Αρχάρια - Διάσωση bonsai
-
- Imperial
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Re: Αρχάρια - Διάσωση bonsai
Καλησπέρα. Δεν το λέμε μπονσάι το δέντρο αυτό. Τα μπονσάι είναι δέντρα που μοιάζουν σαν δέντρα που βρίσκουμε στο δάσος. Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν μοιάζει με κανένα δέντρο. Πάντως είναι γερό δέντρο. Θέλει λίγο ήλιο την ημέρα και δεν αγαπάει το πάρα πολύ νερό.
- Rating: 7.14%
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
-
- Omono
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 82 times
Καλημέρα,
μην αγχώνεσαι, υγιέστατο είναι.
Ναι, δεν είναι bonsai με την αυστηρή έννοια του όρου. Είναι φίκος jinseng που δεν θεωρείται bonsai. Αυτό φυσικά καμία απολύτως σημασία δεν έχει αν εσένα σου αρέσει. Άλλωστε κάθε φυτό είναι όμορφο...
Επειδή είναι τροπικό είδος εγώ θα προτιμούσα να του κάνω μια μεταφύτευση τέλος χειμώνα/άνοιξη και όχι φθινόπωρο.
Το έχεις μέσα στο σπίτι ή έξω; Καλύτερα να το έχεις έξω. Αν είσαι σε τόπο που δεν πιάνουν παγετοί το αφήνεις έξω όλο τον χρόνο άφοβα.
Το λιπαίνεις καθόλου; Όλα τα φυτά σε γλάστρες χρειάζονται λίπανση αργά ή γρήγορα. Αν δεν το λιπαίνεις, ξεκίνα να ασχολείσαι και με αυτό. Με ένα υγρό λίπασμα του εμπορίου μια φορά την εβδομάδα στη συνιστώμενη δοσολογία είσαι κομπλέ.
Πρόσεχε να μην αφήνεις νερό να λιμνάζει μέσα στο κασπό.
μην αγχώνεσαι, υγιέστατο είναι.
Ναι, δεν είναι bonsai με την αυστηρή έννοια του όρου. Είναι φίκος jinseng που δεν θεωρείται bonsai. Αυτό φυσικά καμία απολύτως σημασία δεν έχει αν εσένα σου αρέσει. Άλλωστε κάθε φυτό είναι όμορφο...
Επειδή είναι τροπικό είδος εγώ θα προτιμούσα να του κάνω μια μεταφύτευση τέλος χειμώνα/άνοιξη και όχι φθινόπωρο.
Το έχεις μέσα στο σπίτι ή έξω; Καλύτερα να το έχεις έξω. Αν είσαι σε τόπο που δεν πιάνουν παγετοί το αφήνεις έξω όλο τον χρόνο άφοβα.
Το λιπαίνεις καθόλου; Όλα τα φυτά σε γλάστρες χρειάζονται λίπανση αργά ή γρήγορα. Αν δεν το λιπαίνεις, ξεκίνα να ασχολείσαι και με αυτό. Με ένα υγρό λίπασμα του εμπορίου μια φορά την εβδομάδα στη συνιστώμενη δοσολογία είσαι κομπλέ.
Πρόσεχε να μην αφήνεις νερό να λιμνάζει μέσα στο κασπό.
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 340 times
- Been thanked: 269 times
- Επικοινωνία:
-
Topic author - Σπορόφυτο
Καλησπέρα!Σ ευχαριστώ για την απάντηση.Φαινεται να χρειάζεται πότισμα συχνά, έκοψα τη ρίζα που έβγαινε και το έχω σε φωτεινό μέρος, εκεί που διαβάζω.
Διάβασα , αφού το πήρα,πως αυτό δεν θεωρείται στην ουσία μπονζάι, αλλά παρόλα αυτά το έχω συμπαθήσει και δεν θέλω να πάθει κάτι. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες και θα ψάξω αυτά που μου είπες!!
Καλό απόγευμα.
Διάβασα , αφού το πήρα,πως αυτό δεν θεωρείται στην ουσία μπονζάι, αλλά παρόλα αυτά το έχω συμπαθήσει και δεν θέλω να πάθει κάτι. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες και θα ψάξω αυτά που μου είπες!!
Καλό απόγευμα.
-
- Omono
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 82 times
Καλημέρα,Astri έγραψε: ↑23 Αύγ 2024, 22:36Καλησπέρα! Έβλεπα μήνες παρατημένο σε super market ένα μπονζάι.Το αγόρασα γιατί θέλω να το φροντίσω.Ηταν καταξερο το χώμα,μια ρίζα βγαίνει τεράστια μέσα στο κα σπό,είχε σκουπίδια μέσα στη γλάστρα.Το καθαρισα, το ποτισα... Πώς να συνεχίσω; παρόλο αυτά φαίνεται σε καλή κατάσταση, είναι μαχητής!!
ευχαριστώ πολύ
Αρχικά διάβασε πώς κάνουμε πλήρη αλλαγή χώματος bonsai (μεταφύτευση). Την κάνεις τέλος χειμώνα - άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο όταν πέσουν αρκετά οι θερμοκρασίες. Μέχρι τότε έχεις καιρό να διαβάσεις.
Αφού λες ότι είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχει άμεση ανάγκη μεταφύτευσης. Συνέχισε να το φροντίζεις όπως το κάνεις.
Η ρίζα που βγαίνει και τα σκουπίδια μέσα στη γλάστρα δεν σημαίνουν κάτι. Είμαι πάντως σχεδόν σίγουρος χωρίς να το δω ότι θέλει αλλαγή χώματος, χωρίς άγχος όμως, με ησυχία και ηρεμία διαβάζεις για τη μεταφύτευση bonsai και μαθαίνεις.
Ανέβασε φωτογραφίες για να το δούμε και να μπορέσουμε να σου πούμε περισσότερα.
-
Topic author - Σπορόφυτο
Αρχάρια - Διάσωση bonsai
Καλησπέρα! Έβλεπα μήνες παρατημένο σε super market ένα μπονζάι.Το αγόρασα γιατί θέλω να το φροντίσω.Ηταν καταξερο το χώμα,μια ρίζα βγαίνει τεράστια μέσα στο κα σπό,είχε σκουπίδια μέσα στη γλάστρα.Το καθαρισα, το ποτισα... Πώς να συνεχίσω; παρόλο αυτά φαίνεται σε καλή κατάσταση, είναι μαχητής!!
ευχαριστώ πολύ
ευχαριστώ πολύ