Πολλαπλασιασμός φτελιάς
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 81 times
Re: Πολλαπλασιασμός φτελιάς
Όσον αφορά τα μοσχεύματα περίμενε λίγο να αρχίσουν να πέφτουν τα φύλλα και πάρε για μόσχευμα φετινά κλωναράκια πάχους 3-5 χιλιοστών που έχουν ξυλοποιηθεί. Μπορείς να δοκιμάσεις και πιο χοντρά αν θες, εγώ τα αποφεύγω. Αφαίρεσε ότι φύλλο υπάρχει βάλτα σε κάποιο καλά αποστραγγιζόμενο υπόστρωμα και περίμενε όλο τον χειμώνα. Εγώ όποτε δοκιμάζω καραγάτσια με τέτοια ξυλώδη μοσχεύματα πλησιάζω 70-80% ποσοστό επιτυχίας.
Αν είναι μικρές, πάαρε ένα πατόφτιαρο και βγάλε μερικές μαζί με το χώμα. Έτσι έχω κάνει και εγώ αρκετές φορές. Φύτεψε τις και μετά από κάποιο διάστηεμα έχρισε να ασχολείσε μαζί τους. Όταν λέω μικρές, εννοώ μικρές γιατί έχουν μεγάλες ρίζες. Αυτές που εννοώ εγώ βιάνουν σαν παραφιάδες γύρω απ΄ένα μεγάλο καραγάτσι
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Έβγαλα κάποιες παραφυάδες και αναμένω. Βρέχω τακτικά τα κλαδιά και ευελπιστώ...
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 141 times
- Επικοινωνία:
Δες ενα βιντεο.
Η εποχη ομως δεν ειναι καλη. Καλο ειναι να την κανεις καπου τον Μαρτιο-Απριλιο.
Η εποχη ομως δεν ειναι καλη. Καλο ειναι να την κανεις καπου τον Μαρτιο-Απριλιο.
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Πολλαπλασιασμός φτελιάς
Χαιρετώ την όμορφη ομάδα!
Θα ήθελα τις γνώσεις και τις γνώμες σας αναφορικά με τη φτελιά ή καραγάτσι. Μιας και κατάφερα να βρω στην περιοχή μου μια συστάδα, αναζητώ τρόπους ώστε να φέρω και στο...σπίτι σαν υλικό για bonsai.
Με ποιο τρόπο μπορώ να προχωρήσω; καταβολάδες; εναέριες; μοσχεύματα; Είναι κατάλληλη αυτή η εποχή;
Θα ήθελα τις γνώσεις και τις γνώμες σας αναφορικά με τη φτελιά ή καραγάτσι. Μιας και κατάφερα να βρω στην περιοχή μου μια συστάδα, αναζητώ τρόπους ώστε να φέρω και στο...σπίτι σαν υλικό για bonsai.
Με ποιο τρόπο μπορώ να προχωρήσω; καταβολάδες; εναέριες; μοσχεύματα; Είναι κατάλληλη αυτή η εποχή;