Αγορά Αcer από το εξωτερικό

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

sinaf
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 357
Εγγραφή: 02 Μάιος 2015, 00:53
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Αγορά Αcer από το εξωτερικό

Δημοσίευση από sinaf »

Ως ειδικός Νο23, θα σου πω ότι καλύτερη περίοδο για να παραγγείλεις φυλλοβόλα από εξωτερικό είναι Γενάρη-Φλεβάρη όταν και αυτά κοιμούνται ακόμη. Η αποστολή από το εξωτερικό θέλει συνήθως 5 έως 15 εργάσιμες ημέρες (εξαρτάται από το είδος της αποστολής που προκρίνει ως κατάλληλη ο πωλητής) και αυτό σημαίνει ότι τα ξύπνια δέντρα υπόκεινται σε στρες. Επίσης, εάν είχες παραγγείλει κατά τους παραπάνω μήνες θα είχες τη δυνατότητα να ελέγξεις το υπόστρωμα και να κάνεις μεταφύτευση εάν χρειαζόταν ενώ τώρα έχει περάσει η ιδανική περίοδος για τα φυλλοβόλα. Επιπλέον, το κλίμα της Αττικής δεν το λες και φιλόξενο για acer σε ποτ. Θα ήθελες για αρχή να το παραλάβεις στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση. Προς το παρόν θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε είδη που εύκολα βρίσκεις σε κάποιο κοντινό σου φυτώριο (π.χ. κυδωνίαστρο, μυρτιά, πυξάρι, πυράκανθος), και δοκιμασμένα ως προς την αντοχή τους για το κλίμα της Αττικής.


Topic author
kchoriano
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 25 Σεπ 2017, 23:01
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Αγορά Αcer από το εξωτερικό

Δημοσίευση από kchoriano »

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών.

Ήδη έχω στην κατοχή μου μια ελιά και μια βουκαμβίλια σε pot (τα είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια) και πάνε πολύ καλά. Τώρα σκέφτομαι να αυξήσω λίγο το level δυσκολίας. Λέω να πάρω κάποια ποικιλία σφένδαμου από το εξωτερικό αλλά δεν ξέρω ποια ποικιλία θα ευδοκιμεί πιο εύκολα στο κλίμα μας. Μένω στο Γαλάτσι σε υψόμετρο 200 μέτρων. Διαβάζοντας έχω πληροφορηθεί ότι η ποικιλία trident είναι ανθεκτική αλλά ήθελα να μου πείτε αν υπάρχουν και άλλες ποικιλίες που μπορώ να κοιτάξω όπως η negundo, η palmatum, η orange dream κτλ.

Θέλω να κάνω μια παραγγελία με 3 δεντρακια ένα malus crabapple, ένα acer και μια ροδιά αλλά λόγω κλίματος με προβληματίζει πολύ το acer. Δεν θα ήθελα να δώσω χρήματα και να καταστρέψω τσάμπα ένα δεντράκι. Αναμένω πληροφόρηση.

Ευχαριστώ

Απάντηση