ficus ginseng
-
Topic author - Imperial
- Has thanked: 98 times
- Been thanked: 189 times
Re: ficus ginseng
Κλαδεματάκι. Είχε αναπτυχθεί αρκετά το καλοκαίρι. Δεν αναδεικνύεται στην συγκεκριμένη γλαστρουλα, θέλει να σηκωθεί λίγο πιο ψηλά.
Τα κλαδέματα δυστυχώς λυπάμαι να τα πετάξω. Αφήστε που πιάνουν.
Τα έχωσα στο δασάκι από το προηγούμενο κλάδεμα.
Τα κλαδέματα δυστυχώς λυπάμαι να τα πετάξω. Αφήστε που πιάνουν.
Τα έχωσα στο δασάκι από το προηγούμενο κλάδεμα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Imperial
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Στο Lidl έχει Ginseng είδα τις προάλες.
Προστέθηκε μετά από 19 δευτερόλεπτα:
και φθηνά 5 ευρω νομίζω.
Προστέθηκε μετά από 19 δευτερόλεπτα:
και φθηνά 5 ευρω νομίζω.
- Rating: 7.14%
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
-
- Shohin
- Has thanked: 71 times
- Been thanked: 40 times
Εγινε τοσο ομορφο που δεν πιστευεις οτι ειχε πατατα καποτε!
Ανυπομονω να ερθει η εποχη τους.
Αυτους τους εχω εξω απο την αρχη, αντεξανε τα χιονια των προηγουμενων χειμωνων και
μετα προσαρμοζονται.
Μας εδωσες ελπιδες και με εβαλες να ψαξω ολα τα ξεχασμενα σου θεματα που δεν
εχεις ενημερωσει!
Ανυπομονω να ερθει η εποχη τους.
Αυτους τους εχω εξω απο την αρχη, αντεξανε τα χιονια των προηγουμενων χειμωνων και
μετα προσαρμοζονται.
Μας εδωσες ελπιδες και με εβαλες να ψαξω ολα τα ξεχασμενα σου θεματα που δεν
εχεις ενημερωσει!
Just a Bonsai Keeper!
-
- Omono
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 82 times
Καταπληκτικό Θάνο...thanos75 έγραψε: ↑23 Ιουν 2024, 09:50Μια και ξεκίνησε συζήτηση για τα ginseng, ας κάνω και γω ένα update.
IMG_20240623_094615.jpg
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πλέον μεταφύτευση σε ένα πιο ωραίο pot για να φανεί και η βάση του. Έχω ένα που νομίζω θα του πήγαινε, αλλά αν και φίκος νομίζω ότι είναι σχετικά αργά πλέον.
Δεν αξίζει να το ζορισεις τώρα, το κάνεις αργότερα...
-
Topic author - Imperial
Μια και ξεκίνησε συζήτηση για τα ginseng, ας κάνω και γω ένα update.
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πλέον μεταφύτευση σε ένα πιο ωραίο pot για να φανεί και η βάση του. Έχω ένα που νομίζω θα του πήγαινε, αλλά αν και φίκος νομίζω ότι είναι σχετικά αργά πλέον.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 340 times
- Been thanked: 269 times
- Επικοινωνία:
-
- Shohin
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 59 times
Θάνο σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. Σίγουρα ενέπνευσες πολλούς όπως και εμένα να ακολουθήσουμε τα βήματα σου και να απαλλαχθούμε απο τις πατάτες και ίσως να αποκτήσουμε ένα μπονσάι!
A bonsai is a microcosm containing within it, unchanged in everything but size, the mystery of the universe.
- Colin Lewis
- Colin Lewis
-
Topic author - Imperial
πιθανόν. δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια, αν και οι φίκοι ριζώνουν εύκολα.
- Rating: 7.14%
-
- Σπορόφυτο
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 10 times
Μπράβο πολύ καλή προσπάθεια. Να πω την αλήθεια, ούτε εμένα μου αρέσουν αυτές η χοντρές ρίζες και μου είχαν μπει κάτι σκέψεις να της κόψω μπας και γλιτώσω. Τώρα που το είδα από εσένα μάλλον θα το επιχειρήσω...
Μία ερώτηση μόνο, όταν το έκοψες του έβαλες κάποια ορμόνη;
Μία ερώτηση μόνο, όταν το έκοψες του έβαλες κάποια ορμόνη;
Ακολούθησε το ρυθμό της Φύσης. Το μυστικό της είναι η υπομονή.
-
- Omono
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 104 times
Μπράβο Θάνο.!!!
(Σαν το "Μπράβο Ρούλα" ακούστηκε αυτό...)
Το περπάτησες με πιο σίγουρο τρόπο κόβοντας μία και αφήνοντας δύο. Σου λειτούργησε και το πήγες ένα βήμα πιο πέρα. Και μόλις με έβαλες στην πρίζα για την ερχόμενη αρχή άνοιξης... Έχω δύο φικάκια για πείραγμα!
Παρατηρώ ότι κρατάς φωτογραφικό υλικό από πολλές επεμβάσεις σου, άσχετα αν θα κάνεις ανάρτηση και πότε. Προφανώς για αρχείο δικό σου. Ευτυχώς για όλους εμάς. Δείχνεις το δρόμο φίλε. Έτσι θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας. Όχι μόνο για να ανεβάζουμε νέα θέματα, αλλά και για να επανερχόμαστε σε πράγματα που κάναμε και να διδασκόμαστε απ' αυτά. Για αρχείο. Το μόνο που θα έκανα ίσως διαφορετικά (και θα το προσπαθήσω στους δικούς μου φίκους, είναι πιο επίπεδες τομές, σαν μία νοητή ευθεία στο πριόνι που θα καθορίζει καλύτερο στήσιμο του φυτού στην γλάστρα αργότερα. Βέβαια, ιδιαίτερα όταν δεν γίνεται την ίδια στιγμή μία τομή συνολικά σε όλη την ρίζα, αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό λόγω του τρόπου που είναι ανεπτυγμένες οι ρίζες. Σε κάθε περίπτωση, καλή συνέχεια με το φίκο σου, υπόσχομαι να ανεβάσω υλικό από τις δικές μου επεμβάσεις την άνοιξη. Ραντεβού το Φλεβάρη...
(Σαν το "Μπράβο Ρούλα" ακούστηκε αυτό...)
Το περπάτησες με πιο σίγουρο τρόπο κόβοντας μία και αφήνοντας δύο. Σου λειτούργησε και το πήγες ένα βήμα πιο πέρα. Και μόλις με έβαλες στην πρίζα για την ερχόμενη αρχή άνοιξης... Έχω δύο φικάκια για πείραγμα!
Παρατηρώ ότι κρατάς φωτογραφικό υλικό από πολλές επεμβάσεις σου, άσχετα αν θα κάνεις ανάρτηση και πότε. Προφανώς για αρχείο δικό σου. Ευτυχώς για όλους εμάς. Δείχνεις το δρόμο φίλε. Έτσι θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας. Όχι μόνο για να ανεβάζουμε νέα θέματα, αλλά και για να επανερχόμαστε σε πράγματα που κάναμε και να διδασκόμαστε απ' αυτά. Για αρχείο. Το μόνο που θα έκανα ίσως διαφορετικά (και θα το προσπαθήσω στους δικούς μου φίκους, είναι πιο επίπεδες τομές, σαν μία νοητή ευθεία στο πριόνι που θα καθορίζει καλύτερο στήσιμο του φυτού στην γλάστρα αργότερα. Βέβαια, ιδιαίτερα όταν δεν γίνεται την ίδια στιγμή μία τομή συνολικά σε όλη την ρίζα, αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό λόγω του τρόπου που είναι ανεπτυγμένες οι ρίζες. Σε κάθε περίπτωση, καλή συνέχεια με το φίκο σου, υπόσχομαι να ανεβάσω υλικό από τις δικές μου επεμβάσεις την άνοιξη. Ραντεβού το Φλεβάρη...
If you can DREAM it,
you can DO it..!
you can DO it..!
-
Topic author - Imperial
ficus ginseng
Όπως όλοι είχα πάρει και γω ένα φίκο ginseng. Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν μου άρεσε αυτή η μορφή πατάτας στην ρίζα. Είπα λοιπόν να την "πειράξω" και γω στα πρότυπα του Καναδού που έχει γίνει αναφορά και πάλι εδώ στο forum.
Η διαδικασία ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Το φυτό, από σούπερ μάρκετ, είχε τρεις παχιές ρίζες. Είπα για την ασφάλεια του φυτού να τις κόψω σε δύο συνεχόμενες χρονιές να δω πως ανταποκρίνεται το φυτό. Την πρώτη χρονιά (άνοιξη του 2019) έκοψα την μία και πιο χοντρή και το φύτεψα σε βαθιά γλαστρούλα, ώστε να μπει μέσα στο χώμα η τομή.
Φέτος την άνοιξη είχε βγάλει ρίζες στο σημείο τομής, οπότε κόπηκαν και οι άλλες δύο ρίζες και ξαναφυτεύτηκε, αφού προηγουμένως διαχωρίστηκαν σε τμήματα τα εναπομείναντα τμήματα των ριζών. Ανταποκρίθηκε τελικά πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά το είχα μέσα. πλέον είναι πολλούς μήνες έξω, από την αρχή της προηγούμενης άνοιξης και θα το βάλω μέσα μόνο αν κάνει παγετό.
Τώρα την ερχόμενη άνοιξη, πιθανόν δεν θα κάνω μεταφύτευση για να δυναμώσουν κατά το δυνατόν οι ρίζες. Στην πραγματικότητα πρέπει να ανέβει λίγο για να εμφανιστεί το τμήμα των ριζών (ως νεμπάρι) που είναι τώρα μέσα στο χώμα. Επομένως το ερχόμενο καλοκαίρι θα ασχοληθώ λίγο με το φύλλωμα, ώστε να διακλαδίσει καλύτερα και να αποκτήσει μια εικόνα ομπρελίτσας που είναι ωραία στους φίκους.
Η διαδικασία ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Το φυτό, από σούπερ μάρκετ, είχε τρεις παχιές ρίζες. Είπα για την ασφάλεια του φυτού να τις κόψω σε δύο συνεχόμενες χρονιές να δω πως ανταποκρίνεται το φυτό. Την πρώτη χρονιά (άνοιξη του 2019) έκοψα την μία και πιο χοντρή και το φύτεψα σε βαθιά γλαστρούλα, ώστε να μπει μέσα στο χώμα η τομή.
Φέτος την άνοιξη είχε βγάλει ρίζες στο σημείο τομής, οπότε κόπηκαν και οι άλλες δύο ρίζες και ξαναφυτεύτηκε, αφού προηγουμένως διαχωρίστηκαν σε τμήματα τα εναπομείναντα τμήματα των ριζών. Ανταποκρίθηκε τελικά πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά το είχα μέσα. πλέον είναι πολλούς μήνες έξω, από την αρχή της προηγούμενης άνοιξης και θα το βάλω μέσα μόνο αν κάνει παγετό.
Τώρα την ερχόμενη άνοιξη, πιθανόν δεν θα κάνω μεταφύτευση για να δυναμώσουν κατά το δυνατόν οι ρίζες. Στην πραγματικότητα πρέπει να ανέβει λίγο για να εμφανιστεί το τμήμα των ριζών (ως νεμπάρι) που είναι τώρα μέσα στο χώμα. Επομένως το ερχόμενο καλοκαίρι θα ασχοληθώ λίγο με το φύλλωμα, ώστε να διακλαδίσει καλύτερα και να αποκτήσει μια εικόνα ομπρελίτσας που είναι ωραία στους φίκους.