Σελίδα 1 από 1

Re: Άσπρα στίγματα στα φύλλα του φίκου.

Δημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2018, 14:23
από Kaplanis_K.
stathis έγραψε:Ποιες είναι οι οδηγιες του.myrtilos?
Καλησπέρα Στάθη, 
Με είχε κατευθύνει πριν λίγο καιρό, σε γενικές γραμμές, για το υπόστρωμα των φυτών. Δεν επικοινωνησαμε για το συγκεκριμένο θέμα των στιγματων, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι κάτι ελεγχόμενο απ'οτι φαίνεται χωρίς κάποια ταχεία (κακή)αλλαγή στον φικο. Απλώς επειδή όπως γνωρίζουμε, θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις ρίζες κ την κατάσταση του υποστρωματος, ανέφερα ότι αυτό είχε ήδη ελεγχθεί κ είπα να ευχαριστήσω παράλληλα τον @myrtilos που σίγουρα ευθύνεται για το καλό αποτέλεσμα :-) 
Κατά τ'αλλα ψεκαζω με σαπουνονερο εδώ κ τρεις μέρες κ ελπίζω για το καλύτερο  :P υπάρχει ενας φοβος γενικά εδώ που μένω, γιατί είναι που είναι θερμοκηπιο με τις βροχές αυτό τον καιρό, έχει κ πολλή απεριποιητη πρασιναδα γύρω απ το τετράγωνο κ τα ζουζουνια κάνουν παρτυ. 

Re: Άσπρα στίγματα στα φύλλα του φίκου.

Δημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2018, 13:52
από stathis
Ποιες είναι οι οδηγιες του.myrtilos?

Re: Άσπρα στίγματα στα φύλλα του φίκου.

Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2018, 08:23
από vaggelakos7
Ψεκάσε με σαπουνονερο

Re: Άσπρα στίγματα στα φύλλα του φίκου.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2018, 19:29
από Kaplanis_K.
Παιδιά, υπάρχει αραχνάκι κάπου, είδα κι άλλες ακρούλες από κλαδί ή από φύλλα που είχα κόψει και ξεράθηκε το κόψιμο, να κρέμονται ή να είναι κολλημένα με τα φύλλα. Αρχίζουν να εμφανίζονται κουκκίδες και σε φύλλα στις κορυφές, εγώ βασικά το είδα καλύτερα τώρα. Θα κόψω τα χαμηλά όπως θα έκανα και το βραδάκι θα κάνω κι ένα καλό πότισμα γιατί είναι κι η ώρα του το άφησα σε κάποια ξηρασία επειδή βλέπω γενικά ότι βοηθάει το φυτό. Το κρίμα θα είναι αν υπάρχει έντομο,να σκαλίζω πάλι να δω τις ρίζες και να ενοχλήσω το φυτό, γιατί άλλαξα χώμα πρόσφατα και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Το υπόστρωμα το 'φτιαξα με προσοχή, έλεγξα ρίζες και ανανεώθηκαν όλα,εδώ να ευχαριστήσω κιόλας τον φίλο @myrtilos για τις οδηγίες του και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην αποστράγγιση. Πρέπει να ψεκάσω με κάτι; το καθάρισμα απ' το πότισμα και το κόψιμο των φύλλων θα βοηθήσει;

Re: Άσπρα στίγματα στα φύλλα του φίκου.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2018, 16:09
από Kaplanis_K.
Harris έγραψε:Μέσα στο σπίτι το έχεις; Εαν ακουμπήσεις κολλάει; Αν ναι έχει ιστους απο αράχνη;  (Εμενα σαν αδένες του φύλλου τις βλέπω...)
Ο φίκος είναι έξω εδώ και δύο μήνες. Κοντά σε μία λεβάντα κ τον δυόσμο, ενημερωτικά. Σήμερα που τα έπιασα με οδηγό την ερώτησή σου, υπάρχει μια αίσθηση σαν να κολλάει αλλά όχι πολύ ξεκάθαρα, δεν κολλάει αλλά δεν γλιστράει κιόλας το χέρι στο φύλλο, για να στο πω έτσι. Υπάρχει μια διαφορά στην υφή απ' τα υπόλοιπα, είναι σίγουρο, αλλά τα υπόλοιπα είναι και ωριμασμένα φύλλα με σκληρή υφή πια και καλοθρεμμένα, οπότε με μπερδεύει. Ίχνη ιστών και κάτι σαν αποξηραμένα τριχίδια βρήκα μόλις πριν λίγο να κρέμονται από ένα άλλο φύλλο στο πίσω μέρος του, πιο χωμένο στη φυλλωσιά. Κι εγώ αυτό που λες σκέφτηκα πρώτα, μιας και ήταν όλα τα καινούρια φύλλα έτσι, είπα να το αφήσω και να έχω ολοκληρωμένη εικόνα του πως διαμορφώνονται τα νεύρα και οι αδένες στα νέα φύλλα. Πάντως αν έπρεπε να πω, νομίζω ότι όλο και κάτι συμβαίνει. Θα το παρατηρήσω ακόμα περισσότερο.
 

προστέθηκε πρίν 3 λεπτά 39 δευτερόλεπτα:
Hfestion έγραψε:Εγω θα τα έκοβα. Τα νέα φύλλα πως είναι?
 Νομίζω πως κι εγώ θα κόψω τουλάχιστον τα μεγαλούτσικα που βγαίνουν χαμηλά και ούτως ή άλλως θα διαμόρφωνα λίγο αυτό τον καιρό για να δώσω ένταση στις κορυφές, πολλά απ' τα οποία τελικά είναι και που έχουν το θέμα. Απλά θα παρατηρήσω περισσότερο εκεί που θα κόψω τα στιγματισμένα για να δούμε και μετά. Τα νέα φύλλα είναι κι εκείνα έτσι. Δύο κοτσάνια χαμηλότερα απ' τα χοντρά κλαδιά, με πολύ καλή ανάπτυξη, όπου ό,τι φύλλο βγήκε, είναι έτσι...

Re: Άσπρα στίγματα στα φύλλα του φίκου.

Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2018, 23:30
από Hfestion
Εγω θα τα έκοβα. Τα νέα φύλλα πως είναι?

Re: Άσπρα στίγματα στα φύλλα του φίκου.

Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2018, 22:51
από Harris
Μέσα στο σπίτι το έχεις; Εαν ακουμπήσεις κολλάει; Αν ναι έχει ιστους απο αράχνη; (Εμενα σαν αδένες του φύλλου τις βλέπω...)

Άσπρα στίγματα στα φύλλα του φίκου.

Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2018, 20:26
από Kaplanis_K.
 Καλησπέρα παίδες,
Εμφανίστηκαν τα παρακάτω άσπρα στίγματα στα φύλλα. Φαίνεται καθαρά σε 2-3 μεγάλα φύλλα και μερικά απ' τα μικρούλια που ξεπετάνε δείχνουν κάτι παρόμοιο, αλλά μην σας μπερδέψω μιας και με το ζόρι φαίνεται ακόμα στα μικρά, περισσότερο λειτουργεί η ανησυχία τώρα :P. Διάβασα διάφορα αλλά δεν έπαιζε τόσο το άσπρο στίγμα όσο το μαύρο ως περίπτωση. Κάποιες πληροφορίες έλεγαν ότι μπορεί να είναι και το ίδιο με τα μαύρα στίγματα, απλά σε πρώιμη φάση. 
 Οι κουκκίδες πάνε περιμετρικά πάνω στο φύλλο και έχουν και μια συμμετρία που είναι κι ο λόγος που δεν το ανέφερα νωρίτερα, γιατί δεν φαινόταν και ήθελα να παρακολουθήσω αν είναι η ανάπτυξη του φυλλώματος έτσι. Ό,τι βρήκα ήταν ξένες πηγές, χωρίς συγκεκριμένη οδηγία για το αν χρειάζεται κάποια θεραπεία και ποια. Όποιος γνωρίζει κάτι, ας με φωτίσει σας παρακαλώ γιατί κατά τ' άλλα το δεντράκι πάει καταπληκτικά.