Ο πρώτος μου γιουνιπερος...η πρώτη μου προσπάθεια διαμόρφωσης!!!

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

Topic author
Rango
Shohin
Shohin
Has thanked: 90 times
Been thanked: 33 times

Re: Ο πρώτος μου γιουνιπερος...η πρώτη μου προσπάθεια διαμόρφωσης!!!

Δημοσίευση από Rango »

thanos75 έγραψε:
05 Νοέμ 2024, 18:41
Μια χαρά μου φαίνεται η μπροστινή πλευρά που έχεις επιλέξει. Μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη.
Μου αρέσει και η συμμετρία του δέντρου όπως φαίνεται στην όψη από πάνω. Έχει όγκο. Νομίζω ότι η κορυφή , παρά την κίνηση του κορμού, πρέπει να καταλήγει περίπου στην κατακόρυφο που περνάει από την βάση με το τελείωμα της κίνησης πάνω να είναι προς την μπροστινή πλευρά. Οπότε είσαι μια χαρά 
Ένα σχολιασμό που θα μπορούσα ίσως να κάνω είναι ότι σε κάποιες πλευρές (μπορεί βέβαια να με παραπλανά η φωτογραφία, αλλά τελικά είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο) φαίνονται ευθύγραμμα τμήματα. Ίσως χρειάζεται να διορθώσεις λίγο την κίνηση στα κλαδιά από όλες τις διαστάσεις. Δες τι εννοώ:IMG_20241105_182727.jpg IMG_20241105_182649.jpg IMG_20241105_182620.jpg
Τέλος, το κλαδί να ξεκινάει από τον κορμό με μια πιο μικρή γωνιά (όχι 90 μοίρες) για να φαίνεται πιο φυσική η κίνηση και μετά μπορείς να του δώσεις αρκετή κλίση προς τα κάτω:IMG_20241105_182947.jpg

Ναι κατάλαβα τι λές! Έχεις δίκιο ... θα γίνουν μικρές διορθωτικές επεμβάσεις λοιπόν ... Ευχαριστώ πολύ!!!
Άβαταρ μέλους

thanos75
Imperial
Imperial
Has thanked: 106 times
Been thanked: 200 times

Δημοσίευση από thanos75 »

Μια χαρά μου φαίνεται η μπροστινή πλευρά που έχεις επιλέξει. Μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη.
Μου αρέσει και η συμμετρία του δέντρου όπως φαίνεται στην όψη από πάνω. Έχει όγκο. Νομίζω ότι η κορυφή , παρά την κίνηση του κορμού, πρέπει να καταλήγει περίπου στην κατακόρυφο που περνάει από την βάση με το τελείωμα της κίνησης πάνω να είναι προς την μπροστινή πλευρά. Οπότε είσαι μια χαρά 
Ένα σχολιασμό που θα μπορούσα ίσως να κάνω είναι ότι σε κάποιες πλευρές (μπορεί βέβαια να με παραπλανά η φωτογραφία, αλλά τελικά είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο) φαίνονται ευθύγραμμα τμήματα. Ίσως χρειάζεται να διορθώσεις λίγο την κίνηση στα κλαδιά από όλες τις διαστάσεις. Δες τι εννοώ:
IMG_20241105_182727.jpg

IMG_20241105_182649.jpg

IMG_20241105_182620.jpg
Τέλος, το κλαδί να ξεκινάει από τον κορμό με μια πιο μικρή γωνιά (όχι 90 μοίρες) για να φαίνεται πιο φυσική η κίνηση και μετά μπορείς να του δώσεις αρκετή κλίση προς τα κάτω:
IMG_20241105_182947.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
These users thanked the author thanos75 for the post:
Rango (06 Νοέμ 2024, 08:11)
Rating: 7.14%

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

thanos75 έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 17:17
Πάρα πολύ ωραίο! Μπράβο!
Θα ήθελα να το δω γύρω γύρω αλλά και από πάνω.

Γυρνάω τη γλάστρα συνεχώς αριστερόστροφα από την "μπροστινή" πλευρά... Η μπροστινή είναι αυτή στο βιρτσουαλ του κ. Γιαννη.Ευχαριστώ που με έβαλες στην διαδικασία να φωτογραφίσω, γιατί είδα πράγματα που δεν είχα δει... Ποια σου φαίνεται καλύτερη για μπροστινή πλευρά;

Εγώ έχω μπερδευτεί.... 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια και τα καλά σας λόγια!!!
Και εμένα μου αρέσει πολύ προς το παρόν! Ελπίζω να τα καταφέρει μετά το ξύλο που έχει φάει...

Κύριε Γιάννη τρομερό δείχνει πάνω στην πλάκα - πέτρα! Ευχαριστώ για το βίρτσουαλ!

Θάνο το απόγευμα θα τραβήξω φωτογραφίες και θα ανεβάσω, γιατί η αλήθεια είναι οτι μου αρέσει πολύ και η πίσω του πλευρά!

Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Has thanked: 0
Been thanked: 266 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Όμορφο γίνεται. !!!!
Εκανα ένα μικρό κλαδεματάκι στίς άκρες.
.
These users thanked the author Jean-Zac for the post:
Rango (05 Νοέμ 2024, 11:27)

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 355 times
Been thanked: 289 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Μπράβο!!!! Υπέροχο
These users thanked the author Hfestion for the post:
Rango (05 Νοέμ 2024, 11:28)
Άβαταρ μέλους

thanos75
Imperial
Imperial
Has thanked: 106 times
Been thanked: 200 times

Δημοσίευση από thanos75 »

Πάρα πολύ ωραίο! Μπράβο!
Θα ήθελα να το δω γύρω γύρω αλλά και από πάνω.
These users thanked the author thanos75 for the post:
Rango (05 Νοέμ 2024, 11:27)

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Καλημέρα σε όλους!
Προχώρησα λίγο ακόμα... Σιγά σιγά θα στρίψω κι άλλο την κορυφή... Προς το παρόν τόσο με άφησε το δέντρο και δεν ήθελα να το ζορισω άλλο....
Πως σας φαίνεται; 

These users thanked the author Rango for the post:
Hfestion (04 Νοέμ 2024, 18:03)
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Τό virtual σκοπό έχει νά βοηθήσει νά δούμε πώς θά γινόταν εάν κάναμε τήν όποια επέμβαση στό δένδρο.
Δέν είναι απαραίτητο κάποιος νά ακολουθήσει τό virtual. Απλά παίρνει ιδέες.
Rango (12 Οκτ 2024, 13:24)

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Jean-Zac έγραψε:
10 Οκτ 2024, 11:59
Μισό δένδρο δικό σου, μισό δένδρο δικό μου και τό πότ ξένο !!!!

ΕικόναΕικόναΕικόνα

Ευχαριστώ πολύ κύριε Jean Zac, για το χρόνο σας και την έμπνευση!
Η αλήθεια είναι ότι αν απλά γυρίσω τον κορμό σε ένα σημείο, μπορώ να πλησιάσω αρκετά πιστεύω στο βιρτσουαλ... Και με τον καιρό να το φτάσω ... 
Με βάλατε σε σκέψεις... 

Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Ontherun έγραψε:
10 Οκτ 2024, 21:43
Jean jac δε ξερω τι "οραματα" ξεπηδανε απο τον εγκεφαλο σου αλλα το δεντρο πανω στο slub ειναι τρομερο αποτελεσμα.μακαρι να ειχα την προοπτικη σου στο σχεδιασμο.
Eπισης οχι οτι εχει κανενα νοημα,αλλα ηθελα να πω οτι αυτο το ειδος γιουνιπερου ειναι πολυ πιο δυσκολο να βγαλει καλο αποτελεσμα σε σχεση με ενα itoigawa η ενα shimpaku τα οποια δυσκολα βρισκει καποιος σε φυτωρια.εχουν αρκετα συμπαγη αναπτυξη,ευκολα παιρνουν σχημα και γεμιζουν απιστευτα σε σχεση με αυτα εδω τα οποια σου βγαζουν το λαδι μεχρι να φανει λιγο "φως" στο βαθος.
Και παλι δεν εχω λογια για το μελλοντικο σχεδιο.
Υ.Γ που βρισκω τετοια πετρα γιατι μου ανοιξες μπελαδες...

Γέλασα λίγο μέ τά ...'' οράματα '' ....  Είναι απλή φαντασία και χρειάζεται γιά τήν διαμόρφωση ενός πρέ-μπονσάι. Πρέπει να κοιτάζεις μακριά στόν χρόνο καί όχι στήν σημερινή εικόνα. Διαμορφώνεις σήμερα αυτό πού θα θέλεις να δείς αύριο. Τό '' δικό μου μισό '' είναι κυπαρίσσι από σπόρο καί με πολλά χρόνια καλλιέργειας και διαμόρφωσης. Δέν είναι απαραίτητο νά έχεις στά χέρια σου ένα ειδικό και ονομαστό είδος γιουνίπερου γιά να φτιάξεις ένα όμορφο μπονσάι. Καί ένα απλό κυπαρισσοειδές μπορεί νά σου δώσει αρκετή ικανοποίηση και χαρά. Εκτός και άν σκέπτεσαι νά γίνεις μάστερ οπότε διαλέγεις-αγοράζεις itogawa ή shimpaku. Σίγουρα γιά νά '' φανεί λίγο φώς '' χρειάζονται κάποια χρόνια αλλά πιστεύω δέν βιάζεσαι. Ο χρόνος είναι σύμμαχος και η βιασύνη εχθρός.

Γιά αυτές τίς περίεργες '' πέτρες ''  χρειάζεται ψάξιμο, τύχη, λεφτά.

https://ibuki-shop.com/kategoria-produk ... creations/

https://www.google.gr/search?sca_esv=89 ... 8&dpr=1.25

Ontherun
Shohin
Shohin
Has thanked: 63 times
Been thanked: 45 times

Δημοσίευση από Ontherun »

Jean jac δε ξερω τι "οραματα" ξεπηδανε απο τον εγκεφαλο σου αλλα το δεντρο πανω στο slub ειναι τρομερο αποτελεσμα.μακαρι να ειχα την προοπτικη σου στο σχεδιασμο.
Eπισης οχι οτι εχει κανενα νοημα,αλλα ηθελα να πω οτι αυτο το ειδος γιουνιπερου ειναι πολυ πιο δυσκολο να βγαλει καλο αποτελεσμα σε σχεση με ενα itoigawa η ενα shimpaku τα οποια δυσκολα βρισκει καποιος σε φυτωρια.εχουν αρκετα συμπαγη αναπτυξη,ευκολα παιρνουν σχημα και γεμιζουν απιστευτα σε σχεση με αυτα εδω τα οποια σου βγαζουν το λαδι μεχρι να φανει λιγο "φως" στο βαθος.
Και παλι δεν εχω λογια για το μελλοντικο σχεδιο.
Υ.Γ που βρισκω τετοια πετρα γιατι μου ανοιξες μπελαδες...
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Μισό δένδρο δικό σου, μισό δένδρο δικό μου και τό πότ ξένο !!!!

ΕικόναΕικόναΕικόνα
Rango (11 Οκτ 2024, 20:05)

BILLPAN
Imperial
Imperial
Has thanked: 154 times
Been thanked: 95 times

Δημοσίευση από BILLPAN »

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να το κοντύνεις και να δημιουργήσεις νέα κορυφή. Αν το στρίψεις έτι όπως είναι θα έχεις μια δυσανάλογα παχιά κορυφή και περισσότερα s από το ιδανικό...

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

BILLPAN έγραψε:
09 Οκτ 2024, 09:36
Μπράβο σου, καλή δουλειά! Αυτό έχει σημασία, να σου αρέσει εσένα και να σε ικανοποιεί όταν το κοιτάς...

Ευχαριστώ πολύ Βασίλη!
Πραγματικά δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω και προς το παρόν λέω να το αφήσω να ηρεμήσει... Έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που μπορώ να το κάνω και τους επόμενους μήνες και να πάρω το χρόνο μου να το σκεφτω. Σίγουρα αυτό το ίσιο τελείωμα που κάνει η κορυφή δεν μου αρέσει... Η θα πρέπει να το κοντύνω ή θα πρέπει κάπως να τη στρίψω να αποκτήσει ενδιαφέρον...  

BILLPAN
Imperial
Imperial
Has thanked: 154 times
Been thanked: 95 times

Δημοσίευση από BILLPAN »

Μπράβο σου, καλή δουλειά! Αυτό έχει σημασία, να σου αρέσει εσένα και να σε ικανοποιεί όταν το κοιτάς...

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές!!! Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα αρκετά να το στρίψω και έτσι και αλλιώς, αλλά τελικά μου άρεσε περισσότερο έτσι... Να ρίχνει δλδ το βάρος του αριστερά και να μην έχει αυτό το κλασικό συμμετρικό "S"... Δε ξέρω, μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό έτσι.... Φυσικά συνεχίζω να το κοιτάω ξανά και ξανά... Προς το παρόν παίρνουμε και οι δύο το χρόνο μας!

Ontherun
Shohin
Shohin
Has thanked: 63 times
Been thanked: 45 times

Δημοσίευση από Ontherun »

Καλη αρχη να εχει rango.μια χαρα ξεκινημα εκανες...οτι βρισκεις στριβε!!!ο jean-jac σου εδειξε ακριβως τον τροπο.
φωτογραφιες σε ολη τη διαρκεια να εχεις μετρο συγκρισης!
These users thanked the author Ontherun for the post:
Rango (08 Οκτ 2024, 22:24)
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Μήπως θέλει λίγο  ''τσαλάκωμα''  ακόμη  !!
Rango (08 Οκτ 2024, 22:24)

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Ο πρώτος μου γιουνιπερος...η πρώτη μου προσπάθεια διαμόρφωσης!!!

Δημοσίευση από Rango »

Καλησπέρα σε όλοι την ομάδα!!!

Αυτές τις μέρες ήθελα με κάτι ν ασχοληθώ και με αφορμή τον γιουνιπερο του φίλου Ontherun, αποφάσισα και γω επιτέλους, να πάρω ένα γιουνιπερο να μακελεψω...
Σας παρουσιάζω όλοι την πορεία και το πώς είναι αυτή τη στιγμή... Θέλει ακόμα δουλιτσα με συρματακια στα μικρά κλαδάκια αλλά σιγά σιγά... Επίσης την κορυφή την έχω κόψει ίσως λίγο πιο μακρυά από ότι νομίζω θα ήθελε, αλλά είπα να το πάω λίγο λίγο και να δω ....
Το αποτέλεσμα μέχρι εδώ μου αρέσει πολύ...!!!
Κάθε πρόταση η συμβουλή ευπρόσδεκτη!!!

Απάντηση