Ficus retusa
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 352 times
- Been thanked: 286 times
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 141 times
- Επικοινωνία:
Re: Ficus retusa
Ακόλουθα όπως σου είπαν νομίζω ότι από το virtual του jeanzac πήρες και πως μπορεί να γίνει! Καλή επιτυχία
-
- Omono
- Has thanked: 153 times
- Been thanked: 93 times
Ωραίος!!Ontherun έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 00:52Θα αφησω την κορυφη οπως ειναι για τωρα.να δω πως θα ειναι με πληρη φυλλωμα και απονανοιξη καλα να ειμαστε συνεχιζουμε.οταν βγαλει φυλλα θα βαλω μια φωτο.BILLPAN έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 11:26Πάρα πολύ ωραίο δέντρο, μου αρέσει πάρα πολύ η πορεία του και η κατεύθυνση που του έχεις δώσει, η κορυφή που έχεις διαμορφώσει και η διακλάδωση δευτερευόντων και τριτευόντων κλαδιών!!
Εγώ δεν θα έκοβα την κορυφή, μου αρέσει αυτή η κωνικότητα στο συγκεκριμένο δέντρο. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει οπωσδήποτε το bonsai να μοιάζει με μεγάλο δέντρο του δικού του είδους, αν και τις περισσότερες φορές αυτή είναι μια ασφαλής επιλογή... Άλλες φορές μια πιο ελεύθερη προσέγγιση ως προς το στυλ πιστεύω ότι μπορεί να ταιριάζει περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο δέντρο.
Επίσης συμφωνώ μαζί σου ότι θα του πήγαινε μία πέτρα στο nebari.
Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια!
Όταν βγάλει φύλλα ξαναστείλε μας φωτό...
- Rating: 7.14%
-
Topic author - Shohin
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 44 times
Θα αφησω την κορυφη οπως ειναι για τωρα.να δω πως θα ειναι με πληρη φυλλωμα και απονανοιξη καλα να ειμαστε συνεχιζουμε.οταν βγαλει φυλλα θα βαλω μια φωτο.BILLPAN έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 11:26Πάρα πολύ ωραίο δέντρο, μου αρέσει πάρα πολύ η πορεία του και η κατεύθυνση που του έχεις δώσει, η κορυφή που έχεις διαμορφώσει και η διακλάδωση δευτερευόντων και τριτευόντων κλαδιών!!
Εγώ δεν θα έκοβα την κορυφή, μου αρέσει αυτή η κωνικότητα στο συγκεκριμένο δέντρο. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει οπωσδήποτε το bonsai να μοιάζει με μεγάλο δέντρο του δικού του είδους, αν και τις περισσότερες φορές αυτή είναι μια ασφαλής επιλογή... Άλλες φορές μια πιο ελεύθερη προσέγγιση ως προς το στυλ πιστεύω ότι μπορεί να ταιριάζει περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο δέντρο.
-
- Omono
- Has thanked: 153 times
- Been thanked: 93 times
Πάρα πολύ ωραίο δέντρο, μου αρέσει πάρα πολύ η πορεία του και η κατεύθυνση που του έχεις δώσει, η κορυφή που έχεις διαμορφώσει και η διακλάδωση δευτερευόντων και τριτευόντων κλαδιών!!
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 261 times
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Topic author - Shohin
Σε ευχαριστω hfestion.
Προστέθηκε μετά από 6 λεπτά 23 δευτερόλεπτα:
Hello joopJoopVanDenBerge έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 11:34Hallo Ontherun,
ik heb de foto's van een paar terug gezien en de boom heeft al veel meer uitstraling.
Wat Thanos voorsteld, is ook mijn idee omdat een volwassen Ficus een stompe top heeft.
Als je hem liever op de oorspronkelijke lengte wilt houden, zou ik je willen adviseren om in het bovenste deel van de boom, meer beweging te geven, zodat de golvende beweging van de stam vanaf de nebari tot halverwege de boom, voor de harmonie wordt doorgezet.
Verder zou ik de boom voor +- 2 jaar een beetje dieper in de grond zetten om meer nebari te krijgen. De boom zou veel meer uitstraling krijgen, als hij rondom veel meer wortels heeft. Als het mijn boom zou zijn, ging hij voorlopig in een diepere pot. Zijn huidige wortels lijken meer op een Ginseng-wortelvoet.
Maar met een goede verzorging heeft deze boom ook een goede toekomst.
Bonsaigroet, Joop
the gap on the base of the tree is left on purpose.in the future i will try to put it on a rock(small one).i think it will give it a special character because its an old tree.somewhere between 13 and 15 years.thanos is correct.it is very hard to fill with roots in our climate.thanks for your advice and i welcome you to our forum!
Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 14 δευτερόλεπτα:
Thano το προετοιμαζω μηπως κατσει σε βραχο μικρο και κανω ενα landscape με την παροδο των ετων.τωρα αν βγει μουφα βλεποντας και κανοντας.σε υψος δε θελω να το μειωσω ακομα.ισως του δωσω λιγο κινηση και αλλαξω την κορυφη.thanos75 έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 09:40Πολύ ωραίο είναι.
Απλώς επειδή είναι φίκος δες και την ακόλουθη μορφή που αντιστοιχεί νομίζω καλύτερα σε ώριμα δέντρα του είδους.
IMG_20230701_092611.jpg
Δες σχετικά από internet
Starr_061106-1428_Ficus_microcarpa.jpg
Επίσης η διχάλα κάτω ιδανικό θα ήταν να γεμίσει με εναέριες ρίζες ώστε να δείξει πιο συμπαγής η βάση και ώριμη. Πολύ δύσκολα βέβαια για το κλίμα μας (πρέπει έστω τοπικά να του δημιουργήσεις τις συνθήκες -εγώ δεν τα έχω καταφέρει) ή εναλλακτικά με πέτρες.
aerial-roots-intact.jpg
-
- Shohin
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 47 times
Hallo Ontherun,
ik heb de foto's van een paar terug gezien en de boom heeft al veel meer uitstraling.
Wat Thanos voorsteld, is ook mijn idee omdat een volwassen Ficus een stompe top heeft.
Als je hem liever op de oorspronkelijke lengte wilt houden, zou ik je willen adviseren om in het bovenste deel van de boom, meer beweging te geven, zodat de golvende beweging van de stam vanaf de nebari tot halverwege de boom, voor de harmonie wordt doorgezet.
Verder zou ik de boom voor +- 2 jaar een beetje dieper in de grond zetten om meer nebari te krijgen. De boom zou veel meer uitstraling krijgen, als hij rondom veel meer wortels heeft. Als het mijn boom zou zijn, ging hij voorlopig in een diepere pot. Zijn huidige wortels lijken meer op een Ginseng-wortelvoet.
Bonsaigroet, Joop
Bonsaigroet, Joop
- These users thanked the author JoopVanDenBerge for the post:
- Ontherun (01 Ιούλ 2023, 12:41)
-
- Imperial
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 198 times
Πολύ ωραίο είναι.
Απλώς επειδή είναι φίκος δες και την ακόλουθη μορφή που αντιστοιχεί νομίζω καλύτερα σε ώριμα δέντρα του είδους.
Δες σχετικά από internet
Επίσης η διχάλα κάτω ιδανικό θα ήταν να γεμίσει με εναέριες ρίζες ώστε να δείξει πιο συμπαγής η βάση και ώριμη. Πολύ δύσκολα βέβαια για το κλίμα μας (πρέπει έστω τοπικά να του δημιουργήσεις τις συνθήκες -εγώ δεν τα έχω καταφέρει) ή εναλλακτικά με πέτρες.
Δες σχετικά από internet
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 14.29%
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 352 times
- Been thanked: 286 times
-
Topic author - Shohin
Καλησπερα παιδια.
μετα απο 2 χρονια ειπα να ασχοληθω λιγο με το συγκεκριμενο δεντρακι γιατι ειχε αρχισει να χανεται.
αποφυλλωση κοψιμο λιγο συρματωμα και σε κανα 2 χρονια αν ειμαστε καλα το ξαναβλεπουμε. οι φωτο δεν ειναι και οτι καλυτερο...
μετα απο 2 χρονια ειπα να ασχοληθω λιγο με το συγκεκριμενο δεντρακι γιατι ειχε αρχισει να χανεται.
αποφυλλωση κοψιμο λιγο συρματωμα και σε κανα 2 χρονια αν ειμαστε καλα το ξαναβλεπουμε. οι φωτο δεν ειναι και οτι καλυτερο...
-
Topic author - Shohin
δε ξερω αν βοηθουν οι φωτο αλλα αν εχετε καποια ιδεα δεκτη θα ειναι
-
- Omono
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
-
- Imperial
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 198 times
Όντως είναι δύσκολο να καταλάβεις από τις φωτογραφίες. Πάντως τα τόσα πολλά κλαδάκια από το ίδιο σημείο στην κορυφή δικαιολογούν το "φούσκωμα" που αναφέρεις. Εκεί πρέπει σίγουρα να κάνεις κάποια επιλογή και να διατηρείς σε χαμηλή ανάπτυξη την κορυφή (με κορφολογήσεις) ώστε να πηγαίνει η ενέργεια του φυτού και στα πιο χαμηλά τμήματα και να μην κάνει ανάποδη κωνικότητα. Σιγά σιγά ή θα ισορροπήσει το φούσκωμα με τον υπόλοιπο κορμό ή θα αναγκαστείς να το αντικαταστήσεις αν πετάξει πιο χαμηλά. Απλώς πρόσεξε μην βιαστείς γιατί κάποιοι φίκοι δεν πετούν απ' τον κορμό αν δεν έχουν φύλλα στην άκρη.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 141 times
- Επικοινωνία:
Ειναι πολυ δυσκολο απο τις φωτογραφιες να καταλαβουμε τι πρεπει να κοψεις. Ξεκινα απο κατω και αραιωσε λιγο ωστε να αρχιζουν να ξεχωριζουν το κατω κλαδι με το πανω. Οταν φτασεις στην κορυφη θα καταλαβεις πια κλαδια θα κοψεις.
Εαν θες ξεκινα σιγα σιγα και ανεβασε και αλλη φωτογραφια ωστε να δουμε το επομενο σταδιο.
Εαν θες ξεκινα σιγα σιγα και ανεβασε και αλλη φωτογραφια ωστε να δουμε το επομενο σταδιο.
-
Topic author - Shohin
Ficus retusa
αν μπορει καποιος να δωσει καμια ιδεα για τη διαμορφωση του φικου στην κορυφη.ενα μερος πρεπει να κοπει απλα δε μπορω να αποφασισω ποιο θα ειναι.ηδη εχει φουσκωσει αρκετα και θα μοιαζει ξενο με το υπολοιπο συνολο.
ευχαριστω πολυ και καλο μηνα να εχουμε.