Τα προνομια της Αυλης!
-
Topic author - Shohin
- Has thanked: 109 times
- Been thanked: 63 times
Re: Τα προνομια της Αυλης!
Σ'ευχαριστω πολυ!
Τελειος ο Valavanis και η συλλογη του αλλα δεν εχει το επικοινωνιακο του Corin
εννοω το κεφι να μας διδασκει με video!
Δικαιωμενος εισαι για την αποψη σου δεν αξιζει το χομπυ αν δεν βουτας τα χερια σου στο χωμα!
Αλλα εχει τεραστια διαφορα να φτιαχνεις ενα δασος με 9χρονα δεντρακια με το να θελεις
να βλεπεις ενα πευκο στην αυλη σου το πρωι και να φυτευεις σποροφυτο περιμενοντας το
αποτελεσμα 40 χρονια! Σου ειπα, δεν προλαβαινω
Να ξερεις επισης οτι το υποστρωμα βασιζεται στην συνταγη σου με φλοιο πευκου 2,
akadama 2, ελαφροπετρα 1, χωμα 1.
Χαιρομαι παντως γιατι στο μικροκλιμα εδω της αυλης μεχρι ρωρα τα acer πανε καλα και
μου αρεσει πολυ για το μελλον!
Τελειος ο Valavanis και η συλλογη του αλλα δεν εχει το επικοινωνιακο του Corin

Δικαιωμενος εισαι για την αποψη σου δεν αξιζει το χομπυ αν δεν βουτας τα χερια σου στο χωμα!
Αλλα εχει τεραστια διαφορα να φτιαχνεις ενα δασος με 9χρονα δεντρακια με το να θελεις
να βλεπεις ενα πευκο στην αυλη σου το πρωι και να φυτευεις σποροφυτο περιμενοντας το
αποτελεσμα 40 χρονια! Σου ειπα, δεν προλαβαινω

Να ξερεις επισης οτι το υποστρωμα βασιζεται στην συνταγη σου με φλοιο πευκου 2,
akadama 2, ελαφροπετρα 1, χωμα 1.
Χαιρομαι παντως γιατι στο μικροκλιμα εδω της αυλης μεχρι ρωρα τα acer πανε καλα και
μου αρεσει πολυ για το μελλον!
-
- Shohin
- Has thanked: 77 times
"Πυρηνικο οπλο" το deshojo.δε θα κατσω να γραψω ποσο κοστιζει να αγορασεις κατι τετοιο γιατι θα με περασουν για βλαμμενο.
Εξαιρετικη δουλεια κυριε γιαννη.θα πω μονο για τη βιβλιογραφια οτι ο corin που σας εδωσε την ιδεα κατασκευης ηταν μαθητης του bill valavanis στην αμερικη για 7 χρονια αν θυμαμαι καλα.
Παιζει πολυ ψηλα στη λιστα με τα καλυτερα δεντρα που εχω δει στο φορουμ!
Σε μια κουβεντα μας περυσι ελεγα πως προτιμω να τα φτιαχνω μονος μου παρα να τα αγοραζω ετοιμα.εχει αλλη χαρη και μου ειπατε οτι λογω ηλικιας δε προλαβαινετε να τα δημιουργειτε ετσι ωστε να τα χαιρεστε.
Μετα απο τη κατασκευη του συγκεκριμενου δασους δικαιωνομαι!!!!
Μπραβο κυριε γιαννη..εχω δει πολλα ατσερ εχω φτιαξει ακομα πιο πολλα και μπορω να πω με πολλη σιγουρια πως δε μοιαζει δουλεια απο ερασιτεχνη.
Υ.Γ. δωστε οδηγιες σε συζυγους παιδια εγγονια γειτονες σκυλια γατια ποντικια κουνουπια να μη πλησιαζουν σε αποσταση 3 μετρων...just in case που λεμε στον αλιμο.
Εξαιρετικη δουλεια κυριε γιαννη.θα πω μονο για τη βιβλιογραφια οτι ο corin που σας εδωσε την ιδεα κατασκευης ηταν μαθητης του bill valavanis στην αμερικη για 7 χρονια αν θυμαμαι καλα.
Παιζει πολυ ψηλα στη λιστα με τα καλυτερα δεντρα που εχω δει στο φορουμ!
Σε μια κουβεντα μας περυσι ελεγα πως προτιμω να τα φτιαχνω μονος μου παρα να τα αγοραζω ετοιμα.εχει αλλη χαρη και μου ειπατε οτι λογω ηλικιας δε προλαβαινετε να τα δημιουργειτε ετσι ωστε να τα χαιρεστε.
Μετα απο τη κατασκευη του συγκεκριμενου δασους δικαιωνομαι!!!!
Μπραβο κυριε γιαννη..εχω δει πολλα ατσερ εχω φτιαξει ακομα πιο πολλα και μπορω να πω με πολλη σιγουρια πως δε μοιαζει δουλεια απο ερασιτεχνη.
Υ.Γ. δωστε οδηγιες σε συζυγους παιδια εγγονια γειτονες σκυλια γατια ποντικια κουνουπια να μη πλησιαζουν σε αποσταση 3 μετρων...just in case που λεμε στον αλιμο.
- Rating: 7.14%
-
Topic author - Shohin
Δεν ειχα καμια σχεση με σφανδαμια πριν. Θεωρουσα οτι δεν θα τα καταφερω, λογω κλιματος και ζεστηςOntherun έγραψε: ↑07 Απρ 2025, 20:12Τωρα για το deshojo τι να πω?αν το φτιαξατε φετος αφηστε το ελευθερο να εδρεωθει το συστημα του χωρις πολλα πολλα.
Αν ηρθε ετοιμο και εχει χρονια σε αυτη τη συνθεση,μετα τη πρωτη ανθηση και μολις σταματησει η αναπτυξη ,κοβετε οπως επιθυμειτε και οπως το εχετε φανταστει.λογικα μετα θα περιμενετε 2ο κυμα ανθησης και αν ειστε τυχερος και 3ο απο σεπτεμβρη μερια.
Οπως και να εχει ειναι κοσμημα και ειστε τυχερος που το εχετε.οι γωνιες φυτευσης ειναι αψογες με τα κεντρικα δεντρα οπως πρεπει και τα εξωτερικα να ειναι υπο γωνια σχηματιζοντας ενα λοφο μεσα στο ποτ.
Αν το πηρατε ετοιμο μπραβο σας εξαιρετικη αγορα και αν το φτιαξατε εσεις, δυο φορες μπραβο σας!!!
οπως δεν ηθελα ενα ακομα ειδος να με ταλαιπωρει, ειχα τις αζαλεες.
Καποια στιγμη περσι, ανεβαζει εδω ενας τρελαμενος με acer τυπος ενα βιντεο με ενα garnet. Μετα ενας αλλος
ενα μεγαλο acer απο φυτωριο και αρχιζει η πανηγυρις.
Μου κανει μεγαλη εντυπωση οτι υπαρχει σφενδαμος που σκαει με κοκκινα φυλλα που αλλαζουν χρωμα στην πορεια.
Ρωταω τους τρελαμενους και μου λενε τα ειδη με κοκκινο σκασιμο την ανοιξη.
Αγοραζω το πρωτο deshojo και το κοιταω σαν χαζος καθε μερα.
Ετσι μπηκε η ιδεα του δασους και βρηκα τα σποροφυτα που μεγαλωνε καποιος αλλος για μενα 9 χρονια.
Αγοραζα οποτε μπορουσα, δυο η τρια μαζι χωρις να ξερω που θα σταματησω, Στα 5; στα 7;
Τελικα ευτυχως στα 11 ειπα καλα ειναι! Και αν μεχρι του χρονου την ανοιξη χασω καποιο;
(Σιγουρος οτι τα αλλα θα τα καταφερναν)

Πραγματικα σαν ανυπομονος που ειμαι εδωσα εξετασεις υπομονης για 10 μηνες μεχρι φετος τελος Φλεβαρη!
Ειχα παρει και το ποτ, ειχα κανει την πρωτη επεξεργασια βαφης αλλα τελικα το βρηκα φλυαρο για να μπει
αυτη η φυσικη ομορφια των σφενδαμων και κατεληξα στο αγαπημενο κιτρινο.
Μελετησα πολυ τις κινησεις μου γιατι παραηταν μεγαλο project για μενα και ευτυχως που ειχα δει ενα βιντεο του
Κοριν (Greenwood Bonsai) που κυριολεκτικα με εσωσε ο τροπος στησιματος.
Το πιο κουραστικο της διαδικασιας ειναι το να δεις πως θα τα στησεις.
Ο τροπος του Κοριν ειναι οτι βρεχουμε αρκετα το υποστρωμα ωστε τα δεντρα να μη χρειαζονται συρματωμα
για να τα δεις σαν συνολο και πριν την τελικη θεση να μπορεις να τα αλλαξεις χωρις προβλημα.
Εχοντας ηδη τα συρματα στο ποτ, στερεωνεις μετα.
Αν σε καποιον κανει εντυπωση η θεση τους στο ποτ και το γεμισμα προς τα δεξια, ειναι γιατι ηθελα
μπαινοντας στην αυλη να το βλεπει σαν γυρισμενο προς αυτον 45º αλλα με το ποτ οριζοντιο στο παραθυρο.
Τα δυο netsuke (νετσκε) - ο αντρας πηγαινει γυναικα και παιδι στον μοναχο για ευλογια!

Δεν εχω πολλες φωτογραφιες απο την διαδικασια για με απορροφα αυτο που κανω που ξεχναω το κινητο.
Υπαρχουν αρκετα στοιχεια ομως για την αποδειξη του ταλαντου στη μεταφυτευση

***Ευχαριστω τους Σαραντη, Παρη και Βασιλη γιατι χωρις να το ξερετε βοηθησατε στο να εχω αυτο το
ονειρεμενο ατσεροδασος!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 14.29%
-
- Shohin
-
Topic author - Shohin
Καλημερα!
Ακριβως ετσι παει η βολτα! Βαθειες ανασες βγαινοντας,τα χαζευω ολα και παω ταρατσα.
Μια φιλη μου ειπε "ουτε νυφη δεν εχω περασει απο τετοιο διαδρομο"

Το φυτωριο ηδη υπαρχει πανω οπως και στην αυλη κατω απο το τραπεζι!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 334 times
Περιμένω φωτογραφία από το πρόσωπο του ανθρώπου που θα σου κάνει συντήρηση στον ηλιακό θερμοσίφωνα

-
- Shohin
Κυριε Γιαννη εχετε σκοπο να ανοιξετε φυτωριο στην ταρατσα??
Φανταζομαι οτι ξεκινατε τη βολτα σας απο τον κηπο και τελειωνει στην ταρατσα.
Τωρα για το deshojo τι να πω?αν το φτιαξατε φετος αφηστε το ελευθερο να εδρεωθει το συστημα του χωρις πολλα πολλα.
Αν ηρθε ετοιμο και εχει χρονια σε αυτη τη συνθεση,μετα τη πρωτη ανθηση και μολις σταματησει η αναπτυξη ,κοβετε οπως επιθυμειτε και οπως το εχετε φανταστει.λογικα μετα θα περιμενετε 2ο κυμα ανθησης και αν ειστε τυχερος και 3ο απο σεπτεμβρη μερια.
Οπως και να εχει ειναι κοσμημα και ειστε τυχερος που το εχετε.οι γωνιες φυτευσης ειναι αψογες με τα κεντρικα δεντρα οπως πρεπει και τα εξωτερικα να ειναι υπο γωνια σχηματιζοντας ενα λοφο μεσα στο ποτ.
Αν το πηρατε ετοιμο μπραβο σας εξαιρετικη αγορα και αν το φτιαξατε εσεις, δυο φορες μπραβο σας!!!
Φανταζομαι οτι ξεκινατε τη βολτα σας απο τον κηπο και τελειωνει στην ταρατσα.
Τωρα για το deshojo τι να πω?αν το φτιαξατε φετος αφηστε το ελευθερο να εδρεωθει το συστημα του χωρις πολλα πολλα.
-
Topic author - Shohin
Το πιο αστειο ειναι οτι στην ταρατσα θα ανεβαζα μονο καποια δεντρα
για παραπανω ηλιο περιστασιακα!
Αλλα...
για παραπανω ηλιο περιστασιακα!
Αλλα...

-
- Imperial
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 115 times
Για το deshojo αξίζει να μας αναλύσεις τι ακριβώς έκανες σε δικό του θέμα. Δε θυμάμαι αν έχεις ανοίξει ήδη.
Τώρα άστο να αναπτυχθεί ελεύθερα. Εγώ στα acer κάνω ένα πρώτο βαρύ κλάδεμα κάνω όταν έχουν πρασινίσουν τα φύλλα και έχει χαθεί το σχήμα, περί το τέλος της άνοιξης. Δεύτερο τριμάρισμα πριν τον ύπνο του καλοκαιριού για τη διατήρηση της σιλουέτας. Τρίτο συμμάζεμα τέλη καλοκαιριού - αρχές φθινοπώρου και τέλος. Μετά αφήνεις τα φύλλα να πέσουν. Εννοείται ότι όποιο κλαδί θέλεις να το αναπτύξεις δεν το κλαδεύεις καθόλου αλλά το αφήνεις να αναπτύσσεται ελεύθερα, όπως και τυχόν θυσιαζόμενα κλαδιά για πάχυνση του κορμού (αλλά τα ξέρεις αυτά, τα λέω περισσότερο για κανέναν αρχάριο που τύχει να διαβάσει). Αυτό είναι το δικό μου πρόγραμμα, κάποιος άλλος θα σου πει κάτι άλλο...
Εναλλακτική για ταχύτερη αύξηση της διακλάδωσης: Αποφύλλωση: Αφήνεις τα δέντρα να αναπτύσσονται ελεύθερα μέχρι και το τέλος της άνοιξης. Τότε, περί τα τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου (πάντα οι μήνες που αναφέρουμε είναι ενδεικτικοί, κάθε χρονιά δεν έχει ίδιες καιρικές καιρικές συνθήκες), κάνεις ένα περιμετρικό κούρεμα στη σιλουέτα, και στη συνέχεια κάνεις αποφύλλωση - ΠΡΟΣΟΧΗ: αποφύλλωση κάνουμε μόνο αν α) την ίδια χρονιά ΔΕΝ έχουμε μεταφυτεύσει, β) το δέντρο είναι υγιέστατο και γ) ΔΕΝ έχουμε κάνει αποφύλλωση την προηγούμενη χρονιά (αποφύλλωση κάνουμε το πολύ χρόνο παρά χρόνο, όχι κάθε χρόνο). Μέσα στην ίδια χρονιά μπορούν να γίνουν δύο με τρεις αποφυλλώσεις στους ιαπωνικούς σφενδάμους (έως και πέντε σε trident maples), αναλόγως πως ανταποκρίνεται το δέντρο.
Θα ανεβάζω και 'γω τακτικά τι θα κάνω με το δικό μου deshojo και θα το συζητάμε...
-
- Συντονιστής
-
Topic author - Shohin
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια, ειμαι πολυ ευχαριστημενος με αυτο που και γω βλεπω τα πρωινα,
τα βραδια ειναι καλυτερα με τα φωτα!
Βασιλη για το deshojo εδωσα εξετασεις υπομονης για ενα χρονο μεχρι να ερθει η εποχη να το στησω!
Θα χρειαστω συμβουλη απο το acerοσπιτο για το ποτε; πρωτο κλαδεμα.
Το master ειναι μεγαλη κουβεντα αλλα σιγουρα, το αποτελεσμα ομως μου λεει οτι τα συντηρω καλα.
Just a keeper ας πουμε. Ειναι αστειο που ενω περιμενα τα χαστουκια απο τα πευκα, μου ηρθαν απο τις μηλιες
Η αυλη, που ρωτας δεν ειναι εσωτερικη, φατσα (135º az)στο δρομο αλλα με ψηλα σπιτια εμπρος και διπλα.
Τους 3 χειμερινους μηνες (11,12,1) ειναι λιγο πικρα με 3 ωρες ηλιο το μεσημερι μονο στο σημειο που ειναι
τα πευκα. Στην σημερινη φωτογραφια πχ η γωνια απεναντι ειναι φατσα στο Νοτο 180º ακριβως.
(Η σκαλα τον Μαϊο, δεν παιζεται)
*Να πω οτι το κεντρικο τραπεζι με το καλυμμα του χειμωνα γινεται θερμοκηπιο με φουλ growlights απο κατω...
τα βραδια ειναι καλυτερα με τα φωτα!
Βασιλη για το deshojo εδωσα εξετασεις υπομονης για ενα χρονο μεχρι να ερθει η εποχη να το στησω!
Θα χρειαστω συμβουλη απο το acerοσπιτο για το ποτε; πρωτο κλαδεμα.
Το master ειναι μεγαλη κουβεντα αλλα σιγουρα, το αποτελεσμα ομως μου λεει οτι τα συντηρω καλα.
Just a keeper ας πουμε. Ειναι αστειο που ενω περιμενα τα χαστουκια απο τα πευκα, μου ηρθαν απο τις μηλιες

Η αυλη, που ρωτας δεν ειναι εσωτερικη, φατσα (135º az)στο δρομο αλλα με ψηλα σπιτια εμπρος και διπλα.
Τους 3 χειμερινους μηνες (11,12,1) ειναι λιγο πικρα με 3 ωρες ηλιο το μεσημερι μονο στο σημειο που ειναι
τα πευκα. Στην σημερινη φωτογραφια πχ η γωνια απεναντι ειναι φατσα στο Νοτο 180º ακριβως.
(Η σκαλα τον Μαϊο, δεν παιζεται)

*Να πω οτι το κεντρικο τραπεζι με το καλυμμα του χειμωνα γινεται θερμοκηπιο με φουλ growlights απο κατω...
-
- Imperial
Καλά εντάξει Ιωάννη, μας καταπλήττεις και φέτος με την αυλή σου...
Το μεράκι και του γούστο σου είναι αμφότερα υψηλοτάτου επιπέδου, όπως προφανώς και οι ικανότητές σου στο χόμπυ...
Aυτό το δασάκι deshojo... :ο... Δεν έχω λόγια... Ότι και να πούμε νομίζω θα είναι λίγο... Στα κωνοφόρα φαίνεται ότι είσαι master...
Να σε ρωτήσω, πόσο απευθείας φως έχεις στην αυλή σου; Είναι εσωτερική αυλή;
Ανυπομονούμε να ανεβάσεις φωτογραφίες από μεμονωμένα δέντρα σου...
Το μεράκι και του γούστο σου είναι αμφότερα υψηλοτάτου επιπέδου, όπως προφανώς και οι ικανότητές σου στο χόμπυ...
Aυτό το δασάκι deshojo... :ο... Δεν έχω λόγια... Ότι και να πούμε νομίζω θα είναι λίγο... Στα κωνοφόρα φαίνεται ότι είσαι master...
Να σε ρωτήσω, πόσο απευθείας φως έχεις στην αυλή σου; Είναι εσωτερική αυλή;
Ανυπομονούμε να ανεβάσεις φωτογραφίες από μεμονωμένα δέντρα σου...
-
- Συντονιστής
Ιωάννη, τι να πρώτο πω για τον κήπο σου και την συλλογή σου, έχεις τα συγχαρητήρια μου για τα πάντα!!!
Ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες φωτογραφίες σου!
Ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες φωτογραφίες σου!
-
- Shohin
Τι να πω τωρα?για τα πευκα ?το σκηνικο?το δασος με τα deshojo?εξω θα κοιμομουν να τα βλεπω και στον υπνο μου...μπραβο κυριε γιαννη!!!
-
Topic author - Shohin
Μετα απο τοση δουλεια Φεβρουαριο Μαρτιο, ας σας δειξω και γω κατι απο την αυλη μου!
Εχω μονο τα κλαδεματα αυτα τα μεχρι τενοντιτιδας, ξερετε...
Ας ειναι ομως η ομορφια τους αξιζει ολη την κουραση!
Εχω μονο τα κλαδεματα αυτα τα μεχρι τενοντιτιδας, ξερετε...
Ας ειναι ομως η ομορφια τους αξιζει ολη την κουραση!

- These users thanked the author Ioanisu62 for the post:
- zachariaspav (31 Μαρ 2025, 19:58)
-
- Imperial
Μπράβο Γιάννη, πολύ όμορφη η αυλή σου!!
Όντως τώρα είναι πολύ καλή εποχή να απολαμβάνουμε τα δέντρα μας...
Όντως τώρα είναι πολύ καλή εποχή να απολαμβάνουμε τα δέντρα μας...
-
- Συντονιστής
-
Topic author - Shohin
Bonsaiστες καλο μηνα!
Επιτελους επεσε η θερμοκρασια, τα πρωινα και τα βραδακια ειναι απολαυση.
Κανα δυο απωλειες ηταν αναμενομενες με τοση συνεχομενη ζεστη αλλα και
ελλειψη υψομετρου 1500μ.
Καλο χειμωνα και να προσεχετε τα δεντρα σας!
Επιτελους επεσε η θερμοκρασια, τα πρωινα και τα βραδακια ειναι απολαυση.
Κανα δυο απωλειες ηταν αναμενομενες με τοση συνεχομενη ζεστη αλλα και
ελλειψη υψομετρου 1500μ.

Καλο χειμωνα και να προσεχετε τα δεντρα σας!
-
- Συντονιστής