ΜΗΛΙΑ Νο 2
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 291 times
Re: ΜΗΛΙΑ Νο 2
Και έτσι σιγά-σιγά προχωράω την διαμόρφωση της μηλιάς. Όλα αυτά τα χρόνια αναπτύχθηκε σχεδόν ελεύθερα με σκοπό να μεγαλώσει το μέγεθος του κορμού, γιατί μην ξεχνάμε ότι άρχισε από μία ρίζα πάχους 2 εκατοστών. Νέα γωνία του κορμού και των κλαδιών ήταν ο στόχος. Έτσι κάποια κλαδιά κοπήκανε και κάποια άλλα παραμείνανε προς στιγμήν με το σκεπτικό να δώσουν νέα βλαστάρια πιο κοντά στον κορμό και να χρησιμεύσουν σαν σημεία στήριξης σε κάποια σύρματα. Όταν έλθει η κατάλληλη ώρα θα κοπούν και αυτά Αυτή την χρονιά θα κάνω και μεταφύτευση με την νέα θέση ώστε οι ρίζες και τα νέα κλαδιά να ακολουθήσουν, όσο θα είναι επιτρεπτό από εμένα, την νέα γραμμή αλλά και τον νόμο της βαρύτητας. Χρησιμοποίησα σύρματα μόνο για έλξη των κλαδιών και η όποια άλλη κατεύθυνση αυτών θα γίνει με το κλάδεμα. Τονίζω ότι έγινε μερικό κλάδεμα και θα περιμένω μέχρι να αρχίσει να πετάει νέα βλαστάρια για να προσδιορίσω τι θα αφήσω και τι θα κλαδέψω. Σκοπός θα είναι η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων μικρών κλαδιών. Γι αυτό και η λίπανση αυτόν τον χρόνο θα είναι εντατική. Αν όλα πάνε καλά τότε του χρόνου θα αλλάξω και την γλάστρα , τοποθετώντας την πιά σε ένα βάζο για μπονσάι. Τα φετινά νέα κλαδιά θα δώσουν το επόμενο έτος άνθη και μικρά μήλα. Το μέγεθός τους είναι μικρό και η γεύση τους υπέροχη. Αλλά μπορεί να είναι και η φαντασία μου, γιατί καμιά φορά για πράγματα που έχουμε κοπιάσει το αποτέλεσμα μας φαίνεται γλυκό και όμορφο. !!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
χιχι εχεις δικιο αλλα πραγματικα ημουν στην δουλεια τοτε... και δεν μπορουσα να φανταστω οτι αυτο εγραφε!My Nellie έγραψε:Ό,τι ακριβώς γράφει, βρε Χάρη μου!
Παίρνει την γύρη και την τοποθετεί πάνω στο στίγμα του υπέρου.
Δηλαδή παίζει την μελισσούλα ο Γιάννης!
Κι αυτό είναι όντως θαυμαστό!
Περα απο την πλάκα είναι πολύ όμορφο!!!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Είναι "σημερινές" οι φωτογραφίες; Γιατί δεν έχουν φύλλα γι'αυτο ρωτάω.
Τι εννοείς εδώ; "τα γονιμοποιώ με τα δάχτυλά μου"
Τι εννοείς εδώ; "τα γονιμοποιώ με τα δάχτυλά μου"
Φοβερο δεντρακι και αυτο της συλλογης σου. Δεν εχει βγαλει φυλλαρακια τωρα? Θα μας βαλεις φωτ/φιες καποια στιγμη να την δουμε και ανθισμενη?
Η πετρα της πηγαινει, αλλα κατα τη γνωμη μου το δεντρακι θα δειξει οταν το βαλεις και στο καταλληλο ποτ.

Η πετρα της πηγαινει, αλλα κατα τη γνωμη μου το δεντρακι θα δειξει οταν το βαλεις και στο καταλληλο ποτ.
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 291 times
ΜΗΛΙΑ Νο 2
Γνωστή και αυτή η μηλιά (malus siebodii) σε κάποιους από εσάς. Όπως είχα αναφέρει είναι ‘’παιδί’’ της μηλιάς Νο 1 και προέρχεται από τμήμα της ρίζας της που κόπηκε και φυτεύτηκε Μετά από καιρό την τοποθέτησα πάνω στον αμέθυστο με τις ρίζες της να τον αγκαλιάζουν. Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ειπώθηκε ότι θα ήταν προτιμότερο να ήταν τοποθετημένη σε μία απλή πέτρα, αλλά το σκεπτικό μου δεν ήταν να συνοδεύσω το φυτό με τον αμέθυστο αλλά τον αμέθυστο με το φυτό γιατί σε μια τέτοια πέτρα θα ταίριαζε (κατά την γνώμη μου ) ένα μπονσάι. Στις φωτογραφίες διακρίνονται πολλά κλαδιά αλλά η παρουσία τους αυτά τα χρόνια ήταν για να δυναμώσει σε πάχος ο κορμός και οι επιφανειακές ρίζες .Μερικά από τα κλαδιά ήταν προγεγραμμένο να θυσιαστούν κάποια στιγμή και αυτό έγινε πέρυσι στα μέσα Αυγούστου. Η επιλογή της χρονικής αυτής περιόδου (και όχι την άνοιξη) έγινε βάσει του σκεπτικού ότι έτσι θα είχα να εκμεταλλευτώ 5 μήνες ενδυνάμωσης του κορμού με όλα τα κλαδιά σε ενέργεια και μετά το κλάδεμα άλλους 3 μήνες (οι εποχές έχουν αλλάξει) για να βγουν νέα κλαδάκια μέχρι τον χειμώνα. Βέβαια με αυτό το κλάδεμα θα έχανα την επόμενη ‘’παραγωγή ‘’ μήλων αλλά κάποια πράγματα χρειάζονται και υποχωρήσεις . Έτσι φέτος υπάρχουν 2-3 άνθη και αυτό γιατί ανθίζει και κάνει καρπό από τα παλαιά κλαδιά. Το μέγεθος των μήλων που κάνει είναι περίπου όσο τα 2 euro .Η ομορφιά και η ευχαρίστηση είναι να παρακολουθώ την γέννηση του άνθους ( τα γονιμοποιώ με τα δάχτυλά μου ) και την μεταβολή αυτού σε μήλο πράσινο στην αρχή και κοκκινοκίτρινο στο τέλος .Μικρές απολαύσεις της ζωής !!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.