Το "Εργαστήρι" μου
-
Topic author - Omono
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 190 times
Re: Το "Εργαστήρι" μου
σήμεραGiorgos έγραψε:01 Ιαν 1970, 23:05οι λυγαριές είναι το αγαπημένο μου είδος. Είναι ανθεκτικές, ταχύτατης ανάπτυξης, δεν προσβάλλονται από μύκητες ούτε από ασθένειες. Δώστους ήλιο και νερό και πάνε σφαίρα. Παρακάτω είναι μία από τις αγαπημένες μου. Είναι στον τρίτο χρόνο από τότε που την έβγαλα από ένα κτήμα. Έχει ύψος περίπου 50 εκατοστά. Αυτή την εποχή πρέπει να της κάνω ένα συρμάτωμα για να πάρουν τα κλαδιά την ακριβή τους θέση484528727_974496011532067_1650088184102029360_n.jpg
Προστέθηκε μετά από 24 λεπτά 24 δευτερόλεπτα:
..και μία ακόμη Λυγαριά,
γιαμαντόρι τριών ετών ύψους περ 60 εκ
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Topic author - Omono
Προστέθηκε μετά από 25 λεπτά 35 δευτερόλεπτα:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- These users thanked the author Giorgos G. for the post (total 2):
- Ioanisu62 (19 Απρ 2025, 15:58) • Hfestion (21 Απρ 2025, 11:52)
- Rating: 14.29%
-
Topic author - Omono
οι λυγαριές είναι το αγαπημένο μου είδος. Είναι ανθεκτικές, ταχύτατης ανάπτυξης, δεν προσβάλλονται από μύκητες ούτε από ασθένειες. Δώστους ήλιο και νερό και πάνε σφαίρα. Παρακάτω είναι μία από τις αγαπημένες μου. Είναι στον τρίτο χρόνο από τότε που την έβγαλα από ένα κτήμα. Έχει ύψος περίπου 50 εκατοστά. Αυτή την εποχή πρέπει να της κάνω ένα συρμάτωμα για να πάρουν τα κλαδιά την ακριβή τους θέση
-
- Omono
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 59 times
Γιωργο καλημερα. Εχω μεινει αναυδος απο την ολη ομορφια που βλεπουν τα ματια μου. Συγχαρητηρια για ολα
Nihil humanum mihi alienum est
-
Topic author - Omono
για υπόστρωμα χρησιμοποιώ τύρφη και περλίτη σαν βάση. Είναι υλικά που τα έχω δωρεάν σε απεριόριστη ποσότητα. Σε αυτά προσθέτω ζεόλιθο ή ελαφρόπετρα μαζί με ποταμίσια άμμο και χώμα από τον κήπο. Οι αναλογίες διαφέρουν ανάλογα με το είδος του δέντρου. Αυτά που χρειάζονται περισσότερη υγρασία έχουν μεγαλύτερη αναλογία τύρφης. Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να φτιάξω ένα "αφράτο" μίγμα για τα δεντράκια μου. Το συγκεκριμένο μέρος της αυλής είναι προσήλιο και απάνεμο. Δεν θα έλεγα ότι αυτά που είναι σε σταντ στεγνώνουν πιο εύκολα με τον αέρα. Στεγνώνουν ευκολότερα αυτά που είναι σε ρηχά ποτ (λογικό). Για το λόγο αυτό βάζω βρύα ή σφάγνο στην επιφάνεια, που κάνουν κι ωραίο ντεκόρ
- These users thanked the author Giorgos G. for the post:
- Hfestion (10 Απρ 2025, 19:34)
- Rating: 7.14%
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 334 times
Κοιτάω καί ξανά κοιτάω τις φωτογραφίες σου και προσπαθώ να ζουμαρω. Φίλε Γιώργο έχεις τα συγχαρητήρια μου για όλα!!!
Για τα δέντρα σου!
Για τις διαμορφώσεις σου!
Για τα ποτ σου!
Για τα Σταντ σου!
Για όλα!!!!
Μπράβο και πάλι!!!
Ερώτηση τι υπόστρωμα χρησιμοποιείς? Τα δέντρα που τα έχεις πάνω Σταντ στεγνώνουν πιο εύκολα με τον αέρα? Ρωτάω γιατί κάτι έχω στο μυαλό μου να φτιάξω
Για τα δέντρα σου!
Για τις διαμορφώσεις σου!
Για τα ποτ σου!
Για τα Σταντ σου!
Για όλα!!!!
Μπράβο και πάλι!!!
Ερώτηση τι υπόστρωμα χρησιμοποιείς? Τα δέντρα που τα έχεις πάνω Σταντ στεγνώνουν πιο εύκολα με τον αέρα? Ρωτάω γιατί κάτι έχω στο μυαλό μου να φτιάξω
-
Topic author - Omono
καλησπέρα σε όλους
μετά από πολύ καιρό ανεβάζω μερικές φωτογραφίες από τον "Μικρόκοσμο". Όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει πολλές αλλαγές στον χώρο, διόρθωσα (αλλά και πλήρωσα ακριβά) λάθη μου σε δεντράκια και προσπαθώ να βελτιώνω τόσο τα δέντρα μου και τον χώρο όσο και τον εαυτό μου ως χομπίστα.
μετά από πολύ καιρό ανεβάζω μερικές φωτογραφίες από τον "Μικρόκοσμο". Όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει πολλές αλλαγές στον χώρο, διόρθωσα (αλλά και πλήρωσα ακριβά) λάθη μου σε δεντράκια και προσπαθώ να βελτιώνω τόσο τα δέντρα μου και τον χώρο όσο και τον εαυτό μου ως χομπίστα.
- These users thanked the author Giorgos G. for the post (total 3):
- BILLPAN (08 Απρ 2025, 13:37) • Ioanisu62 (08 Απρ 2025, 16:06) • Hfestion (08 Απρ 2025, 22:54)
- Rating: 21.43%
-
Topic author - Omono
μία άλλη γωνιά με μερικά ακόμη από τα δεντράκια μου (σε χάλια φωτό)
-
Topic author - Omono
ευχαριστώ πολύ. Οι λυγαριές είναι το αγαπημένο μου είδος. Βρίσκω πολλές με ενδιαφέρονται σχήματα και ταλαιπωρημένους κορμούς ενώ το είδος είναι πολύ ανθεκτικό, αναπτύσσεται γρήγορα και αντέχει τα λάθη και τις κακουχίες. Έχει επίσης το καλό ότι όταν συρματώσεις κλαδί λυγαριάς, αυτό παίρνει γρήγορα την επιθυμητή θέση. Στην αρχή χρειάζονται πολλά και συνεχή κλαδέματα ώστε να δώσουν πολλά κλαδιά και να μικρύνουν τα διαστήματα μεταξύ των φύλλων έτσι ώστε να υπάρχουν πολλές επιλογές για την διαμόρφωσή τους και το φύλλωμα να είναι πυκνό με μικρό μέγεθος φύλλων. Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Προστέθηκε μετά από 11 λεπτά 10 δευτερόλεπτα:
ευχαριστώ πολύ. Τα τελευταία δύο χρόνια προσπάθησα να συμμαζέψω το χάος που είχα δημιουργήσει. Έδωσα πολλά δεντράκια για να ξεμπλοκάρω και αποφάσισα να ομορφύνω τον χώρο με δικές μου κατασκευές (πάγκους, στάντ κλπ), όλες φτιαγμένες από υλικά που μάζεψα από δω και εκεί. Τα δεντράκια μου θέλουν πολλή δουλειά για να χαρακτηρισθούν μπονσάι αλλά σημασία έχει να χαίρεσαι αυτό που έχεις και να προσπαθείς να το βελτιώσεις για να το χαρείς ακόμη περισσότερο.
-
- Omono
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 10 times
Πολλά μπράβο σου! 'Ολα μου αρέσουν που έχεις φτιάξει και φτιάχνονται.
-
Topic author - Omono
Hfestion
καλοδεχούμενος φυσικά! Εκτος από καφέ υπάρχει διαθέσιμο και σπιτικό τσίπουροOMG!!
Αν κερνάς καφέ, που ξέρεις, ίσως με πείσεις να έρθω μια βόλτα.
(Fredo espresso σκέτο)
- These users thanked the author Giorgos G. for the post:
- Hfestion (29 Αύγ 2022, 22:36)
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 334 times
OMG!!
(Fredo espresso σκέτο)
(Fredo espresso σκέτο)
-
Topic author - Omono
μία γωνια του "Μικρόκοσμου" σήμερα
- These users thanked the author Giorgos G. for the post (total 3):
- myrtilos (30 Αύγ 2022, 00:42) • Jack of all trades (30 Αύγ 2022, 08:20) • Hfestion (02 Σεπ 2022, 18:19)
- Rating: 21.43%
-
Topic author - Omono
o "Μικρόκοσμος" εδώ και κάποιο καιρό βρίσκεται σε διαδικασία ανακατάταξης. Σιγά-σιγά βάζω νέους πάγκους ώστε να οργανώσω κάπως τα φυτά μου ενώ παράλληλα προσπαθώ να ομορφήνω το χώρο. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα ήθελα να σας δείξω το χώρο με λεπτομέρεια. Προς το παρόν παραθέτω κάποιες φωτο με τα μέχρι τώρα συμμαζέματα
κάποια Acer ροδιές, φυλλίκι, αλεξανδρινό και άλλα κάποιες λυγαριές μίνι τοπία και συνθέσεις
κάποια Acer ροδιές, φυλλίκι, αλεξανδρινό και άλλα κάποιες λυγαριές μίνι τοπία και συνθέσεις
-
- Omono
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 59 times
Γιωργο , μου αρεσει παρα πολυ ο χωρος σου κ η ''χαοτικη ταξη '' που δημιουργει η εικονα. Δειχνει ανθρωπο με παθος για δημιουργια αλλα κ για την ζωη την ιδια . Ωραια φυτα , πολλα ωστε να σου τρωνε αφθονο χρονο αλλα κ ενας μικροκοσμος μεσα στον οποιο ηρεμεις .
Μεινε εκει , συνεχισε κ μακαρι κ αλλοι να σε ακολουθησουν - αν κ να μην το κανουν ,εσυ ζησε αυτο που αγαπας
Μεινε εκει , συνεχισε κ μακαρι κ αλλοι να σε ακολουθησουν - αν κ να μην το κανουν ,εσυ ζησε αυτο που αγαπας
Nihil humanum mihi alienum est