Σελίδα 1 από 1

Re: Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκ 2017, 22:24
από Paulos
Καλώς ήρθες!

Re: Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2017, 17:29
από Stefasteri
Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Re: Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2017, 02:14
από Harris
Καλώς ήρθες!

Re: Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2017, 00:59
από Sim62
Σε καλωσορίζω και γώ με τη σειρά μου στο bonsaiforum.
O Παναγιώτης νομίζω σε κατατόπισε αναλυτικά οπότε εγώ θα σου ευχηθώ καλό διάβασμα και ευχάριστες ώρες μαζί μας

Re: Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 25 Νοέμ 2017, 12:37
από Hyper George
Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα! Ελπίζω να σας γνωρίσω κι από κοντά στην επόμενη συνάντηση μελών. Να έχετε ένα όμορφο σαββατοκύριακο!

Re: Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 24 Νοέμ 2017, 17:49
από basili76
Καλωσόρισες και από εμένα.

Re: Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 24 Νοέμ 2017, 15:10
από Γρηγόρης
Καλωσόρισες Γιώργο
Και εγώ πολύ νέο μέλος είμαι.
Πρώτη φορά πήγα στη τελευταία συνάντηση που έγινε τον προηγούμενο μήνα και ήταν πολύ ωραία.
Ανυπομονώ για το σαφάρι τον άλλο μήνα.

Re: Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2017, 20:23
από karesansui
Καλησπέρα ...Υπέρ Γεώργιε!! 
Καλοσώρισες στο bonsaiforum. 
Ώστε κόλλησες κι εσύ από την ...μικροβιακή χλωρίδα του μπονσάι;  :clap:
Το φόρουμ είναι αποκλειστικά ερασιτεχνικό, δεν υπάρχουν αυθεντίες ή μέλη με Msc ή PhD στα μπονσάι  και για αυτό θα βρείς εδώ, αρκετούς ομοιοπαθείς να μοιράζεσαι εμπειρίες και συμβουλές! Η συμμετοχή όλων των μελών είναι πάντα ευπρόσδεκτη και ζητούμενη.
Θα έχεις περιηγηθεί ήδη στο site του forum και θα έχεις ενημερωθεί για τις συναντήσεις που κάνουμε οπότε, θα περιμένουμε να σε δούμε στην επόμενη για να πάρεις μία γεύση από το όμορφο αυτό χόμπυ!
Αναφορικά με τις ακακίες σου, αν και όπως πολύ σωστά επεσήμανες ο καιρός δεν είναι ο κατάλληλος για σπορά εντούτοις, μια προστασία από τον επερχόμενο χειμωνιάτικο καιρό, κρίνεται απαραίτητη (π.χ. ένα αυτοσχέδιο ή μη θερμοκήπιο). Είναι δέντρα που ευδοκιμούν στον ελλαδικό χώρο και αναπτύσσονται ταχύτατα, οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένεις για πολύ για να αποκτήσεις ένα αξιοπρεπέστατο πρό-μπονσάι ακακίας!
Αν και διαθέτεις από ότι αντιλήφθηκα πολύ υπομονή ( το νεαρόν της ηλικίας φαίνεται), καλύτερα να ξεκινήσεις την εκπαίδευσή σου με κάποιο δέντρο από φυτώριο. Το bonsaiforum σκοπεύει να οργανώσει ένα ...safari σε φυτώρια της Αττικής τον επόμενο μήνα! Είναι μια καλή ευκαιρία να μας συνοδεύσεις για να μάθεις πώς επιλέγουμε ένα δέντρο που θα το μετατρέψουμε σε ένα μπονσάι!
Αυτά τα ολίγα από εμένα και πάλι καλοσώρισες και καλή αρχή!

Νέο (ενθουσιασμένο!) μέλος

Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2017, 14:59
από Hyper George
Χαίρετε κι από 'μένα! Ονομάζομαι Γιώργος και πρόσφατα άρχισα να αντλώ πληροφορίες για την τεχνική του bonsai. Πάντα μου άρεσε η ενασχόληση με την κηπουρική, έτσι απλά σαν χόμπι χωρίς εμβάθυνση σε λεπτομέρειες και πληροφορίες. Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ συστηματικά επιλέγοντας για αυτό το σκοπό την συγκεκριμένη τεχνική. 
Μόλις πριν 1 εβδομάδα φύτεψα σπόρους ακακίας (acacia tortilis και acacia farnesiana). Λίγο αργά για την εποχή της σποράς αλλά βοηθάει κάπως ο καλός καιρός. Περιμένω υπομονετικά να δω τους πρώτους βλαστούς. Σκοπός είναι να φτιάξω flat top (ή αλλιώς umbrella thorn) ακακία σαν αυτές που συναντάει κάποιος στην Ν. Αφρική. Φυσικά αυτό θα πάρει πολλά χρόνια! Όταν το επιτρέψει ο καιρός θα ήθελα να ξεκινήσω την τεχνική του bonsai και από ένα μικρό δεντράκι ή κλαδί
Οποιαδήποτε συμβουλή-παρατήρηση είναι καλοδεχούμενη και ελπίζω με την σειρά μου και μέσω της εμπειρίας να γίνω ένα χρήσιμο μέλος στο forum.