με τις σημύδες ως δέντρα μπονσαι υπάρχει ένα ωραίο άρθρο στην βιβλιοθήκη μας. http://library.bonsaiforum.gr/index.php/bonsaiart/%CF%83%CE%B7%CE%BC%CF%8D%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%83%CE%AC%CE%B9.html

Άβαταρ μέλους

myrtilos
Shohin
Shohin
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
Has thanked: 32 times
Been thanked: 10 times
Κατάσταση: Χωρίς σύνδεση

Δημοσίευση #2 από myrtilos » πριν από 4 μήνες

Εντυπωσιακό,ελπίζω να μην σαπίσουν τώρα που εκτίθενται.

Άβαταρ μέλους

basili76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: πριν από 6 μήνες
Has thanked: 1 time
Κατάσταση: Χωρίς σύνδεση

Δημοσίευση #3 από basili76 » πριν από 4 μήνες

Πολύ ενδιαφέρον. Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση

Άβαταρ μέλους

marios
Imperial
Imperial
Δημοσιεύσεις: 1203
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times
Κατάσταση: Χωρίς σύνδεση

Δημοσίευση #4 από marios » πριν από 4 μήνες

Bravo. Ευχαριστούμε Βασίλη.


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση