Μαυρα φυλλα σε bonsai
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re: Μαυρα φυλλα σε bonsai
θα τα ανακατεψεις καλα φιλε κ θα φυτεψεις το δεντρακι σου σε αυτο..οσον αφορα το οργανικο υποστρωμα που λες,πανε αγορασε απο ενα φυτωριο φυτοχωμα,ή αν θες κανε μια βολτα σε ενα δασακι κ μαζεψε φλουδα απο πευκο..πουλανε κ απο δαυτο στα φυτωρια..μακαρι να μπορουσα να σου δωσω οσο χρειαζεσαι,μαζεψα μπολικο απο μια βολτα στο δασος..ernestos έγραψε:Nα ρωτήσω κάτι? όταν λέμε 60-40 πρέπει να είναι ανακατεμένο η πρέπει να την βάλω κάτω και από πάνω το οργανικό.
και σαν οργανικό μπορώ να χρησιμοποιήσω χώμα?
α! την φλουδα καλο ειναι να την πολτοποιησεις..αν κανω καπου λαθος ας με διορθωσουν οι εμπειροτεροι..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
pinusmugo
- Imperial

δεν μπορώ να βρω 60% ανόργανο και 40% οργανικόernestos έγραψε:Οχι ακόμα όλο και περισσότερα φυλλα γίνονται έτσι και μετά πέφτουν πρέπει να φταίει το χώμα γιατί το πότιζα μονομια φορα την βδομάδα θέλω να του το αλλάξω αλλα δεν μπορώ να βρω 60% ανόργανο και 40% οργανικό και λέω να του βάλω λίγο χώμα κανονικό που βρήκα από μια γλάστρα και φαίνεται να είναι καλο
Που δυσκολευεσαι σε αυτο?
δεν μπορεις να βρεις ελαφροπετρα σαν ανοργανο,αν πας σε μια παραλια ειναι γεματη,με πολυ καλο ξεπλυμα ειναι ετοιμη για χρηση.
σαν οργανικο μπορεις να χρησιμοποιησεις τυρφη,ξανθια η μαυρη.Το δασος ειναι γεματο απο δαυτη.Υπαρχει βεβαια και στα φυτωρια.
Αλλα υλικα ειναι λαβα,φλουδες απο πευκο και παρα πολλα αλλα,σιγουρα ολα θα υπαρχουν γυρω σου.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
ernestos
Topic author - Σπορόφυτο

- Been thanked: 0
Οχι ακόμα όλο και περισσότερα φυλλα γίνονται έτσι και μετά πέφτουν πρέπει να φταίει το χώμα γιατί το πότιζα μονομια φορα την βδομάδα θέλω να του το αλλάξω αλλα δεν μπορώ να βρω 60% ανόργανο και 40% οργανικό και λέω να του βάλω λίγο χώμα κανονικό που βρήκα από μια γλάστρα και φαίνεται να είναι καλο
-
iohokahey
- Masterpiece

σε ελαχιστα φυλλα της φτελιτσας μου εχει κατι τετοιες καφε κηλιδες..αλλα δεν το ποτιζω συχνα,μα ουτε το βλεπει ο καυτος ηλιος,παρα μονο το πρωι..μηπως επειδη το ψεκαζω συχνα??
υγ.αν ειναι εκτος θεματος η ερωτηση μου,παρακαλω διαγραψτε την δημοσιευση μου..
υγ.αν ειναι εκτος θεματος η ερωτηση μου,παρακαλω διαγραψτε την δημοσιευση μου..
..When The Night Is Overcome
Γιώργος
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Να το φέρεις να του κανουμε μια μεταφυτευση σε ενα ωραιο γλαστρακι/ποτ. Να εχεις να το χαίρεσαι!!!
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καμιά φορά αυτοί που πωλούν τα δέντρα παραπλανούν τον κόσμο, συνήθως λόγω άγνοιας για τις ιδιαίτερες ανάγκες των μπονσάι. Μπορεί στο κατάστημα/ανθοπωλείο/φυτώριο να είναι βολικό το πιατάκι με το νερό για ευνόητους λόγους, δε θα ζήσει όμως το δέντρο για πολύ αν μείνει έτσι, συνεπώς πολύ ορθά τα παιδιά σε συμβούλευσαν να το βγάλεις.
Αν έχεις τη δυνατότητα έλα στη συνάντηση την Κυριακή, να σε γνωρίσουμε από κοντά και να λύσουμε και τις υπόλοιπες απορίες.
Αν έχεις τη δυνατότητα έλα στη συνάντηση την Κυριακή, να σε γνωρίσουμε από κοντά και να λύσουμε και τις υπόλοιπες απορίες.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
pinusmugo
- Imperial

Πολυ σωστο αυτο που λεει η Αλεξανδρα,κατα την ταπεινη μου γνωμη εχουν ηδη σαπισει μερικες.Βγαλε κατευθειαν το πιατο που εχει απο κατω,αφησε το λιγο να ξεραθει το χωμα και επειτα ξαναποτισε παλι.Το προβλημα ειναι απο το πιατακι.Alexandra Rizopoulou έγραψε:Πολύ μεγάλο λάθος το πιατάκι με νερό. Θα σαπίσουν οι ρίζες του.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
ernestos έγραψε:Σας ευχαριστώ πόλη για την βοήθεια το νερό το έβγαλα εχτές θα το ποτίζω κανονικά από τώρα, αυτό που είπες φιλε μου
δεν το κατάλαβα (και δεν το βλέπουμε σαν μπονσάι με την γενική έννοια.)
τελικά είναι εσωτερικού η εξωτερικού χορού γιατί εχτές που διάβασα ο καθένας είχε διαφορετική άποψη
Καλημέρα,
τα δέντρα κατά κανόνα είναι εξωτερικού χώρου όμως παίζει και απο που έχει έρθει το κάθε δέντρο. Δηλαδή η ελιά είναι εξωτερικού χώρου αλλά δεν μπορείς να την πας στην Σουηδία και να την έχεις έξω θα ξεραθεί.
Ο φίκος είναι εξωτερικού στην Ελλάδα αλλα εσωτερικού στην Αγγλία. Που μένεις στην Ελλάδα;
-
ernestos
Topic author - Σπορόφυτο

Σας ευχαριστώ πόλη για την βοήθεια το νερό το έβγαλα εχτές θα το ποτίζω κανονικά από τώρα, αυτό που είπες φιλε μου
τελικά είναι εσωτερικού η εξωτερικού χορού γιατί εχτές που διάβασα ο καθένας είχε διαφορετική άποψη
-
Alexandra Rizopoulou
- Shohin

-
stelios
- Imperial

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 27 times
Το δέντρο σου είναι ficus ginseng. Δεν θελει πολύ πότισμα του αρέσει να ξερένεται το χώμα του σε κάθε επόμενο πότισμα. (και δεν το βλέπουμε σαν μπονσάι με την γενική έννοια.)
Να το χαίρεσαι... και είναι καιρός να ασχοληθείς πραγματικά με το χόμπυ αυτό!
Να το χαίρεσαι... και είναι καιρός να ασχοληθείς πραγματικά με το χόμπυ αυτό!
-
ernestos
Topic author - Σπορόφυτο

Καλός σας βρήκα παιδιά
Νας σας εξίσω λίγο για να καταλάβετε και εσείς,το εχω αγορασει εδω και 5 μέρες αλλα ακόμα δεν το έχω ποτίσει, βασικά από εκεί που το αγόρασα το είχαν μέσα σε 2 γλάστρες η έξω γλάστρα έχει λίγο νερό μέσα και μου είπε ότι όταν χρειάζεται νερό θα το πίνει μονο του και δεν χρειάζεται να του κάνω τίποτα για 20 μέρες μετά διάβασα αλλα σε forum και τώρα είμαι λίγο μπερδεμένος,
το δεντράκι είναι bonsai (τώρα τι είναι δεν ξέρω) και το έχω μέσα στο σπίτι το βγάζω για μιση ώρα έξω στον ήλιο και ξανά μέσα
Aυτό είναι το bonsai μου
#από φωτογραφίες άλλο τίποτα όσες θέλετε μπορώ να βγάλω#
[img]http://i682.photobucket.com/albums/vv190/ernestospingpong/1184834_10201212557988935_1928682675_n.jpg[/img]
Νας σας εξίσω λίγο για να καταλάβετε και εσείς,το εχω αγορασει εδω και 5 μέρες αλλα ακόμα δεν το έχω ποτίσει, βασικά από εκεί που το αγόρασα το είχαν μέσα σε 2 γλάστρες η έξω γλάστρα έχει λίγο νερό μέσα και μου είπε ότι όταν χρειάζεται νερό θα το πίνει μονο του και δεν χρειάζεται να του κάνω τίποτα για 20 μέρες μετά διάβασα αλλα σε forum και τώρα είμαι λίγο μπερδεμένος,
το δεντράκι είναι bonsai (τώρα τι είναι δεν ξέρω) και το έχω μέσα στο σπίτι το βγάζω για μιση ώρα έξω στον ήλιο και ξανά μέσα
Aυτό είναι το bonsai μου
#από φωτογραφίες άλλο τίποτα όσες θέλετε μπορώ να βγάλω#
[img]http://i682.photobucket.com/albums/vv190/ernestospingpong/1184834_10201212557988935_1928682675_n.jpg[/img]
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
Καλος ήρθες στην παρέα μας! !! Ανέβασε και μια φωτογραφια με ολόκληρο το δεντρο.