Δίδυμες... Σαγκερέτιες - Sageretia Theezans - Shohin

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial
Has thanked: 154 times
Been thanked: 95 times

Re: Δίδυμες... Σαγκερέτιες - Sageretia Theezans - Shohin

Δημοσίευση από BILLPAN »

Το τελευταίο κλάδεμα πριν τον χειμώνα.

Όπως θα δείτε, στην πρώτη προσπαθώ να αναπτύξω νέα κορυφή και να αντικαταστήσω το δεξί κύριο κλαδί που μου ξεράθηκε (δεν φαίνεται στη φωτογραφία, είναι μέσα από το φύλλωμα).

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από BILLPAN »

Σημερινές φωτογραφίες:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από BILLPAN »

Τώρα ισορροπούμε...

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από BILLPAN »

Εντάξει, πάμε καλά, τώρα είναι σωστή η ανάπτυξή του.

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από BILLPAN »

Ioanisu62 έγραψε:
28 Απρ 2024, 23:07
Μακαρι να το σωσεις! 
Ενα ειδος που δεν το ξερω καθολου και δεν εχω δει και καποιο ζωντανα. 
Απο τις φωτογραφιες που βλεπω γενικα εχει πολυ ομορφο φυλλωμα! ;-)

Σε ευχαριστώ. Πιστεύω θα το φτιάξω αλλά θα πάρει καιρό να έρθει στα ίσα του. Δεν καταλαβαίνω τι έπαθε... Εντωμεταξύ πρέπει να έχει χάσει και το ένα από τα δύο κύρια κλαδιά και θα πρέπει να ξαναμεγαλωσω ένα στη θέση του. Έχει πολλά βλαστάρια από εκείνο το σημείο οπότε δεν θα είναι πρόβλημα. Για αρχή θα καμουφλαρω την απώλεια δένοντας τα νέα βλαστάρια γύρω από το νεκρό κλαδί.

Ioanisu62
Shohin
Shohin
Has thanked: 76 times
Been thanked: 47 times

Δημοσίευση από Ioanisu62 »

Μακαρι να το σωσεις! 
Ενα ειδος που δεν το ξερω καθολου και δεν εχω δει και καποιο ζωντανα. 
Απο τις φωτογραφιες που βλεπω γενικα εχει πολυ ομορφο φυλλωμα! ;-)

Just a Bonsai Keeper!

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από BILLPAN »

Harris έγραψε:
28 Απρ 2024, 21:05
Το Νο2 είναι πολυ ωραια κλαδεμένη. Ευκολα δεντράκια λιγο προσοχη να μην ξεμείνουν απο νερο.

Δυστυχώς το Νο. 2 έχει το πρόβλημα.

Για να δούμε αν μπορώ να το φτιάξω...

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 90 times
Been thanked: 141 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Το Νο2 είναι πολυ ωραια κλαδεμένη. Ευκολα δεντράκια λιγο προσοχη να μην ξεμείνουν απο νερο.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από BILLPAN »

Σ' ευχαριστώ πολύ Joop για τις λεπτομερέστατες συμβουλές.

Θα κάνω ακριβώς ότι μου είπες. Φαντάζομαι ότι σιγά σιγά, με τον καιρό, το δέντρο θα ισορροπήσει. Επειδή το απέκτησα μόλις πέρσι το καλοκαίρι δεν έχω πλήρη εικόνα το τρόπου ανάπτυξης του. Ίσως να φταίει και το στάδιο εκπαίδευσής του ως bonsai, ναι είναι δηλαδή ακόμα στην πραγματικότητα σε πολύ πρώιμο στάδιο εκπαίδευσης και να μην έχει διαμορφώσει τον επιθυμητό τρόπο ανάπτυξης...

JoopVanDenBerge
Shohin
Shohin
Has thanked: 4 times
Been thanked: 48 times

Δημοσίευση από JoopVanDenBerge »

Hallo Vasili,

Blijf gewoon doorgaan met de nieuwe groei onderaan de stam weg te nemen.
Gewoon met je vingers of nagel wegwrijven als de ongewenste scheutjes net opkomen.
Ik zou het afraden om met een mes of wat dan ook, de schors af te schrapen waar de nieuwe scheuten groeien.
Als de boom niet erg gezond is, zit de boom ook niet te wachten op een beschadigde schors.
Daar wordt hij alleen maar slechter van.
Ik zou hem tot hij weer bovenin gaat uitlopen, maar een halve portie mest geven dan wat hij normaal krijgt.

Voorlopig gewoon doorgaan met verzorgen van de boom.
Houdt de grond op z 'n minst vochtig en sproei hem elke dag, want Sagaretia houdt van een hoge luchtvochtigheid.
Hij houdt van veel licht maar pas op met te veel zon.

Bonsaigroet, Joop
These users thanked the author JoopVanDenBerge for the post:
BILLPAN (23 Απρ 2024, 19:34)
Rating: 7.14%

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από BILLPAN »

Καλημέρα σε όλους!

Λοιπόν φέτος έχω ένα προβληματάκι με τις σαγκερέτιες, ειδικά με την μία εξ αυτών...

Τον Φεβρουάριο κλάδεψα δραστικά ενόψει της άνοιξης, αλλά τα δέντρα δεν βλάστησαν κατά τον τρόπο που περίμενα και θα ήθελα. Συγκεκριμένα, όλη η βλάστηση ερχόταν από χαμηλά, με νέους λαίμαργους βλαστούς να έρχονται από χαμηλά στον κορμό, κάτω από την αρχική διακλάδωση. Αντιθέτως, στην κόμη σχεδόν τίποτα. Εντωμεταξύ, τα περσινά φύλλα σιγά - σιγά πέφτουν, με αποτέλεσμα μια κακή συνολική εικόνα. Περίμενα όλο τον Μάρτιο και τον μισό Απρίλιο θεωρώντας ότι θα πετάξουν και ψηλότερα αλλά τίποτα το σοβαρό δεν προέκυψε πιο ψηλά, έτσι, την προηγούμενη βδομάδα, αποφάσισα να κλαδέψω όλη τη λαίμαργη χαμηλή βλάστηση για να αναγκάσω βλαστούς παραπάνω να ανοίξουν. Πράγματι, τώρα ανοίγουν βλαστοί και παραπάνω, αλλά και πάλι όσο θα ήθελα, ενώ το δέντρο συνεχίζει να προσπαθεί να αναπτυχθεί από χαμηλά, αναπτύσσοντας και πάλι περισσότερους χαμηλούς βλαστούς από τις προηγούμενες τομές. Τώρα σκέφτομαι να αφαιρέσω τα νέα χαμηλά βλαστάρια και να ξύσω το σημείο του κορμού που φύονται με μαχαίρι προκειμένου να μην ξαναέχω βλάστηση από τόσο χαμηλά. Εντωμεταξύ φοβάμαι ότι ένα κύριο κλαδί ξεράθηκε, επειδή έμεινε χωρίς φύλλα και δεν βλασταίνει πια, παρά το κλάδεμα.

Όποιος γνωρίζει το είδος ή έχει κάποια σκέψη γενικά παρακαλώ ας βοηθήσει. Ίσως αυτός είναι ο τρόπος που αναπτύσσεται, δεν ξέρω, αν και δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα...

Ακολουθούν φωτογραφίες. Όπως θα δείτε, μέσα σε λέναν μήνα, το δέντρο έχασε πολύ από το παλιό του φύλλωμα και η ανάπτυξη δεν ήταν σε επιθυμητά σημεία, με συνέπεια να απογυμνωθεί σε μεγάλιο βαθμό.

These users thanked the author BILLPAN for the post:
Hfestion (23 Απρ 2024, 17:18)
Rating: 7.14%

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από BILLPAN »

Hfestion έγραψε:
12 Ιούλ 2023, 23:24
Ωραιότατες!

Ευχαριστώ πολύ. Εντάξει ουσιαστικά είναι έτοιμα δεντράκια, δεν έχω να κάνω κάτι ως προς την διαμόρφωσή τους, μόνο κλαδέματα συντήρησης θέλουν, αλλά μου άρεσαν όπως τα φαντάστηκα να τα έχω το ένα δίπλα στο άλλο στο μπαλκόνι μου και τα πήρα...

Στην τελευταία φωτογραφία, το κλαδί γιατί το κρατάς?

Το εξηγώ παραπάνω. Τώρα πια έχει εκπληρώσει τον σκοπό του, αλλά δεν το κόβω μέσα στον καύσωνα, δεν θέλω να χάσει ούτε την ελάχιστη υγρασία με αυτές τις ζέστες. Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά τα λυπάμαι να τα ζορίζω τώρα και δεν κλαδεύω ούτε κλαδάκι μέχρι να περάσουν οι καύσωνες.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 355 times
Been thanked: 289 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Ωραιότατες! Στην τελευταία φωτογραφία, το κλάδο γιατί το κρατάς?

Topic author
BILLPAN
Imperial
Imperial

Δίδυμες... Σαγκερέτιες - Sageretia Theezans - Shohin

Δημοσίευση από BILLPAN »

Χαιρετώ την παρέα!

Φέτος την άνοιξη αγόρασα αυτές τις δύο σαγκερέτιες, με κέρδισαν με την πρώτη ματιά, δεν μπορούσα να αποφασίσω ποια από τις δύο να επιλέξω και έτσι τις αγόρασα και τις δύο (ήταν και σε καλή τιμή).

Αμέσως έγινε μεταφύτευση με 60% οργανικό και 35% ελαφρόπετρα και 5% φλοιό πεύκου (τα ποσοστά είναι κατά προσέγγιση και "με το μάτι") με κόψιμο ρίζας και ταυτόχρονα ένα κλαδεματάκι, μπήκαν δε στα ίδια pots.

Ένα μήνα μετά την μεταφύτευση ξεκίνησα λίπανση με υγρό λίπασμα μία φορά την εβδομάδα και εκχύλισμα φυκιών μία φορά κάθε 15 μέρες. Δεν έχω λιπάνει καθόλου μέσα στον Ιούλιο λόγω ζέστης, κι έτσι όπως το πάει με τους καύσωνες με βλέπω για Αύγουστο πάλι (όπως και σε όλα τα δέντρα μου.

Στην μία από αυτές (σαγκερέτια 2) έκανα και ένα δεύτερο κλάδεμα αρχές Ιουνίου, καθώς ανταποκρίθηκε στην μεταφύτευση πιο γρήγορα από την δεύτερη (σαγκερέτια 1, στην οποία κόπηκε πολύ περισσότερη ρίζα) η οποία όμως θέλει και αυτή ένα κλάδεμα τώρα, όμως περιμένω να περάσουν οι καύσωνες. Σε αυτή που κλάδεψα άφησε και ένα θυσιαζόμενο κλαδί όπως θα δείτε, για να μου διαμορφωθεί ένα πιο παχύ κλαδί πίσω δεξιά.

Από την μέχρι τώρα μικρή εμπειρία μου φαίνεται να είναι είδος πολύ ανθεκτικό και ανταποκρίνεται καλά στις εργασίες.

Ακολουθούν φωτό.

Απάντηση