Σελίδα 1 από 1

Re: Πότισμα

Δημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2022, 14:18
από BILLPAN
Πότισμα μόλις αρχίσει να στεγνώνει το χώμα. Μεταφύτευση την επόμενη άνοιξη με πλήρη αφαίρεση του παλιού χώματος με νερό, φαίνεται ότι ήταν τόσο παλιό που έχει πακτωθει γύρω από τον κορμό και κρατάει πολύ υγρασία. Η θέση που βλέπουμε το μπονζάι στις φωτό δεν είναι σωστή, αν είναι αυτή η θέση του αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν φύλλα, πρέπει να είναι ακριβώς δίπλα σε παράθυρο και μακριά από καλοριφέρ, σόμπες, air-condition, ιδανικά σε εξωτερικό χώρο αν το επιτρέπει το κλίμα της περιοχής και η εποχή (πάνω από 10 βαθμούς κελσίου) να το βλέπει ο ήλιος το πρωί ή το απόγευμα, όχι το μεσημέρι.

Re: Πότισμα

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 20:59
από Zaff99
Το έχω περίπου ένα χρόνο...όταν το πήρα ήταν φουλ γεμάτο με φύλλα...το πήγα σπίτι και στις πρώτες 15 μέρες έχασε σχεδόν όλα του τα φύλλα...από τότε το κέντρο του είναι έτσι «νεκρό»...του είχα κάνει μια μεταφύτευση σε αυτήν την γλάστρα με χώμα που πήρα από το Ίντερνετ και έλεγε ότι είναι κατάλληλο για bonsai (δεν γνωρίσω παραπάνω λεπτομέρειες για το χώμα)...δεν πείραξα καθόλου τις ρίζες του...! Όσο για την συνάντηση δυστυχώς μένω εξωτερικό...!

Re: Πότισμα

Δημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2019, 16:27
από Harris
2. Λάθος. Ποτίζεις κανονικά με βιολογικό λίπασμα (γνώμη δική μου ως αρχάριος) ότι γράφει ο κατασκευαστής.
1. Βασικό είναι τι χώμα έχεις. αν το χώμα σου είναι ξερό (παλιό) από πάνω δεν ρουφάει και μέσα μπορεί να παραμένει η υγρασία. Ανέβασε μια φωτό να δούμε το γλαστρακι σου με το χώμα του.
Μπορείς να το φέρεις την Κυριακή στο workshop

Πότισμα

Δημοσιεύτηκε: 17 Σεπ 2019, 22:10
από Zaff99
Καλησπέρα στην ομάδα...έχω κάποιες ερωτήσεις όσο αναφορά το πότισμα στο ficus bonsai που έχω...
1) εφόσον έχω ποτίσει, μετά από λίγες μέρες, αφού έχουν αρχίσει να «ξεραίνονται» τα πρώτα εκατοστά του χώματος ο μίσος κορμός παραμείνει νωπός...μέχρι την στιγμή που νομίζω ότι χρειάζεται να ξανά ποτίσω...δηλαδή ο κορμός είναι μονίμου βάσεως νωπός...είναι λογικό αυτό;;;
2) έχω διαβάσει ότι πρέπει να ποτίζεις από πάνω το δέντρο...εφόσον όμως το νερό περιέχει λίπασμα πρέπει να βρέχεται με αυτό τα φύλλα και ο κορμός;;;νομίζω είναι λάθος...!