Ελιά Βολιώτικη Νο. 2
-
Topic author - Σπορόφυτο
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 3 times
Re: Ελιά Βολιώτικη Νο. 2
Το κατάλαβα και εγώ ότι θέλανε περισσότερο αλλά από την μία ο φόβος της πρώτης μεταφύτευσης και από την άλλη η μάνα μου που με είδε και φώναζε από μακριά "δεν πειράζουμε τις ρίζες θα το χαλάσεις το δέντρο" με επηρέασαν λιγοnikolaosparast έγραψε: ↑30 Μαρ 2021, 11:06Τις ριζούλες ήθελε λίγο περισσότερο κόψιμο, αλλά και πάλι φαίνεται ελίτσα με μέλλον!
Εν τω μεταξύ από την κάτω μεριά στις ρίζες ένιωθα κάτι σαν σκληρό κορμό, σαν να επεκτείνεται ο κορμός του δέντρου μέχρι τέρμα κάτω!
-
- Mame
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 6 times
Τις ριζούλες ήθελε λίγο περισσότερο κόψιμο, αλλά και πάλι φαίνεται ελίτσα με μέλλον!
-
Topic author - Σπορόφυτο
Η ελίτσα μετά την μεταφύτευση και την μικρή και επιφυλακτική σαν αρχάριος διαμόρφωση.
Για υπόστρωμα μπήκε 50-50 τύρφη-ελαφρόπετρα. Και εδώ τις φοβήθηκα λίγο τις ρίζες και δεν τις κουρεψα πολύ.
Για υπόστρωμα μπήκε 50-50 τύρφη-ελαφρόπετρα. Και εδώ τις φοβήθηκα λίγο τις ρίζες και δεν τις κουρεψα πολύ.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 7.14%
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 101 times
- Επικοινωνία:
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 167 times
Μικρό καί γρήγορο κλάδεμα.
Τό ζαρζαβατικό πού φύτρωσε νά τό βάλεις στήν σαλάτα .!!!

Τό ζαρζαβατικό πού φύτρωσε νά τό βάλεις στήν σαλάτα .!!!

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 7.14%
-
Topic author - Σπορόφυτο
Ελιά Βολιώτικη Νο. 2
Καλησπέρα και από εδώ!
Ειναι η 2η ελίτσα που είχα αγοράσει πριν 2 μήνες και μάλλον τώρα δεν θα την αγόραζα με την ελάχιστη παραπάνω γνώση που έχω αποκτήσει. Δεν ξέρω πως και άμα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο, αν όχι απλά θα μείνει όπως είναι! Ούτως ή άλλως όταν έρθει η κατάλληλη εποχή θα πειραματιστώ με καταβολάδες σε διάφορα δέντρα που έχουμε στην αυλή και στο κτήμα με τις ελιές.
Και σε αυτό το δεντράκι λοιπόν τίθεται το εξής ερωτήμα: να το μεταφέρω στο γλαστρακι που αγόρασα ή θα το περιορίσω πολύ?
Αυτά τα γλαστρακια έχουνε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο, λέω να ανοίξω ακόμα 4-5 μικρές περιμετρικά και να βάλω σιτα να μην αδειαζει το χώμα από την κεντρική.
Ειναι η 2η ελίτσα που είχα αγοράσει πριν 2 μήνες και μάλλον τώρα δεν θα την αγόραζα με την ελάχιστη παραπάνω γνώση που έχω αποκτήσει. Δεν ξέρω πως και άμα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι αξιόλογο, αν όχι απλά θα μείνει όπως είναι! Ούτως ή άλλως όταν έρθει η κατάλληλη εποχή θα πειραματιστώ με καταβολάδες σε διάφορα δέντρα που έχουμε στην αυλή και στο κτήμα με τις ελιές.
Και σε αυτό το δεντράκι λοιπόν τίθεται το εξής ερωτήμα: να το μεταφέρω στο γλαστρακι που αγόρασα ή θα το περιορίσω πολύ?
Αυτά τα γλαστρακια έχουνε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο, λέω να ανοίξω ακόμα 4-5 μικρές περιμετρικά και να βάλω σιτα να μην αδειαζει το χώμα από την κεντρική.