ο κήπος μου
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 219 times
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 334 times
Re: ο κήπος μου
Δεν ξέρεις πόσο ζηλεύω (με την καλή έννοια) πού έχεις έναν κήπο με τόσα διαφορετικά ανθη!!!
Μπράβο φίλε! Συγχαρητήρια!
Μπράβο φίλε! Συγχαρητήρια!
-
- Imperial
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 115 times
Μια χαρά είναι το 50 - 50 για το κλίμα μας. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει αναλόγως του τρόπου που διαχειρίζεται τα φυτά του ως προς το πότισμα και τη λίπανση. Ανάλογα με τη συχνότητα ποτίσματος και λίπανσης (ιδίως όταν μιλάμε για υγρό λίπασμα) που προτιμάει ο καθένας, προσαρμόζει και το υπόστρωμά του και αντιστρόφως, ανάλογα με το υπόστρωμα, προσαρμόζουμε και τη συχνότητα του ποτίσματος μας και της λίπανσής μας. Το κλειδί είναι στη συχνότητα του ποτίσματος και της λίπανσης (και στον τρόπο λίπανσης), όχι στο υπόστρωμα.
Πολύ ωραία τα άνθη σου Θάνο...!!! Μπράβο σου!!!
-
Topic author - Imperial
Φέτος έχω τρελαθεί στις μεταφυτεύσεις. Έχω κάνει πάρα πολλές, πολύ κούραση. Αύριο θα κάνω κάποια τελευταία και μετά διάλειμμα για Πάσχα. Θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα κάποια μεσογειακά και οι φικοι.
Σιγά σιγά θα αρχίσω να ανεβάζω updates στα θέματά μου, για το αρχείο. Ελπίζω να είναι για το σύνολο χωρίς απώλειες.
Και επειδη το συζητάμε, εγω εχω κλεισει σε 50% ανοργανο, 50% οργανικο. Σε αυτο εχω καταληξει κυριως βασει των τοπικών συνθηκών το καλοκαίρι (δηλ. περίπου 8 μηνες) αλλά και των αντοχων μου για ποτισμα.
Μικρό δείγμα από τα ανθη μου.
Σιγά σιγά θα αρχίσω να ανεβάζω updates στα θέματά μου, για το αρχείο. Ελπίζω να είναι για το σύνολο χωρίς απώλειες.
Και επειδη το συζητάμε, εγω εχω κλεισει σε 50% ανοργανο, 50% οργανικο. Σε αυτο εχω καταληξει κυριως βασει των τοπικών συνθηκών το καλοκαίρι (δηλ. περίπου 8 μηνες) αλλά και των αντοχων μου για ποτισμα.
Μικρό δείγμα από τα ανθη μου.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Topic author - Imperial
Δοκίμασα φέτος διάφορα. Κόκκινο, κεραμιδί, ωχρά, μαύρο. Σε μικρές ποσότητες οπότε δεν φαίνεται πολύ στα υπόλοιπα. Έχω και κάποια ακόμα. Τσιμεντοχρωμα είναι σε σκόνη που αναμιγνύεται με το μίγμα.
Το φυσικό τελικά μου αρέσει καλύτερα.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 334 times
-
Topic author - Imperial
Σε ευχαριστώ πολύ.Ontherun έγραψε: ↑07 Ιαν 2025, 11:55Παρα πολυ ωραια!!!εκπληκτικη δουλεια σε ολα τα σχηματα.
Μια ερωτηση για το μειγμα σου θελω να κανω και για το τελικο βαρος ενος ποτ.
Τσιμεντο-τυρφη-περλιτης-νερο ή χρησιμοποιεις κατι αλλο?
Απο βαρος αν μπορεις επιλεκτικα να μας δωσεις πληροφοριες αναλογα με το μεγεθος!
Και παλι μπραβο!!!
Σε αυτά που έχω μέχρι τώρα δεν είχα προσθέσει κάτι άλλο. Μόνο αυτά που αναφέρεις (1 μέρος τύρφη, 1 μέρος περλίτη και 3/4 τσιμέντο). Δεν είχα κάποιο πρόβλημα, εκτός από ένα αρκετά μεγάλο που μου άνοιξε όταν το σήκωσα από τις άκρες ενώ ήταν φυτεμένο . Το κόλλησα με σιλικόνη συγκόλλησης και το έχω ακόμα.
Φέτος σε αυτά έβαλα και ίνες πολυπροπυλενίου και ένα βελτιωτικό γαλάκτωμα σκυροδέματος. Σχετικά με το γαλάκτωμα διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις γιατί μάλλον κλείνει τους πόρους και το αδιαβροχοποιεί, κάτι που δεν το θέλω. Θα δούμε. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, αντέχουν πολύ. επιπλέον έχω την δυνατότητα να φτιάξω μεγαλύτερες, σε μεγέθη που δεν βρίσκω εύκολα ή στοιχίζουν πολύ.
Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς το βάρος, πρέπει να τις ζυγήσω, αλλά δεν είναι βαριές. Προφανώς δεν είναι σαν τις πλαστικές αλλά καμμία σχέση με τις τσιμεντένιες. Είναι πιο κοντά στο βάρος που έχουν οι πήλινες ίδιου μεγέθους, ίσως και ελαφρύτερες
- Rating: 7.14%
-
- Shohin
- Has thanked: 77 times
- Been thanked: 63 times
Παρα πολυ ωραια!!!εκπληκτικη δουλεια σε ολα τα σχηματα.
Απο βαρος αν μπορεις επιλεκτικα να μας δωσεις πληροφοριες αναλογα με το μεγεθος!
Και παλι μπραβο!!!
Και παλι μπραβο!!!
-
Topic author - Imperial
hypertufa pots.
Προετοιμασία για την άνοιξη.
Προετοιμασία για την άνοιξη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 28.57%
-
- Shohin
- Has thanked: 109 times
Εδω, θα ηθελα να συμπληρωσω οτι σε οσα φυτωρια bonsai εχω βρεθει,
δεν θα πω σε ποιες πολεις γιατι εχουμε και τον "Βασιλακη Καΐλα" Ontherun που θα κλαιει παλι,
σαν αυτα τα δικα σου χειροποιητα stands δεν εχω δει πουθενα τοσο ομορφα και τοσο...
Ουτε λεξη δεν βρισκω! Μπραβο!
δεν θα πω σε ποιες πολεις γιατι εχουμε και τον "Βασιλακη Καΐλα" Ontherun που θα κλαιει παλι,

σαν αυτα τα δικα σου χειροποιητα stands δεν εχω δει πουθενα τοσο ομορφα και τοσο...
Ουτε λεξη δεν βρισκω! Μπραβο!

-
- Shohin
- Has thanked: 109 times
Θανο καλησπερα,
Δεν ειχα δει αυτο το θεμα σου, εχω μεινει αλαλος!
Χιλια μπραβο για το μερακι σου και την αισθητικη σου!
Πανεμορφα ολα...
Δεν ειχα δει αυτο το θεμα σου, εχω μεινει αλαλος!
Χιλια μπραβο για το μερακι σου και την αισθητικη σου!
Πανεμορφα ολα...