Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
-
nivam
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
ΟΚ αυτό θα κάνω μολις βγαλω φωτογραφίες πιο κοντινέςRiaD έγραψε:Με γεια τον γιουνίπερο, ωραίος δείχνει εκ πρώτης όψεως!
Καλό θα ήταν ν' ανοίξεις ένα καινούριο θέμα, αν θέλεις να συζητήσουμε όλοι μαζί για τη διαμόρφωσή του - και να ανεβάσεις εκεί φωτογραφίες πιο κοντινές, στο ύψος της γλάστρας, ώστε να φαίνεται καλύτερα ο κορμός, η διακλάδωση και το νεμπάρι.
Ευχαριστώ...
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Με γεια τον γιουνίπερο, ωραίος δείχνει εκ πρώτης όψεως!
Καλό θα ήταν ν' ανοίξεις ένα καινούριο θέμα, αν θέλεις να συζητήσουμε όλοι μαζί για τη διαμόρφωσή του - και να ανεβάσεις εκεί φωτογραφίες πιο κοντινές, στο ύψος της γλάστρας, ώστε να φαίνεται καλύτερα ο κορμός, η διακλάδωση και το νεμπάρι.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
nivam
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα,
Μπορεί όπως λέτε τα άρθρα να μην είναι προσβάσιμα αλλά οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Το φασκομηλακι δεν νομίζω να το προχωρήσω σε μπονσαι, θα το αφήσω να εγκλιματιστεί στην Αθήνα, να αναπτυχθεί και άλλο και βλέπουμε του χρόνου!
Θα κάνω την αρχή μου πάνω σε ένα γιουνιπερο που πήρα από ένα φυτώριο σήμερα για 8 εύρω.
Φιλικά
Νίκος
ΥΓ.: Να ευχαριστήσω θερμά των Γιάννη για την συνταγή του. Μόλις την δοκιμάσω θα ενημερώσω σχετικά.
Μπορεί όπως λέτε τα άρθρα να μην είναι προσβάσιμα αλλά οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Το φασκομηλακι δεν νομίζω να το προχωρήσω σε μπονσαι, θα το αφήσω να εγκλιματιστεί στην Αθήνα, να αναπτυχθεί και άλλο και βλέπουμε του χρόνου!
Θα κάνω την αρχή μου πάνω σε ένα γιουνιπερο που πήρα από ένα φυτώριο σήμερα για 8 εύρω.
Φιλικά
Νίκος
ΥΓ.: Να ευχαριστήσω θερμά των Γιάννη για την συνταγή του. Μόλις την δοκιμάσω θα ενημερώσω σχετικά.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλώς μας ήρθες! Δυνητικά κάθε δέντρο μπορεί να εξελιχθεί σε μπονσάι, εφ' όσον τηρηθούν κάποιοι κανόνες και κινηθούμε βάσει της φιλοσοφίας της συγκεκριμένης τέχνης.
Όπως είπε κι ο Χάρης ήδη τα άρθρα του bonsaiclub.gr δεν είναι προς το παρόν δυστυχώς προσβάσιμα, παρ' όλα αυτά αν κάνεις μια μικρή "βόλτα" στο φορουμ σίγουρα θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις..
Για ό,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε!
υγ κανονίζεται μια συνάντηση των μελών του φόρουμ μέσα στον Οκτώβριο, αν τα καταφέρεις να παρευρεθείς, θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και να συζητήσουμε από κοντά.
Όπως είπε κι ο Χάρης ήδη τα άρθρα του bonsaiclub.gr δεν είναι προς το παρόν δυστυχώς προσβάσιμα, παρ' όλα αυτά αν κάνεις μια μικρή "βόλτα" στο φορουμ σίγουρα θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις..
Για ό,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε!
υγ κανονίζεται μια συνάντηση των μελών του φόρουμ μέσα στον Οκτώβριο, αν τα καταφέρεις να παρευρεθείς, θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και να συζητήσουμε από κοντά.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Nikolas6997
- Imperial

Γιάννη ξέρεις και από συνταγές !!! Πολλές οι γνώσεις σου.. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... oIM/77.gif[/img]Jean-Zac έγραψε:Καλώς ήλθες Νίκο !!!!
P.S. Κοτόπουλο στό τηγάνι,λάδι μαζί με 2-3 φύλλα από φασκόμηλο καί σβύσιμο με λευκό κρασί.
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

-
kapouland
- Imperial

Καλώς ήλθες Νίκο και καλή διαμονή στο φόρουμ μας!!!
Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις στην ζωή σου!
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε!!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img]
Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις στην ζωή σου!
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε!!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img]
...Ανδρέας
[HR]
-
Nikolas6997
- Imperial

Καλώς όρισες Νίκο και συνονόματε.. Η ελιά είναι ωραία και όταν διαβάσεις πολλά άρθρα περί ελιών θα την κάνεις πολύ ωραίο bonsai δένδρο.. Το άλλο δεν ξέρω αν είναι συμπαγές ο κορμός και τα κλαδιά.. Καλή παραμονή με την παρέα μας.. Και βέβαια θα συμμετέχεις αν είναι δυνατό κάθε μέρα.. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... oIM/24.gif[/img]
Nikolas6997

-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλώς τον...
Καλώς όρισες στο βήμα (forum) για τα μπονσάι!
Αν θέλεις διάβασε και αυτό... http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=44&t=5586
μια μικρή αναφορά του τι είναι και πως εννοούμε το μπονσάι...
Καλώς όρισες στο βήμα (forum) για τα μπονσάι!
Αν θέλεις διάβασε και αυτό... http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=44&t=5586
μια μικρή αναφορά του τι είναι και πως εννοούμε το μπονσάι...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
fisiodifis
- Shohin

-
Philip
- Masterpiece

Καλως ηρθες Νικο [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img] Σου ευχομαι καλη συνεχεια
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 176 times
- Επικοινωνία:
Καλως ηρθες.
Επειδη το bonsaiclub.gr οπως θα ειδες ειναι σε μεταβατικο σταδιο...
Σε λιγο καιρο ολα και επιπλεον αρθρα θα ειναι προσβασιμα.

Επειδη το bonsaiclub.gr οπως θα ειδες ειναι σε μεταβατικο σταδιο...
Σε λιγο καιρο ολα και επιπλεον αρθρα θα ειναι προσβασιμα.
-
mix.dny
- Imperial

Καλως μας ηρθες Νικο!Για αρχη,ξεκινα να διαβαζεις τα αρθρα του forum και ρωτα οτι θες για τα bonsai.Επισης διαβασε για την επερχομενη συναντηση μας και αν θες και μπορεις παρε και εσυ μερος.Καλη αρχη στο αθλημα![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ppy/21.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
nivam
Topic author - Σπορόφυτο

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Καλησπέρα,
Ονομάζομαι Νίκος είμαι κοντά στα 40αντα και είμαι κάτοικος Αθηνών, και πολύ τυχερός καθώς έχω την δυνατότητα να πηγαίνω όποτε μπορώ Καλαμάτα ή Σέριφο. Δεν έχω καθόλου εμπειρία από μπονσαι αλλά θέλω σύντομα να ξεκινήσω το δικό μου δεντράκι. Πως μου ήρθε να ασχοληθώ; Πριν μέρες γύρισε η μητέρα μου από το νησί και μου έφερε ένα υπέροχο αυτοφυές αρωματικό από το νησί. Ήταν πολύ ταλαιπωρημένο άλλα το φρόντισα λίγο και έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του. Παρότι το είδος είναι πολύ ανθεκτικό στις κακουχίες την χρειαζόταν την φροντίδα. Εκεί λοιπόν που το κοίταζα, μου έμοιασε λίγο για μπονσαι. Αυτό ήταν λοιπόν. Έψαξα και σας βρήκα. Παρότι παρακολουθώ και άλλα φόρα, κυρίως ξένα, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που με κόπο ετοίμασαν όλα αυτά τα άρθρα σχετικά με τα μπονσαι και την φροντίδα τους. Μπράβο και σας ευχαριστώ!
Ήρθα για να μείνω να παρακολουθώ τις συζητήσεις σας και όπου μπορώ να μετέχω και εγώ.
Στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες φαίνονται ο πολύτιμος Σερφιωτικος φασκόμηλος μου ή αλλιώς το πρώτο μου "μπονσαι".
Συνέκρινα το άρωμα του, με ένα που έχω από φυτώριο και ειλικρινά το άρωμα του Σερφιωτικου είναι 2-3 φορές πιο δυνατό.
Φιλικά
Νίκος
Ονομάζομαι Νίκος είμαι κοντά στα 40αντα και είμαι κάτοικος Αθηνών, και πολύ τυχερός καθώς έχω την δυνατότητα να πηγαίνω όποτε μπορώ Καλαμάτα ή Σέριφο. Δεν έχω καθόλου εμπειρία από μπονσαι αλλά θέλω σύντομα να ξεκινήσω το δικό μου δεντράκι. Πως μου ήρθε να ασχοληθώ; Πριν μέρες γύρισε η μητέρα μου από το νησί και μου έφερε ένα υπέροχο αυτοφυές αρωματικό από το νησί. Ήταν πολύ ταλαιπωρημένο άλλα το φρόντισα λίγο και έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του. Παρότι το είδος είναι πολύ ανθεκτικό στις κακουχίες την χρειαζόταν την φροντίδα. Εκεί λοιπόν που το κοίταζα, μου έμοιασε λίγο για μπονσαι. Αυτό ήταν λοιπόν. Έψαξα και σας βρήκα. Παρότι παρακολουθώ και άλλα φόρα, κυρίως ξένα, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που με κόπο ετοίμασαν όλα αυτά τα άρθρα σχετικά με τα μπονσαι και την φροντίδα τους. Μπράβο και σας ευχαριστώ!
Ήρθα για να μείνω να παρακολουθώ τις συζητήσεις σας και όπου μπορώ να μετέχω και εγώ.
Στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες φαίνονται ο πολύτιμος Σερφιωτικος φασκόμηλος μου ή αλλιώς το πρώτο μου "μπονσαι".
Συνέκρινα το άρωμα του, με ένα που έχω από φυτώριο και ειλικρινά το άρωμα του Σερφιωτικου είναι 2-3 φορές πιο δυνατό.
Φιλικά
Νίκος
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.