Φέρτε μέσα το bonsai σας!
-
BILLPAN
- Imperial

- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 116 times
Re: Φέρτε μέσα το bonsai σας!
Πολύ σωστή παρατήρηση. Εννοείται πάντα χρησιμοποιούμε τη λογική μας... Μπορούμε να το κάνουμε την άνοιξη και το φθινόπωρο, δεν είναι όμως καλή ιδέα χειμώνα και καλοκαίρι...
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 359 times
Επειδή δεν ξέρω για πόσες εβδομάδες θα κοιμάμαι στο καναπέ εάν βάλω ένα δέντρο μου μέσα στο σπίτι, τα απολαμβάνω στην αυλή μου.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Ioanisu62
- Shohin

- Has thanked: 109 times
- Been thanked: 65 times
Προς το παρον βολευομαι με το παραθυρο 
στους 45 τρωμε στην κουζινα γιατι στο τραπεζι καθεται η αζαλεα
στους 45 τρωμε στην κουζινα γιατι στο τραπεζι καθεται η αζαλεα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 176 times
- Επικοινωνία:
Εαν βάλω μεσα στο σπιτι την ελια που μου εχει χαρίσει ο JeanZac θα πρεπει να φυγω εγω απο το σπιτι! 
Πάντως η αληθεια ειναι οτι εαν ο καιρος είναι μεσα εξω σχεδον ιδιος γίνεται... Εαν εξω έχει 5C και μεσα στο σπιτι 25C τοτε το δέντρο θα τρελαθεί οταν σε 2 μερες θα το βγαλω εξω στους 5C...
Πάντως η αληθεια ειναι οτι εαν ο καιρος είναι μεσα εξω σχεδον ιδιος γίνεται... Εαν εξω έχει 5C και μεσα στο σπιτι 25C τοτε το δέντρο θα τρελαθεί οταν σε 2 μερες θα το βγαλω εξω στους 5C...
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
- These users thanked the author karesansui for the post (total 2):
- Harris (23 Μαρ 2025, 00:34) • thanos75 (23 Μαρ 2025, 09:25)
- Rating: 14.29%
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
BILLPAN
- Imperial

- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 116 times
Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα.
Ασφαλώς και μπορεί να γίνει αν κάποιος το θέλει. Δεν παθαίνουν τίποτα τα δεντράκια μας αν κάτσουν μια - δυο μέρες μέσα.
Στην Ιαπωνία παραδοσιακά έτσι έκαναν και κάνουν, φέρνοντας μέσα τα bonsai εκ περιτροπής (ιδίως αν έχουν καλεσμένους ή σε γιορτές/ειδικές περιστάσεις) και τοποθετώντας τα σε ειδική μάλιστα προδιαμορφωμένη γι' αυτό το λόγο θέση (tokonoma), είναι κομμάτι της κουλτούρας τους. Το πως τοποθετούμε και επιδεικνύουμε bonsai σε εσωτερικό χώρο, είναι μια τέχνη από μόνο του.
Μπράβο σου Φάνη που έκανες την αρχή στο σπίτι σου, σου εύχομαι να απολαμβάνετε όλοι μαζί τα δεντράκια σου και μ' αυτό τον τρόπο.
Προσωπικά δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα, αν και το έχω σκεφτεί.
Ασφαλώς και μπορεί να γίνει αν κάποιος το θέλει. Δεν παθαίνουν τίποτα τα δεντράκια μας αν κάτσουν μια - δυο μέρες μέσα.
Στην Ιαπωνία παραδοσιακά έτσι έκαναν και κάνουν, φέρνοντας μέσα τα bonsai εκ περιτροπής (ιδίως αν έχουν καλεσμένους ή σε γιορτές/ειδικές περιστάσεις) και τοποθετώντας τα σε ειδική μάλιστα προδιαμορφωμένη γι' αυτό το λόγο θέση (tokonoma), είναι κομμάτι της κουλτούρας τους. Το πως τοποθετούμε και επιδεικνύουμε bonsai σε εσωτερικό χώρο, είναι μια τέχνη από μόνο του.
Μπράβο σου Φάνη που έκανες την αρχή στο σπίτι σου, σου εύχομαι να απολαμβάνετε όλοι μαζί τα δεντράκια σου και μ' αυτό τον τρόπο.
Προσωπικά δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα, αν και το έχω σκεφτεί.
- Rating: 7.14%
-
sinaf
Topic author - Omono

- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 55 times
Φέρτε μέσα το bonsai σας!
Τα μπονσάι, με λιγοστές εξαιρέσεις (τροπικά/υποτροπικά δέντρα), πρέπει να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο για να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.
Γιατί όμως να μην απόλαμβάνουμε τον καρπό των προσπαθειών μας, αφήνοντας τα δέντρα μας σε εξωτερικό χώρο όλο το χρόνο;;
Κατά τη διάρκεια workshop στο Bonsai Trophy 2025, ο καλλιτέχνης Mauro Stemberger εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στο να απολαμβάνουμε τα δέντρα μας. Ακόμη και να τα τοποθετούμε μέσα στο σπίτι μας (!) για λίγες μέρες (Σαββατοκύριακα, εορτές), ώστε να διακοσμούν το χώρο όπου καθόμαστε.
Φέρτε λοιπόν μέσα τα αγαπημένα σας μπονσάι και χαρείτε τα με την οικογένειά σας ή/και τους φίλους σας.
Αυτό το Σαββατοκύριακο έκανα την αρχή, τοποθετώντας ενα δασάκι με ροδιές (επιλογή του γιού μου) στο τραπεζάκι του σαλονιού.
Γιατί όμως να μην απόλαμβάνουμε τον καρπό των προσπαθειών μας, αφήνοντας τα δέντρα μας σε εξωτερικό χώρο όλο το χρόνο;;
Κατά τη διάρκεια workshop στο Bonsai Trophy 2025, ο καλλιτέχνης Mauro Stemberger εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στο να απολαμβάνουμε τα δέντρα μας. Ακόμη και να τα τοποθετούμε μέσα στο σπίτι μας (!) για λίγες μέρες (Σαββατοκύριακα, εορτές), ώστε να διακοσμούν το χώρο όπου καθόμαστε.
Φέρτε λοιπόν μέσα τα αγαπημένα σας μπονσάι και χαρείτε τα με την οικογένειά σας ή/και τους φίλους σας.
Αυτό το Σαββατοκύριακο έκανα την αρχή, τοποθετώντας ενα δασάκι με ροδιές (επιλογή του γιού μου) στο τραπεζάκι του σαλονιού.
- These users thanked the author sinaf for the post (total 4):
- Harris (23 Μαρ 2025, 00:33) • karesansui (23 Μαρ 2025, 08:31) • thanos75 (23 Μαρ 2025, 09:24) • Ioanisu62 (23 Μαρ 2025, 21:53)
- Rating: 28.57%