Ζάχαρη και μέλι.

Θέματα που αφορούν τα Bonsai
Απάντηση

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 4482
Εγγραφή: 15 Οκτ 2010, 13:05
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 310 times
Been thanked: 239 times
Επικοινωνία:

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από Hfestion »

myrtilos έγραψε:
07 Απρ 2019, 01:57
Η γάτα μας έβαλε σε μπελάδες.
Μας έκανε να ψαχνόμαστε.
Και μόνο αυτό είναι αρκετό. 
+1

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες

myrtilos
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 343
Εγγραφή: 17 Μάιος 2014, 18:08
Has thanked: 74 times
Been thanked: 24 times

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από myrtilos »

Η γάτα μας έβαλε σε μπελάδες.
Μας έκανε να ψαχνόμαστε.
Και μόνο αυτό είναι αρκετό. 
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Δημοσιεύσεις: 2503
Εγγραφή: 21 Απρ 2010, 15:15
Has thanked: 0
Been thanked: 235 times

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Η γάτα μας έβαλε σε μπελάδες.
Μας έκανε να ψαχνόμαστε.
  
Πολλές και εύλογες οί ερωτήσεις  
Η χρήση της γλυκόζης στα δένδρα μας δεν είναι πανάκεια. Είναι ένα βελτιωτικό θα έλεγα.Σαν τα καλλυντικά των γυναικών. Κρέμες ενυδάτωσης, κρέμες ημέρας, κρέμες νυκτός, σαν τά πιτόγυρα (με απ’ όλα)  που παχαίνουν, σαν τις μπύρες που συνιστούν  μια  καλή πηγή σημαντικών βιταμινών ( όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β)  που βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές.
Αμφίβολοι παραλληλισμοί βέβαια αλλά το έγραψα έτσι για να δώσω μία ιδέα. Προσωπικά όλα αυτά τά χρόνια φρόντιζα τά δενδράκια μου με λίγο νερό, λίγο λίπασμα 1-2 φορές τον χρόνο, χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ εκπαιδευτικές πλαστικές γλάστρες, έκανα μεταφύτευση κάθε 3-4-5 χρόνια (και πολλές φορές τον μήνα Αύγουστο), έβλεπα το χώμα να μειώνεται σταδιακά, λεκτικά να φυτοζωούν, αλλά παρόλα αυτά να είναι εν ζωή.
Ποτέ δεν βιάστηκα να μεγαλώσουν αλλά περίμενα μέχρι και 10 χρόνια μέχρι να τους κάνω κάποια ενδιαφέρουσα διαμόρφωση. Και τώρα η γάτα μας λέει για την γλυκόζη. Αλλά τι περιμένεις. Γάτα είναι και λέει ότι θέλει. Εχθές την είδα να πίνει ένα Red Bull. Όταν την ρώτησα γιατί , μου είπε ότι χρειάζεται ενέργεια για να κυνηγάει τις πεταλούδες. Σκέφτηκα μήπως να δώσω και εγώ λίγο στα φυτά μου να τονωθούν. Αλλά μετά ήλθε στο μυαλό μου πώς καταφέρνουν και τα βγάζουν πέρα αυτά τα λεγόμενα φυσικά μπονσά. Αυτά τα καχεκτικά δενδράκια στους λόγγους και τα βουνά, μέσα στις πέτρες και τά βραχάκια,  που περιμένουν την νυχτερινή δροσιά για να συνέλθουν,  που προσεύχονται να έλθει κανένα πουλάκι και να τους ρίξει λίγο  ‘’λίπασμα’’, που παρακαλάνε να φυτρώσουν λίγα βρύα δίπλα τους και να κρατάνε δροσερό το λιγοστό χώμα τους, που περιμένουν τά  φύλλα τους να πέσουν, να ξεραθούν και να τους δώσουν λίγη δύναμη για το επόμενο έτος.

Αλήθεια πότε ανακαλύψανε το Acadama και πότε τα τεχνητά λιπάσματα. Πόσους αιώνες πρίν  ανακαλύψανε την τέχνη  των μπονσάι.Στον κύκλο της ενασχόλησή μας με τα μπονσάι  ίσως (λέω ίσως) να καταφέρουμε να φτιάξουμε 2-3-4 από αυτά μετά από πολλά χρόνια καλλιέργειας, αγώνων και προσπαθειών. Και όταν λέω χρόνια εννοώ μετά από 20-25 κατοχής και φροντίδας. Πικρό αυτό που λέω αλλά ένα μπονσάι δεν γίνεται σε 3-5 χρόνια. Θα είναι ένα πρέ μπονσάι και θα είναι και για τά επόμενα 15 χρόνια. Αλλά μέχρι τότε μπορεί να έχουμε βαρεθεί από τις δυσκολίες, να τά έχουμε παρατήσει και να έχουμε  αλλάξει χόμπυ.   
Πάλι ξεφύγαμε και αυτή την φορά δεν φταίει η γάτα.
Αλλά με εκείνη τήν κοπριά τσουκνίδας τι θα κάνουμε δεν ξέρω.  
Μπά, καλύτερα σαμπουάν μαλλιών από τσουκνίδα.
Τι θέλουμε να μπλέξουμε .

Την γάτα θα ακούμε τώρα ??


.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

dimitrisf
Shohin
Shohin
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 15 Μαρ 2019, 03:25
Has thanked: 3 times
Been thanked: 19 times

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από dimitrisf »

το ίδιο ισχύει και για το μέλι;Ως προς την ωρα που πρεπει να μεινει στο φύλλο
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2733
Εγγραφή: 07 Μαρ 2011, 03:27
Τοποθεσία: Περιστέρι, Αττικής
Has thanked: 7 times
Been thanked: 44 times

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από karesansui »

Ηρακλής έγραψε:
04 Απρ 2019, 12:55
Τι λέει η γάτα για τα μυρμήγκια και άλλα έντομα στα οποία αρέσουν τα ζαχαρούχα υγρά; Ιδιαίτερα τα μυρμήγκια, που κουβαλάνε στα βοσκοτόπια τις αγελάδες τους τις αφίδες.
Η ... γάτα σαν γάτα που είναι δίνει απάντηση στο άνω λογικό ερώτημά σου. Ξανά διάβασέ το ...
Μία άλλη εναλλακτική πρόταση είναι να διαλύσουμε την προτεινόμενη ποσότητα άνυδρης γλυκόζης σε σκορδόνερο τουτέστι σε νερό, στο οποίο αποβραδίς έχουμε βάλει 2-3 σκελίδες σκόρδο.
Εξάλλου μετά την παρέλευση 3-4 ωρών που έγινε η απορρόφηση της γλυκόζης από το φύλλωμα, μπορούμε να τα ξεπλύνουμε με νερό απομακρύνοντας περισσότερο την ενδεχόμενη εισβολή των μυρμηγκιών και άλλων εντόμων!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Ηρακλής
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 03 Φεβ 2018, 19:01
Has thanked: 0
Been thanked: 6 times

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από Ηρακλής »

Τι λέει η γάτα για τα μυρμήγκια και άλλα έντομα στα οποία αρέσουν τα ζαχαρούχα υγρά; Ιδιαίτερα τα μυρμήγκια, που κουβαλάνε στα βοσκοτόπια τις αγελάδες τους τις αφίδες.

Ηρακλής
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 03 Φεβ 2018, 19:01
Has thanked: 0
Been thanked: 6 times

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από Ηρακλής »

Ευχαριστώ πολύ, Γιάννη. Δεν ήξερα , ότι τα φυτά μπορούν να ψεκάζονται με γλυκόζη και μέλι. Πρέπει να το δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6681
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:37
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 82 times
Been thanked: 134 times
Επικοινωνία:

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από Harris »

Πάρα πολύ ωραίες πληροφορίες ευχαριστουμε JEAN-ZAC!

Παναγιώτη:  Θα μπορούσαμε να τις βάλουμε στην βιβλιοθήκη μας αλλά κάπως πιο συμμαζεμένα ως προς το ύφος οπως ειναι τα άρθρα μας στην βιβλιοθήκη. 
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Kostas
Imperial
Imperial
Δημοσιεύσεις: 529
Εγγραφή: 02 Ιαν 2011, 02:41
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από Kostas »

Ευχαριστούμε κύριε Γιάννη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2733
Εγγραφή: 07 Μαρ 2011, 03:27
Τοποθεσία: Περιστέρι, Αττικής
Has thanked: 7 times
Been thanked: 44 times

Re: Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από karesansui »

Ένα υπέροχο άρθρο, γραμμένο με απλότητα και σαφήνεια για τον ρόλο της γλυκόζης στον μεταβολισμό των φυτών, δοσμένο με το γνωστό γλαφυρό ύφος του JZ.
Πρέπει να διαβαστεί από όλα τα μέλη!!
Αξίζει να αναρτηθεί και στην βιβλιοθήκη του bonsaiforum για να ανασύρεται όποτε κάποιο μέλος θελήσει να το αναζητήσει!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Δημοσιεύσεις: 2503
Εγγραφή: 21 Απρ 2010, 15:15
Has thanked: 0
Been thanked: 235 times

Ζάχαρη και μέλι.

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Ζάχαρη και μέλι.
(Η συζήτηση-διάλογος  γίνεται μαζί με την γάτα οπότε μην δώσετε και μεγάλη σημασία).  

-Μίλησα με την Γαλλίδα φίλη μου την  Luna  στό Facebook  και μού είπε για τη χρήση γλυκόζης στα μπονσάι.

Μπά η γάτα μου έχει και φίλη στην Γαλλία. Τι άλλο θα ακούσω. !!!
Καλά τι θέλεις να μάθεις ;    

-Ποιο είναι το νόημα ; Πώς λειτουργεί; 

Καλά λοιπόν. Άκουσε .!! 
Τα φύλλα χρειάζονται νερό και τα μεταλλικά άλατα που λαμβάνονται από τις ρίζες και οι ρίζες χρειάζονται για να αναπτυχθούν   υδατάνθρακες που παράγονται από τα φύλλα. Οι ρίζες αντλούν μόνο νερό και ολιγοστοιχεία, η  ακατέργαστη λύμφη πηγαίνει μέχρι τα φύλλα όπου είναι γεμάτη με σάκχαρα και πρωτεΐνη (μεταξύ άλλων) για να μεταφερθεί  και πάλι σε όλο το δέντρο με τη μορφή επεξεργασμένου χυμού. Τα  φυτά έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό σε οργανικές ουσίες  απαραίτητες για την ανάπτυξη και τη συντήρησή τους. Τα μετατρέπουν δηλαδή σε γλυκόζη και οξυγόνο από την ηλιακή ενέργεια και την χλωροφύλλη . Αυτό λέγεται φωτοσύνθεση.Κατά την άνθηση  το δέντρο χρησιμοποιεί τα αποθέματα γλυκόζης για να κάνει τά μπουμπούκια του, αν βέβαια όλα πάνε καλά και τά αποθέματα είναι αρκετά. Εάν υπάρχουν καθυστερημένοι παγετοί, τό δέντρο γίνεται ευάλωτο επειδή τά μπουμπούκια (οφθαλμοί) καίγονται και δεν έχει πλέον γλυκόζη να μεταρρυθμίσει  (δεδομένου ότι δεν έχει φύλλα για  τη φωτοσύνθεση). Αυτή είναι η στιγμή πού η πρόσληψη γλυκόζης μπορεί να είναι χρήσιμη .Ένα υγιές φυτό συνήθως παράγει τη δική του γλυκόζη από τις ακτίνες του ήλιου. Αλλά ένα αποδυναμωμένο φυτό μπορεί να επωφεληθεί από μια μικρή δόση  για να τού δώσει  λίγη ώθηση. Εκτός από την παροχή ενέργειας, η γλυκόζη τείνει επίσης να ενυδατώνει το φυτό (για λόγους οσμωτικής ισορροπίας το νερό απορροφάται μαζί με τα  σάκχαρα). Τμήματα της γλυκόζης  επίσης συλλαμβάνονται από  τήν μικροχλωρίδα στο υπόστρωμα το οποίο διεγείρει και ενισχύει το λεγόμενο φαινόμενο φραγμού (δηλαδή τήν προστασία έναντι των παθογόνων, παραγωγή των φυτοορμονών, βιταμίνη  Β, κ.λπ.). Εάν  το υπόστρωμα είναι ήδη κορεσμένο με παθογόνους μικροοργανισμούς, τά  σάκχαρα μπορεί  να τους επιτρέψουν  να πάρουν τα πάνω τους  και  έτσι δεν εφαρμόζεται  αυτή η τακτική σε ένα ανθυγιεινό υπόστρωμα. Η γλυκόζη αποθηκεύεται ως άμυλο στα φύλλα. Χρησιμεύει για την ανάπτυξη των φύλλων για τη βελτίωση της φωτοσύνθεσης. Στο τέλος της άνοιξης, όταν η μάζα των φύλλων είναι "ολοκληρωμένη" και δεν έχει πλέον ανάγκη  αυτό το καύσιμο, το φυτό κατανέμει τη γλυκόζη στο υπόλοιπο δέντρο, εξ ου και η σημασία ότι  δεν πρέπει να  αντιμετωπίζουμε την αποφύλλωση  με ελαφρά την καρδία . Εάν η  αποφύλλωση  γίνει πολύ νωρίς και το δέντρο δεν  έχει τους αναγκαίους πόρους για να ξανακάνει νέα φύλλα τότε ….....Η καλοκαιρινή αποφύλλωση αντλεί πόρους-δύναμη από το δέντρο για να δημιουργήσει νέα  φύλλα και  τα οποία λείπουν για την  ανάπτυξης του δένδρου. Είναι αλήθεια  ότι όταν κάνουμε αποφύλλωση προκαλούμε την δημιουργία νέων βλαστών με μικρότερα φύλλα. Έτσι αυξάνουμε τον συνολικό αριθμό των φύλλων. Αλλά η συνολική επιφάνεια των φύλλων διατηρείται βασικά έτσι ώστε στο τέλος έχουμε περισσότερα φύλλα αλλά μικρότερα σε μέγεθος οπότε η ολική επιφάνεια παραμένει περίπου η ίδια. Απλά για τον άπειρο αυτή η σμίκρυνση των φύλλων μοιάζει σαν μαγεία.Άρα το συμπέρασμα είναι ότι η  σημασία της καλής καλλιέργειας  πριν από την όποια προσπάθεια σμίκρυνσης  των φύλλων για τα φυτά που αναπτύσσονται,  είναι  σε αντίθεση θα έλεγα  με την αποφύλλωση  που πρέπει να γίνεται σε φυτά που έχουν εδραιώσει την μορφή τους,  την υγεία τους και την ανάπτυξή τους. Η αποφύλλωση δημιουργεί μια δεύτερη άνοιξη, η γλυκόζη του δέντρου και η μελλοντική φωτοσύνθεση (εφόσον δεν υπάρχουν περισσότερα φύλλα) θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθεί εκ νέου η μάζα των φύλλων αντί να αναπτυχθεί το δέντρο.Έτσι, χρησιμοποιώντας γλυκόζη αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει την αποφύλλωση πιο "απαρατήρητη" για το δένδρο, δηλαδή ότι δεν εμποδίζει την ανάπτυξη κλαδιών και ριζών .Σωστά;

-Δεν ξέρω. Μπερδεύτηκα. Νοιώθω και μία λιγούρα. !! 

Καλά. !!  Ξέφυγα από την γλυκόζη  και παρασύρθηκα στην αποφύλλωση .
Πού με έμπλεξες ?? 

-Καλά τα πάς, προχώρα παρακάτω. Το δέντρο  είναι σε θέση να απορροφήσει άμεσα γλυκόζη διαλυμένη σε νερό; 

Ναι . Τα φυτά είναι σε θέση να απορροφήσουν τη γλυκόζη που υπάρχει στη ριζόσφαιρα και να την αφομοιώσουν. Η ριζόσφαιρα είναι η στενή περιοχή του εδάφους που επηρεάζεται άμεσα από τις εκκρίσεις των ριζών και τους συναφείς μικροοργανισμούς εδάφους. Η ριζόσφαιρα περιέχει πολλά βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που τρέφονται με τις πρωτεΐνες,  τα σάκχαρα ή τά λεγόμενα εκκρίματα που απελευθερώνονται από τις ρίζες.Αυτό είναι λιγότερο εύκολο στην περίπτωση της σακχαρόζης (γλυκόζη + φρουκτόζη συνδεδεμένα μεταξύ τους) η οποία πρέπει να σπάσει σε 2 κομμάτια με υδρολάση (  ενζυμο που καταλύει τη διάσπαση δεσμών με παρεμβολή νερού)    για να μπορέσει να απορροφηθεί. Το φυτό έχει υδρολάση στο εξωτερικό των κυττάρων του και μπορεί να το κάνει αυτό στο  έδαφος , αλλά του  κοστίζει ενέργεια. Η μικροχλωρίδα μπορεί επίσης να εξασφαλίσει αυτή την υδρόλυση αλλά θα πρέπει να αναρωτηθεί  κανείς εάν θα ‘’φάει ‘’  ή δεν θά ‘’φάει’’   τη γλυκόζη, για αυτό πρέπει να έχουμε ένα υγιές υπόστρωμα. Υγιές υπόστρωμα εννοώ ένα υπόστρωμα όπου το φαινόμενο φραγμού είναι στη θέση του  η ευεργετική μικροχλωρίδα   στην πλειοψηφία κατέχει  το μεγαλύτερο  μέρος  και διατηρεί την παθογόνο μικροχλωρίδα αδρανή. Σε αυτή την περίπτωση η προσθήκη σακχάρων στο υπόστρωμα είναι βασική  για την ευεργετική μικροχλωρίδα του φυτού και αυτό είναι το καλό. Αντίθετα, αν κάνουμε μια προσθήκη ζάχαρης, σε ένα υπόστρωμα όπου ή παθογόνος μικροχλωρίδα κυριαρχεί και είναι σχεδόν ανύπαρκτη η ευεργετική μικροχλωρίδα, τότε  αντί να ενισχύσουμε  το δέντρο συμβαίνει το αντίθετο δηλαδή δεν βλέπουμε βελτίωση. Επίσης θα πρέπει να έχουμε-διατηρούμε και μία  ανησυχία για τη χρήση διαφόρων ‘’λιπασμάτων’’ του εμπορίου πού  διεγείρουν τη μικροφυτική χλωρίδα αλλά εάν το φαινόμενο φραγμού δεν είναι σε ισχύ (π.χ. το δέντρο είναι σε ένα ασφυκτικό υπόστρωμα και οι ρίζες διογκώνονται στο φυτό) τότε μπορεί αυτή η ενέργεια-χρήση λιπάσματος να είναι χειρότερη από το απλό κακό .  Ένα υγιές υπόστρωμα  περιέχει μια ωφέλιμη και ισορροπημένη μικροχλωρίδα. Βασικά ένα αποστειρωμένο, αναπνεύσιμο και γονιμοποιημένο οργανικό υπόστρωμα. Το ίδιο που ευχαριστεί τα δένδρα μας. 

-Έμεινα με την ιδέα ότι τα φύλλα και οι ρίζες είναι αλληλεξαρτώμενες. Τα φύλλα χρειάζονται νερό και τα μεταλλικά άλατα που λαμβάνονται από τις ρίζες και οι ρίζες χρειάζονται για να αναπτυχθούν τους  υδατάνθρακες που παράγονται από τα φύλλα.

Ναι, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν σημαίνει ότι οι ρίζες δεν μπορούν να απορροφήσουν τη γλυκόζη, και αντιστρόφως τα φύλλα απορροφούν το νερό καλά . Έτσι για τα μοσχεύματα, δημιουργούμε υψηλή υγρασία στο φύλλο ώστε  να αντισταθμίσουμε την απουσία ριζών. Και φέρουμε τη γλυκόζη στη ρίζα για να αντισταθμίσουμε την έλλειψη φωτοσύνθεσης .Βλέπουμε ότι  η πρόσληψη γλυκόζης είναι πολύ σημαντική σε ορισμένες περιπτώσεις . Έτσι  το νερό η  ζάχαρη και μέλι μπορεί να απορροφηθούν  με ψεκασμό στο φύλλωμα. Επομένως, η πρόσληψη γλυκόζης  μπορεί να γίνει μόνο εάν υπάρχει ακόμη ένα ελάχιστο "ζωντανό" φύλλο και στην περίπτωση της  αποφύλλωσης, αυτή η αποφύλλωση πρέπει να είναι μερική . 

-Να ετοιμάσω το κουτί με την ζάχαρη ???
-Να φέρω και κουταλάκι ??? 

Όχι !!! Να περιμένεις.Η επιτραπέζια ζάχαρη  είναι  η σακχαρόζη (γλυκόζη + φρουκτόζη προσαρτημένα μεταξύ τους) Παράγεται από τα φυτά από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το νερό με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης. Μεγάλες ποσότητες παράγονται στο ζαχαρότευτλο και το ζαχαροκάλαμο.Η γλυκόζη για την οποία μιλάμε δεν πρέπει να είναι ένα απλό κομμάτι παραδοσιακής ζάχαρης για να αραιωθεί. Μιλάμε για καθαρή γλυκόζη. Ενδεικτικά μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε και  μέλι με νερό (2 κουταλιές φυσικό μέλι ανά λίτρο ζεστού νερού). Το μέλι περιέχει τήν λεγομένη  ζάχαρη αναστροφής (γλυκόζη + φρουκτόζη) και, αν είναι καλής ποιότητας, μπορεί να διαθέτει  ελαφρώς και αντισηπτικά μόρια. Αλλά το διάλυμα  νερό ζάχαρη και μέλι μπορεί να απορροφηθεί μόνο με ψεκασμό στο φύλλωμα.Υπάρχουν  "ανοίγματα"  (στόμια) στην μεμβράνη-επιδερμίδα  των φύλλων που επιτρέπουν την είσοδο των διαφόρων μορίων. Στην περίπτωση της γλυκόζης, η απορρόφηση από το φύλλωμα φαίνεται ότι είναι δυνατή αλλά είναι βραδεία. Για παράδειγμα τά  5 mg απορροφούμενης γλυκόζης ανά m2 επιφάνειας φύλλων θα χρειαστούν  τρεισήμισι ώρες περίπου επαφής του διαλύματος με τα φύλλα. Για μια επαφή των 10 λεπτών η απορρόφηση είναι ασήμαντη.  

-Εκτός από το μέλι που ανέφερες , πού να βρούμε καθαρή γλυκόζη; 

Όλα έτοιμα τα θέλεις εσύ. Γιατί  δεν ψάχνεις λίγο στο διαδίκτυο ή στο φαρμακείο ?? 

-Ο  φαρμακοτρίφτης  τι  λέει ???

Φαρμακοποιό τον λένε !!!  Άσε τα αστεία. Είναι καλός άνθρωπος.Όπως συνιστά ο φαρμακοποιός, χρησιμοποιούμε καθαρή σκόνη άνυδρης γλυκόζης (αφυδατωμένη γλυκόζη), μια ζυγαριά  κουζίνας, ένα μπουκάλι νερό της χωρητικότητας της επιλογής μας και ζυγίζουμε με ακρίβεια τη γλυκόζη για την ποσότητα νερού. 

-Αλλά σε τι ποσότητα ??  Τι κάνουμε ??

Τηλεφώνησε στην Luna να σου πεί πόσα γραμμάρια γλυκόζη θα βάλουμε σε ένα λίτρο νερό.

-Καλά τά λές . Θα τηλεφωνήσω .

Άντε να φτιάξω άλλον ένα καφέ μέχρι να σου απαντήσει.
.
.
.
-Η  Luna μου έδωσε ως αραίωση για την γλυκόζη  5-10 g ανά λίτρο  νερού.  
Το χρησιμοποιεί με τον ακόλουθο τρόπο. Ψεκάζει μόνο τα φύλλα. Κάνει μια εφαρμογή  την άνοιξη μετά την εμφάνιση των πρώτων φύλλων, έπειτα μία πριν το καλοκαίρι και δύο το Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου.  

-Καλά αλλά εσύ τι λές. Πόσες φορές μπορούμε να δώσουμε  γλυκόζη  στα δέντρα μας ανά μήνα;  

Προσωπικά θα έλεγα  όσο συχνά θέλουμε σε ένα δέντρο που πρέπει να διαμορφωθεί.Μόλις μπορεί να αντεπεξέλθει  μόνο του, είναι καλύτερο να σταματήσει η  βοήθεια. Ο συνδυασμός γλυκόζης και λιπάσματος (σε μειωμένη ποσότητα)  κάνει θαύματα για τη καλή καλλιέργεια. '
Όλα καλά μέχρι εδώ ???.
Τά κατάλαβες ???
 

-Ναι αλλά μιλάμε για την γλυκόζη και τελικά τί είναι  η γλυκόζη ??

Άντε να θυμάμαι από το σχολείο για την γλυκόζη. Πάμε στο ίντερνετ να δούμε τι λέει. 
Η γλυκόζη είναι απλός μονοσακχαρίτης που βρίσκεται στα φυτά. Είναι ένας από τους τρεις διατροφικούς μονοσακχαρίτες, μαζί με τη φρουκτόζη και τη γαλακτόζη, οι οποίοι απορροφώνται άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια της πέψης. Αποτελεί τον σημαντικότερο υδατάνθρακα στη βιολογία, αφού τα κύτταρα την χρησιμοποιούν ως την πρωταρχική πηγή ενέργειας και ως μέσο μεταβολισμού. Η γλυκόζη είναι ένα από τα κύρια προϊόντα της φωτοσύνθεσης και χρησιμοποιείται ως καύσιμο για την κυτταρική αναπνοή.
Για να δούμε και την D-Glucose τι είναι .
Η γλυκόζη υπάρχει σε πολλές διαφορετικές μοριακές δομές, αλλά όλες αυτές οι δομές μπορούν να χωριστούν σε δύο οικογένειες στερεοϊσομερών. Μόνο ένα ζεύγος ισομερών από αυτά υπάρχει στη φύση, εκείνο που προέρχεται από την «δεξιόστροφη μορφής» της γλυκόζης, που υποδηλώνεται ως D-γλυκόζη. Η D-γλυκόζη μερικές φορές αναφέρεται ως δεξτρόζη. Ο όρος δεξτρόζη προέρχεται από την «δεξιόστροφη» γλυκόζη. Η ονομασία επομένως προκαλεί σύγχυση αφού το εναντιομερές περιστρέφει το φως προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το άμυλο και η κυτταρίνη είναι πολυμερή που προέρχονται από την αφυδάτωση της D-γλυκόζης. 

-Κατάλαβα τη σημασία της γλυκόζης στην καλλιέργεια των δέντρων μας. Και όπως είπαμε πρέπει  το υπόστρωμα μας είναι υγιές. Με τις δόσεις που δόθηκαν  θα δώσω μία φορά την εβδομάδα στα δικά μου αποδυναμωμένα δέντρα ώστε να έχουν αναγκαία αποθέματα. Ακόμη και λίγο κατά τη διάρκεια του χειμώνα  και στις αρχές της άνοιξης για την επανέναρξη. Καί δεν θα ξεχάσω και  το οργανικό  λίπασμα φυσικά, αλλά σε μικρότερη ποσότητα.

Επιπλέον δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε κανένα  δέντρο να πάθει κάτι  εξαιτίας της υπερβολικής δόσης αυτού του προϊόντος αντίθετα με  το χημικό λίπασμα. Από την άλλη πλευρά η γλυκόζη θα βοηθήσει  ένα αδύναμο φυτό, είναι σαν το νοσοκομείο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Και καθώς δεν είναι λίπασμα, για παράδειγμα στα σφενδάμια  δεν παρουσιάζει (αντίθετα με το λίπασμα) μεγάλο διάστημα μεταξύ των κόμβων, τα μεγάλα φύλλα ή άλλα. Δεν είναι μόδα, είναι ο τρόπος να μεγαλώσουν  τα δέντρα και αυτή η μέθοδος  λειτουργεί  καλά και στα μπονσάι.  

-Αυτό που φοβάμαι είναι ότι η γλυκόζη θά  προσελκύει τα μερμήγκια. 

Να βάλεις ένα φύλλο δάφνης στο ποτ και θα κρατά τα μυρμήγκια μακριά. 

-Θα βάλω στα φυτά 2-3 Mantis και τελείωσα. !!!
.
Άσχετο αλλά ποιά είναι η γνώμη σου για την  κοπριά τσουκνίδας ????
.
.
Εγώ ξέρω σαμπουάν μαλλιών με τσουκνίδα. !!
.
Να τα μας .!!!!!Και η γάτα έγινε εξπέρ στα  μπονσάι !!!!!
.
.
 -Μιλάμε τόση ώρα, εσύ πίνεις τον καφέ σου και εμένα με έχεις αφήσει νηστική.
Άντε άνοιξε μία κονσέρβα να φάω λίγο. !!!

.
-Και να είναι Gourmet  Gold  πατέ σέ παρακαλώ !!!!
.
.
.
.
.
Εάν δεν καταλάβατε τίποτα δεν φταίω εγώ. Η γάτα φταίει.  !!!!
Εγώ βάζω ζάχαρη και μέλι στον καφέ μου. !!!!
Η γάτα δεν πίνει καφέ !!!!!
.
.
-Υπάρχει καμία μπύρα στο ψυγείο ????
Για να πάει κάτω το πατέ !!!
.
.
Υποψιάζομαι επίσης ότι η μαλτόζη στη μπύρα μπορεί να βοηθήσει τά φυτά εάν αναμιχτεί με αλάτι και αμμωνία.
Λές  αρχίσω να ψεκάζω τα φυτά με μπύρα ????
Θα κάνω και οικονομία στο νερό !!!!!
.
.
Αν μου αφήσει η γάτα καμία μπύρα !!!
.
.
.
 Προσοχή !!!!
Για ερωτήσεις, απορίες, παράπονα,  Donation  κονσέρβες για γάτες και μπύρες.

email

Diva@catmail.gr.uk.fr.jp

.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
These users thanked the author Jean-Zac for the post:
karesansui (01 Απρ 2019, 00:06)
Rating: 7.14%
Απάντηση