η φτελιτσα μου
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Re: η φτελιτσα μου
Μπορείς ακόμα να το βάλεις μεσα σε μια άλλη γλάστρα (με το ποτ σου) με χώμα για να το έχεις πάντα ζεστό...Vasilhs έγραψε:Δεν θα έχει πρόβλημα απλ΄΄α να προσέξεις να μην παγώσουν οι ρίζες του. Δεν θα ποτίζεις την νύχτα αλλά την πιο ζεστή ώρα της ημέρας. Και εαν χιονίζει μπορείς να βάλεις μια σακουλα απο πα΄νω του για να μην παγώσουν τα ΄κλαδιά.
Δεν θα έχει πρόβλημα απλ΄΄α να προσέξεις να μην παγώσουν οι ρίζες του. Δεν θα ποτίζεις την νύχτα αλλά την πιο ζεστή ώρα της ημέρας. Και εαν χιονίζει μπορείς να βάλεις μια σακουλα απο πα΄νω του για να μην παγώσουν τα ΄κλαδιά.
-
iohokahey
Topic author - Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
αχ..μ'αυτους μεγαλωσαμε..κ συνεχιζουμε ακομα φυσικα..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]stelios έγραψε:Είναι μονόδρομος ο δρόμος που έχεις πάρει και δεν σε βλέπω να μην το βάζεις μέσα... (Τρύπες)
Μια δοκιμή θα σε πείσει!
μια μπαντα που τα στιχακια της,η μουσικη,οσο κ η ιδεολογια της ειναι καλα χαραγμενη στην ψυχη πολλων απο μας..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
iohokahey

αναρωτιεμαι ποια ειναι η αλλη λυση ομως,εφοσον το κρυο θα ναι πολυ κ δεν υπαρχει μια γωνια στα μπαλκονια που να τα προστατευσει απο τον αερα κ το κρυο της περιοχης..Harris έγραψε:Δεν μπορώ να σου πω να βάλεις μέσα το δέντρο σου... Αλλά εαν το έχει πάρει απόφαση θα πρέπει να έχει φως να αερίζετε και προσοχή με το νερό.
φοβαμαι μηπως ειναι μονοδρομος η επιλογη εσωτερικου χωρου..στα + της υποθεσης ειναι οτι δεν θα υπαρχει θερμανση σε εκεινον τον χωρο,οποτε οι θερμοκρασιες θα ναι χαμηλες,θα αεριζεται κανονικα κ ο φωτισμος θα ναι (θελω να πιστευω) ικανοποιητικος..αυτα..
Γιώργος
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Δεν μπορώ να σου πω να βάλεις μέσα το δέντρο σου... Αλλά εαν το έχει πάρει απόφαση θα πρέπει να έχει φως να αερίζετε και προσοχή με το νερό.
-
iohokahey

χμ..δυσκολα τα πραγματα..ωραια τα λετε εσεις,ωραιες κ οι ιδανικες συνθηκες,αλλα εδω κ βοριαδες θα χω κ κατω απο τους -5 ειναι πολυ πιθανο να πεσει η θερμοκρασια κ δεν εχω αυτο το ιδανικο μερος που μου προτεινετε..ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας,αλλα μονο 2 δρομοι ανοιγονται μπροστα μου..ή εξω εκτεθειμενη (μαζι με ολο το πακετο-καιρος-αερας κλπ) ή σε δωματιο προστατευμενο απο αερηδες κ θερμοκρασιες υπερβολικα χαμηλες,αλλα..εντος..!δεν ξερω..
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Σεπ 2013, 20:55 --
μπορω να πω οτι με το αμεσο σταματημα ψεκασματος,δεν δημιουργουνται καφε κηλιδες στα φυλλαρακια της..τωρα σχετικα με το που θα περασει τον χειμωνα της η φτελιτσα,(μεσα ή εξω),δεν ξερω ακομα,το σκεφτομαι..
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Σεπ 2013, 20:55 --
μπορω να πω οτι με το αμεσο σταματημα ψεκασματος,δεν δημιουργουνται καφε κηλιδες στα φυλλαρακια της..τωρα σχετικα με το που θα περασει τον χειμωνα της η φτελιτσα,(μεσα ή εξω),δεν ξερω ακομα,το σκεφτομαι..
Γιώργος
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Εαν πέφτει κάτω απο -5 για πανω απο μια βδομαδα (χωρις βοριαδες) να την βαλεις σε προστατευμενο μερος. Εαν εχεις βοριάδες καλό είναι να την εχεις συνεχεια σε προστατευμένο μέρος. Προστευμενο μερος δεν εννοω μεσα στο σπιτι! Εξω αλλα σε καποια γωνιά με Ηλιο τα πρωινα ή το απογευμα αργά αναλογα την εποχη πάντα.
-
pinusmugo
- Imperial

το προτεινα για να την χαιρεσαι και τον χειμωνα με φυλλα και να μην μεινει "ορφανη" απο φυλλωμα,καλυτερα θα ηταν ομως να την αφηνες εξω να ωριμασει και αν προσαρμοστει στο περιβαλλον σου,οπως λεει και ο φιλος Hfestion σε ενα προσφατο δημοσιευμα του!iohokahey έγραψε:ειχα σκοπο να την αφησω εξω ολον τον χειμωνα,απλως επειδη μου πες οτι καλο ειναι να την προστατεψω απο κρυο κ απο αερηδες,γι αυτο προτεινα να την παω στο δωματιο..θα αεριζεται εκει περα,ομως,για απλετο φως..αμφιβαλλω αν θα χει..pinusmugo έγραψε:Μπορεις να την μεταφερεις σε ενα δωματιο που δεν χρησιμοποιεις και δεν εχει θερμανση,αλλα ειναι πολυ σημαντικο να εχει απλετο φως,αυτο ειναι απαραιτητο και να αεριζεται,το ξερω ειναι δυσκολο κατι τετοιο.
Επισης μπορεις να την αφησεις και εξωτερικα,δεν θα παθει κατι.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
iohokahey

ειχα σκοπο να την αφησω εξω ολον τον χειμωνα,απλως επειδη μου πες οτι καλο ειναι να την προστατεψω απο κρυο κ απο αερηδες,γι αυτο προτεινα να την παω στο δωματιο..θα αεριζεται εκει περα,ομως,για απλετο φως..αμφιβαλλω αν θα χει..pinusmugo έγραψε:Μπορεις να την μεταφερεις σε ενα δωματιο που δεν χρησιμοποιεις και δεν εχει θερμανση,αλλα ειναι πολυ σημαντικο να εχει απλετο φως,αυτο ειναι απαραιτητο και να αεριζεται,το ξερω ειναι δυσκολο κατι τετοιο.
Γιώργος
Γιώργος
-
pinusmugo
- Imperial

Μπορεις να την μεταφερεις σε ενα δωματιο που δεν χρησιμοποιεις και δεν εχει θερμανση,αλλα ειναι πολυ σημαντικο να εχει απλετο φως,αυτο ειναι απαραιτητο και να αεριζεται,το ξερω ειναι δυσκολο κατι τετοιο.
-
iohokahey

μαλιστα..σταματαω το ψεκασμα απο αυριο κιολας,γιατι σημερα προλαβα κ την ψεκασα..το καλοκαιρι την ψεκαζα 2-3 φορες την ημερα,τωρα θεωρησα σωστο να το κανω 1 φορα την μερα,αλλα μαλλον δεν το χρειαζεται καθολου..ωραια μεχρι εδω..επειδη ολα τα μπαλκονια μου ομως ειναι εκτεθειμενα στον αερα,κ εδω που ειμαι οταν λεμε χειμωνα εννοουμε ΧΕΙΜΩΝΑ,οχι οπως στην αθηνα δλδ,τι να κανω??να δοκιμαζα να την εβαζα σε ενα δωματιο που ουτως η αλλως δεν το χρησιμοποιω παρα μονο σαν αποθηκη,συνεπως,δεν θα χει θερμανση??το λεω αυτο αυτο γιατι διαβασα οτι μπορει να παγωσουν οι ριζες της..pinusmugo έγραψε:Ναι να σταματησεις το ψεκασμα αφου αρχισε η ψυχρα.iohokahey έγραψε:ναι,αρχισε να βγαζει αρκετη ψυχρα,ειδικα το βραδυ..μηπως να σταματησω κ το ψεκασμα..?pinusmugo έγραψε:Οι μαυρες κυλιδες ειναι απο το ποτισμα,εσυ μπορει να ποτιζεις οσο πρεπει αλλα το υποστρωμα να κραταει παραπανω απο οσο πρεπει(μια γνωμη λεω).Μηπως εβαλε αποτομα κρυο εκει που μενεις?
το κιτρινισμα που επερχεται στα φυλλα λιγο λιγο,ειναι η εποχη??
Πολυ πιθανο,παιζει ρολο η διαφορα της θερμοκρασιας.Η φτελια ειναι ειδος ημι-φυλλοβολου.Σιγα σιγα μπορεις να την βαλεις καπου πιο προστατευμενη και να εχει ζεστουλα,προστατευμενη απο ανεμους κλπ κλπ.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
υγ.να κανω το ιδιο για την σερισσα μου κ τον φικο μου??
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 24 Σεπ 2013, 11:59 --
α!οσο για την λιπανση,εχω βαλει στερεας μορφης..αυτο το αργης αποσυνθεσης??χαχα,πως το λενε..απο το φυτωριο μου χαν πει οτι διαρκει εξαμηνο..
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 24 Σεπ 2013, 12:01 --
ναι φιλε,τα υπολοιπα ειναι μια χαρα..πρασινοτατα,υγιειεστατα, κ σκληρα..απλως,καθε μερα 2-3 φυλλαρακια εχουν τα συμπτωματα που σας ειπα..marios έγραψε:Τα άλλα φύλλα που έχεις που είναι πράσινα είναι σχετικά σκληρά;
Αν ναι τότε είναι απο το ψέκασμα... Αλλά νομίζω οτι φταίει το πολύ πότισμα... Να ξεκινήσεις και λίπανση.
Γιώργος
Γιώργος
-
pinusmugo
- Imperial

Ναι να σταματησεις το ψεκασμα αφου αρχισε η ψυχρα.iohokahey έγραψε:ναι,αρχισε να βγαζει αρκετη ψυχρα,ειδικα το βραδυ..μηπως να σταματησω κ το ψεκασμα..?pinusmugo έγραψε:Οι μαυρες κυλιδες ειναι απο το ποτισμα,εσυ μπορει να ποτιζεις οσο πρεπει αλλα το υποστρωμα να κραταει παραπανω απο οσο πρεπει(μια γνωμη λεω).Μηπως εβαλε αποτομα κρυο εκει που μενεις?
Πολυ πιθανο,παιζει ρολο η διαφορα της θερμοκρασιας.Η φτελια ειναι ειδος ημι-φυλλοβολου.Σιγα σιγα μπορεις να την βαλεις καπου πιο προστατευμενη και να εχει ζεστουλα,προστατευμενη απο ανεμους κλπ κλπ.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
Τα άλλα φύλλα που έχεις που είναι πράσινα είναι σχετικά σκληρά;
Αν ναι τότε είναι απο το ψέκασμα... Αλλά νομίζω οτι φταίει το πολύ πότισμα... Να ξεκινήσεις και λίπανση.
-
iohokahey

ναι,αρχισε να βγαζει αρκετη ψυχρα,ειδικα το βραδυ..μηπως να σταματησω κ το ψεκασμα..?pinusmugo έγραψε:Οι μαυρες κυλιδες ειναι απο το ποτισμα,εσυ μπορει να ποτιζεις οσο πρεπει αλλα το υποστρωμα να κραταει παραπανω απο οσο πρεπει(μια γνωμη λεω).Μηπως εβαλε αποτομα κρυο εκει που μενεις?
Γιώργος
Γιώργος
-
pinusmugo
- Imperial

Οι μαυρες κυλιδες ειναι απο το ποτισμα,εσυ μπορει να ποτιζεις οσο πρεπει αλλα το υποστρωμα να κραταει παραπανω απο οσο πρεπει(μια γνωμη λεω).Μηπως εβαλε αποτομα κρυο εκει που μενεις?
-
iohokahey

2-3 φυλλα μερα με την μερα αρχισαν κ κιτρινιζουν,ειναι φυσιολογικο??ηρθε η ωρα ή μηπως κατι παιζει??
κ επισης στις ακρες μερικων φυλλων υπαρχουν κατι καφε-μαυρες κηλιδες,απο τι μπορει να προερχονται??
διαβασα οτι μπορει κ να ναι απο το υπερβολικο ποτισμα,μα νομιζω οτι ποτιζω επαρκως κ μολις στεγνωσει το υποστρωμα..τι λετε??
παραθετω κ φωτο..
κ επισης στις ακρες μερικων φυλλων υπαρχουν κατι καφε-μαυρες κηλιδες,απο τι μπορει να προερχονται??
διαβασα οτι μπορει κ να ναι απο το υπερβολικο ποτισμα,μα νομιζω οτι ποτιζω επαρκως κ μολις στεγνωσει το υποστρωμα..τι λετε??
παραθετω κ φωτο..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιώργος
Γιώργος
-
pinusmugo
- Imperial

Αντε καλη σου επιτυχια λοιπον,που απο οτι φαινεται απο την φροντιδα σου θα εχεις σιγουρη.