Νέο zanthoxylum piperitum

Τεχνικές και φροντίδα σε ενα δέντρο για την δημιουργία μπονσάϊ
Απάντηση

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Νέο zanthoxylum piperitum

Δημοσίευση από Giannis »

Harris έγραψε:
Giannis έγραψε:
Harris έγραψε:Εχω "φτιάξει" προ-μπονσαι πεππερ απο γλαστρα... Η εμπειρια μου οταν τα φυλλα κοιτανε κατω είναι οταν το φυτο Δεν ποτιζεται καλα.... οταν Ποτιζεται πολυ... και οταν κρυωνει...
Συνήθως οταν εχει ξεραθει το χωμα το παθαίνει αυτο.... Όμως προσεχε μην γινεται το αντιθετο και το χασεις....

Τωρα που το εχεις σε μεγαλυτερη γλαστρα θα εχει πιο πολυ υγρασια να τραβήξει.... αρα προσοχη με το ποτισμα.
Καλημέρα Χάρη. Μάλλον έχεις δίκιο. Εχθές το πότισα λίγο παραπάνω δοκιμαστικά και σήμερα το πρωί είχε σηκώσει ήδη τα φύλλα του :S Μάλλον δεν το πότιζα σωστά. Όσο για τα κίτρινα φύλλα καμία ιδέα;;;
Κοιτα τα κιτρινα φυλλα μπορει να ειναι σοκ απο την μεταφυτευση... μπορει να εκοψες την ριζα που έδινε ζωή στο συγκεκριμένο κλαδακι. Μπορει να γινονταν ετσι και αλλιως....

Μην σε ανησυχει εαν έγινε μονο γι'αυτο και σε κανενα αλλο... Δεν χρειαζεται να φοβασαι αφου ειναι μεμονωμένο περιστατικό :)
Καλό αυτό :) Ωραία τώρα που βεβαιώθηκα ότι πάει καλά οκ :)
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Giannis έγραψε:
Harris έγραψε:Εχω "φτιάξει" προ-μπονσαι πεππερ απο γλαστρα... Η εμπειρια μου οταν τα φυλλα κοιτανε κατω είναι οταν το φυτο Δεν ποτιζεται καλα.... οταν Ποτιζεται πολυ... και οταν κρυωνει...
Συνήθως οταν εχει ξεραθει το χωμα το παθαίνει αυτο.... Όμως προσεχε μην γινεται το αντιθετο και το χασεις....

Τωρα που το εχεις σε μεγαλυτερη γλαστρα θα εχει πιο πολυ υγρασια να τραβήξει.... αρα προσοχη με το ποτισμα.
Καλημέρα Χάρη. Μάλλον έχεις δίκιο. Εχθές το πότισα λίγο παραπάνω δοκιμαστικά και σήμερα το πρωί είχε σηκώσει ήδη τα φύλλα του :S Μάλλον δεν το πότιζα σωστά. Όσο για τα κίτρινα φύλλα καμία ιδέα;;;
Κοιτα τα κιτρινα φυλλα μπορει να ειναι σοκ απο την μεταφυτευση... μπορει να εκοψες την ριζα που έδινε ζωή στο συγκεκριμένο κλαδακι. Μπορει να γινονταν ετσι και αλλιως....

Μην σε ανησυχει εαν έγινε μονο γι'αυτο και σε κανενα αλλο... Δεν χρειαζεται να φοβασαι αφου ειναι μεμονωμένο περιστατικό :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Εχω "φτιάξει" προ-μπονσαι πεππερ απο γλαστρα... Η εμπειρια μου οταν τα φυλλα κοιτανε κατω είναι οταν το φυτο Δεν ποτιζεται καλα.... οταν Ποτιζεται πολυ... και οταν κρυωνει...

Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Καλησπέρα παιδιά. Μετά από τρεις εβδομάδες που έχω κάνει την μεταφύτευση στο Pepe μου τα πράγματα μάλλον είναι καλά απλά λέω να πάρω και την γνώμη σας σε περίπτωση που δεν είναι να το καταλάβω εγκαίρως. Οι λόγοι που ανησυχώ είναι οι εξής. Ο πρώτος είναι πως την πρώτη εβδομάδα παρατήρησα 2-3 κίτρινα φιλαράκια, αλλά το θεώρησα λογικό γιατί μετά την μεταφύτευση πότισα πάρα πολύ και λέω από εκεί είναι. Τα αφαίρεσα και τα πέταξα. Κατά τα άλλα ήταν πράσινο γυαλιστερό και γενικά έβγαζε μια ζωντάνια. Μετά παρατήρησα πως ολόκληρο ήταν σαν να έγινε σαν "Καταρράκτης" να το πω; Όλα του τα φύλα δεν είναι όρθια δηλαδή αντί να κοιτάνε προς τα πάνω είναι σαν να "Χύνονται" κοιτάνε προς τα κάτω. Παραμένουν γυαλιστερά όμως πράσινα και δεν φαίνεται γενικά να έχει πρόβλημα. Εδώ που τα λέμε μου αρέσει όπως είναι τώρα περισσότερο από πριν, του πάει. Και σήμερα πρόσεξα ένα μεγάλο κλαδί ας το πούμε όχι μεμονωμένα φιλαράκια με τα φύλα του πάλι κίτρινα, όπως φαίνεται στην πρώτη Pic. Η γενική εικόνα του δέντρου φαίνεται στην τελευταία Pic, όπως και άλλα δύο μικρά κίτρινα φυλλαράκια που τα άφησα πάνω στην φώτο για να δείτε γενικά, μετά τα αφαίρεσα. Περιμένω τις απαντήσεις σας :)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φιλικά Γιάννης...

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Philip έγραψε::text-bravo: Γιαννη πολυ ωραιο :dance: :dance:
Ευχαριστώ πολύ Philip :) ...
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

:text-bravo: Γιαννη πολυ ωραιο :dance: :dance:

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Liz@ki έγραψε:πολυ ομορφο!! ελπιζω να τα παει καλα!
:clap:
:) :happy-jumpeveryone: :happy-smileyflower: Θα ψάξω το απόγευμα αν βρώ τίποτα ανοιχτό και για την βιταμίνη του και θα σας ενημερώσω.
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

πολυ ομορφο!! ελπιζω να τα παει καλα!
:clap:
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Οι φώτο είναι τεράστιες.

Μπορείτε να της κατεβάσετε αν δεν σας πηράζει απο εδώ. Αλλιώς να ξαναπροσπαθήσω να τις μικράνω με κάποιον άλλο τρόπο που προς το παρόν δεν βρήκα.

http://www.filejumbo.com/Download/8AE9C4DBDF92D064

Πάντως θέλω να σας πώ πως μέχρι εδώ έφτασα με την βοήθεια σας και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό όλους. Μακάρι να μην έχασε πολλές ρίζες και να πάνε τα πράγματα καλα και απο δω και πέρα :)
Φιλικά Γιάννης...

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Philip έγραψε:
Giannis έγραψε:........... Η βιταμίνη πρέπει να είναι αποκλειστικά για Bonsai ή γενικά για φυτά;; Ευχαριστώ πολύ παιδιά με ενθαρήνετε :) Ποιο αργά που θα έχω ανεβάσει κάπου τις φώτο θα τις βάλω να το δείτε καλύτερα.
Ξερεις εσυ κανενα ειδος δεντρου που το λενε μπονσαι :think: :think:

Φυσικα η βιταμινη Β κανει για ολα τα δεντρα :greetings-wavingblue:

Γιαννη περιμενουμε τις φωτο :greetings-wavingblue: :greetings-wavingblue:
Σκευτόμουνα μήπως επειδή είναι ποιο μικρά αυτά έχουν κάτι ποιο εξιδηκευμένο και απο άποψη δοσολογίας :) Βλακεία ειπα :P είμαι άσχετος αλλά το παλεύω :D Έρχοντε και οι φώτο ψάχνω κάπου να χοράνε γιατί ειναι τεράστιες.
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Giannis έγραψε:........... Η βιταμίνη πρέπει να είναι αποκλειστικά για Bonsai ή γενικά για φυτά;; Ευχαριστώ πολύ παιδιά με ενθαρήνετε :) Ποιο αργά που θα έχω ανεβάσει κάπου τις φώτο θα τις βάλω να το δείτε καλύτερα.
Ξερεις εσυ κανενα ειδος δεντρου που το λενε μπονσαι :think: :think:

Φυσικα η βιταμινη Β κανει για ολα τα δεντρα :greetings-wavingblue:

Γιαννη περιμενουμε τις φωτο :greetings-wavingblue: :greetings-wavingblue:

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Επειδή τις τράβηξα με ψηφιακή και είναι τεράστιες θα τις ανεβάσω το βράδυ να τις δείτε. Όντως οι φιγούρες βοήθησαν πολύ στο να συμπληρωθούν τα κενά. Το είχα δεί στο video εδώ του Site ότι πρέπει να βάλω λίγο χώμα ανάμεσα στις ρίζες αλλά επειδή ήταν πολύ σφιχτά μεταξύ τους είχα φοβηθεί που φύγαν κ πολλές είπα να μην το πολυζορίσω και δεν ξέρω αν έβαλα όσο έπρεπε. Η βιταμίνη πρέπει να είναι αποκλειστικά για Bonsai ή γενικά για φυτά;; Ευχαριστώ πολύ παιδιά με ενθαρήνετε :) Ποιο αργά που θα έχω ανεβάσει κάπου τις φώτο θα τις βάλω να το δείτε καλύτερα.
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ναι διχνει πολυ ωραιο εβαλες και τα κινεζικα ανθρωπακια και γεμισες το κενο που ειχες. Σημασια ειναι να εχεις κανει αυτο που σου ειπε ο Φιλιππος οπως οταν εβαζες το χωμα με το ξυλακι να εβαζες σε ολα τα μερη της ριζας χωμα, γιατι εαν δεν το εχεις κανει αυτο.... Οι ριζες θα ειναι εγκλοβισμενες και περιτριγυρισμενες απο μερη με αερα και θα ξεραθουν.

Βγαλε μας και μια φωτογραφια με φως να το δουμε καλυτερα! :)

:text-bravo:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Giannis έγραψε:
Harris έγραψε:............... Με τα υπόλοιπα που είπα τι λέτε;;; :s

Αποχωριζομαστε το παλιο χωμα με ένα λεπτο ξυλακι σιγα -σιγα ωστε να μην τραυματισουμε την ριζα. Παρατηρουμε εαν η ριζα σε καποια σημεια εχει σαπισει κ την αφαιρουμε με προσοχη.
Μπορεις να του βάλεις βιταμινη Β ωστε να το βοηθησει απο το στρες.
Τωρα θα μου πεις που θα την βρεις. Υπαρχουν πολλα σκευάσματα που την εχουν στην συσταση τους. Κυριως ομως θα την βρεις σε σκευάσματα που περιέχουν ''φυκι''. Τα περισσοτερα απο αυτα αναφερουν στις οδηγιες χρησης την εφαρμογη τους μετα απο μεταφυτευσεις.

Το αποτελεσμα δειχνει πολυ ωραιο. Εκανες καλη δουλεια :text-bravo:

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Harris έγραψε:
Τι θερμοκρασια εχει εξω εκει που εχεις τον δεντρο σου? ελπιζω να το εχεις βαλει κρυμμενο σε καμια γωνιτσα να μην εχει πολυ κρυο.... αερα κ.τ.λ
Δεν φυσάει καθόλου γύρω στους 16 βαθμούς έχει έξω δεν κουνιετε φύλο όμως. Με τα υπόλοιπα που είπα τι λέτε;;; :s
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Giannis έγραψε:Παιδιά η μεταμφύτευση έγινε. Το κακό είναι ότι όπως έβγαζα το παλιό χώμα απο τις ρίζες τις παλιές που ήταν λεπτές σπάγανε συνέχεια. Τι να πώ οι μισές μου φάνηκε πως μείνανε. Δεν ξέρω αν είναι αυτές που δεν έπρεπε να φύγουν αλλά όπως το είδα δεν νομίζω να γινόταν να φύγει το χώμα απο πάνω τους χωρίς να πάρει όσες πήρε μαζί του. Το αποτέλεσμα οπτικά τουλάχιστον είναι φανταστικό το ερωτεύτηκα ξανά απο την αρχή :romance-heartsthree: Οι ρίζες ήταν πολύ στριμογμένες σε όλα τα τοιχόματα ήταν γ ε μ ά τ ο ρίζες παντού! Όλο το χώμα μια ρίζα ήτανε, μήπως αν κόπηκαν ρίζες και ζορίστηκε να του βάλω κάποια βιταμίνη;;

Εδώ είναι η φώτο είναι νύχτα βέβαια άυριο θα βγάλω πιο καλές: [img]http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.70fda11908.jpg[/img]
Τι θερμοκρασια εχει εξω εκει που εχεις τον δεντρο σου? ελπιζω να το εχεις βαλει κρυμμενο σε καμια γωνιτσα να μην εχει πολυ κρυο.... αερα κ.τ.λ
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Παιδιά η μεταμφύτευση έγινε. Το κακό είναι ότι όπως έβγαζα το παλιό χώμα απο τις ρίζες που ήταν λεπτές σπάγανε συνέχεια. Τι να πώ οι μισές μου φάνηκε πως μείνανε. Δεν ξέρω αν είναι αυτές που δεν έπρεπε να φύγουν αλλά όπως το είδα δεν νομίζω να γινόταν να φύγει το χώμα απο πάνω τους χωρίς να πάρει όσες πήρε μαζί του. Το αποτέλεσμα οπτικά τουλάχιστον είναι φανταστικό το ερωτεύτηκα ξανά απο την αρχή :romance-heartsthree: Οι ρίζες ήταν πολύ στριμογμένες σε όλα τα τοιχόματα ήταν γ ε μ ά τ ο ρίζες παντού! Όλο το χώμα μια ρίζα ήτανε, μήπως αν κόπηκαν ρίζες και ζορίστηκε να του βάλω κάποια βιταμίνη;;

Εδώ είναι η φώτο είναι νύχτα βέβαια άυριο θα βγάλω πιο καλές: [img]http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.70fda11908.jpg[/img]
Φιλικά Γιάννης...

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

PanosBonsai έγραψε:
Giannis έγραψε:
My Nellie έγραψε:Θα εκπλαγείς από το πόση σκόνη θα βγάλει.
Να μη την αναπνέεις, να μη πάει στα μάτια και να πλύνεις καλά τα χέρια μετά.
Καλά εγώ έχω εκπλαγεί ήδη που το μισό σακουλάκι είναι χόμα κανονικό. Τεσπα... Σε ευχαριστώ για την συμβουλή δεν το ήξερα αυτό.
Τι εννοείς ότι είναι το μισό χώμα; Σκόνη; ή εκτός απο ακαδάμα έχει και κάτι άλλο;
Ναι σκόνη ενοώ. Αν ήταν κάτι άλλο θα είχα αρχίσει ήδη να φονάζω Help :P
Φιλικά Γιάννης...

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Giannis έγραψε:
My Nellie έγραψε:Θα εκπλαγείς από το πόση σκόνη θα βγάλει.
Να μη την αναπνέεις, να μη πάει στα μάτια και να πλύνεις καλά τα χέρια μετά.
Καλά εγώ έχω εκπλαγεί ήδη που το μισό σακουλάκι είναι χόμα κανονικό. Τεσπα... Σε ευχαριστώ για την συμβουλή δεν το ήξερα αυτό.
Τι εννοείς ότι είναι το μισό χώμα; Σκόνη; ή εκτός απο ακαδάμα έχει και κάτι άλλο;
Απάντηση