Κιτρίνισμα βελόνας σε Pinus sylvestris
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Re: Κιτρίνισμα βελόνας σε Pinus sylvestris
Ευχαριστώ τους φίλους για την άμεση ανταπόκριση στις ανησυχίες μου. Με τις απαντήσεις σας ησύχασα κάπως γιατί τα sylvestris είναι τα καμάρια μου !!!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Πράγματι, εάν είναι οι απο κάτω δεν εχεις πρόβλημα ειναι η φυσική ροή του πεύκου. Βγάζει νέες μπροστά (μετά τα κεριά βγάζει νέες βελόνες) και πετάει τις τελευταίες του κλαδιού.
Όσες είναι κομμένες στην άκρη δημιουργεί καφέ στις παρυφές.
Όσες είναι κομμένες στην άκρη δημιουργεί καφέ στις παρυφές.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Δεν νομίζω οτι συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κιτρίνισμα των άκρων των βελονών.
Αν διακρίνω καλά, πρόκειται για παλαιότερες βελόνες, ίσως και δύο χρόνων οπότε είναι φυσιολογικό!
Θα είχα θορυβηθεί αν το εμφάνιζε στις νέες, φετεινές βελόνες.
Αν διακρίνω καλά, πρόκειται για παλαιότερες βελόνες, ίσως και δύο χρόνων οπότε είναι φυσιολογικό!
Θα είχα θορυβηθεί αν το εμφάνιζε στις νέες, φετεινές βελόνες.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Sim62

Δεν κόβω τις βελόνες στα κωνοφόρα με ψαλίδι, γενικά δεν τις πειράζω καθόλου γιατί τα πεύκα που έχω η είναι πολύ μικρά η τα pinus sylvestris που αναφέρομαι έχουν πολύ καλή αναλογία συνολικού μεγέθους δέντρου και μεγέθους βελόνας. Το κιτρίνισμα των κορυφών των βελονών προηγήθηκε ούτως η άλλως. Απ΄ότι θυμάμαι πρέπει αφού είχαν κιτρινίσει να έκοψα με ψαλίδι κάποιες κιτρινισμένες βελόνες στην άκρη για ένα τελείως διαφορετικό λόγο. Επειδή έχω διαβάσει ότι το κόψιμο με ψαλίδι στο φύλλωμα των κωνοφόρων δημιουργεί αυτό το καφέ χώμα στο σημείο εγκοπής ενώ δεν συμβαίνει αν κορφολογείς με τα δάχτυλα και λόγω έλλειψης γνώσεων γιατί συμβαίνει αυτό ήθελα μάλλον λόγω "πειραματικής ανησυχίας" να το δώ από κοντά.vaggelakos7 έγραψε:Εαν τις κοβεις με ψαλίδι καφετιάζει η άκρη. Σε ενα δικό μου δέντρο αυτό κάνει αλλά και σκουρενει όλο την βελόνα. Σταμάτησα να το κάνω με ψαλίδι γιατι δεν μου άρεσε το καφετιαζμα στην άκρη.
Μερικές μου τις ξερανε και μένα αλλα γενικά τα πάει καλά.
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω απλά συζήτηση κάνω.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 02 Ιουν 2014, 22:23 --
Florian γενικά αφήνω το χώμα να έχει σχετικά στεγνώσει πρίν κάνω το επόμενο πότισμα. Βέβαια τώρα που το αναφέρεις ίσως θα πρέπει να συνυπολογίσω και το μεγάλο μέγεθος των δοχείων που συνήθως κατακρατά περισσότερη υγρασία από ότι τα μικρότερα δοχεία. Την τοποθέτηση σε pot για bonsai την βλέπω για μία από τις επόμενες σεζόν όταν θα είμαι πιό σίγουρος, άρα τα κρατάω πρός το παρόν σε μεγάλες γλάστρες. Μπορεί λοιπόν επιφανειακά στους 5 -8 περίπου πόντους που ελέγχω να είναι το χώμα στεγνό αλλά παρακάτω να υπάρχει αρκετή υγρασία. Περίπτωση λοιπόν για πιό ενδελεχή έλεγχο και ευχαριστώ που το ανέφερες.florian έγραψε:Κάθε πόσο τα ποτιζεις; Καμία φορα γίνεται και από το πολυ νερό.
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Εαν τις κοβεις με ψαλίδι καφετιάζει η άκρη. Σε ενα δικό μου δέντρο αυτό κάνει αλλά και σκουρενει όλο την βελόνα. Σταμάτησα να το κάνω με ψαλίδι γιατι δεν μου άρεσε το καφετιαζμα στην άκρη.
-
Sim62

Κιτρίνισμα βελόνας σε Pinus sylvestris
Τις τελευταίες 15 ημέρες έχει εμφανισθεί ένα κιτρίνισμα στις άκρες βελονών στις κορυφές ορισμένων κλαδιών. Παρατήρησα ότι το κιτρίνισμα δέν προχωρά σε ολόκληρη την βελόνα τουλάχιστον μέχρι στιγμής απλά παραμένει εκεί. Σε κάποιες άλλες βελόνες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχει εμφάνιση σαν καμένη καφέ άκρη. Βέβαια δεν θυμάμαι αν τις τελευταίες τις έκοψα με ψαλίδι όταν άρχισαν να κιτρινίζουν οι κορυφές τους. Πιθανώς να το έκανα, δεν θυμάμαι καλά. Η ερώτησή μου είναι αν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό η είναι μια αντίδραση του δέντρου πιθανώς σε αλλαγή περιβάλλοντος η λόγω φύτευσης σε μεγαλύτερο δοχείο όπου στη διαδικασία ίσως να πειράχθηκαν και κάποια ριζίδια. Μετά την φύτευση έμειναν στη σκιά για 2 εβδομάδες ενώ εδώ και 3 εβδομάδες η θέση τους είναι σε πλήρη ήλιο.
Και μία φωτογραφία με την γενικότερη εικόνα του δέντρου
Και μία φωτογραφία με την γενικότερη εικόνα του δέντρου
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.