Κομμάτι από αγριελιά ...
-
Topic author - Shohin
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 33 times
Re: Κομμάτι από αγριελιά ...
Ευχαριστώ πολύ! Με την βοήθεια ολων εδώ νομιζω οτι είμαι απλα στην αρχή και δεν έχω μπει ακόμα στο δρόμο...χαχαχ..Προσπαθώ να αποφασισω ποια θα είναι τελικά η μπροστινή πλευρα του δέντρου, αφού μετα το κλάδεμα ανατράπηκαν όλα μέσα μου... Όταν γίνει αυτό, τοτε νομιζω οτι θα έχω μπει σε κάποιο δρόμο... Τεινω προς την πρωτη φωτογραφια αλλα η εμπειρία μου όπως ξέρεις είναι μηδενική και όταν κοιταω τον κορμο όλες οι πλευρες "κάτι" έχουν... Μήπως είναι νωρίς ακομα να αποφασισω και πρέπει να περιμένω να δω πως θα αναπτυχθει; Μήπως πρεπει να αποφασισω απο τώρα, έτσι ώστε κάθε επόμενη κινηση μου να είναι προς τη σωστη κατευθυνση; Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σου και τη βοήθεια σου ... Εσύ ποια πλευρα θα επελεγες;
Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 50 δευτερόλεπτα:
Ευχαριστώ Θάνο! Η συγκεκριμένη φαίνεται να έχει πολύ δυναμη μέσα της και νομιζω οτι θα αναπτυχθει γρήγορα...ελπίζω δηλαδή...
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 367 times
- Been thanked: 295 times
-
- Imperial
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 95 times
Πολύ καλό κλάδεμα. Προσπάθησε από δω και πέρα να μην κάνεις πισωγυρισματα
- Rating: 7.14%
-
Topic author - Shohin
Σήμερα τελικά προχώρησα σε κλάδεμα και ξεκινάμε παλι απο την αρχή ... Η αλήθεια είναι οτι ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά μου και οι αλλες πλευρες του δέντρου και με εβαλαν σε σκέψεις ως προς την "μπροστινή" πλευρα του... Για να δουμε τι θα δουμε...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Topic author - Shohin
Σουπερ!!! Ευχαριστώ και παλι παρα πολύ για τον χρονο που αφιερώνεις για να με βοηθησεις!!! Καλομαθημενες οι γατουλες ε;;; Εμένα ο σκύλος μέχρι Νεάπολη Λακωνίας και παλι υπέρ ευχαριστημένος είναι...!!! Χαχαχ
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 266 times
Συνέχεια βίρτουαλ .....
Χρειάζονται χρόνος, συρμάτωμα, κλαδέματα καί ντρέμελ μέχρι νά φτάσεις στό βίρτουαλ.
Καί υπομονή καί φαντασία.
Καί 125,40 euro γιά τόν κόπο μου γιατί οι γάτες θέλουν νά πάνε διακοπές στό Biarritz !!!
.
Χρειάζονται χρόνος, συρμάτωμα, κλαδέματα καί ντρέμελ μέχρι νά φτάσεις στό βίρτουαλ.
Καί υπομονή καί φαντασία.
Καί 125,40 euro γιά τόν κόπο μου γιατί οι γάτες θέλουν νά πάνε διακοπές στό Biarritz !!!
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Omono
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 180 times
το θέμα είναι πρωτίστως να αποφασίσεις εσύ πως θα ήθελες να γίνει το δέντρο. Επιλογές διαμόρφωσης υπάρχουν πολλές και εφόσον ακολουθηθούν τα σωστά βήματα δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή αλλά είναι πλέον καθαρά θέμα γούστου.Rango έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 21:38Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την απάντηση... Και γω αυτό σκεφτόμουν αλλα το σχέδιο του Jean Zac με εβαλε σε σκέψεις. ..Giorgos έγραψε:01 Ιαν 1970, 22:50το δεντράκι εδραιώθηκε. Θα πρότεινα κλάδεμα στις κόκκινες γραμμές για να απαλλαγείς από άχρηστα ευθύγραμμα-ισόπαχα και διασταυρούμενα κλαδιά και για να δώσει νέα βλάστηση από την οποία θα κρατήσεις ό,τι βολεύει για την μελλοντική διαμόρφωση. Καλή επιτυχίαIMG_20240603_123821.jpg
- These users thanked the author Giorgos G. for the post:
- Rango (03 Ιουν 2024, 22:05)
-
Topic author - Shohin
Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την απάντηση... Και γω αυτό σκεφτόμουν αλλα το σχέδιο του Jean Zac με εβαλε σε σκέψεις. ..Giorgos έγραψε:01 Ιαν 1970, 22:50το δεντράκι εδραιώθηκε. Θα πρότεινα κλάδεμα στις κόκκινες γραμμές για να απαλλαγείς από άχρηστα ευθύγραμμα-ισόπαχα και διασταυρούμενα κλαδιά και για να δώσει νέα βλάστηση από την οποία θα κρατήσεις ό,τι βολεύει για την μελλοντική διαμόρφωση. Καλή επιτυχίαIMG_20240603_123821.jpg
-
- Omono
το δεντράκι εδραιώθηκε. Θα πρότεινα κλάδεμα στις κόκκινες γραμμές για να απαλλαγείς από άχρηστα ευθύγραμμα-ισόπαχα και διασταυρούμενα κλαδιά και για να δώσει νέα βλάστηση από την οποία θα κρατήσεις ό,τι βολεύει για την μελλοντική διαμόρφωση. Καλή επιτυχία
-
- Shohin
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 49 times
Hallo Rango,
Je ziet dat er meer mensen zijn met dezelfde ideeen.
Maar ik kan niet van die virtuels maken zoals JZ.
Nu heb je wel een beter idee zoals de toekomst er uit zou kunnen zien.
Bonsaigroet, Joop.
Je ziet dat er meer mensen zijn met dezelfde ideeen.
Maar ik kan niet van die virtuels maken zoals JZ.
Nu heb je wel een beter idee zoals de toekomst er uit zou kunnen zien.
Bonsaigroet, Joop.
-
Topic author - Shohin
Σ ευχαριστώ παααρα πολύ Jean-Zac!!! Περίμενα με ανυπομονησία την άποψη σου για το συγκεκριμένο... Δεν μπορουσα ποτε να το φανταστώ έτσι. Είχα στο μυαλό μου απλός μια τριγωνική κώμη σε πιο όρθιο στυλ. Αυτό που έφτιαξες παρουσιάζει σίγουρα πολύ μεγαλυτερο ενδιαφερον!
-
- V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 266 times
.
-
Topic author - Shohin
Hallo Joop!JoopVanDenBerge έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 14:15Hallo Rango,
Ik zou zelf de boom een stukje naar rechts kantelen, ongeveer 30 graden.
Dan zou ik de 1e rechtse tak helemaal verwijderen.
De bovenste tak, in feite de stamverlenger, zou ik zeker niet snoeien, omdat die nog veel dikker moet worden, ook niet de zijtak daarvan, die geeft ook dikte aan de stamverlenger.
De door jou zelf voorgestelde verdere snoei is prima.
Bonsaigroet, Joop
Οταν εκανα την μεταφύτευση δοκίμασα διάφορες γωνίες τοποθέτησης του δέντρου... Πέρασε και απο το μυαλό μου να αφαιρεσω τελείως το δεξι κλαδί όπως λες αλλά δεν μπορουσα να δω - φανταστώ πως θα μπορούσε να εξελιχθεί το σχημα του δέντρου χωρίς αυτό. Και γι αυτό το άφησα... Ευχαριστώ για την απάντηση σου!!!
-
- Shohin
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 49 times
Hallo Rango,
De bovenste tak, in feite de stamverlenger, zou ik zeker niet snoeien, omdat die nog veel dikker moet worden, ook niet de zijtak daarvan, die geeft ook dikte aan de stamverlenger.
Bonsaigroet, Joop
Bonsaigroet, Joop
-
Topic author - Shohin
Σκέφτομαι μήπως είναι καλυτερα να την κλαδεψω χαμηλά όπως φαίνεται παρακατω ... Τι λέτε; Βλέπετε τπτ σε αυτο το δέντρο; Εμενα μου αρέσει πολύ και νομιζω ότι στα χέρια κάποιου έμπειρου θα μπορούσε να γίνει πολύ ομορφο! Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη!!! Ευχαριστώ!
-
Topic author - Shohin
Καλησπερα σε ολους!!! Μετα απο 3 περίπου χρόνια της εκανα μεταφύτευση και την ξεχωσα και λίγο για να μεγαλώσει ο κορμός... Έχει ακόμα περιθώριο να βγει αλλά το φοβήθηκα... Σας την παρουσιάζω να δείτε πως είναι σήμερα και φυσικα θέλω τη γνώμη σας σχετικα με την εξέλιξη - διαμόρφωση της! Ευχαριστώ πολύ και παλι!!!
-
- Omono
νομίζω πως υπάρχει καιρός αργότερα για να το κάνεις. Προς το παρόν θα ήταν καλύτερο να το αφήσεις. Θα δεις τι θα σου δώσει το δέντρο σε 2 χρόνια και μέτά αποφασίζεις τι κόβεις, τι αφήνεις, τι διαμορφώνεις.Rango έγραψε: ↑14 Απρ 2021, 23:27Ναι έχεις δίκιο!Giorgos έγραψε:01 Ιαν 1970, 21:59να προσθέσω ότι αφού το καλύτερο κομμάτι της είναι ακόμη χωμένο στο υπόστρωμα, τα κλαδια που βλέπεις τώρα να είναι πολύ χαμηλά, όταν "ξεπαραχώσεις" το φυτό θα είναι ψηλά και μπορεί να σε βολεύουν στη διαμόρφωσή του. Επιπλέον, "εύκολα κόβουμε κλαδί, δύσκολα το αναπληρώνουμε"
Δε σκεφτόμουν φυσικά να τα αφαιρέσω απλά να τα κλαδευα λίγο ώστε να κάνει διακλάδωση.
Από την άλλη μήπως αυτό βοηθούσε και στο να πετάξει καινούργια κλαδιά σε άλλα σημεία πάνω στον κορμό;
'Η δεν παίζει ρολο και όπου είναι να πετάξει θα πετάξει;
- These users thanked the author Giorgos G. for the post:
- Rango (16 Απρ 2021, 21:02)
-
Topic author - Shohin
Ναι έχεις δίκιο!Giorgos έγραψε:01 Ιαν 1970, 21:59να προσθέσω ότι αφού το καλύτερο κομμάτι της είναι ακόμη χωμένο στο υπόστρωμα, τα κλαδια που βλέπεις τώρα να είναι πολύ χαμηλά, όταν "ξεπαραχώσεις" το φυτό θα είναι ψηλά και μπορεί να σε βολεύουν στη διαμόρφωσή του. Επιπλέον, "εύκολα κόβουμε κλαδί, δύσκολα το αναπληρώνουμε"
Δε σκεφτόμουν φυσικά να τα αφαιρέσω απλά να τα κλαδευα λίγο ώστε να κάνει διακλάδωση.
Από την άλλη μήπως αυτό βοηθούσε και στο να πετάξει καινούργια κλαδιά σε άλλα σημεία πάνω στον κορμό;
'Η δεν παίζει ρολο και όπου είναι να πετάξει θα πετάξει;
-
- Omono
να προσθέσω ότι αφού το καλύτερο κομμάτι της είναι ακόμη χωμένο στο υπόστρωμα, τα κλαδια που βλέπεις τώρα να είναι πολύ χαμηλά, όταν "ξεπαραχώσεις" το φυτό θα είναι ψηλά και μπορεί να σε βολεύουν στη διαμόρφωσή του. Επιπλέον, "εύκολα κόβουμε κλαδί, δύσκολα το αναπληρώνουμε"