Νέο zanthoxylum piperitum
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Νέο zanthoxylum piperitum
Καλά εγώ έχω εκπλαγεί ήδη που το μισό σακουλάκι είναι χόμα κανονικό. Τεσπα... Σε ευχαριστώ για την συμβουλή δεν το ήξερα αυτό.My Nellie έγραψε:Θα εκπλαγείς από το πόση σκόνη θα βγάλει.
Να μη την αναπνέεις, να μη πάει στα μάτια και να πλύνεις καλά τα χέρια μετά.
Φιλικά Γιάννης...
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

Philip έγραψε:
Βρες κανενα ''τουλι'' απο καμια βαπτισηκανει κ αυτο.
![]()
Η βρες καμια ψιλη σιτα![]()
Πουλανε παντος ......στα σκευη μαγειρικης .
Υ.Γ. ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Φιλικά Γιάννης...
-
Philip
- Masterpiece

Βρες κανενα ''τουλι'' απο καμια βαπτισηGiannis έγραψε:Ναι κι απο όσο είδα τώρα το σακουλάκι έχει μπόλικη. Την πατήσαμεPhilip έγραψε: Αν βρεις κανενα κοσκινο καλο ειναι να το κοσκινισεις. Ετσι θα φυγει η σκονη που εχει κ θα μεινουν τα πετραδακια![]()
Αν μεινει πολυ σκονη , αυτη με το ποτισμα θα γινει σαν πηλος κ υπαρχει κινδυνος να σου κανει ζημια στην ριζα.Που θα βρω τώρα κόσκινο :s
Η βρες καμια ψιλη σιτα
Πουλανε παντος ......στα σκευη μαγειρικης .
Υ.Γ. ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

Ναι κι απο όσο είδα τώρα το σακουλάκι έχει μπόλικη. Την πατήσαμεPhilip έγραψε: Αν βρεις κανενα κοσκινο καλο ειναι να το κοσκινισεις. Ετσι θα φυγει η σκονη που εχει κ θα μεινουν τα πετραδακια![]()
Αν μεινει πολυ σκονη , αυτη με το ποτισμα θα γινει σαν πηλος κ υπαρχει κινδυνος να σου κανει ζημια στην ριζα.
Φιλικά Γιάννης...
-
Philip
- Masterpiece

Αν βρεις κανενα κοσκινο καλο ειναι να το κοσκινισεις. Ετσι θα φυγει η σκονη που εχει κ θα μεινουν τα πετραδακιαGiannis έγραψε:Κοσκινίζετε;; Αφού είναι σαν πετραδάκια απο χόμα ;;Harris έγραψε: To akadama πρεπει να το κοσκινίσεις για καλύτερα αποτελέσματα...
Αν μεινει πολυ σκονη , αυτη με το ποτισμα θα γινει σαν πηλος κ υπαρχει κινδυνος να σου κανει ζημια στην ριζα.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 177 times
- Επικοινωνία:
To akadama πρεπει να το κοσκινίσεις για καλύτερα αποτελέσματα...Giannis έγραψε:Καλός σας βρήκαPhilip έγραψε:Γεια σου Γιαννη κ απο μενα . Καλως ηρθες στην παρεα μας.![]()
Τωρα αν σου πω οτι υπαρχουν τεχνικες για να μεγαλωσει το δεντρακι σου κ σε μικροτερο ποτ απο αυτο που ειναι θα με πεις τρελλο.![]()
![]()
Η καλλιεργεια δεντρων σε μικρο ποτ ειναι διαφορετικη απο τις συμβατικες μεθοδους καλλιεργειας. Ειναι διαφορετικες απο αυτες που μας εχουν διδαξει ή εχουμε μαθει απο τους δικους μας.
Ετσι παρασυρομαστε με τις τεχνικες που εφαρμοζουμε στα δεντρα που εχουμε στον κηπο μας ,στην γλαστρα μας ,στο κτημα μας.
Με το καιρο κ την τριβη που θα εχεις με τα δεντρα μπονσαι, θα ανακαλυψεις κ εσυ τις διαφορες που υπαρχουν στην καλλιεργεια. Μεχρι τοτε λοιπον μπορεις να εφαρμοσεις αυτα που σου προτειναν τα παιδια ποιο πανω κ το παιδι απο το bonsailand χωρις να αντιμετωπισεις καποιο ιδιαιτερο προβλημα.
Εσύ Philip πρέπει να είσαι ο ειδικός στα χώματα που είπε και το Lis@ki
Ελπίζω να το ανακαλύψω γιατί στην αρχή φένοντε λίγο βουνό
Οπότε συμφωνείς και εσυ πως εφόσον πήρα τo γιγαντιαίο pot πήρα το ακαδάμα πήρα και το δενδρόχομα θα βάλω 60% ακαδάμα και 40% δενδρόχομα και ετσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι :D ελπίζω και το Bonsai μου το ίδιο
![]()
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

Καλός σας βρήκαPhilip έγραψε:Γεια σου Γιαννη κ απο μενα . Καλως ηρθες στην παρεα μας.![]()
Τωρα αν σου πω οτι υπαρχουν τεχνικες για να μεγαλωσει το δεντρακι σου κ σε μικροτερο ποτ απο αυτο που ειναι θα με πεις τρελλο.![]()
![]()
Η καλλιεργεια δεντρων σε μικρο ποτ ειναι διαφορετικη απο τις συμβατικες μεθοδους καλλιεργειας. Ειναι διαφορετικες απο αυτες που μας εχουν διδαξει ή εχουμε μαθει απο τους δικους μας.
Ετσι παρασυρομαστε με τις τεχνικες που εφαρμοζουμε στα δεντρα που εχουμε στον κηπο μας ,στην γλαστρα μας ,στο κτημα μας.
Με το καιρο κ την τριβη που θα εχεις με τα δεντρα μπονσαι, θα ανακαλυψεις κ εσυ τις διαφορες που υπαρχουν στην καλλιεργεια. Μεχρι τοτε λοιπον μπορεις να εφαρμοσεις αυτα που σου προτειναν τα παιδια ποιο πανω κ το παιδι απο το bonsailand χωρις να αντιμετωπισεις καποιο ιδιαιτερο προβλημα.
Φιλικά Γιάννης...
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

Ναι αυτό μου το εξήγησε και απο κοντά. Μου είπε να βάλω μια στρώση ακαδάμα απο κάτω και μετά το ανακατεμενο μισό μισό δενδρόχομα - ακαδάμα απο πάνω επειδή λέει τραβάει νερό το ακαδάμα και κάνει καλύτερη αποστραγγιση.Liz@ki έγραψε:δε κραταει νερο...το καλοκαιρι τρελλαθηκαμε στο ποτισμα με τα δεντρακια που ειχανε μονο ακαδαμα.Giannis έγραψε:Είδες;; Τώρα τα κατάλαβα όλα :D Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να βάλω σκέτο ακαδάμα αλλά ο Πέτρος απο το Bonsailand μου είπε ότι μπένει μισό μισό με δενδρόχομα. Μου έδειξε και τα δικά του και ήταν όλα έτσι μισά-μισά. Είσαι σίγουρη πως μπένει και μόνο του;; Όχι τπτ άλλο αλλά μου έλεγε πως είναι και αποροφητικό αυτό και πως κρατάει νερό κλπ. Άμα είσαι σίγουρη πως μπένει μόνο του να το βάλω απλά ροτάω μην ψάχνω ύστερα κοντά γκερμό να πέσω![]()
Ισως δε το εγραψα σωστα και σε μπερδεψα, δεν κραταει υγρασια ηθελα να πω, νερο κραταει για το φυτο, απλα οταν στεγνωνει εισαι σιγουρος οτι το φυτο θελει ποτισμα
>Μπορεις να κανεις και συνδιασμο με ακαδαμα και χωμα, τυρφη κτλ
*επισης ο ιδιος στο site του δες τι γραφει![]()
http://www.bonsailand.gr/el/node/245
Φιλικά Γιάννης...
-
Philip
- Masterpiece

Γεια σου Γιαννη κ απο μενα . Καλως ηρθες στην παρεα μας.
Τωρα αν σου πω οτι υπαρχουν τεχνικες για να μεγαλωσει το δεντρακι σου κ σε μικροτερο ποτ απο αυτο που ειναι θα με πεις τρελλο.

Τωρα αν σου πω οτι υπαρχουν τεχνικες για να μεγαλωσει το δεντρακι σου κ σε μικροτερο ποτ απο αυτο που ειναι θα με πεις τρελλο.
δε κραταει νερο...το καλοκαιρι τρελλαθηκαμε στο ποτισμα με τα δεντρακια που ειχανε μονο ακαδαμα.Giannis έγραψε:Είδες;; Τώρα τα κατάλαβα όλα :D Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να βάλω σκέτο ακαδάμα αλλά ο Πέτρος απο το Bonsailand μου είπε ότι μπένει μισό μισό με δενδρόχομα. Μου έδειξε και τα δικά του και ήταν όλα έτσι μισά-μισά. Είσαι σίγουρη πως μπένει και μόνο του;; Όχι τπτ άλλο αλλά μου έλεγε πως είναι και αποροφητικό αυτό και πως κρατάει νερό κλπ. Άμα είσαι σίγουρη πως μπένει μόνο του να το βάλω απλά ροτάω μην ψάχνω ύστερα κοντά γκερμό να πέσω![]()
Ισως δε το εγραψα σωστα και σε μπερδεψα, δεν κραταει υγρασια ηθελα να πω, νερο κραταει για το φυτο, απλα οταν στεγνωνει εισαι σιγουρος οτι το φυτο θελει ποτισμα
>Μπορεις να κανεις και συνδιασμο με ακαδαμα και χωμα, τυρφη κτλ
*επισης ο ιδιος στο site του δες τι γραφει
http://www.bonsailand.gr/el/node/245
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

Εφοσον αγορασες ακαδαμα βαλε ακαδαμα! Ειναι και το καλυτερο κατα τη γνωμη μου..Liz@ki έγραψε: :S Ωχ! Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου :S Εφόσων αγόρασα το akadama τι άλλο μπορώ να βάλω μαζί του ώστε να αποφύγω το δενδρόχωμα;;; Και αν ήθελα αυτά που είπες σε τι κατάστημα μπορώ να τα βρω;;
Μπορεις να βαλεις σκετο ακαδαμα ή οπως σου εγραψε και ο Χαρης να συμπληρωσεις λιγη τυρφη
Θα σου απαντησει και ο Philip που ειναι ειδικος με τα "χωματα"
Είδες;; Τώρα τα κατάλαβα όλα :D Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να βάλω σκέτο ακαδάμα αλλά ο Πέτρος απο το Bonsailand μου είπε ότι μπένει μισό μισό με δενδρόχομα. Μου έδειξε και τα δικά του και ήταν όλα έτσι μισά-μισά. Είσαι σίγουρη πως μπένει και μόνο του;; Όχι τπτ άλλο αλλά μου έλεγε πως είναι και αποροφητικό αυτό και πως κρατάει νερό κλπ. Άμα είσαι σίγουρη πως μπένει μόνο του να το βάλω απλά ροτάω μην ψάχνω ύστερα κοντά γκερμό να πέσω
Φιλικά Γιάννης...
Εφοσον αγορασες ακαδαμα βαλε ακαδαμα! Ειναι και το καλυτερο κατα τη γνωμη μου..Giannis έγραψε::S Ωχ! Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου :S Εφόσων αγόρασα το akadama τι άλλο μπορώ να βάλω μαζί του ώστε να αποφύγω το δενδρόχωμα;;; Και αν ήθελα αυτά που είπες σε τι κατάστημα μπορώ να τα βρω;;Liz@ki έγραψε:
μπορεις να βαλεις και μειγμα χωματος:
4 μέρη Τύρφη ή έτοιμο μείγμα εμπορίου για όλες τις χρήσεις
2 μέρη απο ποταμίσια άμμο
1 μέρος Περλίτη
(αν αλλαξεις ολο το χωμα να εισαι προσεκτικος με τις ριζες...)
Μπορεις να βαλεις σκετο ακαδαμα ή οπως σου εγραψε και ο Χαρης να συμπληρωσεις λιγη τυρφη
Θα σου απαντησει και ο Philip που ειναι ειδικος με τα "χωματα"
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

:S Ωχ! Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου :S Εφόσων αγόρασα το akadama τι άλλο μπορώ να βάλω μαζί του ώστε να αποφύγω το δενδρόχωμα;;; Και αν ήθελα αυτά που είπες σε τι κατάστημα μπορώ να τα βρω;;Liz@ki έγραψε:
μπορεις να βαλεις και μειγμα χωματος:
1 μέρος Περλίτη
Φιλικά Γιάννης...
μπορεις να βαλεις και μειγμα χωματος:Giannis έγραψε: Ναι αυτά τα καφέ σαν πετραδάκια που λέω ακαδάμα πρέπει να είναι αυτο είναι τεςπα: http://www.bonsailand.gr/en/node/248 απλά αυτός μου είπε να το ανακατέψω με δενδρόχωμα έχετε καμία καλύτερη ιδέα;;
1 μέρος Περλίτη
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

Ναι αυτά τα καφέ σαν πετραδάκια που λέω ακαδάμα πρέπει να είναι αυτο είναι τεςπα: http://www.bonsailand.gr/en/node/248 απλά αυτός μου είπε να το ανακατέψω με δενδρόχωμα έχετε καμία καλύτερη ιδέα;;Liz@ki έγραψε: εφοσον δεν κοψεις ριζα, οπως σου εγραψα και παραπανω, και θελεις να αλλαξεις μονο το ποτ σε μαγαλυτερο το κανεις αν θες και τωρα, δεν υπαρχει προβλημα, και βαζεις δεντροχωμα, οπως εχει ηδη το φυτο σου, το συμπληρωνεις δηλαδη. Απλα να ξερεις οτι αυτο το χωμα δεν ειναι το καλυτερο για τα μπονσαι γιατι μπορει να κρατησει εσωτερικα υγρασια και εξωτερικα να στεγνωνει, εσυ να ποτιζεις και να κανεις ζημια στις ριζες... Το καλυτερο ειναι ο ακαδαμα γιατι ποτιζεις οσο θες και δεν κραταει καθολου υγρασια (ο Χαρης σου ειπε να βαλεις και λιγη τυρφη για να κραταει λιγο υγρασια) Επισης μπορεις να κανεις και μειγμα χωματος...υπαρχουν σχετικα αθρα και στο site.
Φιλικά Γιάννης...
εφοσον δεν κοψεις ριζα, οπως σου εγραψα και παραπανω, και θελεις να αλλαξεις μονο το ποτ σε μαγαλυτερο το κανεις αν θες και τωρα, δεν υπαρχει προβλημα, και βαζεις δεντροχωμα, οπως εχει ηδη το φυτο σου, το συμπληρωνεις δηλαδη. Απλα να ξερεις οτι αυτο το χωμα δεν ειναι το καλυτερο για τα μπονσαι γιατι μπορει να κρατησει εσωτερικα υγρασια και εξωτερικα να στεγνωνει, εσυ να ποτιζεις και να κανεις ζημια στις ριζες... Το καλυτερο ειναι ο ακαδαμα γιατι ποτιζεις οσο θες και δεν κραταει καθολου υγρασια (ο Χαρης σου ειπε να βαλεις και λιγη τυρφη για να κραταει λιγο υγρασια) Επισης μπορεις να κανεις και μειγμα χωματος...υπαρχουν σχετικα αθρα και στο site.Giannis έγραψε:Ναι δεν ήθελα να το πώ μην φανεί διαφήμηση. Εφόσον θέλω την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτηξη του Bonsai μου μου έδωσε ένα πολύ μεγαλύτερο Pot και μου πρότεινε να βάλω μέσα δεντρόχωμα κλασικό ανεμειγμένο με κάτι καφέ σαν πετραδάκια τα οποία τραβάνε λίγο νερό και βοηθάνε στο να στραγκίζει καλύτερα και να δείχνουν λόγω χρώμματος πόσο ποτισμένο είναι το δεντράκι μου είπε εφόσων θέλουμε ανάπτυξη δεν κόβω τις ρίζες απλώς του αλλάζω pot και στερεώνω με σύρμα όπως έδειχνε και το video που υπάρχει εδώ στο σχετικό άρθρο. Μου είπε ότι το Pot που είναι τόσο πολύ μεγαλύτερο το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει είναι αισθητικό πρόβλημα για τον πρώτο καιρό που το δεντράκι είναι ακόμα μικρό. Αλλά εφόσων γίνετε με σκοπό και αρέσει σε εμένα κανένα πρόβλημα. Αυτά άκουσα απο εκεί. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω;Harris έγραψε: Δηλαδη το ποτ που θα αγορασεις θα ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που εχει το δεντρο; Και με τι χωμα θα το γεμισεις/συμπληρωσεις στο νεο ποτ; (μιλησες με τον Πετρο και τι σου προτεινε? bonsailand σωστα?)
-
Giannis
Topic author - Σπορόφυτο

Ναι δεν ήθελα να το πώ μην φανεί διαφήμηση. Εφόσον θέλω την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτηξη του Bonsai μου μου έδωσε ένα πολύ μεγαλύτερο Pot και μου πρότεινε να βάλω μέσα δεντρόχωμα κλασικό ανεμειγμένο με κάτι καφέ σαν πετραδάκια τα οποία τραβάνε λίγο νερό και βοηθάνε στο να στραγκίζει καλύτερα και να δείχνουν λόγω χρώμματος πόσο ποτισμένο είναι το δεντράκι μου είπε εφόσων θέλουμε ανάπτυξη δεν κόβω τις ρίζες απλώς του αλλάζω pot και στερεώνω με σύρμα όπως έδειχνε και το video που υπάρχει εδώ στο σχετικό άρθρο. Μου είπε ότι το Pot που είναι τόσο πολύ μεγαλύτερο το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει είναι αισθητικό πρόβλημα για τον πρώτο καιρό που το δεντράκι είναι ακόμα μικρό. Αλλά εφόσων γίνετε με σκοπό και αρέσει σε εμένα κανένα πρόβλημα. Αυτά άκουσα απο εκεί. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω;Harris έγραψε: Δηλαδη το ποτ που θα αγορασεις θα ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που εχει το δεντρο; Και με τι χωμα θα το γεμισεις/συμπληρωσεις στο νεο ποτ; (μιλησες με τον Πετρο και τι σου προτεινε? bonsailand σωστα?)
Φιλικά Γιάννης...
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 177 times
- Επικοινωνία:
Giannis έγραψε:Το έχω διαβάσει ήδη χάρη σε ευχαριστώ πολύ. Μίλησα με το κατάστημα που αγόρασα το Bonsai είναι γνωστό ίσως και να το ξέρετε και εσείς, εμπορέβετε αποκληστικά και μόνο Bonsai είναι κάτι σαν θερμοκήπιο Bonsai και για την υπόληπη ελάδα εκτός Ηρακλείου Κρήτης λητουργεί και σαν e-shop. Στέλνει φυτά Plots εργαλεία παντού. Όλα αυτά τα λέω για να επισημάνω πως ο ιδιοκτήτης ξέρει απο Bonsai δεν είναι ένα ανθωπολείο απλά που έφερε ένα. Μου είπε για άμεση ανάπτυξη μιας που θέλω να το μεγαλώσω αρκετά όπως εγώ θέλω σχηματικά να του πάρω ένα αρκετά μεγαλύτερο pot και να μην κόψω ρίζες μιας που ούτε η εποχή είναι κατάλληλη αλλά ούτε είναι αυτό που πρέπει εφόσων επιζητούμε την ανάπτηξη. Οπότε είναι ασφαλείς η μεταμφύτευση. Τώρα με την βοήθεια την δικιά σας και την δικιά του ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.Harris έγραψε: Πριν αγορασεις pot διαβασε αυτο το αρθρο! ΕΔΩ : http://www.bonsaiclub.gr/articles/choos ... onsai.html
Δηλαδη το ποτ που θα αγορασεις θα ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που εχει το δεντρο; Και με τι χωμα θα το γεμισεις/συμπληρωσεις στο νεο ποτ; (μιλησες με τον Πετρο και τι σου προτεινε? bonsailand σωστα?)