Βοήθεια για μικρή Serissa

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

DimItRisC
Shohin
Shohin
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Βοήθεια για μικρή Serissa

Δημοσίευση από DimItRisC »

RiaD έγραψε:Το πνίγω από αγάπη λοιπον. Κυριολεκτικά. Nice.. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... nfused.gif[/img]
Σήμερα είχε ωραίο καιρό θα μπορούσες να το βγάλεις εκτός σπιτιού να πάρει μια ανάσα... :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Το πνίγω από αγάπη λοιπον. Κυριολεκτικά. Nice.. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... nfused.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Το κιτρινισμα των φύλλων συνηθος ειναι σημάδι ότι το χώμα έχει παραπάνω υγρασία, το ότι πέφτουν τα φυλλα ίσος να ειναι συνδυασμός με Αυτό καθός κι ότι το φυτο βρίσκετε σε εσωτερικό χώρο. Η γνώμη μου ειναι ότι το φυτο σου Θέλει την ίδια αγάπη που του δίνεις αλλα με λιγότερο νερο. (αυτη εποχη)
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Topic author
RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Οκ.. θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ.

korf27
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από korf27 »

Καλό είναι να δεις το χώμα λίγο πιο μέσα. βαλε το δάκτυλο σου και αν είναι υγρό το χώμα μην ποτίζεις. Η επιφάνεια μπορεί να δείχνει στεγνή αλλά μέσα μπορεί να έχει υγρασία.
Άβαταρ μέλους

Topic author
RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Λέτε ε..; γτ μιλαω για ψεκασμα.. πόσο νερό πια κραταει; σε μερικες ώρες παλι στεγνό ειναι το χωμα.
Να σημειωθεί ότι ακολουθούσα οδηγίες, τέτοιες πρωτοβουλίες εγώ με τα δεντράκια δεν τολμάω να πάρω ακομα..

korf27
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από korf27 »

Ισως το γλαστρακι να ειναι πολύ μικρό και να είναι γεμάτο ρίζα οπότε γιαυτό να θέλει συνέχεια πότισμα. Δες μήπως θέλει αλλαγή η γλάστρα. Πάντως αυτή την εποχή και εμένα μου ακούγετε πολύ το πότισμα που περιγράφεις.
Άβαταρ μέλους

Topic author
RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Μια μέρα που έλειψα όμως και δεν ποτιστηκε τη βρηκα ημιθανή με τα φυλλαράκια σαν μαραμένο μαϊντανό! Τις πήρε 2 μέρες με πότισμα να συνέλθει λίγο! Αν όντως την ποτίζω υπερβολικά, γι' αυτό τι έφταιγε..;

Zerkian
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Zerkian »

Από το τρόπο που περιγράφεις τα ποτίσματα και την υγρασία καταλαβαίνω ότι μάλλον το έχεις παρακάνει. Προσοχή στο πολύ νερό. Το νερό που βάζεις στο πιατάκι καλύτερα να το σταματήσεις.
Άβαταρ μέλους

Topic author
RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Λες ε..; σαν κι εμάς τα δεντράκια χρειάζονται αγάπη, λογικό.
στη φώτο δε φαίνεται τόσο το πρόβλημα.. αν συνεχιστει θα ανεβάσω άλλη.

Είσαι σίγουρη πάντως για το ξερό χώμα; γτ μου είπαν ότι ίσως να μην ποτίζεται αρκετα και γι αυτο αντιδρά έτσι..

Έπαιξε και η εκδοχή να την ξαναβγάλω έξω, αλλα εχει κρύο τελευταια.
Άβαταρ μέλους

Rania1980
Omono
Omono

Δημοσίευση από Rania1980 »

Καλημέρα,

την δική μου την έχω εκτός σπιτιού... ίσως γιατί η δική μου κουζίνα δεν είναι φωτεινή. Αλλίως και εγω την δική μου εκεί θα την είχα... μόνο κάτι κάκτακια εχω! :)

Να αφήνεις να ξεραίνετε το χώμα του. Εγώ έτσι κάνω... Βέβαια μπορεί να είναι στρεσαρισμένη.

Στην φώτο φαίνεται μια χαρά! Μην την κλαδέψεις όμως. Όσο για τα συναισθήματα είναι κριτήριο... Το έχω δει πολλές φορές! Δείξε του εσύ αγάπη τότε! Μίλα του και πες του οτι αγαπάς! :)
Άβαταρ μέλους

Topic author
RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Βοήθεια για μικρή Serissa

Δημοσίευση από RiaDr »

Μου χάρισαν μια μικρούλα Serissa πριν από περίπου 3 εβδομάδες, δεντράκι 3 ετών αν δεν κάνω λάθος. Ακολούθησα τις οδηγίες που μου έδωσαν κι όσα διαβασα στο σχετικό άρθρο του club και την τοποθέτησα στο παράθυρο της κουζίνας (πάνω απ τον νεροχύτη, άρα έξτρα υγρασία), όπου είναι φωτεινά αλλά δεν τη χτυπάει ποτέ απευθείας ήλιος. Την ψεκάζω δυο φορες τη μέρα (φυλλαράκια και χώμα) και καθε 2-3 μερες τη βάζω και κατω απ τη βρυση αν δω οτι δεν ειναι αρκετά υγρό το χώμα. Το pot πατάει σ ενα πήλινο "πιατάκι"με ραβδώσεις όπου βάζω πάντα 1-2 πόντους νερό να έχει υγρασία.

Το πρόβλημα είναι ότι δε δείχνει τελευταια πολύ υγιής. Τα φυλλαράκια της δείχνουν ταλαιπωρημένα, λίγα έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν, ενώ έχουν πέσει και 5-6. Πέταξα το moss γτ μου είπαν ότι δεν ήταν καλής ποιοτητας, ώστε να ποτίζεται καλύτερα, αλλα και πάλι δεν τη βλέπω καλά.

Κάτι δεν κάνω καλά; Στρεσαρίστηκε από την αλλαγή περιβάλλοντος; (ήταν σε εξωτερικό χώρο ως τότε) Ή είναι τόσο ευαίσθητα τα συγκεκριμένα που κατάλαβε πως άλλαξαν τα αισθήματα αυτού που μου τη χάρισε και μαράζωσε..; [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... nfused.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση