κιτρινα φυλλα σε φτελια που πεφτουν

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση

Topic author
mania
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: κιτρινα φυλλα σε φτελια που πεφτουν

Δημοσίευση από mania »

Ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε με την φτελιτσα μου θα προμηθευτω σιδηρο θα την ψεκασω και θα την ταισω και μολις γινει καλα θα ανεβασω φωτο.
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

χαχα.. ημουν σιγουρος οτι θα βρεθει λυση με τοσους εμπειρους bonsaistes εδω μεσα..σας ευχαριστουμε,σιγουρα ολοι νιωθουμε πιο σιγουροι για τα δεντρακια μας με ολους εσας!!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

nancy έγραψε:Τα ψεκαζω με σίδηρο και τα ποτίζω κάθε 15
Με την δοσολογια που αναγράφεται στην συσκευασία του προϊόντος .
Σωστά πράττεις!
Αυτό θα πρότεινα... στην mariaoz.
Να προμηθευτεί σίδηρο σε υγρή μορφή (π.χ της Algoflash απο το supermarket) και να ακολουθήσει τις οδηγίες χρήσης.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

nancy
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από nancy »

Τα ψεκαζω με σίδηρο και τα ποτίζω κάθε 15
Με την δοσολογια που αναγράφεται στην συσκευασία του προϊόντος .
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

karesansui έγραψε:Γειά σου κι απο εμένα!
Αναμφίβολα η φτελίτσα είχε υπερποτιστεί γι αυτό και η φυλλόπτωση! Πλήν όμως και χωρίς να θέλω να εισάγω καινά δαιμόνια, η φτελίτσα σου όπως δείχνουν οι φωτογραφίες πάσχει απο τροφοπενία! Λίπανση τώρα δεν προτείνω, είναι ο μήνας της ανάπαυσης για τα φυτά, αλλά σίδηρο θα πρέπει να τής χορηγήσεις! Προμηθεύσου λοιπόν ένα σκεύασμα χηλικού σιδήρου, σε υγρή ή στερεή μορφή και τάισέ την!!

Μπορείς να μου πείς την δοσολογία; Να την ψεκάσω και με σίδηρο;
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Γειά σου κι απο εμένα!
Αναμφίβολα η φτελίτσα είχε υπερποτιστεί γι αυτό και η φυλλόπτωση! Πλήν όμως και χωρίς να θέλω να εισάγω καινά δαιμόνια, η φτελίτσα σου όπως δείχνουν οι φωτογραφίες πάσχει απο τροφοπενία! Λίπανση τώρα δεν προτείνω, είναι ο μήνας της ανάπαυσης για τα φυτά, αλλά σίδηρο θα πρέπει να τής χορηγήσεις! Προμηθεύσου λοιπόν ένα σκεύασμα χηλικού σιδήρου, σε υγρή ή στερεή μορφή και τάισέ την!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

mania έγραψε: Ευχαριστω παρα πολυ για τισ συμβουλες σας και για το χρονο που αφιερωσατε . Κατι τελευταιο....
Εχουν περασει 2.5 βδομαδες ποτε θα επανερθει?
Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, πάντως να ξέρεις στο μέλλον οτι οι φτελιές στρεσάρονται εύκολα και κατά καιρούς χάνουν μερικά φύλλα. Όταν συμβαίνει σε μικρό βαθμό δεν είναι ανησυχητικό.

Καλή ... ανάρρωση εύχομαι.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Γι'αυτο υπάρχει το φόρουμ μας. ;)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
mania
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από mania »

Εντάξει λύθηκε... Στρεσαρίστικε λιγο απο το μέσα έξω αλλα το περισσότερο ηταν οτι ήταν τοσες μερες πάρα πολυ ποτισμένο. Θα επανέλθει απλα να το ποτιζεις σωστα οπως γράφουμε στην βιβλιοθηκη του bonsaiforum.gr

http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... guide.html[/quote]

ευχαριστω και παλι
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

mania έγραψε:Εντάξει λύθηκε... Στρεσαρίστικε λιγο απο το μέσα έξω αλλα το περισσότερο ηταν οτι ήταν τοσες μερες πάρα πολυ ποτισμένο. Θα επανέλθει απλα να το ποτιζεις σωστα οπως γράφουμε στην βιβλιοθηκη του bonsaiforum.gr

http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... tml[/quote]

Ευχαριστω παρα πολυ για τισ συμβουλες σας και για το χρονο που αφιερωσατε . Κατι τελευταιο....
και με την θεση που το εχω τι να κανω ,να το γυρισω πισω στην θεση που το ειχα η να το αφησω μαζι με τα αλλα?
Δεν το εχεις μαζι με τα αλλα στο ανατολικο μπαλκονι με 30 λεπτα το πρωι Ηλιο; Αν ναι να το αφησεις εκει... (εχεις π.μ)
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
mania
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από mania »

Εντάξει λύθηκε... Στρεσαρίστικε λιγο απο το μέσα έξω αλλα το περισσότερο ηταν οτι ήταν τοσες μερες πάρα πολυ ποτισμένο. Θα επανέλθει απλα να το ποτιζεις σωστα οπως γράφουμε στην βιβλιοθηκη του bonsaiforum.gr

http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... tml[/quote]

Ευχαριστω παρα πολυ για τισ συμβουλες σας και για το χρονο που αφιερωσατε . Κατι τελευταιο....
και με την θεση που το εχω τι να κανω ,να το γυρισω πισω στην θεση που το ειχα η να το αφησω μαζι με τα αλλα?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

harris έγραψε:Τότε άσε το δέντρο σου εκει που το έχεις. Τα άλλα δέντρα που έχεις τι είναι; Ποσο καιρο το έχεις αυτο το δέντρο; Πως ξέρεις οτι πρέπει να το ποτίζεις; Οταν εφυγες και εβαλες το σχινακι το ειχες ποτισει μια φορα πολυ καλα΄; Όταν γύρισες ηταν ποτισμενο το χωμα ή ξερο;
mania έγραψε: Εχω αλλη μια φτελια πιο μικρη και 2 λιγουστρα, ολα τα δεντρα τα εχω απο αρχες Ιουνιου.
Το ποτιζω σχεδον καθε 2 μερα οταν το χωμα εχει στεγνωσει
Οταν εφυγα πριν βαλω το σχινακι το ποτισα πολυ καλα , οταν γυρισα το χωμα ηταν ποτισμενο ηταν σαν να το ειχα ποτισει εκεινη την στιγμη

http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... guide.html
Εικόνα

Topic author
mania
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από mania »

Τότε άσε το δέντρο σου εκει που το έχεις. Τα άλλα δέντρα που έχεις τι είναι; Ποσο καιρο το έχεις αυτο το δέντρο; Πως ξέρεις οτι πρέπει να το ποτίζεις; Οταν εφυγες και εβαλες το σχινακι το ειχες ποτισει μια φορα πολυ καλα΄; Όταν γύρισες ηταν ποτισμενο το χωμα ή ξερο;
Εχω αλλη μια φτελια πιο μικρη και 2 λιγουστρα, ολα τα δεντρα τα εχω απο αρχες Ιουνιου.
Το ποτιζω σχεδον καθε 2 μερα οταν το χωμα εχει στεγνωσει
Οταν εφυγα πριν βαλω το σχινακι το ποτισα πολυ καλα , οταν γυρισα το χωμα ηταν ποτισμενο ηταν σαν να το ειχα ποτισει εκεινη την στιγμη
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

mania έγραψε:Νεα φύλλα βγάζει;
Ναι βγαζει[/quote]

Τότε άσε το δέντρο σου εκει που το έχεις. Τα άλλα δέντρα που έχεις τι είναι; Ποσο καιρο το έχεις αυτο το δέντρο; (απο τον Μαιο το εχεις sorry). Πως ξέρεις οτι πρέπει να το ποτίζεις; Οταν εφυγες και εβαλες το σχινακι το ειχες ποτισει μια φορα πολυ καλα΄; Όταν γύρισες ηταν ποτισμενο το χωμα ή ξερο;
Εικόνα

Topic author
mania
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από mania »

Νεα φύλλα βγάζει;[/quote]

Ναι βγαζει
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

mania έγραψε:
dragonail έγραψε:
mania έγραψε:το μπαλκονι ειναι ανατολικο το ειχα σε σημειο που το χτυπουσε ο ηλιος περιπου μιση ωρα το πρωι σ' αυτο το σημειο εχω αλλα 3 δεντρακια και δεν εχουν παθει τιποτα
Το σημείο όπως το περιγράφεις είναι μια χαρά. Κάτω απο τα φύλλα μηπως εχει κατι μαυρα στίγματα; Για δες μηπως εχεις αφίδες...
Οχι δεν εχει μαυρα στιγματα απλα στην αρχη ξεθωριαζουν τα φυλλα μετα κιτρινιζουν και πεφτουν
\

Νεα φύλλα βγάζει;
Εικόνα

Topic author
mania
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από mania »

dragonail έγραψε:
mania έγραψε:το μπαλκονι ειναι ανατολικο το ειχα σε σημειο που το χτυπουσε ο ηλιος περιπου μιση ωρα το πρωι σ' αυτο το σημειο εχω αλλα 3 δεντρακια και δεν εχουν παθει τιποτα
Το σημείο όπως το περιγράφεις είναι μια χαρά. Κάτω απο τα φύλλα μηπως εχει κατι μαυρα στίγματα; Για δες μηπως εχεις αφίδες...
Οχι δεν εχει μαυρα στιγματα απλα στην αρχη ξεθωριαζουν τα φυλλα μετα κιτρινιζουν και πεφτουν

Topic author
mania
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από mania »

[quote="Harris"]Το δέντρο σου πάντως θέλει μεταφύτευση γιατι το χώμα του είναι χάλια! (πόσο καιρό το έχεις;) Απο φθινόπωρο να το μεταφυτεύσουμε![/quote
Το δεντρο το αγορασα τον Μαιο ,δεν ξερω πως να κανω μεταφυτευση , διαβαζω εδω στο SITE για να μαθω το φθινοπωρο θα ηθελα την βοηθεια σας για να το μεταφυτευσω και αυτο και τα αλλα .θελω να αγορασω καινουργια ποτ και χωμα .Για το χωμα βρηκα 2 συνταγες πια ειναι η καλυτερη?
1 μειγμα
3-4 μερη ανοργανο υλικο (ψημενος πηλος)
1-2 μερη οργανικο υλικο (τυρφη)

2 μειγμα
1μερος τυρφη
2 μερη ποταμισια αμμο η ελαφροπετρα
Άβαταρ μέλους

dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Been thanked: 37 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dragonail »

Topic author
mania
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από mania »

το μπαλκονι ειναι ανατολικο το ειχα σε σημειο που το χτυπουσε ο ηλιος περιπου μιση ωρα το πρωι σ' αυτο το σημειο εχω αλλα 3 δεντρακια και δεν εχουν παθει τιποτα
Απάντηση