Μύκητες - Συσσωρευμένα άλατα
-
My Nellie
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Μύκητες - Συσσωρευμένα άλατα
Οι φωτογραφίες που έβγαλα δεν γίνονται χειρότερες....
Δεν διακρίνονται πολλά πράγματα, δυστυχώς.
Στον συγκεκριμένο έχω εμπιστοσύνη, τον ξέρω από χρόνια στην Κηφισιά και το μαγαζί του στο κέντρο, αλλά χθες δεν ήταν ο ίδιος αλλά ένας άλλος (υπάλληλος???)... Τι να πώ? Ίσως ο μύκητας να είναι το σύμπτωμα και η αιτία είναι άλλη κι αυτός θέλει να θεραπεύσει την αιτία?
Κι επί πλέον παράκουσα και την τιμή
Μου έλεγε 17€ και εγώ νόμισα 7€ και σήμερα το κατάλαβα ψάχνοντας το πορτοφόλι για το δεκάρικο (είχα δώσει 20)
Πάντως, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο φάρμακο θα μου φανεί χρήσιμο στα bonsai μου, αφού είναι ασφαλές και διαλύει τα συσσωρευμένα στο χώμα άλατα από τα ποτίσματα!
Δεν διακρίνονται πολλά πράγματα, δυστυχώς.
Στον συγκεκριμένο έχω εμπιστοσύνη, τον ξέρω από χρόνια στην Κηφισιά και το μαγαζί του στο κέντρο, αλλά χθες δεν ήταν ο ίδιος αλλά ένας άλλος (υπάλληλος???)... Τι να πώ? Ίσως ο μύκητας να είναι το σύμπτωμα και η αιτία είναι άλλη κι αυτός θέλει να θεραπεύσει την αιτία?
Κι επί πλέον παράκουσα και την τιμή
Πάντως, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο φάρμακο θα μου φανεί χρήσιμο στα bonsai μου, αφού είναι ασφαλές και διαλύει τα συσσωρευμένα στο χώμα άλατα από τα ποτίσματα!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Σου έδωσε αυτό γιατι μάλλον αυτο ειχε να σου πουλήσει! Βασικά μου την σπάνε οι εμποροι που ολα τα κανουν για να πουλήσουν χωρις να τους ενδιαφέρει για το δέντρο σου.My Nellie έγραψε:Την γκορτσιά-yamadori μου την ξέρετε....
Εδώ και καιρό κάθε νέο τρυφερό φυλλαράκι που πετούσε άρχιζε να μαυρίζει και να γίνεται ξερό, να τρίβεται...
Την πήρα από το μπαλκόνι που την είχα και την μετέφερα σε άλλο όπου δεν την αγγίζει καθόλου ο ήλιος, εκτός από αργά το απόγευμα.
Έδειξε να πηγαίνει λίγο καλλίτερα στην αρχή, αλλά τελικώς συνέχισε την ίδια πορεία.
Την έχω ψεκάσει δύο φορές στις τελευταίες 15 ημέρες με εντομοκτόνο γιατί είδα ένα σκουλήκι στα φύλλα (τυλιγμένο το φύλλο και μέσα το σκουλήκι)
Χθες στην έκθεση Κηφισιάς ρώτησα τον γεωπόνο, του έδειξα και φυλλαράκια και μου είπε ότι είναι μύκητες κι ότι έχει πολύ υγρασία το χώμα. Μου έδωσε ένα βελτιωτικό εδάφους που διαλύει τα συσσωρευμένα άλατα για να ποτίσω το φυτό.
Δεν καταλαβαίνω...., γιατί δεν μου έδωσε ένα μυκητοκτόνο???
ΥΓ : θα σας ανεβάσω και φωτογραφία αργότερα....
Ενα μυκητοκτονο ειναι το M42 της BASF. Είναι μια πράσινη σκόνη. Βάζεις παρα πολυ λιγο στην μύτη απο το κουταλάκι σε ενα ψεκαστήρι και ψεκάζεις... (μπορεί να σου κάψει λίγο τα φύλλα εαν είναι πολύ μαλακά τα φύλλα...)
1 φωτο 1000 λεξεις...!
περιμενουμε την φωτο..
περιμενουμε την φωτο..
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
My Nellie
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Μύκητες - Συσσωρευμένα άλατα
Την γκορτσιά-yamadori μου την ξέρετε....
Εδώ και καιρό κάθε νέο τρυφερό φυλλαράκι που πετούσε άρχιζε να μαυρίζει και να γίνεται ξερό, να τρίβεται...
Την πήρα από το μπαλκόνι που την είχα και την μετέφερα σε άλλο όπου δεν την αγγίζει καθόλου ο ήλιος, εκτός από αργά το απόγευμα.
Έδειξε να πηγαίνει λίγο καλλίτερα στην αρχή, αλλά τελικώς συνέχισε την ίδια πορεία.
Την έχω ψεκάσει δύο φορές στις τελευταίες 15 ημέρες με εντομοκτόνο γιατί είδα ένα σκουλήκι στα φύλλα (τυλιγμένο το φύλλο και μέσα το σκουλήκι)
Χθες στην έκθεση Κηφισιάς ρώτησα τον γεωπόνο, του έδειξα και φυλλαράκια και μου είπε ότι είναι μύκητες κι ότι έχει πολύ υγρασία το χώμα. Μου έδωσε ένα βελτιωτικό εδάφους που διαλύει τα συσσωρευμένα άλατα για να ποτίσω το φυτό.