Ξεραμένος ποδόκαρπος

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση

geokorg
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 29 Ιαν 2013, 01:15
Has thanked: 53 times
Been thanked: 36 times

Re: Ξεραμένος ποδόκαρπος

Δημοσίευση από geokorg »

Το πιατάκι είναι επίσης ένας τυπικός ύποπτος. Λιμνάζει το νερό και έτσι και η γλάστρα/υπόστρωμα να έχουν αποστράγγιση, η ζημιά γίνεται μιας που δεν στεγνώνει ποτέ...
Όπως και να έχει, το να συζητάμε πάνω στις αποτυχίες μας είναι ίσως ο μόνος τρόπος να μάθουμε και να προφυλάξουμε τους επόμενους από τα ίδια λάθη!
 

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 4099
Εγγραφή: 15 Οκτ 2010, 13:05
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 180 times
Been thanked: 142 times

Re: Ξεραμένος ποδόκαρπος

Δημοσίευση από Hfestion »

Καλός ήρθες στην παρέα μας!!!
Το ποτ έχει τρύπες για να φεύγει το νερό?
Small Trees...
BIG DREAMS

myrtilos
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: 17 Μάιος 2014, 18:08
Has thanked: 62 times
Been thanked: 23 times

Re: Ξεραμένος ποδόκαρπος

Δημοσίευση από myrtilos »

Γεια σου Αντιγόνη.
Δυστυχώς το δεντράκι σου μάλλον έχει ξεραθεί αλλά για να είσαι σίγουρη με κάποιο αιχμηρό μαχαίρι κάνε μια μικρή τομή στον κορμό του, αν κάτω από τον φλοιό παραμένει πράσινο έχεις κάποιες μικρές ελπίδες αν είναι καφέ και ξηρό το δέντρο σου έχει ξεραθεί. 
Ο βασικός λόγος που έχασες το δέντρο σου είναι ότι το είχες μέσα στο σπίτι,η λίπανση που του έδωσες επιδείνωσε και άλλο την κατάσταση (σε στρεσαρισμένα φυτά ποτέ δεν λιπαίνουμε).
Αν το δέντρο είναι ακόμη ζωντανό θα πρέπει να αφαιρέσεις τα ξερά κλαδιά και φύλλα και να το αφήσεις στην ησυχία του,μόνο πότισμα και να το βάλεις σε ένα σκιερό και απάνεμο μέρος. 
Μην απελπίζεσαι συμβαίνει σε όλους,ίσως είναι η στιγμή για μια νέα αρχή έχεις ήδη ένα ωραίο ποτ που μπορεί στο μέλλον να το χρειαστείς.
Από όσο κατάλαβα άρχισες να διαβάζεις κάποια πράγματα για τα φυτά, αν συνεχίσεις το διάβασμα (υπάρχει και η βιβλιοθήκη του φόρουμ)και αποκτήσεις γνώσεις θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα φυτά για να ασχοληθείς,ένα δεν είναι ποτέ αρκετό.
These users thanked the author myrtilos for the post:
Hfestion (09 Ιουν 2020, 17:24)
Rating: 7.14%

Topic author
antigoni
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 08 Ιουν 2020, 00:23
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Ξεραμένος ποδόκαρπος

Δημοσίευση από antigoni »

Καλησπέρα σας!! Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, μας έκαναν δώρο έναν ποδόκαρπο. Τους πρώτους 3 μήνες ήταν μέσα στο σπίτι (καθώς έτσι είχαν πει στο ανθοπωλείο) όμως μετά από έρευνα το έβγαλα έξω. Το δέντρο όμως μου φαίνεται αρκετά ξεραμένο. Το ποτίζω όταν στεγνώνει το χώμα, του βάζω και λίπασμα αλλά δεν παίρνει τα πάνω του. Τι πιστεύετε ότι φταίει? 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση