Σελίδα 1 από 1

Re: ... στην πέτρα

Δημοσιεύτηκε: 28 Δεκ 2020, 11:41
από Hfestion
Για να τοποθετήσεις ένα δέντρο πάνω σε μια πέτρα θα χρειαστείς περισσότερες από μία πέτρες γιατί δεν ξέρεις πως είναι το nebari του δέντρου σου, αν επαρκούν οι ρίζες, πως και που ακριβώς θα κάτσει το δέντρο κτλ.
Οσα δέντρα έχω βάλει σε πέτρα οι αποφάσεις που πήρα πάρθηκαν στην πράξη.

Πολύ ωραία πέτρα!!!!

Re: ... στην πέτρα

Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2020, 22:27
από deus x machina
εγω θα κραταγα την πετρα μονη της παντως Θανο. Ειναι τρομερη σαν πετρα Suiseki και θα ηταν κριμα να την χαραμισεις . Ετσι ακριβως ... να την χαραμισεις σαν συμπληρωμα .
Αν δεν κανω λαθος ηθελες παλιοτερα να ασχοληθεις με τις πετρες αυτες. Αν συνεχιζεις ακομα να ενδιαφερεσαι μπορω να σε βοηθησω .
Δικη σου η αποφαση

... στην πέτρα

Δημοσιεύτηκε: 20 Δεκ 2020, 13:23
από thanos75
εδώ και καιρό έχω βρει μια πέτρα στο βουνό την οποία θέλω να χρησιμοποιήσω μαζί με ένα δεντράκι, αλλά ακόμα δεν έχω βρει τον κατάλληλο συνδυασμό.
Είπα να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες ώστε να μου πείτε κάποια γνώμη.
Η πέτρα είναι η παρακάτω. Έχει αρκετές διαμπερείς τρύπες, που σημαίνει ότι μπορούν να περάσουν ρίζες ή και ένας εύκαμπτος λεπτός κορμός. Δύο εναλλακτικές, όρθια ή ξαπλωμένη. Στην όρθια θέση η τρύπες είναι στην κατακόρυφο, οπότε ίσως είναι πιο πρακτικό και έχει και ενδιαφέρον νομίζω ο όγκος ψηλά. Στην πλάγια θέση είναι σαν καράβι.
P.jpg
L.jpg
Ένα θέμα λοιπόν είναι ο προσανατολισμός και δεύτερο το φυτό. Βέβαια αυτά τα δύο έχουν άμεση σχέση καταλαβαίνω.
Πάντα σκεφτόμουν να κάνω μια σύνθεση πέτρας με κάποια συκιά που κάνει ωραίες ρίζες. Τώρα όμως δεν έχω στην διάθεσή μου κάποιο μικρό φυτό. Θα μπορούσα βέβαια την άνοιξη να κάνω μια εναέρια καταβολάδα, αλλά με πάει πιο πίσω.
Τι έχω στην διάθεσή μου;
 
κυδωνίαστρο 1.jpg
 
κυδωνίαστρο 2.jpg
 
Κράτεγος 1.jpg
 
Κράτεγος 2.jpg
 
σχίνος 1.jpg
 
σχίνος 2.jpg
Οι κράτεγοι είναι από μοσχεύματα. Μου αρέσουν πολύ σαν φυτά. είναι πολύ νεαρά. Δεν ξέρω τι ρίζες κάνουν και αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοια σύνθεση ώστε να είναι εμφανείς. Από την άλλη μπορεί να περάσει ο βασικός κορμός μέσα από τις τρύπες (αφού δεν είναι ακόμα διαμορφωμένος).
Ο σχίνος είναι πολύ εύκαμπτο φυτό και μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο, μια και απ' ότι ξέρω έχει ευαίσθητο ριζικό σύστημα.
Πάντα βέβαια μένει και η ιδέα τις συκιάς μιας και έχω ένα δέντρο που κάνει σχετικά μικρά φύλα.
Ιδανικό θα ήταν και κάποιος φίκος, αν και είναι δύσκολο στο κλίμα μας να δημιουργήσουμε εναέριες ρίζες, αλλά με θάψιμο μαζί με την πέτρα και μετά εμφάνιση κάτι θα γινόταν
Θα ήθελα τις ιδέες σας.