Αρχάριος και χρειάζομαι βοήθεια παρακαλώ.

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
SAMATAS
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 09 Μάιος 2022, 23:18
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Αρχάριος και χρειάζομαι βοήθεια παρακαλώ.

Δημοσίευση από SAMATAS »

Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!! Ναι έχω ενημερωθείς πως χρειάζεται αρκετός καιρός για να γίνει δεντράκι. Ωστόσο θα αρκεστώ στο ταξίδι στην πορεία αυτήν. Σίγουρα θα πάρω και έτοιμο μπονσάι ευχαριστώ και παλι!!

nadim
Shohin
Shohin
Δημοσιεύσεις: 139
Εγγραφή: 07 Ιαν 2020, 13:50
Has thanked: 38 times
Been thanked: 40 times

Re: Αρχάριος και χρειάζομαι βοήθεια παρακαλώ.

Δημοσίευση από nadim »

Καλησπέρα! Καλή αρχή στον κόσμο των bonsai.
Χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, όσο ωραίο και αν είναι να βλέπεις δένδρα που έχεις απο σπόρους, δεν αποτελεί καλή αρχή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το χόμπι αυτό. Οι σπόροι για να φτάσουν να γίνουν διαχειρίσιμο δένδρο θα πάρει πολλά χρόνια, και πιθανότατα να μην μπορέσεις να το δείς ποτέ να φτάνει στο σημείο να το θαυμάζεις. Είναι ωραία τακτική, παράλληλα με 2-3 δενδράκια για να παίζεις.

Ωστόσο, ναι γενικά τους σπόρους πρέπει να τους βάλεις σε βρεγμένη χαρτοπετσέτα, και στο ψυγείο. Ανάλογα το είδος, για να βγάλουν ρίζες, μπορεί να πάρει απο μερικές μέρες μέχρι και εβδομάδες. Όταν το ριζίδιο εμφανιστεί, το τοποθετείς σε χώμα. Όμως θα πρέπει η περίοδος που θα το βάλεις σε χώμα, να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του είδους, διαφορετικά θα ξεραθεί.
Αν σκοπεύεις να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο, ψάξε στο ίντερνετ για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το πότε γίνεται η φύτευση των συγκεκριμένων ειδών.
A bonsai is a microcosm containing within it, unchanged in everything but size, the mystery of the universe.
- Colin Lewis

Topic author
SAMATAS
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 09 Μάιος 2022, 23:18
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Αρχάριος και χρειάζομαι βοήθεια παρακαλώ.

Δημοσίευση από SAMATAS »

Γεια σας είμαι νέο μέλος και χρειάζομαι την βοήθεια της ομάδας παρακαλώ. Ηθελα πάντα να ασχοληθώ με την φιλοσοφία των μπονσάι αλλα περίμενα την κατάλληλη στιγμή. Αυτή η στιγμή έφτασε και έχω κανει την πρώτη μου παραγγελία χωμα και σπόρους δυο ποικιλιών το δέντρο της Φωτιάς-Delonix Regia και το δέντρο Γίγαντας Σεκόγια (Sequoiadendron giganteum) μπονσάι. Έχω δει διαφορά ξεκινήματα στο YouTube Ώστε να πάρω ιδέες και γνώση στα πρώτα μου βήματα. Θα ηθελα να μου πει κάποιος αν ο τρόπος είναι σωστός στο να βαζουμε τους σπόρους στο νερό και μετά από 48 ώρες συλλέγουμε τους σπόρους που μένουν στην επιφάνεια και μετά σε βρεγμένο χαρτί κουζίνας κατα προτίμηση αφήνουμε τους σπόρους να βλαστήσουν.Μετά περνούμε τους σπόρους που έχουν ανοίξει και τους βαζουμε στο χώμα??? Είναι σωστό όλο αυτό πως ξεκινάμε ας μου πει κάποιος σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση