ο κήπος μου
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 399 times
- Been thanked: 334 times
Re: ο κήπος μου
Χαχαχαχαχαχα, και νόμιζα πως ήμουν ο μοναδικός που κοιτάω πάντα στις γωνιές και δίπλα από τους κάδους
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 222 times
Όλο λέω τέρμα, δεν μπαίνει άλλο φυτό στον κήπο, αλλά...
Φίκος μπεντζαμιν. βρέθηκε στα σκουπιδια αρχές Φεβρουαρίου. Κόπηκε γιατί ήταν 1,5μ περίπου. Χρειάστηκε να πειράξω αρκετά την ρίζα για να χωρέσει σε μια μεγάλη γλάστρα που είχα. Και μπήκε στην σακούλα.
Σήμερα βγήκε και θα μείνει στην σκιά. Έχει πετάξει από όλους τους κορμους.
Φίκος μπεντζαμιν. βρέθηκε στα σκουπιδια αρχές Φεβρουαρίου. Κόπηκε γιατί ήταν 1,5μ περίπου. Χρειάστηκε να πειράξω αρκετά την ρίζα για να χωρέσει σε μια μεγάλη γλάστρα που είχα. Και μπήκε στην σακούλα.
Σήμερα βγήκε και θα μείνει στην σκιά. Έχει πετάξει από όλους τους κορμους.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Συντονιστής
Μπορείς για να τα βοηθήσεις ψεκάζοντας με εκχύλισμα φυκιών διαφυλλικα μόλις πέσει ο ήλιος. Θεωρώ δεδομένο πως τα έχεις σε σκιερό μέρος και σε μέρος που δεν τα χτυπάει ο ήλιος. Αν είσαι τυχερός και βρέξει, βγάλτα στην βροχή.
-
Topic author - Imperial
Γιώργο, αυτά που ξερίζωσε ο αέρας, συνήλθαν. Τα προστατευω βέβαια όπως λες. Άλλα έχουν προβλημα.Giorgos έγραψε:01 Ιαν 1970, 23:06είχα κι εγώ κανα δυο που τα έριξε κάτω ο αέρας. Θα πρότεινα να τα έχεις σε ημισκιά με τακτικό πότισμα και να περιμένεις να ξεπεράσουν το σοκ.
Βελανιδιά, αγριοφυστικια, βερυκοκιά.
-
- Omono
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 190 times
είχα κι εγώ κανα δυο που τα έριξε κάτω ο αέρας. Θα πρότεινα να τα έχεις σε ημισκιά με τακτικό πότισμα και να περιμένεις να ξεπεράσουν το σοκ.Τα συγκεκριμένα γλίτωσαν όλα.
Έχω 3 - 4 που έχουν ζοριστεί από την μεταφυτευση. Τους ρίχνω φύκια, ακτιβοζινη, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Συντηρούνται, αλλά υπάρχει ανησυχητική στασιμότητα. Εάν δεν πετάξουν για να βοηθήσουν να αναπτυχθεί και το ριζικό σύστημα, δεν βλέπω να την βγάζουν.
καμιά συμβουλή;
-
- Συντονιστής
-
Topic author - Imperial
Τα συγκεκριμένα γλίτωσαν όλα.
Έχω 3 - 4 που έχουν ζοριστεί από την μεταφυτευση. Τους ρίχνω φύκια, ακτιβοζινη, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Συντηρούνται, αλλά υπάρχει ανησυχητική στασιμότητα. Εάν δεν πετάξουν για να βοηθήσουν να αναπτυχθεί και το ριζικό σύστημα, δεν βλέπω να την βγάζουν.
καμιά συμβουλή;
-
- Συντονιστής
-
Topic author - Imperial
Νέες εισαγωγές στον κήπο από τους φίλους Γιάννη (Ioanisu62) και Βασίλη (BILLPAN).
Βοκαμβίλια λευκή και Serissa Variegated μετά την πρώτη ανοιξιάτικη μεταφύτευση από πλευράς μου. Σύντομα θα αποκτήσουν και δικό τους θέμα.
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο!
Βοκαμβίλια λευκή και Serissa Variegated μετά την πρώτη ανοιξιάτικη μεταφύτευση από πλευράς μου. Σύντομα θα αποκτήσουν και δικό τους θέμα.
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 7.14%
-
- Shohin
- Has thanked: 77 times
- Been thanked: 63 times
Καλημερα καλο μηνα!!!
Μας πεθανε ο κωλοαερας 5 μερες τωρα.παντου καμμενα φυλλα υπαρχουν πλεον και τουμπαρισμενες γλαστρες!!!
Ελπιζω να μην εχεις απωλειες και να ανακαμψουν γρηγορα!
Μας πεθανε ο κωλοαερας 5 μερες τωρα.παντου καμμενα φυλλα υπαρχουν πλεον και τουμπαρισμενες γλαστρες!!!
Ελπιζω να μην εχεις απωλειες και να ανακαμψουν γρηγορα!
-
Topic author - Imperial
Μεγάλο πλήγμα ο αέρας αυτές τις μέρες.
Κάποια τα βρήκα με τις ρίζες πάνω. Ελπίζω να τα έσωσα. Θα δούμε το επόμενο διάστημα.
Κάποια τα βρήκα με τις ρίζες πάνω. Ελπίζω να τα έσωσα. Θα δούμε το επόμενο διάστημα.
-
Topic author - Imperial
-
- Συντονιστής
Δεν ξέρεις πόσο ζηλεύω (με την καλή έννοια) πού έχεις έναν κήπο με τόσα διαφορετικά ανθη!!!
Μπράβο φίλε! Συγχαρητήρια!
Μπράβο φίλε! Συγχαρητήρια!
-
- Imperial
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 115 times
Μια χαρά είναι το 50 - 50 για το κλίμα μας. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει αναλόγως του τρόπου που διαχειρίζεται τα φυτά του ως προς το πότισμα και τη λίπανση. Ανάλογα με τη συχνότητα ποτίσματος και λίπανσης (ιδίως όταν μιλάμε για υγρό λίπασμα) που προτιμάει ο καθένας, προσαρμόζει και το υπόστρωμά του και αντιστρόφως, ανάλογα με το υπόστρωμα, προσαρμόζουμε και τη συχνότητα του ποτίσματος μας και της λίπανσής μας. Το κλειδί είναι στη συχνότητα του ποτίσματος και της λίπανσης (και στον τρόπο λίπανσης), όχι στο υπόστρωμα.
Πολύ ωραία τα άνθη σου Θάνο...!!! Μπράβο σου!!!
-
Topic author - Imperial
Φέτος έχω τρελαθεί στις μεταφυτεύσεις. Έχω κάνει πάρα πολλές, πολύ κούραση. Αύριο θα κάνω κάποια τελευταία και μετά διάλειμμα για Πάσχα. Θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα κάποια μεσογειακά και οι φικοι.
Σιγά σιγά θα αρχίσω να ανεβάζω updates στα θέματά μου, για το αρχείο. Ελπίζω να είναι για το σύνολο χωρίς απώλειες.
Και επειδη το συζητάμε, εγω εχω κλεισει σε 50% ανοργανο, 50% οργανικο. Σε αυτο εχω καταληξει κυριως βασει των τοπικών συνθηκών το καλοκαίρι (δηλ. περίπου 8 μηνες) αλλά και των αντοχων μου για ποτισμα.
Μικρό δείγμα από τα ανθη μου.
Σιγά σιγά θα αρχίσω να ανεβάζω updates στα θέματά μου, για το αρχείο. Ελπίζω να είναι για το σύνολο χωρίς απώλειες.
Και επειδη το συζητάμε, εγω εχω κλεισει σε 50% ανοργανο, 50% οργανικο. Σε αυτο εχω καταληξει κυριως βασει των τοπικών συνθηκών το καλοκαίρι (δηλ. περίπου 8 μηνες) αλλά και των αντοχων μου για ποτισμα.
Μικρό δείγμα από τα ανθη μου.