Αλλαγή θέσης φύτευσης αγριελιάς
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 101 times
- Επικοινωνία:
Re: Αλλαγή θέσης φύτευσης αγριελιάς
Καλως τον. Φυσικα και μπορει να γίνει ενα πολυ ωραιο δέντρο ομως αφησε το να πεταξει οπου πεταξει μην το κλαδέυεις για να δεις που θα εχεις κλαδια και πως θα τα διαμορφώσεις με τα χρόνια.
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 3 times
Αλλαγή θέσης φύτευσης αγριελιάς
Είχα συλλέξει μία ελίτσα πέρυσι το χειμώνα που είχε φυτρώσει κάτω από κάποιες πέτρες με αποτέλεσμα τα κλαδιά τις να είναι όπως φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.
Αφού έβγαλε τον πρώτο χρόνο με επιτυχία πήρα την απόφαση φέτος και έκοψα τα παλιά κλαδιά θέλοντας να ξεκινήσω τη διαμόρφωση με τη νέα βλάστηση. Η αρχική μου σκέψη ήταν να μείνει ο κορμός στην πλάγια θέση που είναι τώρα και να αναπτύξω τα κλαδιά στα δεξιά. Δουλεύοντας την ελιά κάποια στιγμή μου γεννήθηκε η απορία αν είναι εφικτό να αλλάξω τελείως τη θέση που είναι φυτεμένη τώρα, από πλάγια που είναι ο κορμός να τον φέρω σε όρθιά θέση, να μπει το σημείο που έχει τώρα τα κλαδιά στο έδαφος και να αναπτύξω την άλλη πλευρά. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Θα έχει ενδιαφέρον?
Αφού έβγαλε τον πρώτο χρόνο με επιτυχία πήρα την απόφαση φέτος και έκοψα τα παλιά κλαδιά θέλοντας να ξεκινήσω τη διαμόρφωση με τη νέα βλάστηση. Η αρχική μου σκέψη ήταν να μείνει ο κορμός στην πλάγια θέση που είναι τώρα και να αναπτύξω τα κλαδιά στα δεξιά. Δουλεύοντας την ελιά κάποια στιγμή μου γεννήθηκε η απορία αν είναι εφικτό να αλλάξω τελείως τη θέση που είναι φυτεμένη τώρα, από πλάγια που είναι ο κορμός να τον φέρω σε όρθιά θέση, να μπει το σημείο που έχει τώρα τα κλαδιά στο έδαφος και να αναπτύξω την άλλη πλευρά. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Θα έχει ενδιαφέρον?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 7.14%