Μικρές Azaleas κλαδεματακι....

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση

My Nellie
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Μικρές Azaleas κλαδεματακι....

Δημοσίευση από My Nellie »

Harris έγραψε: ... ... Τι διαφορα εχει το μπονσαι αζαλεα απο την κανονικη αζαλεα σε γλαστρα? :think: δηλαδη το μπονσαι το κλαδευουμε άλλη εποχη απο το ιδιο ειδος αζαλεας σε γλαστρα?
... ...
Όχι, καμμία διαφορά!
Η εποχή δεν διαφέρει, ο τρόπος διαφέρει ασφαλώς.
Εγώ ρώτησα τον Πάνο, επειδή συνήθως τις αζαλέες δεν τις κλαδεύουν, τις αφήνουν να γίνουν μεγάλες.

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

My Nellie έγραψε:Απο τέλος Οκτώβρη αρχίζει να ψυχραίνει ο καιρός.
Νοέμβρη έχουμε κρύο κανονικό.
Κι από Δεκέμβρη κρύο αξιοπρεπές.
:laughing-rolling:

Δηλαδή, κλαδεύοντας τέλος Σεπτεμβρίου, έχεις την γνώμη ότι προφθαίνουν να αναπτυχθούν να νέα κλαδάκια τόσο όσο χρειάζεται για να ανθίσουν την Άνοιξη. Σωστά?

Για δώσε μου απάντηση και στο προηγούμενο ερώτημα. Τις κανονικές αζαλέες τις κλαδεύεις γερά? Ή απλώς τις αραιώνεις?
Οριακό κλάδεμα και τις αφήνω να αναπτυχθούν σε σχήμα λόφου. (μπονσάι - γλάστρας)
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Απο τέλος Οκτώβρη αρχίζει να ψυχραίνει ο καιρός.

Δηλαδή, κλαδεύοντας τέλος Σεπτεμβρίου, έχεις την γνώμη ότι προφθαίνουν να αναπτυχθούν να νέα κλαδάκια τόσο όσο χρειάζεται για να ανθίσουν την Άνοιξη. Σωστά?

Για δώσε μου απάντηση και στο προηγούμενο ερώτημα. Τις κανονικές αζαλέες τις κλαδεύεις γερά? Ή απλώς τις αραιώνεις?

Έχω να φορέσω πουλόβερ 3 χρόνια τώρα... Γενικά εαν κανει κρυο ξεκιναει απο Ιανουαριο. Αν δουμε και ποτε χιονιζει, αν χιονισει θα ειναι μετα τον Ιανουαριο. Μετα ερχονται και οι αλκυονιδες μερες. Γενικα η Αθηνα δεν εχει κρυο. Μου φαινεται λογικο αυτο που γραφει ο Πανος.
Τι διαφορα εχει το μπονσαι αζαλεα απο την κανονικη αζαλεα σε γλαστρα? :think: δηλαδη το μπονσαι το κλαδευουμε άλλη εποχη απο το ιδιο ειδος αζαλεας σε γλαστρα?

Αλλά όλα είναι λόγια του αερα εαν δεν το δουμε στην πράξη. Εγω την αφηνω οπως ειναι και βλεπουμε εαν ανθίσει. Εγω δεν αντιλέγω σε τίποτα, απλα να δουμε τι ειναι το σωστο για να ξερουμε τις επομενες χρονιες! :) Ας μην μου ανθίσει την επομενη φορα, θα ξερω ομως για τις επομενες! :) :dance:
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Απο τέλος Οκτώβρη αρχίζει να ψυχραίνει ο καιρός.

PanosBonsai
Omono
Omono

My Nellie έγραψε:Πάνο, αναφέρεσαι σε bonsai ή αζαλέες κανονικά φυτά?
Εαν μιλάς για κανονικά φυτά, τις κλάδευες κάθε Σεπτέμβρη? Γιατί εγώ ποτέ δεν την είχα κλαδεύσει την δική μου αζαλέα που ανέφερα πιο πάνω....
Και εάν κλάδευες, πώς ήταν η ανθοφορία τους την επόμενη Άνοιξη?

Έχουμε ξαναπεί ότι τις χρονικές περιόδους που διαβάζουμε σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, πρέπει να τις προσαρμόζουμε αναλόγως έτσι ώστε να ταιριάζουν με το δικό μας κλίμα.
Αλλά, νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση το θέμα μας διαφέρει....
Οι ανθοφόροι οφθαλμοί δημιουργούνται στα άκρα σε νέα κλαδάκια. Εάν κλαδεύσουμε αυτά τα άκρα τον Σεπτέμβριο και υποθέτωντας ότι στο σημείο που κλαδεύσαμε θα "πετάξει" νέο κλαδάκι, ΔΕΝ έχει τον χρόνο (λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας) να αναπτυχθεί ώστε να δημιουργηθεί ο ανθοφόρος οφθαλμός....

Έτσι το έχω καταλάβει εγώ και πιθανώς να κάνω λάθος, αλλά θα ήθελα όποιος γνωρίζει περισσότερα από φυσιολογία (ή όπως αλλιώς ονομάζεται) του συγκεκριμένου φυτού, να μας εξηγήσει ποιό είναι το σωστό και γιατί το άλλο είναι λάθος.

Πολύ σωστά τα γράφεις σε σχέση με αυτά που διαβάζεις. Όμως πότε έχουμε χειμώνα στην Αθήνα; ;)

My Nellie
Imperial
Imperial

Πάνο, αναφέρεσαι σε bonsai ή αζαλέες κανονικά φυτά?
Εαν μιλάς για κανονικά φυτά, τις κλάδευες κάθε Σεπτέμβρη? Γιατί εγώ ποτέ δεν την είχα κλαδεύσει την δική μου αζαλέα που ανέφερα πιο πάνω....
Και εάν κλάδευες, πώς ήταν η ανθοφορία τους την επόμενη Άνοιξη?

Έχουμε ξαναπεί ότι τις χρονικές περιόδους που διαβάζουμε σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, πρέπει να τις προσαρμόζουμε αναλόγως έτσι ώστε να ταιριάζουν με το δικό μας κλίμα.
Αλλά, νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση το θέμα μας διαφέρει....
Οι ανθοφόροι οφθαλμοί δημιουργούνται στα άκρα σε νέα κλαδάκια. Εάν κλαδεύσουμε αυτά τα άκρα τον Σεπτέμβριο και υποθέτωντας ότι στο σημείο που κλαδεύσαμε θα "πετάξει" νέο κλαδάκι, ΔΕΝ έχει τον χρόνο (λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας) να αναπτυχθεί ώστε να δημιουργηθεί ο ανθοφόρος οφθαλμός....

Έτσι το έχω καταλάβει εγώ και πιθανώς να κάνω λάθος, αλλά θα ήθελα όποιος γνωρίζει περισσότερα από φυσιολογία (ή όπως αλλιώς ονομάζεται) του συγκεκριμένου φυτού, να μας εξηγήσει ποιό είναι το σωστό και γιατί το άλλο είναι λάθος.

PanosBonsai
Omono
Omono

My Nellie έγραψε:
Harris έγραψε: ... ... Αυτο που εχω διαβάσει ειναι οτι οταν πεσουν τα ανθη στην αζαλεα μπορεις να κλαδεψεις... (και γενικα σε ολα τα ανθοφόρα)
Ακριβώς!
Μόλις πέσουν!
Η αζαλέα άνθισε Μάϊο-Ιούνιο και ξεκίνησε να απανθίζει Ιούνιο-Ιούλιο. Τότε κλαδεύεις! Kι όχι φθινόπωρο που έχουν σχηματισθεί οι νέοι ανθοφόροι οφθαλμοί.

Όσο για το άρθρο που είναι δημοσιευμένο, το ίδιο αναφέρει.
Απλώς, κατά την γνώμη μου, θα έλεγα ότι πρέπει να συμπληρωθεί το παρακάτω (το οποίο δεν είναι δικό μου φυσικά, αλλά από εδώ Bonsai4Me):
JUNE
Remove all flower heads.........
............and this is an ideal time for repotting, wiring and pruning/trimming to shape.

AUGUST
All repotting and pruning should be finished by now.................
...................Some light trimming and removal of unwanted growth can still be carried out but remember that trimming at this time of year will mean removing flower buds.
Θα διαφωνήσω με το site. Σε εμπειρία μου επάνω στις Αζαλεές ή κατάλληλη εποχή στην Αθήνα είναι ο Σεπτέμβριος.

My Nellie
Imperial
Imperial

Δεν μου δίνει την δυνατότητα να κάνω editing στο προηγούμενο post.... :think:

Λοιπόν, θέλω να προσθέσω ότι πριν μερικά χρόνια είχα αγοράσει μία αζαλέα και ο φυτωριούχος μου το είχε εξηγήσει το θέμα αυτό. Γι' αυτό τον λόγο το έψαξα και διαπιστώνω πως το ίδιο ισχύει και στην bonsai αζαλέα.

Αλλά, ξέρεις κάτι.... ίσως είναι καλλίτερα έτσι γιατί εσύ θα κάνεις μεταφύτευση την Άνοιξη, δηλαδή το ένα μεγάλο στρες το έχεις δεδομένο για την αζαλέα σου. Οπότε, έχεις αποφύσει το δεύτερο μεγάλο της στρες που είναι η ανθοφορία.
Έχουμε αναφέρει κάπου ότι μερικοί έμπειροι καλλιεργητές bonsai όταν μεταφυτεύουν τις αζαλέες τους, δεν τους αφήνουν μπουμπούκια για να ανθίσουν. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο (αποφεύγουν 2ο στρες)

My Nellie
Imperial
Imperial

Harris έγραψε: ... ... Αυτο που εχω διαβάσει ειναι οτι οταν πεσουν τα ανθη στην αζαλεα μπορεις να κλαδεψεις... (και γενικα σε ολα τα ανθοφόρα)
Ακριβώς!
Μόλις πέσουν!
Η αζαλέα άνθισε Μάϊο-Ιούνιο και ξεκίνησε να απανθίζει Ιούνιο-Ιούλιο. Τότε κλαδεύεις! Kι όχι φθινόπωρο που έχουν σχηματισθεί οι νέοι ανθοφόροι οφθαλμοί.

Όσο για το άρθρο που είναι δημοσιευμένο, το ίδιο αναφέρει.
Απλώς, κατά την γνώμη μου, θα έλεγα ότι πρέπει να συμπληρωθεί το παρακάτω (το οποίο δεν είναι δικό μου φυσικά, αλλά από εδώ Bonsai4Me):
JUNE
Remove all flower heads.........
............and this is an ideal time for repotting, wiring and pruning/trimming to shape.

AUGUST
All repotting and pruning should be finished by now.................
...................Some light trimming and removal of unwanted growth can still be carried out but remember that trimming at this time of year will mean removing flower buds.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Χάρη, ξαναδιάβασα τις οδηγίες για την καλλιέργεια της αζαλέας..., νομίζω ότι το κλάδεμα που έκανες τώρα έχει αφαιρέσει εκείνα τα κλαδάκια τα οποία θα έδιναν μπουμπούκια την Άνοιξη.
Το κλάδεμα της αζαλέας πρέπει να γίνεται τον Ιούνιο.
Τα νέα κλαδιά που θα δημιουργηθούν στην διάρκεια του καλοκαιριού θα έχουν και τους ανθοφόρους οφθαλμούς.
Κάποια από αυτά τα κλαδάκια στις αζαλέες σου, λογικά έχουν αφαιρεθεί με το κλάδεμα αυτή την εποχή.
Μπερδεύτικα... Μα το καλοκαίρι δεν ανθίζει η αζαλέα;
Αυτο που εχω διαβάσει ειναι οτι οταν πεσουν τα ανθη στην αζαλεα μπορεις να κλαδεψεις... (και γενικα σε ολα τα ανθοφόρα)

Εαν εχουμε γραψει λάθος στο site να το επεξεργαστούμε. (αν και τα 2 κειμενα για την Αζαλεα αυτο γραφουν)
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Χάρη, ξαναδιάβασα τις οδηγίες για την καλλιέργεια της αζαλέας..., νομίζω ότι το κλάδεμα που έκανες τώρα έχει αφαιρέσει εκείνα τα κλαδάκια τα οποία θα έδιναν μπουμπούκια την Άνοιξη.
Το κλάδεμα της αζαλέας πρέπει να γίνεται τον Ιούνιο.
Τα νέα κλαδιά που θα δημιουργηθούν στην διάρκεια του καλοκαιριού θα έχουν και τους ανθοφόρους οφθαλμούς.
Κάποια από αυτά τα κλαδάκια στις αζαλέες σου, λογικά έχουν αφαιρεθεί με το κλάδεμα αυτή την εποχή.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Philip έγραψε:
Harris έγραψε:
Φίλιππε εχεις δικιο! Ειμαι μερικες φορες αρπα-κολλα :animals-chickencatch:
:P :P :P

Κατι ακομα δεν αναφεραμε. Η αζαλεα σου εχει καταπληκτικο κορμο :text-bravo:

Με λιγη προσοχη θα γινει τελεια :text-bravo:
Θα την φερω στην επομενη συναντηση να τις βαλουμε Κανουμα.
:)]\\\

ευχαριστω πολυ!!! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Harris έγραψε:
:P :P :P

Κατι ακομα δεν αναφεραμε. Η αζαλεα σου εχει καταπληκτικο κορμο :text-bravo:

Με λιγη προσοχη θα γινει τελεια :text-bravo:
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Έτσι σε θέλω Φίλιππε!!!

Χάρη, εκείνα τα καφεκόκκινα μέσα στο pot τι είναι? Με χοντρά σκουλήκια μοιάζουν.... :laughing-rolling:
kanuma ειναι!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:Έτσι σε θέλω Φίλιππε!!!

Χάρη, εκείνα τα καφεκόκκινα μέσα στο pot τι είναι? Με χοντρά σκουλήκια μοιάζουν.... :laughing-rolling:
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

Για ξεκινα Χαρη
:chores-mop: :chores-mop:

My Nellie
Imperial
Imperial

Έτσι σε θέλω Φίλιππε!!!

Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΜΠΟΝΣΑΙ

Οταν παρουσιαζουμε ενα μπονσαι δημοσια , το βασικο κρητηριο ειναι η καθαριοτητα :angry-cussingblack: :angry-cussingblack:

.........αυτο συνεπαγεται πολλα(καθαρο ποτ, κλαδεμα, οχι πεταμενα κλαδια :laughing-rolling: :laughing-rolling:)

Επαναληψη της φωτογραφιας ;) :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

εκανα σε μια... αλλα μαλλον θελει και αλλο! : απλα εχει κατι μπουμπουκακια και ξερεις.... 8-)

[img]http://i779.photobucket.com/albums/yy76 ... 278248.jpg[/img]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καμια σχεση! Δοξα τον Θεο ειναι υγιέστατες!
Οι φωτογραφιες ειναι πρόχειρες με φωτογραφικη απλη και ηταν και σκοταδι με μια λαμπιτσα...

Και εγω αυτο σκεφτομαι να τις κλαδεψω και αλλο... Οπως και στο σιτε της Αλεξανδρας τις κλαδευουν απιστευτα!!!
Θα το κανω και με καλυτερες φωτογραφιες... :)
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Να το που το είπες, master!

ΥΓ:.... ανυπομονώ να δω σε τι κατάσταση θα βρω την ρίζα της δικής μου το απόγευμα....
Απάντηση