Κομμάτι από αγριελιά ...

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας

Topic author
Rango
Shohin
Shohin
Has thanked: 90 times
Been thanked: 33 times

Re: Κομμάτι από αγριελιά ...

Δημοσίευση από Rango »

Hfestion έγραψε:
08 Ιουν 2024, 12:09
Βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο

Ευχαριστώ πολύ! Με την βοήθεια ολων εδώ νομιζω οτι είμαι απλα στην αρχή και δεν έχω μπει ακόμα στο δρόμο...χαχαχ..Προσπαθώ να αποφασισω ποια θα είναι τελικά η μπροστινή πλευρα του δέντρου, αφού μετα το κλάδεμα ανατράπηκαν όλα μέσα μου... Όταν γίνει αυτό, τοτε νομιζω οτι θα έχω μπει σε κάποιο δρόμο... Τεινω προς την πρωτη φωτογραφια αλλα η εμπειρία μου όπως ξέρεις είναι μηδενική και όταν κοιταω τον κορμο όλες οι πλευρες "κάτι" έχουν... Μήπως είναι νωρίς ακομα να αποφασισω και πρέπει να περιμένω να δω πως θα αναπτυχθει; Μήπως πρεπει να αποφασισω απο τώρα, έτσι ώστε κάθε επόμενη κινηση μου να είναι προς τη σωστη κατευθυνση; Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σου και τη βοήθεια σου  ... Εσύ ποια πλευρα θα επελεγες;

Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 50 δευτερόλεπτα:
thanos75 έγραψε:
08 Ιουν 2024, 12:44
Πολύ ωραία είναι. Η ελιά θέλει υπομονή έχω καταλάβει

Ευχαριστώ Θάνο! Η συγκεκριμένη φαίνεται να έχει πολύ δυναμη μέσα της και νομιζω οτι θα αναπτυχθει γρήγορα...ελπίζω δηλαδή... 
Άβαταρ μέλους

thanos75
Imperial
Imperial
Has thanked: 107 times
Been thanked: 209 times

Δημοσίευση από thanos75 »

Πολύ ωραία είναι. Η ελιά θέλει υπομονή έχω καταλάβει

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 367 times
Been thanked: 295 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο
These users thanked the author Hfestion for the post:
Rango (08 Ιουν 2024, 12:28)
Rating: 7.14%

BILLPAN
Imperial
Imperial
Has thanked: 154 times
Been thanked: 95 times

Δημοσίευση από BILLPAN »

Πολύ καλό κλάδεμα. Προσπάθησε από δω και πέρα να μην κάνεις πισωγυρισματα
These users thanked the author BILLPAN for the post:
Rango (08 Ιουν 2024, 12:28)

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Σήμερα τελικά προχώρησα σε κλάδεμα και ξεκινάμε παλι απο την αρχή ... Η αλήθεια είναι οτι ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά μου και οι αλλες πλευρες του δέντρου και με εβαλαν σε σκέψεις ως προς την "μπροστινή" πλευρα του... Για να δουμε τι θα δουμε...

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

:) :)
Jean-Zac έγραψε:
04 Ιουν 2024, 11:58
Συνέχεια βίρτουαλ .....
Χρειάζονται χρόνος, συρμάτωμα, κλαδέματα καί ντρέμελ μέχρι νά φτάσεις στό βίρτουαλ.
Καί υπομονή καί φαντασία. 
Καί 125,40 euro γιά τόν κόπο μου γιατί οι γάτες θέλουν νά πάνε διακοπές στό Biarritz !!!
.

Σουπερ!!! Ευχαριστώ και παλι παρα πολύ για τον χρονο που αφιερώνεις για να με βοηθησεις!!! Καλομαθημενες οι γατουλες ε;;; Εμένα ο σκύλος μέχρι Νεάπολη Λακωνίας και παλι υπέρ ευχαριστημένος είναι...!!! Χαχαχ

Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Has thanked: 0
Been thanked: 266 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Συνέχεια βίρτουαλ .....
Χρειάζονται χρόνος, συρμάτωμα, κλαδέματα καί ντρέμελ μέχρι νά φτάσεις στό βίρτουαλ.
Καί υπομονή καί φαντασία. 
Καί 125,40 euro γιά τόν κόπο μου γιατί οι γάτες θέλουν νά πάνε διακοπές στό Biarritz !!!
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Giorgos G.
Omono
Omono
Has thanked: 134 times
Been thanked: 180 times

Δημοσίευση από Giorgos G. »

Rango έγραψε:
03 Ιουν 2024, 21:38
Giorgos έγραψε:
01 Ιαν 1970, 22:50
το δεντράκι εδραιώθηκε. Θα πρότεινα κλάδεμα στις κόκκινες γραμμές για να απαλλαγείς από άχρηστα ευθύγραμμα-ισόπαχα και διασταυρούμενα κλαδιά και για να δώσει νέα βλάστηση από την οποία θα κρατήσεις ό,τι βολεύει για την μελλοντική διαμόρφωση. Καλή επιτυχίαIMG_20240603_123821.jpg

Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την απάντηση... Και γω αυτό σκεφτόμουν αλλα το σχέδιο του Jean Zac με εβαλε σε σκέψεις. ..  :think:

το θέμα είναι πρωτίστως να αποφασίσεις εσύ πως θα ήθελες να γίνει το δέντρο. Επιλογές διαμόρφωσης υπάρχουν πολλές και εφόσον ακολουθηθούν τα σωστά βήματα δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή αλλά είναι πλέον καθαρά θέμα γούστου.

These users thanked the author Giorgos G. for the post:
Rango (03 Ιουν 2024, 22:05)

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Giorgos έγραψε:
01 Ιαν 1970, 22:50
το δεντράκι εδραιώθηκε. Θα πρότεινα κλάδεμα στις κόκκινες γραμμές για να απαλλαγείς από άχρηστα ευθύγραμμα-ισόπαχα και διασταυρούμενα κλαδιά και για να δώσει νέα βλάστηση από την οποία θα κρατήσεις ό,τι βολεύει για την μελλοντική διαμόρφωση. Καλή επιτυχίαIMG_20240603_123821.jpg

Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την απάντηση... Και γω αυτό σκεφτόμουν αλλα το σχέδιο του Jean Zac με εβαλε σε σκέψεις. ..  :think:

Άβαταρ μέλους

Giorgos G.
Omono
Omono

το δεντράκι εδραιώθηκε. Θα πρότεινα κλάδεμα στις κόκκινες γραμμές για να απαλλαγείς από άχρηστα ευθύγραμμα-ισόπαχα και διασταυρούμενα κλαδιά και για να δώσει νέα βλάστηση από την οποία θα κρατήσεις ό,τι βολεύει για την μελλοντική διαμόρφωση. Καλή επιτυχία
IMG_20240603_123821.jpg

JoopVanDenBerge
Shohin
Shohin
Has thanked: 4 times
Been thanked: 49 times

Δημοσίευση από JoopVanDenBerge »

Hallo Rango,

Je ziet dat er meer mensen zijn met dezelfde ideeen.
Maar ik kan niet van die virtuels maken zoals JZ.
Nu heb je wel een beter idee zoals de toekomst er uit zou kunnen zien.

Bonsaigroet, Joop.

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Jean-Zac έγραψε:
03 Ιουν 2024, 19:21
.
Σ ευχαριστώ παααρα πολύ Jean-Zac!!! Περίμενα με ανυπομονησία την άποψη σου για το συγκεκριμένο... Δεν μπορουσα ποτε να το φανταστώ έτσι. Είχα στο μυαλό μου απλός μια τριγωνική κώμη σε πιο όρθιο στυλ. Αυτό που έφτιαξες παρουσιάζει σίγουρα πολύ μεγαλυτερο ενδιαφερον!
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Has thanked: 0
Been thanked: 266 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

.
These users thanked the author Jean-Zac for the post:
Rango (03 Ιουν 2024, 20:16)

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

JoopVanDenBerge έγραψε:
03 Ιουν 2024, 14:15
Hallo Rango,

Ik zou zelf de boom een stukje naar rechts kantelen, ongeveer 30 graden.
Dan zou ik de  1e rechtse tak helemaal verwijderen.
De bovenste tak, in feite de stamverlenger, zou ik zeker niet snoeien, omdat die nog veel dikker moet worden, ook niet de zijtak daarvan, die geeft ook dikte aan de stamverlenger.
De door jou zelf voorgestelde verdere snoei is prima.

Bonsaigroet, Joop

Hallo Joop!
Οταν εκανα την μεταφύτευση δοκίμασα διάφορες γωνίες τοποθέτησης του δέντρου... Πέρασε και απο το μυαλό μου να αφαιρεσω τελείως το δεξι κλαδί όπως λες αλλά δεν μπορουσα να δω - φανταστώ  πως θα μπορούσε να εξελιχθεί  το σχημα του δέντρου χωρίς αυτό. Και γι αυτό το άφησα... Ευχαριστώ για την απάντηση σου!!!

JoopVanDenBerge
Shohin
Shohin
Has thanked: 4 times
Been thanked: 49 times

Δημοσίευση από JoopVanDenBerge »

Hallo Rango,

Ik zou zelf de boom een stukje naar rechts kantelen, ongeveer 30 graden.
Dan zou ik de  1e rechtse tak helemaal verwijderen.
De bovenste tak, in feite de stamverlenger, zou ik zeker niet snoeien, omdat die nog veel dikker moet worden, ook niet de zijtak daarvan, die geeft ook dikte aan de stamverlenger.
De door jou zelf voorgestelde verdere snoei is prima.

Bonsaigroet, Joop

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Σκέφτομαι μήπως είναι καλυτερα να την κλαδεψω χαμηλά όπως φαίνεται παρακατω ... Τι λέτε; Βλέπετε τπτ σε αυτο το δέντρο; Εμενα μου αρέσει πολύ και νομιζω ότι στα χέρια κάποιου έμπειρου θα μπορούσε να γίνει πολύ ομορφο! Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη!!! Ευχαριστώ!

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Καλησπερα σε ολους!!! Μετα απο 3 περίπου χρόνια της εκανα μεταφύτευση και την ξεχωσα και λίγο για να μεγαλώσει ο κορμός... Έχει ακόμα περιθώριο να βγει αλλά το φοβήθηκα... Σας την παρουσιάζω να δείτε πως είναι σήμερα και φυσικα θέλω τη γνώμη σας σχετικα με την εξέλιξη - διαμόρφωση της! Ευχαριστώ πολύ και παλι!!!
Άβαταρ μέλους

Giorgos G.
Omono
Omono

Rango έγραψε:
14 Απρ 2021, 23:27
Giorgos έγραψε:
01 Ιαν 1970, 21:59
να προσθέσω ότι αφού το καλύτερο κομμάτι της είναι ακόμη χωμένο στο υπόστρωμα, τα κλαδια που βλέπεις τώρα να είναι πολύ χαμηλά, όταν "ξεπαραχώσεις" το φυτό θα είναι ψηλά και μπορεί να σε βολεύουν στη διαμόρφωσή του. Επιπλέον, "εύκολα κόβουμε κλαδί, δύσκολα το αναπληρώνουμε"

Ναι έχεις δίκιο!
Δε σκεφτόμουν φυσικά να τα αφαιρέσω απλά να τα κλαδευα λίγο ώστε να κάνει διακλάδωση.
Από την άλλη μήπως αυτό βοηθούσε και στο να πετάξει καινούργια κλαδιά σε άλλα σημεία πάνω στον κορμό;
'Η δεν παίζει ρολο και όπου είναι να πετάξει θα πετάξει; 

νομίζω πως υπάρχει καιρός αργότερα για να το κάνεις. Προς το παρόν θα ήταν καλύτερο να το αφήσεις. Θα δεις τι θα σου δώσει το δέντρο σε 2 χρόνια και μέτά αποφασίζεις τι κόβεις, τι αφήνεις, τι διαμορφώνεις.
These users thanked the author Giorgos G. for the post:
Rango (16 Απρ 2021, 21:02)

Topic author
Rango
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Rango »

Giorgos έγραψε:
01 Ιαν 1970, 21:59
να προσθέσω ότι αφού το καλύτερο κομμάτι της είναι ακόμη χωμένο στο υπόστρωμα, τα κλαδια που βλέπεις τώρα να είναι πολύ χαμηλά, όταν "ξεπαραχώσεις" το φυτό θα είναι ψηλά και μπορεί να σε βολεύουν στη διαμόρφωσή του. Επιπλέον, "εύκολα κόβουμε κλαδί, δύσκολα το αναπληρώνουμε"

Ναι έχεις δίκιο!
Δε σκεφτόμουν φυσικά να τα αφαιρέσω απλά να τα κλαδευα λίγο ώστε να κάνει διακλάδωση.
Από την άλλη μήπως αυτό βοηθούσε και στο να πετάξει καινούργια κλαδιά σε άλλα σημεία πάνω στον κορμό;
'Η δεν παίζει ρολο και όπου είναι να πετάξει θα πετάξει; 

Άβαταρ μέλους

Giorgos G.
Omono
Omono

Απάντηση