Podocarpus (Buddhas Pine)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Re: Podocarpus (Buddhas Pine)
Γιώργο δεν θελει πολυ νερο το συγκεκριμένο είδος... Ειναι σαν τους φικους δηλαδη.
Εαν τωρα το ξέχασες χωρις νερο και ξεραθηκαν τα φυλλα βγαλε οσα φυλλα ειναι ξερά και ρίχνε λιγοτερο νερο απο το νερο που εριχνες οταν ειχε φυλλα και να το προσεχεις. να το ψεκαζεις καθε μερα.

Εαν τωρα το ξέχασες χωρις νερο και ξεραθηκαν τα φυλλα βγαλε οσα φυλλα ειναι ξερά και ρίχνε λιγοτερο νερο απο το νερο που εριχνες οταν ειχε φυλλα και να το προσεχεις. να το ψεκαζεις καθε μερα.
-
fspike
Topic author - Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Philip έγραψε:Καταραμενα Ανθοπωλεια![]()
![]()
Παμε για άλλα![]()
Ξεραθηκε ολοσκερος ??
χαχαχαχα.....
Φίλιπ μου έχω την εντύπωση ότι δεν φταίει το ανθοπωλείο στην συγκεκριμένη περίπτωση
Έζησε και βασίλεψε κανα 2μηνο άψογα.... Το αυτοκτόνησα μάλλον
Ολάκερος...
Γιώργος
ναι καταλαβα..fspike έγραψε:Liz@ki έγραψε:προσεχε το ποτισμα!!
να τον εχεις σε μερος που δε το χτυπαει απευθειας ο ηλιος και υπομονη...
πιστευω οτι θα τον σωσεις αν προσεχεις πολυ το ποτισμα !
(ποτιζεις οταν στεγνωσει τελειως το χωμα*τωρα που δεν εχει φυλλα θελει λιγοτερο νερο)
Ρε συ τον έχω σε πολύ καλό σημείο (δεν ξέρω αν θυμάσαι στο μπαλκόνι) και τον πότιζα όπως πρέπει....Προφανώς αυτές οι 2 στεγνές μέρες του στοίχησαν... Παραπάνω δεν παίζει να ήταν...
τον θυμαμαι..!
επειδη δεν τον ξεχασες πολλες μερες νομιζω θα επανελθει..!
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
fspike
Topic author - Shohin

Liz@ki έγραψε:προσεχε το ποτισμα!!
(ποτιζεις οταν στεγνωσει τελειως το χωμα*τωρα που δεν εχει φυλλα θελει λιγοτερο νερο)
Ρε συ τον έχω σε πολύ καλό σημείο (δεν ξέρω αν θυμάσαι στο μπαλκόνι) και τον πότιζα όπως πρέπει....
Γιώργος
προσεχε το ποτισμα!!
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
fspike
Topic author - Shohin

Παιδιά μάλλον τον σκότωσα τον ποδόκαρπο....
Τον πότιζα όταν ξεραινόταν το χώμα του και με προσοχή κιόλας καθώς είχαμε πει ότι η ρίζα του σαπίζει εύκολα... κάποια στιγμή την περασμένη βδομάδα παρατήρησα ότι τα φύλλα του ήταν ξερά (δεν το καταλαβαίνεις αμέσως σε αυτό). Το πότισα αμέσως (δεν ήταν πολλές μέρες από το τελευταίο του πότισμα.....)αλλα μέσα στο σαβατοκύριακο το καράφλιασα καθώς είδα ότι τα φύλλα είχαν ήδη αποδημίσει ...
Τι πιθανότητες δίνετε να μην αποδήμησε όλο το φυτό??? Να ξαναπετάξει κάποια στιγμή??? Την αλήθεια, όπως την λέει αδίστακτα ο Φίλιππος με το Λάζαρο...
Τι πιθανότητες δίνετε να μην αποδήμησε όλο το φυτό??? Να ξαναπετάξει κάποια στιγμή??? Την αλήθεια, όπως την λέει αδίστακτα ο Φίλιππος με το Λάζαρο...
Γιώργος
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν έχω ποστ που ν αναφέρεται σ αυτή τη φωτο.
Διάβαζα τα σχόλια κ δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι αυτό που βλέπετε ενω εγώ δεν ..
Ειναι όντως παρα πολύ ωραίο.
Διάβαζα τα σχόλια κ δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι αυτό που βλέπετε ενω εγώ δεν ..
Ειναι όντως παρα πολύ ωραίο.
-
fspike
Topic author - Shohin

Lena έγραψε:Καλορίζικος, πολύ ωραίος.
Εμένα βέβαια μου άρεσε τρελά το ποτ που είχε αρχικά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω μέγεθος.
Φωτο μέτά τη μεταφύτευση βάλε καλό μου.
Να κάνουμε οφθαλμόλουτρο κ εμείς οι μακρυνοί.
Καλημέρα Λένα!
Έβαλα βρε φώτο μετά τη μεταφύτευση....
[img]http://img37.imageshack.us/img37/1587/dsc06025k.jpg[/img]
Με τον μικρό βούδα να κάθεται στη βάση του
Κοίτα και το αρχικό Pot (η γόνδολα) ωραίο ήταν... αλλά και το καινούργιο μου αρέσει, δεν μπορώ να πω....
Γιώργος
Καλορίζικος, πολύ ωραίος.
Εμένα βέβαια μου άρεσε τρελά το ποτ που είχε αρχικά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω μέγεθος.
-
fspike
Topic author - Shohin

Καλημέρα...
Φίλιππε ένα μικρό ξαλάφρωμα το έκανα στον ποδόκαρπο..Γινόταν της κακομοίρας. Να φανταστείς πέταξα μια μεγάλη αγκαλιά ....Άλλα με το χέρι και άλλα με ψαλίδι (δεν κοβόντουσαν με το χέρι...
) Και μετά τον μεταφύτεψα... Δεν έκοψα ρίζα (κάτι ψιλά μόνο στην άκρη). Του έβαλα λίγο root grow, και το χώμα Akadama με ελάχιστη τύρφη.
http://img37.imageshack.us/img37/1587/dsc06025k.jpg
Φίλιππε ένα μικρό ξαλάφρωμα το έκανα στον ποδόκαρπο..Γινόταν της κακομοίρας. Να φανταστείς πέταξα μια μεγάλη αγκαλιά ....Άλλα με το χέρι και άλλα με ψαλίδι (δεν κοβόντουσαν με το χέρι...
http://img37.imageshack.us/img37/1587/dsc06025k.jpg
Γιώργος
-
Philip
- Masterpiece

Τα ξεχασες μου φαινετε.......fspike έγραψε:
Thanks Φίλιππε...![]()
Για εκπαιδευτικούς λόγους γιατί κορφολογούμε και όχι ψαλίδι? Το έχω ακούσει για διάφορα φυτά...
Επίσης πότε συρματώνουμε? Γενικα και ειδικά με τον ποδόκαρπο.
Λοιπον Pruning -thinning - pinching = Κλαδευω - αραιωνω, λεπταίνω- τσιμπημα(κορφολογημα)
Ποιο εκτνενεστερα.....για να μαθουμε την ορολογια.
Pruning= κλαδευω ,αφαιρω ολοκληρο κλαδι ή μερος αυτου.
Thinning= Χρησιμοποιω το κλαδευτηρι(ψαλιδι) για να αφαιρεσω τους σκληρους βλαστους.
Pinching= κορφολογω,αφαιρω με τα δακτυλα τα νεα βλασταρια ή τα κονταίνω(κωνοφορα,ατσερ κ.α)
Αρα καθε ειδος έχει την δικη του περιοδο εργασιας........Στο θεμα μας τωρα.
Αυτην την περιοδο μπορουμε να κορφολογησουμε εαν δεν θελουμε να μεγαλωσουν οι βλαστοι ή να ενεργοποιησουμε την πισω βλάστηση. Αργοτερα μπορουμε να αραιωσουμε τα κλαδια κ ταυτοχρονα να συρματωσουμε.........
.........τα άλλα απο κοντα
-
fspike
Topic author - Shohin

Philip έγραψε:
Η μια πλευρα του θελει γεμισμα......δεν φαινετε καλα αλλα ισως με το συρματωμα τα καταφερεις....αργοτερα ομως.
Ναι κορφολογουμε , οχι ψαλιδι![]()
Thanks Φίλιππε...
Για εκπαιδευτικούς λόγους γιατί κορφολογούμε και όχι ψαλίδι? Το έχω ακούσει για διάφορα φυτά...
Επίσης πότε συρματώνουμε? Γενικα και ειδικά με τον ποδόκαρπο.
Γιώργος
-
Philip
- Masterpiece

Ευχαριστα τα νεα για το ατσερ
Λοιπον.........το ποτ θα του πηγαινει πολυ
Η μια πλευρα του θελει γεμισμα......δεν φαινετε καλα αλλα ισως με το συρματωμα τα καταφερεις....αργοτερα ομως.
Ναι κορφολογουμε , οχι ψαλιδι
Προσοχη με το νερο....
Πολυ ωραιος ειναι ...αντε καλοριζικος
Λοιπον.........το ποτ θα του πηγαινει πολυ
Ναι κορφολογουμε , οχι ψαλιδι
Προσοχη με το νερο....
Πολυ ωραιος ειναι ...αντε καλοριζικος
-
fspike
Topic author - Shohin

Α, ξέχασα να πώ ότι το acer Λάζαρε γύρισα το απόγευμα και είχε πετάξει 2 κόκκινα μάτια...
. Το πρωί πριν φύγω από το σπίτι δεν υπήρχε τίποτα... Δεν μελετάγαμε τίποτα άλλο.... 
Γιώργος