Κηκιδόμυγα;;;; Βοηθεια παρακαλω😢

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση

Topic author
elenadi
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Κηκιδόμυγα;;;; Βοηθεια παρακαλω😢

Δημοσίευση από elenadi »

Δεν εχω λογια να σ ευχαριστησω για το χρονο σου και τις συμβουλες. Θα προσπαθησω να ακολουθησω ολα οσα μου ειπες και πιστευω ολα καλα θα πανε.

Καλο μας βραδυ!!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 358 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Από την στιγμή πού ψεκασες 2 φορές μέσα σε 15ημερες με εντομοκτόνο είναι λίγο δύσκολο να υπάρχει κάτι ζωντανό. Στην περίπτωση όμως που υπάρχει κάτι μπορείς να ξανά ψεκάσεις στην ίδια συχνότητα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Αν ξανά ψεκάσεις φρόντισε να ψεκάσεις και το κάτω μέρος των φύλλων. Ακόμα αν βάλεις μια σταγόνα σαπούνι που πλένουμε τα πιάτα στο μείγμα με το φάρμακο θα κολλήσει στα φύλλα και θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Δεν βρέχουμε τα φύλλα για λίγες ημέρες για να μην φύγει το φάρμακο.

Ζήτησα φωτογραφίες στα φύλλα από κάτω διότι συνήθως τα έντομα εκεί κάνουν φωλιές. 

Οι κηλίδες στα φύλλα ενδεχόμενος να οφείλονται ή σε υπερβολική υγρασία ή σε κάποια έλλειψη στοιχείων από το χώμα.  

Έχει γίνει κάποια ανανέωση στο χώμα? Εμείς αυτή την διαδικασία την ονομάζουμε μεταφύτευση όταν αλλάζουμε όλο το χώμα ή σχεδόν όλο. Και μεταφορά όταν δεν πειράζουμε καθόλου την ριζομπαλα και απλά αλλάζουμε το περιμετρικό χώμα στην ίδια γλάστρα ή σε άλλη. 

Τι θα έκανα εάν ήταν δικός μου. 

Κατά την διαδικασία του ποτίσματος δεν θα έριχνα καθόλου νερό στα φύλλα, τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα μέχρι να ήμουν 100% σίγουρος πως έχει αποκατασταθεί η υγεία του δέντρου. 

Θα έριχνα συστηματικά στο πότισμα υγρό βιολογικό λίπασμα (οποιοδήποτε) ή εκχύλισμα φυκιών ή καί τα δύο. Στο 1/3 της δοσολογίας καθε εβδομάδα. Αυτά μπαίνουν σε όλα τα φυτά. 

Θα έκανα αν όχι μεταφύτευση μεταφορά με νέο χώμα. Θα βοηθούσε πολύ ένα μίγμα 50% απλό χώμα κήπου με 50% ελαφρόπετρα. Ο φικος είναι τροπικό είδος ιδανικά σε 1 - 1,5 μήνα.

Όλα αυτά συνδυάστηκα θα βοηθήσουν. Τα ξερά φύλλα δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουν, εσένα σε ενδιαφέρουν μόνο τα νέα φύλλα σε τι κατάσταση θα είναι.

Τέλος υπάρχουν αρκετά θέματα στην βιβλιοθήκη που μπορείς να διαβάσεις και το YouTube είναι γεμάτο από videos που δείχνουν όλες τις διαδικασίες. 

Καλή επιτυχία !! 

Υ.γ. δεν είμαι γεωπόνος, ότι σου γράφω είναι από την προσωπική μου εμπειρία.

These users thanked the author Hfestion for the post (total 2):
BILLPAN (10 Μάιος 2024, 07:57) • marios (18 Μάιος 2024, 02:24)
Rating: 14.29%
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
elenadi
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από elenadi »

Καλησπερα σας

Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. Οι ψεκασμοι ηταν δυο (μας ειπαν μια - δυο φορες μεχρι να τελειωσει το φαρμακο) και ηταν 01 Απριλιου και 15 Απριλιου.

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 358 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Πότε ψεκάσετε? Μπορώ να έχω φωτογραφίες κάτω από τα φύλλα και χαμηλά στον κορμό και το χώμα?
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
elenadi
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Κηκιδόμυγα;;;; Βοηθεια παρακαλω😢

Δημοσίευση από elenadi »

Καλησπερα σας παιδια και Χρονια Πολλα!! Μπορειτε παρακαλω να βοηθησετε την κατασταση;;; Εχουμε 4 μπονσαι που τ αγαπαμε πολυ και ειναι στην παρακατω κατασταση. Μιλησαμε με  γεωπονο , τα ειδε απο κοντα και μας μιλησε για κηκιδομυγα και μας εδωσε το φαρμακο που σας εχω επισυναψει παρακατω χωρις αποτελεσμα!! 

Μπορειτε παρακαλω να βοηθησετε; 😢😢

[img]blob:644093e9-c739-4ce4-a230-0488e61c2d83[/img]
[img]blob:2f17844f-3158-44ec-904d-533369d5978c[/img]
[img]blob:099c6dc8-bf0e-496a-a3d5-44f7546529c2[/img]
[img]blob:1ed0c652-54cf-4fe3-aa32-4fb9816f023a[/img]

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση