ΖΕΛΚΟΒΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΖΕΛΚΟΒΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

angelg έγραψε:Κατευθειαν ξεραθηκαν,πολυ πολυ γρηγορα και χωρις προειδοποιηση.Αυτο που βγαινει απο το χωμα το ειδα και εγω.Ειναι το μονο που θα μεινει σιγουρα.Να τη βαλω σε ωραιο χωματακι γιατι το δικο της ειναι λιγο και αθλιο?
Δυστυχώς λυπάμαι, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει σωτηρία.. Το χώμα είναι πολύ αραιό και στέγνωσαν οι ρίζες. Να το βγάλεις και να τις ξεπλύνεις καλά και δες μήπως ξεράθηκαν.. Βάλε κοκκινόχωμα 2/3 και pit το υπόλοιπο 1/3.. Τις ρίζες ρίξε σκόνη ριζοβολής.. Κλάδεψε όλα τα λεπτά κλαδιά να ξελαφρώσει, ώσπου να πάρει απάνω του !!!!. Τέλος Βάλε το χέρι στην καρδία και υπομονή. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... oIM/77.gif[/img]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Αν ηταν τετρανυχος (γι'αυτο και ρωτησα) πρωτα αρχιζει και κιτρινιζει ... κανει κηλιδες... και απο κατω απο τα φυλλα αφηνει μαυρα στιγματα...
Πιστευω οτι δεν ειναι τετρανυχος.

Κατι παιζει με τις ριζες... ή πολλή ζεστη αποτομα και το έκαψε.

ή καποιο λιπασμα / φαρμακο μαζι με το ποτισμα!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Καθαρισε ολα τα φυλλα μην το κλαδεψης και βαλτην σε γλαστρα λιγο πιο μεγαλη (ρηχη)ελατωσε το ποτισμα γιατι υποψιαζομαι τετρανυχο , μονο αυτος καταφερνει γρηγορα κι ανυποψιαστα να ξερανει ενα φυτο,και αυτο γιατι τον ευννοει το κλιμα μας (ζεστη-υγρασια) και αστο μεχρι την ανοιξη να δεις πως θα αντιδραση.

Topic author
angelg
Mame
Mame

Δημοσίευση από angelg »

Πρεπει να την εβλεπε μετα τις 5 το απογευμα.Μεταφυτευση να της κανω?Το οτι θελει μονιμα υγρο χωμα ειναι σωστο?
Άβαταρ μέλους

dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Been thanked: 37 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dragonail »

angelg έγραψε:Κατευθειαν ξεραθηκαν,πολυ πολυ γρηγορα και χωρις προειδοποιηση.Αυτο που βγαινει απο το χωμα το ειδα και εγω.Ειναι το μονο που θα μεινει σιγουρα.Να τη βαλω σε ωραιο χωματακι γιατι το δικο της ειναι λιγο και αθλιο?

Ηταν στον Ηλιο; Σε μεσημεριανο Ηλιο;

Topic author
angelg
Mame
Mame

Δημοσίευση από angelg »

Κατευθειαν ξεραθηκαν,πολυ πολυ γρηγορα και χωρις προειδοποιηση.Αυτο που βγαινει απο το χωμα το ειδα και εγω.Ειναι το μονο που θα μεινει σιγουρα.Να τη βαλω σε ωραιο χωματακι γιατι το δικο της ειναι λιγο και αθλιο?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Κλάδεψε την καλα! Ζωνστανη πρεπει να ειναι γιατι βλεπω και φυλλα που βγαινουν μεσα απο το χωμα...

Εγιναν κιτρινα τα φυλλα πριν ξεραθουν?
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
angelg
Mame
Mame

ΖΕΛΚΟΒΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Δημοσίευση από angelg »

Πριν τις διακοπες αγορασα μια ζελκοβα(νομιζω) η φτελια.Αυτοματο ποτισμα οσο ελειπα.Οταν γυρισα νομιζω οτι ηταν πολυ καλα.Στις πρωτες πεντε μερες και πριν προλαβω να καταλαβω πως,εγινε οπως τη βλεπετε.Απο τοτε της αραιωσα το ποτισμα γιατι το χωμα ηταν πολυ υγρο και την υγρασια την κρατουσε.Πως τη βλεπετε?Τα κλαδακια δεν σπανε ευκολα αλλα δεν δοκιμασα να κανω τομη.Να τη βαλω σε καινουριο χωμα χωρις να της πειραξω τη ριζα?
WP_001745.jpg
WP_001744.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση