Συκιά bonsai από σπόρο που φυτεύθηκε σε γλάστρα
-
evie
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Re: Συκιά bonsai από σπόρο που φυτεύθηκε σε γλάστρα
Ok θα περιμένω το Σεπτέμβριο. Ευχαριστώ Παναγιώτη, για τη συμβουλή.
-
mix.dny
- Imperial

+1karesansui έγραψε:Γειά σου! Γνώμη μου είναι να μην προχωρήσεις σε καμμία μεταφύτευση και διαχωρισμό των ριζών τώρα το κατακαλόκαιρο διότι, κινδυνεύεις να χάσεις και τα δύο φυτά!
Περίμενε να δροσίσει λίγο ο καιρός τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη και το κάνεις τότε ή την Άνοιξη, Μάρτη-Απρίλη.
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Γειά σου! Γνώμη μου είναι να μην προχωρήσεις σε καμμία μεταφύτευση και διαχωρισμό των ριζών τώρα το κατακαλόκαιρο διότι, κινδυνεύεις να χάσεις και τα δύο φυτά!
Περίμενε να δροσίσει λίγο ο καιρός τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη και το κάνεις τότε ή την Άνοιξη, Μάρτη-Απρίλη.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
ήταν μεγάλα κλαδιά δύο χρόνων αλλά τα έκοψα όλα από πολύ χαμηλά γιατί ήταν άρρωστα και μετέφεραν έντομα στο γιασεμί. Τη μεταφύτευση θα την κάνω τώρα, μόνο να βρω τρόπο να ξεμπερδέψω τις ρίζες από αυτές του γιασεμιού. Τώρα τα ψεκάζω με διάλυμα πράσινου σαπουνιού σε νερό για να μην ξαναπιάσει μελίγκρα κι άλλα έντομα.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Δεν πολυφαινεται η συκια στη φωτογραφία, αλλα ως την άνοιξη που θα τη μεταφυτευσεις θα έχει μεγαλώσει κι άλλο. Κρατά μας ενημερους για την πορεία της!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ Anna! Θα βάλω φωτογραφίες μόλις κάνω τη μεταφύτευση
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 358 times
filitsa έγραψε:Δεν εχει μεγάλα φύλλα η συκιά για να γίνει βονσαι;
Με πολυ υπομονή και πολλα χρονια μπορει να γινει μικροφυλλια. Σε δεντρα οπως συκιά, acer κτλ που έχουν μεγάλα φυλλα μπορουμε να κάνουμε ψηλότερο κορμο για να έχουμε μικροτερο οπτικό χάσμα φύλλα με ύψος κορμού. Αλλα αυτό δεν αποτελεί και τον κανόνα. Ειχα κι εγω μια συκιά αλλα την έχασα πέρσι
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Γεια σου και απο μενα!Σιγουρα αξιζει μια προσπαθεια να κανεις,βεβαια δεν εχω καμια εμπειρια πανω στο ειδος για παιρεταιρω συμβουλες αλλα τρελλαινομαι για συκα.
Ενα απο τα προβληματα που πιθανως να εχεις ειναι το μεγεθος των φυλλων σε σχεση με τον κορμο.Αν παρατηρησεις καλα στις φωτογραφιες θα το δεις.Σιγουρα υπαρχουν τροποι για σμυκρινση τους,απαιτει ομως πολυ χρονο,πολυπλοκες εργασιες αλλα και συγχρονισμο για την επιτευξη τους.
Καλη επιτυχια σου ευχομαι!!
Ενα απο τα προβληματα που πιθανως να εχεις ειναι το μεγεθος των φυλλων σε σχεση με τον κορμο.Αν παρατηρησεις καλα στις φωτογραφιες θα το δεις.Σιγουρα υπαρχουν τροποι για σμυκρινση τους,απαιτει ομως πολυ χρονο,πολυπλοκες εργασιες αλλα και συγχρονισμο για την επιτευξη τους.
Καλη επιτυχια σου ευχομαι!!
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Για να δούμε!
Θα επιχειρήσω να τη μεταφυτέψω αυτές τις ημέρες όσο ακόμα είναι μικρή. Έχει πολύ δυναμη να ζήσει από ό,τι κατάλαβα !!!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Πίστεψέ μπορεις να κανεις πολυ πιο ομορφη συκια απο τις φωτογραφιες! 
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Bonsai συκιάς poy brhka sto internetfilitsa έγραψε:Δεν εχει μεγάλα φύλλα η συκιά για να γίνει βονσαι;
[img]http://www.fotosmundo.com/fotos/foto25928.jpg[/img]
[img]http://imagensubir.infojardin.com/subir ... 64546w.jpg[/img][img]http://www.consultaplantas.com/images/p ... sai_05.jpg[/img] [img]http://www.wikinoticia.com/images2//www ... iguera.gif[/img]
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Στη φωτογραφία φαίνονται ο κεντρικός κορμός απο το γιασεμί και τα πράσινα φυλλαράκια που βγαίνουν από τους κομμένους κορμούς της συκιάς (στην ουσία ήταν πολλά φυτά συκιάς όπως είχαν φυτρώσει από τους σπόρους)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
δεν ειναι εποχή για μεταφύτευση ακόμα... Να το μεταφυτευσεις την ανοιξη πριν βγαλει νεα φυλλα... 
evie έγραψε:Γεια σας είχα πολύ καιρό να γράψω στο forum όμως δεν ξέχασα την αγάπη και την ασχολία με τα φυτά.
Πριν από 2 χρόνια φύτεψα σε μία γλάστρα σπόρους συκιάς από ένα σύκο που ήθελα να κρατήσω την ποικιλία του.
Φέτος έκοψα όλα τα κλαδιά πολύ χαμηλά στον κορμό τους γιατί είχε προσβληθεί από ασθένεια και μόλυνε τα φυτά του μπαλκονιού μου.
Στη φωτογραφία φαίνεται ότι έχει πετάξει νέα φιντανάκια και νομίζω ότι θα μπορούσα να τα βγάλω προσεκκτικά από τη ρίζα σε νέο γλαστράκι με σκοπό να τις κάνω bonsai ή δάσος bonsai.
Τι λέτε; Θα μπορούσε να γίνει;
Είναι σωστό να τα μεταφυτέψω αυτή την εποχή; Νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο για μένα να τα μεταφέρω τώρα που είναι τόσο μικρά.
Η γλάστρα που τις φιλοξενεί έχει άλλο φυτό- ένα γιασεμί.
[img]http://3.bp.blogspot.com/-yPComG7LN-M/U ... 8-0491.jpg[/img]
Όταν εννοεις συκιά απο σπόρο; Στην φωτογραφία εγω δυστηχώς δεν κατάλαβα τίποτα!
-
evie
Topic author - Mame

- Επικοινωνία:
Συκιά bonsai από σπόρο που φυτεύθηκε σε γλάστρα
Γεια σας είχα πολύ καιρό να γράψω στο forum όμως δεν ξέχασα την αγάπη και την ασχολία με τα φυτά.
Πριν από 2 χρόνια φύτεψα σε μία γλάστρα σπόρους συκιάς από ένα σύκο που ήθελα να κρατήσω την ποικιλία του.
Φέτος έκοψα όλα τα κλαδιά πολύ χαμηλά στον κορμό τους γιατί είχε προσβληθεί από ασθένεια και μόλυνε τα φυτά του μπαλκονιού μου.
Στη φωτογραφία φαίνεται ότι έχει πετάξει νέα φιντανάκια και νομίζω ότι θα μπορούσα να τα βγάλω προσεκκτικά από τη ρίζα σε νέο γλαστράκι με σκοπό να τις κάνω bonsai ή δάσος bonsai.
Είναι σωστό να τα μεταφυτέψω αυτή την εποχή; Νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολο για μένα να τα μεταφέρω τώρα που είναι τόσο μικρά.