Olea europaea
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 0
Re: Olea europaea
Ευχαριστώ παρα πολυ για το βιρτουαλ
Κάτι τετοιο είχα στο μυαλό μου!! Η αλήθεια είναι πως η ελια στην τωρινή της μορφή είναι αρκετά ψηλή αλλά ο σκοπός μου ούτως ή άλλως είναι να ρίξω το ύψος της κατά πολύ!! Ο χρόνος δεν με απασχολεί μιας και χρησιμοποιώ την ενασχόληση με το bonsai για να καταπολεμήσω την ανυπομονησία που με διακατέχει γενικά 
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 266 times
Δεν γνωρίζω το μέγεθος της ελιάς ούτε της πέτρας οπότε το σχέδιο είναι κατά προσέγγιση.
Θα ήταν καλό η πέτρα να ήταν μεγαλύτερη για να εναρμονιστεί με το μέγεθος των φύλλων και
τη αύξηση του μεγέθους του κορμού. Βέβαια όλη αυτή η εργασία θα πάρει χρόνια και ίσως
θα χρειαστεί μείωση του ύψους της ελιάς δηλαδή κλάδεμα στην μέση του σημερινού ύψους.
Αυτό θα βοηθήσει και στην γρηγορότερη πάχυνση του κορμού, την κωνικότητα δηλαδή.
Η διάταξη των ριζών θα σε βοηθήσει για την επιλογή της κατάλληλης πέτρας.
Το project θα έχει διάρκεια περίπου 15 έτη εάν θέλεις να φτιάξεις κάτι καλό.
Θα ήταν καλό η πέτρα να ήταν μεγαλύτερη για να εναρμονιστεί με το μέγεθος των φύλλων και
τη αύξηση του μεγέθους του κορμού. Βέβαια όλη αυτή η εργασία θα πάρει χρόνια και ίσως
θα χρειαστεί μείωση του ύψους της ελιάς δηλαδή κλάδεμα στην μέση του σημερινού ύψους.
Αυτό θα βοηθήσει και στην γρηγορότερη πάχυνση του κορμού, την κωνικότητα δηλαδή.
Η διάταξη των ριζών θα σε βοηθήσει για την επιλογή της κατάλληλης πέτρας.
Το project θα έχει διάρκεια περίπου 15 έτη εάν θέλεις να φτιάξεις κάτι καλό.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 7.14%
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 92 times
- Been thanked: 150 times
- Επικοινωνία:
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 373 times
- Been thanked: 302 times
-
- Imperial
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 95 times
Εγώ έψαξα, δεν είναι σε μένα...Ontherun έγραψε: ↑15 Ιουν 2024, 10:27Φημες λενε πως, σε μια αυλη υπαρχει μια "αρκουδα φτελια" κοντα στο ενα μετρο αλλα κρυβεται σε σημεια που οι παπαρατσηδες ιδιοκτητες δε μπορουν να την εντοπισουν ή εσκεμμενα δε τη φερνουν στο φως για να μη ματιαστει!!!.οσοι εχουν αυλες στο φορουμ(μη λεμε ονοματα γιατι υπαρχει και το GDPR)να ψαξουν καλυτερα!!!Ioanisu62 έγραψε: ↑14 Ιουν 2024, 22:01Αληθεια οι φτελιες ειναι δασκαλες για κλαδεμα!
Αλλα και ο πυρακανθος πανεμορφος με ανθη και καρπους, χρωμα και
αντοχη στο κλιμα της Αθηνας...
***Την ελια σου καλυτερα να την αφησεις ησυχη μεχρι τον επομενο Μαρτη.
Ξεχασε την και μη βιαζεσαι!
Οπως λεει και ο Βασιλης, παρε μια φτελια να εξασκησεις τα ψαλιδια σου.
-
- Shohin
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 48 times
Φημες λενε πως, σε μια αυλη υπαρχει μια "αρκουδα φτελια" κοντα στο ενα μετρο αλλα κρυβεται σε σημεια που οι παπαρατσηδες ιδιοκτητες δε μπορουν να την εντοπισουν ή εσκεμμενα δε τη φερνουν στο φως για να μη ματιαστει!!!.οσοι εχουν αυλες στο φορουμ(μη λεμε ονοματα γιατι υπαρχει και το GDPR)να ψαξουν καλυτερα!!!Ioanisu62 έγραψε: ↑14 Ιουν 2024, 22:01Αληθεια οι φτελιες ειναι δασκαλες για κλαδεμα!
-
- Imperial
-
Topic author - Σπορόφυτο
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας μέσα στην βδομάδα θα ξεκινήσω την αναζήτηση, και θα επανέλθω εδώ προς Φεβρουάριο-Μάρτιο με τις πρώτες πραγματικές εργασίες στην ελίτσα!!!
-
- Shohin
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 48 times
Αληθεια οι φτελιες ειναι δασκαλες για κλαδεμα!
Just a Bonsai Keeper!
-
- Imperial
- Has thanked: 108 times
- Been thanked: 209 times
-
- Imperial
Κινεζική φτελιά ή ιαπωνική φτελιά (ζελκοβα) εξαιρετικά δέντρα, απίστευτες αντοχές, εύκολα και ταχύτατα αναπτυσσόμενα, να μην προλαβαίνεις να κλαδεύεις...
-
Topic author - Σπορόφυτο
Η γλάστρα ήταν λύση έκτακτης ανάγκης μιας και στην προηγούμενη αν την ποτιζα θα έχανε όλο της το χώμα.. για τον ήλιο το γνώριζα και ευτυχώς η άλλη μεριά του μπαλκονιού έχει αρκετές ώρες ήλιο και εκεί την έχω!
Σίγουρα έχει πάρα μα πάρα πολύ δρόμο ακόμα απλά κουβέντα να γίνεται τώρα που οι ζεστές δεν μας επιτρέπουν καμία εργασία πάνω στα δεντράκια μας να "κλέβουμε" ιδέες από εσάς
Η αλήθεια είναι πως είμαι σε αναζήτηση κάποιου ακόμα δέντρου και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για κάτι που να έχει την αντοχή της ελιάς αλλά και πιο γρήγορη ανάπτυξη!!
Σίγουρα έχει πάρα μα πάρα πολύ δρόμο ακόμα απλά κουβέντα να γίνεται τώρα που οι ζεστές δεν μας επιτρέπουν καμία εργασία πάνω στα δεντράκια μας να "κλέβουμε" ιδέες από εσάς

Η αλήθεια είναι πως είμαι σε αναζήτηση κάποιου ακόμα δέντρου και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για κάτι που να έχει την αντοχή της ελιάς αλλά και πιο γρήγορη ανάπτυξη!!
-
- Imperial
Καλώς ήλθες στην παρέα μας.
Το δέντρο σου θέλει κι άλλο κλάδεμα πιο χαμηλά. Το κλάδεμα πρέπει να είναι συμμετρικό, μην αφήνεις να πετάνε κλαδιά. Προσωπικά δεν κάνω καμία εργασία με τους καύσωνες. Μόνο πότισμα.
Θα βοηθούσε να την βάλεις σε κανονική γλάστρα.
Οι ελιές αναπτύσσονται αργά και θα πάρει αρκετά χρόνια η ελιά σου να γίνει κάτι ενδιαφέρον (ως pre - bonsai, ως κοινό δέντρο μια χαρά είναι και μπορείς να το απολαμβάνεις).
Σε πέτρα θα το βάλεις (αν γίνεται), όταν κάνεις μεταφύτευση, προς το παρόν τις κρατάς στην άκρη.
Η ελιά θέλει όσο πιο πολύ απευθείας ήλιο μπορείς να της δώσεις, το μπαλκόνι σου στις φωτογραφίες έχει υπερβολική σκιά για ελιά.
Θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις και άλλα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα είδη. Δες στο φόρουμ αναρτήσεις μελών για να πάρεις ιδέες.
Καλή συνέχεια.
Το δέντρο σου θέλει κι άλλο κλάδεμα πιο χαμηλά. Το κλάδεμα πρέπει να είναι συμμετρικό, μην αφήνεις να πετάνε κλαδιά. Προσωπικά δεν κάνω καμία εργασία με τους καύσωνες. Μόνο πότισμα.
Θα βοηθούσε να την βάλεις σε κανονική γλάστρα.
Οι ελιές αναπτύσσονται αργά και θα πάρει αρκετά χρόνια η ελιά σου να γίνει κάτι ενδιαφέρον (ως pre - bonsai, ως κοινό δέντρο μια χαρά είναι και μπορείς να το απολαμβάνεις).
Σε πέτρα θα το βάλεις (αν γίνεται), όταν κάνεις μεταφύτευση, προς το παρόν τις κρατάς στην άκρη.
Η ελιά θέλει όσο πιο πολύ απευθείας ήλιο μπορείς να της δώσεις, το μπαλκόνι σου στις φωτογραφίες έχει υπερβολική σκιά για ελιά.
Θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις και άλλα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα είδη. Δες στο φόρουμ αναρτήσεις μελών για να πάρεις ιδέες.
Καλή συνέχεια.
-
Topic author - Σπορόφυτο
Olea europaea
Χαιρετώ το υπέροχο φόρουμ
με μια ελιτσα που αγοράστηκε πρόσφατα!
Προς το παρών μεταφέρθηκε σε λίγο πιο μεγάλη γλάστρα βγάζοντας και όσο χώμα από το παλιό μπόρεσα χωρίς να ενοχλήσω τις ρίζες καθόλου!
Κόπηκαν μερικά κλαδάκια που είχαν καρπό ώστε να μην σπαταληθει όλη η ενέργεια του δέντρου στην ανάπτυξη καρπών και κάποια ακόμα κλαδάκια που θεώρησα ότι έπρεπε να κοπούν γιατί είχε αρχίσει να μοιάζει με μπάλα
!
Οι εργασίες που έγιναν ήταν όσο πιο ελαφριές μπορούσα γιατί από την ανυπομονησία μου έχω χάσει αρκετά δεντράκια τα τελευταία 2 χρόνια που πειραματιζομαι.. υπομονή τώρα να έρθει η κατάλληλη εποχή να προχωρήσω με τα σχέδια μου!!!
Η εικονα που εχω στο μυαλο μου είναι μια ελιάς που "παλευει" με μια πέτρα! Στο περίπου ξέρω πως θέλω να προχωρήσω αν και έχουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμα μιας και μιλάμε για ένα πολύ νεαρό δεντρακι, σας αφήνω μερικές φωτογραφίες με τα υλικά που έχω να μου πείτε τις απόψεις σας και εσείς

Προς το παρών μεταφέρθηκε σε λίγο πιο μεγάλη γλάστρα βγάζοντας και όσο χώμα από το παλιό μπόρεσα χωρίς να ενοχλήσω τις ρίζες καθόλου!
Κόπηκαν μερικά κλαδάκια που είχαν καρπό ώστε να μην σπαταληθει όλη η ενέργεια του δέντρου στην ανάπτυξη καρπών και κάποια ακόμα κλαδάκια που θεώρησα ότι έπρεπε να κοπούν γιατί είχε αρχίσει να μοιάζει με μπάλα

Οι εργασίες που έγιναν ήταν όσο πιο ελαφριές μπορούσα γιατί από την ανυπομονησία μου έχω χάσει αρκετά δεντράκια τα τελευταία 2 χρόνια που πειραματιζομαι.. υπομονή τώρα να έρθει η κατάλληλη εποχή να προχωρήσω με τα σχέδια μου!!!
Η εικονα που εχω στο μυαλο μου είναι μια ελιάς που "παλευει" με μια πέτρα! Στο περίπου ξέρω πως θέλω να προχωρήσω αν και έχουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμα μιας και μιλάμε για ένα πολύ νεαρό δεντρακι, σας αφήνω μερικές φωτογραφίες με τα υλικά που έχω να μου πείτε τις απόψεις σας και εσείς

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.