Βάζω και κάποιες σημερινές φωτογραφίες για να καταλάβετε τι εννοώ στο προηγούμενο ποστ..
Ευχαριστώ!
Πεύκο...βοήθεια με την φροντιδα του...
-
Topic author - Shohin
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 31 times
Re: Πεύκο...βοήθεια με την φροντιδα του...
Καλημέρα σε όλους!
Παρακαλώ πολύ την βοήθειά σας ....
Διαβάζω στις εργασίες του Οκτωβρίου, ότι μπορούμε να κάνουμε μεταφύτευση στα κωνοφόρα χωρίς όμως να κόψουμε πολύ τις ρίζες. Δεν έχω σκοπό να κόψω ρίζες αλλά θα ήθελα να του αλλάξω το χώμα που είναι κάτι μεταξύ λάσπης, πηλού... είναι γενικά πολύ αμμώδες και όταν ποτίζω, αργεί πολύ να ρουφήξει το νερό. Και να το βάλω και σε μία σωστή γλάστρα αφού το έχω ακόμα σε αυτή την πλαστική 10λιτρη μπουκάλα.
Πιστεύετε οτι είναι καλή στιγμή για να το κάνω ή να περιμένω την άνοιξη? Το βλέπω λίγο σαν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ...
Να πώ οτι στο χώμα που είναι τώρα, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα και αναπτύσσεται μια χαρά... απλά δεν έχω έλεγχο του πότε και πόσο πρέπει να ποτίζω ... Το ποτίζω λίγο κάθε 2-3 μέρες και αρκετά μια φορά στις 10 μέρες περίπου.
Επίσης ποιό είναι το καταλληλότερο υπόστρωμα για τα πέυκα για να επιλέξω??? Σκεφτόμουν φυτόχωμα - τύρφη - ελαφρόπετρα σε αναλογία περίπου 40-30-30 για να μην θέλει και συνέχεια πότισμα αλλά να έχει και σωστή αποστράγγιση.
Τι λέτε ???
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!!
Παρακαλώ πολύ την βοήθειά σας ....
Διαβάζω στις εργασίες του Οκτωβρίου, ότι μπορούμε να κάνουμε μεταφύτευση στα κωνοφόρα χωρίς όμως να κόψουμε πολύ τις ρίζες. Δεν έχω σκοπό να κόψω ρίζες αλλά θα ήθελα να του αλλάξω το χώμα που είναι κάτι μεταξύ λάσπης, πηλού... είναι γενικά πολύ αμμώδες και όταν ποτίζω, αργεί πολύ να ρουφήξει το νερό. Και να το βάλω και σε μία σωστή γλάστρα αφού το έχω ακόμα σε αυτή την πλαστική 10λιτρη μπουκάλα.
Πιστεύετε οτι είναι καλή στιγμή για να το κάνω ή να περιμένω την άνοιξη? Το βλέπω λίγο σαν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ...
Να πώ οτι στο χώμα που είναι τώρα, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα και αναπτύσσεται μια χαρά... απλά δεν έχω έλεγχο του πότε και πόσο πρέπει να ποτίζω ... Το ποτίζω λίγο κάθε 2-3 μέρες και αρκετά μια φορά στις 10 μέρες περίπου.
Επίσης ποιό είναι το καταλληλότερο υπόστρωμα για τα πέυκα για να επιλέξω??? Σκεφτόμουν φυτόχωμα - τύρφη - ελαφρόπετρα σε αναλογία περίπου 40-30-30 για να μην θέλει και συνέχεια πότισμα αλλά να έχει και σωστή αποστράγγιση.
Τι λέτε ???
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!!
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 340 times
- Been thanked: 269 times
- Επικοινωνία:
Η καταλληλότερη, τώρα είναι η εποχή που με τον αέρα πέφτουν οι ξερές πευκοβελόνες και τα κουκουνάρια με τους σπόρους για να αναπαραχθεί το είδος.
Ορμά!!!
Ορμά!!!
- Rating: 21.43%
-
Topic author - Shohin
Σ ευχαριστώ πολύ Hfestion! Είναι καλη εποχή τώρα για να το κάνω αυτό;
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 340 times
- Been thanked: 269 times
- Επικοινωνία:
Ναι είναι κουκουνάρια, αν θες ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο.
Η λογική είναι να τραβήξεις τις μακριές πευκοβελόνες που είναι και λεμαργες
Η λογική είναι να τραβήξεις τις μακριές πευκοβελόνες που είναι και λεμαργες
- Rating: 14.29%
-
Topic author - Shohin
Παρακατω και η μαμά του... Δε ξέρω τι πεύκο είναι ....έχει κουκουνάρια μπολικα αλλά δε νομιζω να είναι κουκουναριά....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Topic author - Shohin
Πιστεύεις είναι καλη στιγμη να συρματωσω απο τώρα και τα μικρά κλαδάκια για να παίρνουν σχημα; Όταν είναι να το αλλάξω χώμα τι να επιλεξω; Επίσης να πάρω κάποιο λίπασμα για κωνοφόρα; Και κατι τελευταιο...ισχυει και στο πευκο οτι αν κοψω καποιο κλαδακι θα ξεκινήσουν απο εκεί δυο νέα; Και ποτε είναι η κατάλληλη εποχή για το κλάδεμα του; Ευχαριστώ και παλι!Rango έγραψε: ↑01 Ιουν 2024, 16:32Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...BILLPAN έγραψε: ↑01 Ιουν 2024, 14:25Δωστου όσο πιο πολύ ήλιο μπορείς. Καλή αρχική δουλειά με το συρματωμα του έχεις κάνει. Είναι υγιέστατο. Σε αυτή τη φάση δεν έχεις κάτι να κλαδεψεις, το αφήνεις να δυναμώσει. Αν θες κονταινεις τις πιο μακριές βελόνες για να δείχνει πιο ωραίο. Με την πρώτη ευκαιρία του αλλάζεις χώμα, πρόσεχε με αυτό που έχει το πότισμα σου.
-
Topic author - Shohin
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...BILLPAN έγραψε: ↑01 Ιουν 2024, 14:25Δωστου όσο πιο πολύ ήλιο μπορείς. Καλή αρχική δουλειά με το συρματωμα του έχεις κάνει. Είναι υγιέστατο. Σε αυτή τη φάση δεν έχεις κάτι να κλαδεψεις, το αφήνεις να δυναμώσει. Αν θες κονταινεις τις πιο μακριές βελόνες για να δείχνει πιο ωραίο. Με την πρώτη ευκαιρία του αλλάζεις χώμα, πρόσεχε με αυτό που έχει το πότισμα σου.
-
- Omono
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 82 times
Δωστου όσο πιο πολύ ήλιο μπορείς. Καλή αρχική δουλειά με το συρματωμα του έχεις κάνει. Είναι υγιέστατο. Σε αυτή τη φάση δεν έχεις κάτι να κλαδεψεις, το αφήνεις να δυναμώσει. Αν θες κονταινεις τις πιο μακριές βελόνες για να δείχνει πιο ωραίο. Με την πρώτη ευκαιρία του αλλάζεις χώμα, πρόσεχε με αυτό που έχει το πότισμα σου.
-
Topic author - Shohin
Πεύκο...βοήθεια με την φροντιδα του...
Καλησπερα σε όλη την ομάδα! Στο χώρο που εργάζομαι έχει ενα πολύ μεγαλο πεύκο. Απο κάτω του λοιπον είχαν φυτρώσει 7-8 μικρά τα οποία ο ιδιοκτήτης ηθελε να βγάλει γιατί ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος.(έχει τσιμέντο γύρω γύρω) Του είπα λοιπον οτι εγώ θέλω σώσω ενα και πριν 3 μηνες συρματωσα ενα απο αυτά για να δώσω σχημα στον κορμο του. Ενα μήνα πριν περίπου λοιπόν το πήρα όπως μπορουσα.(εκοψα μια φιάλη νερου 10 λιτρων απο ψυκτη και το έβαλα μέσα με το χώμα του) Απο οτι φαίνεται έχει πιάσει και παει καλά. Το θέμα είναι οτι δεν έχω ιδέα σχετικα με την φροντιδα του... Θα ήθελα λοιπον την βοήθεια σας σχετικα με το πότισμα του, το κλάδεμα του, ίσως την διαμόρφωση του κτλ. Σίγουρα για ενα δυο χρόνια θεωρώ οτι πρεπει να μείνει εκεί που είναι. Ευχαριστώ πολύ!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.