Εικόνες ...
-
Topic author - V.I.P
- Has thanked: 0
- Been thanked: 212 times
Re: Εικόνες ...
9 - 2 - 2023
Η Βαρβάρα ήλθε και στήν Λαμία . !!!
Η Βαρβάρα ήλθε και στήν Λαμία . !!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- These users thanked the author Jean-Zac for the post:
- gmaravelisvet (09 Φεβ 2023, 11:44)
- Rating: 7.14%
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 252 times
- Been thanked: 202 times
- Επικοινωνία:
-
- Mame
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 13 times
-
Topic author - V.I.P
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rating: 14.29%
-
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 120 times
- Επικοινωνία:
-
Topic author - V.I.P
Πωλείται ρόδι γιά τήν Πρωτοχρονιά 2023.
Τιμή λογική. !!!!
Ανταλλαγές μέ μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βενζίνη και πετρέλαιο ΔΕΝ γίνονται δεκτές !!!!!!

Τιμή λογική. !!!!
Ανταλλαγές μέ μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βενζίνη και πετρέλαιο ΔΕΝ γίνονται δεκτές !!!!!!

- These users thanked the author Jean-Zac for the post:
- Jack of all trades (18 Οκτ 2022, 21:13)
-
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Η καρποφορία σε δέντρο bonsai είναι εξαιρετικά δύσκολο!!! Ειδικότερα αν τα κρατήσει και δεν πέσουν. Και αν μετράω καλά θα πρέπει να είναι 5-6, δηλαδή ένα κιλό σίγουρα.
Τι να πω, τα συγχαρητήρια μου!!!
Τι να πω, τα συγχαρητήρια μου!!!
-
Topic author - V.I.P
Η νέα παραγωγή ροδάκινων είναι έτοιμη.
Τιμή πώλησης 5 euro/gr.
Δεν θέλω σχόλια και παράπονα για την τιμή.
Ξέρετε πόσο έχει πάει το χαβιάρι και η σαμπάνια ??
Δεν σας άκουσα να φωνάζετε. !!!
Άρα έχετε λεφτά !!
Όπως και πέρυσι θα τά βρείτε σε επιλεγμένες μπουτίκ φρούτων στην Ρώμη, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Τόκιο και στα Τρίκαλα.

Τιμή πώλησης 5 euro/gr.
Δεν θέλω σχόλια και παράπονα για την τιμή.
Ξέρετε πόσο έχει πάει το χαβιάρι και η σαμπάνια ??
Δεν σας άκουσα να φωνάζετε. !!!
Άρα έχετε λεφτά !!
Όπως και πέρυσι θα τά βρείτε σε επιλεγμένες μπουτίκ φρούτων στην Ρώμη, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Τόκιο και στα Τρίκαλα.

-
- Σπορόφυτο
Για τα λουλουδακια σου δεν εχω να πω κατι,γιατι προφανως ειναι να τα χαζευεις με τις ωρες.
Για τις γατες και για τα ζωα γενικα ομως εχω να πω,πως εκει που καποιοι τα κλωτσανε ,τα σκοτωνουν με διαφορους τροπους ειναι και καποιοι αλλοι που κανουν διαδρομες με το ποδηλατο για να τα ταισουν χωρις να ειναι δικα τους και επιπλεον τα εχουν για να διακοσμηση πανω στις γλαστρες τους.
Δε ξερω αν εχεις μεγαλωσει και η διαθεση σου εχει μειωθει το μονο σιγουρο ειναι πως το μερακι πηγαζει ανεξαντλητα αχετα με την ηλικια.ειτε αυτο ειναι λουλουδι ειτε ζωο.
Ευχαριστουμε για τις ωραιες εικονες.
Υ.Γ. οι γατες μου εχουν διαλυσει τα καημενα τα acer αλλα λεω πως τους δινουν νεα μορφη και σχημα!οποτε και εγω με τη σειρα μου χωρις ποδηλατο ομως, παω να παρω κροκετες φαγητα και τα ρεστα ωστε να συνεχισουν να μου τα διαμορφωνουν.
Για τις γατες και για τα ζωα γενικα ομως εχω να πω,πως εκει που καποιοι τα κλωτσανε ,τα σκοτωνουν με διαφορους τροπους ειναι και καποιοι αλλοι που κανουν διαδρομες με το ποδηλατο για να τα ταισουν χωρις να ειναι δικα τους και επιπλεον τα εχουν για να διακοσμηση πανω στις γλαστρες τους.
Δε ξερω αν εχεις μεγαλωσει και η διαθεση σου εχει μειωθει το μονο σιγουρο ειναι πως το μερακι πηγαζει ανεξαντλητα αχετα με την ηλικια.ειτε αυτο ειναι λουλουδι ειτε ζωο.
Ευχαριστουμε για τις ωραιες εικονες.
Υ.Γ. οι γατες μου εχουν διαλυσει τα καημενα τα acer αλλα λεω πως τους δινουν νεα μορφη και σχημα!οποτε και εγω με τη σειρα μου χωρις ποδηλατο ομως, παω να παρω κροκετες φαγητα και τα ρεστα ωστε να συνεχισουν να μου τα διαμορφωνουν.
-
Topic author - V.I.P
Κάπως σαν τις πληγές του Φαραώ.
Καλοκαιρινές μπόρες, καλοκαιρινές ζέστες-καύσωνας, αράχνες, ακρίδες και …..γάτες.
Τι άλλο μού μένει να δώ δεν ξέρω ακόμη.
Η ροδακινιά φέτος έκανε περισσότερα ροδάκινα, αλλά οι ακρίδες φάγανε πολλά φύλλα. Δεν τις πρόλαβα.
Στην αρχή εμφανιστήκανε κάτι μικρές πράσινες κάμπιες και μασουλάγανε τά φύλλα. Ψέκασα και φύγανε.
Μετά ήλθαν άλλοι πεινασμένοι πελάτες για φαγητό. Φέρανε και τά μικρά παιδιά τους. Πράσινα μικρά ακριδάκια.
Βρήκα μία Mantis religiosa από τύχη και την έβαλα πάνω στην ροδακινιά και ησύχασα προς το παρόν.
Οι γάτες ανεβαίνανε πάνω στις ελιές και στην ροδιά για climbing με αποτέλεσμα ειδικά σε μία να κάνουν την κορυφή φλάτ
σπάζοντας και μερικά κλαδάκια και βέβαια λόγω ζέστης ξαπλώνανε στο δροσερό χώμα στίς γλάστρες.
Κάνανε και τά παράπονά τους ότι οι γλάστρες είναι μικρές και δεν χωράνε. Πάντως απεργία πείνας δεν κάνανε.
Κάτι είναι και αυτό.
Η ροδιά έβγαλε φέτος περίπου 9-10 άνθη και άρχισε να ‘’δένει καρπούς’’. Στην αρχή ήλθε η μελίγκρα αλλά με το ψέκασμα
εξαφανίστηκε και τά μικρά ρόδια σώθηκαν. Έτσι νόμιζα. !!!
Κάνω μία παρένθεση και αναφέρω ότι ένα βράδυ γύρω στις 9:30 ακούσαμε νιαουρίσματα. Μία ξένη-αδέσποτη γάτα πού την
ταΐζαμε περιοδικά μας έφερε 3 μικρά γατάκια περίπου ενός μηνός.. Ίσως για ασφάλεια, για προστασία, για να τα φροντίσουμε.
Και κάπως έτσι έγινα babysitter μέχρι νά μεγαλώσουν. Και άντε με το ποδήλατο μέχρι το σούπερ μάρκετ να πάρω κροκέτες για μωρά,
γάλα και άμμο. Για ύπνο αντί να είναι στο καλαθάκι τους προτιμάνε τις γλάστρες, την καρέκλα μου και το λάπτοπ.
Έτσι η ροδιά έχασε σχεδόν όλα τά μικρά ρόδια (εκτός από ένα) και τά οποία έγιναν παιχνίδι τους.
Η αλήθεια είναι ότι φταίω και εγώ γιατί τά φυτά μου τά έχω παραμελημένα, αλλά έχω μεγαλώσει και η διάθεση έχει μειωθεί.
Όμως το παλεύω όπως λένε. Όποτε και όπως μπορώ.
Καλοκαιρινές μπόρες, καλοκαιρινές ζέστες-καύσωνας, αράχνες, ακρίδες και …..γάτες.

Τι άλλο μού μένει να δώ δεν ξέρω ακόμη.
Η ροδακινιά φέτος έκανε περισσότερα ροδάκινα, αλλά οι ακρίδες φάγανε πολλά φύλλα. Δεν τις πρόλαβα.
Στην αρχή εμφανιστήκανε κάτι μικρές πράσινες κάμπιες και μασουλάγανε τά φύλλα. Ψέκασα και φύγανε.
Μετά ήλθαν άλλοι πεινασμένοι πελάτες για φαγητό. Φέρανε και τά μικρά παιδιά τους. Πράσινα μικρά ακριδάκια.
Βρήκα μία Mantis religiosa από τύχη και την έβαλα πάνω στην ροδακινιά και ησύχασα προς το παρόν.
Οι γάτες ανεβαίνανε πάνω στις ελιές και στην ροδιά για climbing με αποτέλεσμα ειδικά σε μία να κάνουν την κορυφή φλάτ
σπάζοντας και μερικά κλαδάκια και βέβαια λόγω ζέστης ξαπλώνανε στο δροσερό χώμα στίς γλάστρες.
Κάνανε και τά παράπονά τους ότι οι γλάστρες είναι μικρές και δεν χωράνε. Πάντως απεργία πείνας δεν κάνανε.
Κάτι είναι και αυτό.
Η ροδιά έβγαλε φέτος περίπου 9-10 άνθη και άρχισε να ‘’δένει καρπούς’’. Στην αρχή ήλθε η μελίγκρα αλλά με το ψέκασμα
εξαφανίστηκε και τά μικρά ρόδια σώθηκαν. Έτσι νόμιζα. !!!
Κάνω μία παρένθεση και αναφέρω ότι ένα βράδυ γύρω στις 9:30 ακούσαμε νιαουρίσματα. Μία ξένη-αδέσποτη γάτα πού την
ταΐζαμε περιοδικά μας έφερε 3 μικρά γατάκια περίπου ενός μηνός.. Ίσως για ασφάλεια, για προστασία, για να τα φροντίσουμε.
Και κάπως έτσι έγινα babysitter μέχρι νά μεγαλώσουν. Και άντε με το ποδήλατο μέχρι το σούπερ μάρκετ να πάρω κροκέτες για μωρά,
γάλα και άμμο. Για ύπνο αντί να είναι στο καλαθάκι τους προτιμάνε τις γλάστρες, την καρέκλα μου και το λάπτοπ.
Έτσι η ροδιά έχασε σχεδόν όλα τά μικρά ρόδια (εκτός από ένα) και τά οποία έγιναν παιχνίδι τους.
Η αλήθεια είναι ότι φταίω και εγώ γιατί τά φυτά μου τά έχω παραμελημένα, αλλά έχω μεγαλώσει και η διάθεση έχει μειωθεί.
Όμως το παλεύω όπως λένε. Όποτε και όπως μπορώ.
- These users thanked the author Jean-Zac for the post (total 3):
- Hfestion (02 Αύγ 2022, 11:38) • Rockystef (02 Αύγ 2022, 15:46) • zachariaspav (03 Αύγ 2022, 18:57)
- Rating: 21.43%
-
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
Ooooooo
Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!
Μία ιδέα για τα ροδάκινα μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι
Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!
Μία ιδέα για τα ροδάκινα μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι
-
Topic author - V.I.P
Φωτογραφίες 27/4/2022 από την ροδακινιά πού έχει αρχίσει να φτιάχνει τά μικρά ροδάκινα. Αυτή την φορά είναι περισσότερα από πέρυσι διότι δεν την κλάδεψα καθόλου. Οι άλλες φωτογραφίες είναι από την νεραντζιά πού για πρώτη φορά έβγαλε αρκετά άνθη. Ελπίζω να μπορέσει να φτιάξει και νεράντζια. Ομολογώ ότι είμαι χαρούμενος γι αυτή την εξέλιξη.
-
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
-
Topic author - V.I.P
Μικροκλαδέματα και μικροσυρματώματα για να περάσει λίγο η ώρα και χωρίς απαιτήσεις βέβαια μιάς και το σκεπτικό ήταν να γίνει και κάποια μεταφύτευση αλλά ο άστατος καιρός, το κρύο και η μειωμένη διάθεση το αναβάλανε για καλύτερες ημέρες ή διαφορετικά του χρόνου. Η βερικοκιά άνθησε προς το τέλος του Φεβρουαρίου οπότε κάθε προοπτική για μεταφύτευση ήταν άχρηστη . Μάλλον θα την κάνω προς το Φθινόπωρο. Δεν την είχα κλαδέψει και γι’αυτό έβγαλε αρκετά άνθη. Θα δούμε πόσα θα μπορέσει να κρατήσει και να τά κάνει καρπό. Η νεραντζιά και αυτή για πρώτη φορά μετά από χρόνια έβγαλε κάποια μπουμπούκια. Θα δούμε και εδώ τι θα συμβεί. Κλάδεψα λίγο και κάποιες ελιές αλλά δεν έκανα κάποιο αξιόλογο συρμάτωμα. Η ηλικία, ο κορεσμός (μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης), αλλά και ο καιρός συνέβαλαν σε αυτό πού λέμε …άστο για αύριο… Αυτό το αύριο μπορεί να είναι και του χρόνου. Λίγο κλάδεμα και στην μελικοκιά πού είχε βγεί χωρίς ρίζες και είχε μπεί σε σακούλα. Το πλαστικό ‘’καπέλο ‘’ το είχα βάλει μήπως και βγάλει ριζίδια λίγο πιο ψηλά. Θα το δούμε στην μεταφύτευση (όποτε την κάνω) εάν υπήρξε αποτέλεσμα. Τις ροδιές δεν τις πείραξα ακόμη. Όπως είπαμε …. Άστο για αύριο…Οι φωτογραφίες είναι λίγο χάλια γιατί βγήκαν με το τηλέφωνο σε λάθος ώρα (με τον ήλιο να δημιουργεί μικροπροβλήματα) και τά δενδράκια σε λάθος θέση.
-
- Mame
- Has thanked: 50 times
Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας ..το άρωμα πάντως εξαιρετικόJean-Zac έγραψε: ↑19 Αύγ 2021, 17:52Έφτασε η ώρα για να φάω το φρούτο.
Όμορφη η γεύση. Ίσως να είναι και η ιδέα μου. Δεν ξέρω.
Μετά από αρκετά χρόνια καλλιέργειας η χαρά να απολαμβάνεις το αποτέλεσμα είναι κάτι το υπέροχο.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτή την στιγμή.
Αυτή είναι η χαρά των μπονσάι.
Η δύναμη πού έχει ένα μικρό δενδράκι να σου δώσει τέτοια συναισθήματα.

-
- Συντονιστής
- Επικοινωνία:
-
- Σπορόφυτο
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 5 times
-
Topic author - V.I.P
Έφτασε η ώρα για να φάω το φρούτο.
Μετά από αρκετά χρόνια καλλιέργειας η χαρά να απολαμβάνεις το αποτέλεσμα είναι κάτι το υπέροχο.
- These users thanked the author Jean-Zac for the post (total 2):
- gmaravelisvet (19 Αύγ 2021, 18:43) • Hfestion (19 Αύγ 2021, 22:22)
- Rating: 14.29%