ένα τιπ για την περίπτωση που η πίεση του νερού στο δίκτυο δεν επαρκεί. Ξεκινάς από σωλήνα μιας σχετικά μεγάλης διατομής πχ 25 χιλιοστα και στην πορεία (πχ στο 1/3 ή 1/4 του συνολικού μήκους) ενώνεις στενώτερη σωλήνα πχ 20 χλστα. Εάν χρειαστεί παρακάτω βάζεις και τρίτη, ακόμη πιο στενή σωλήνα, πχ 16 χλστα. Με την μείωση των διατομών αυξάνεται η πίεση του νερού.thanos75 έγραψε: ↑25 Ιούλ 2022, 17:12Ευχαριστώ πολύ nadim αλλά κάπου εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι κουράστηκα.
Η αλήθεια είναι ότι πλέον μου έχουν πέσει πολλά και δεν με ευχαριστεί η διαδικασία αφού στερούμαι άλλων πραγμάτων ακόμα και με την άλλου είδους ενασχόληση με τα φυτά.
Σήμερα βγήκα σε άδεια. Σκέφτομαι λοιπόν αύριο κιόλας να ξεκινήσω το project αυτόματο πότισμα. Οπότε οι εμπειρίες σας μου είναι πολύ χρήσιμες. Τα μπεκ σταγόνας - έχω μια εμπειρία από ένα μπαλκόνι με κανονικές γλάστρες σε άλλο σπίτι - νομίζω ότι έχουν τα προβλήματα που αναφέρατε, της διάχυσης δηλαδή σε όλο το υπόστρωμα. Νομίζω ότι με τον καιρό το νερό δημιουργεί ροή στην συντομότερη διαδρομή μέχρι την τρύπα της γλάστρας και δεν απλώνεται σε όλο τον όγκο του χώματος.
σκέφτομαι να δοκιμάσω τα μπεκακια ομπρελας που ανέφερες με το σύστημα διακλάδωσης που προτείνει ο Γιώργος (πολλά μπεκακια ανάλογα με το μέγεθος της γλάστρας).
Όσον αφορά την πίεση που πέφτει στο τέλος της διαδρομής (θα δημιουργήσω μια διαδρομή για πάνω από 100 γλάστρες) είχα διαβάσει κάτι που πρόκειται να εφαρμόσω και θα δούμε αν θα δουλέψει. Ουσιαστικά ο κεντρικός σωλήνας δεν θα είναι με αρχή την βρύση και τέλος την τελευταία γλάστρα, αλλά θα κλεινει κύκλωμα. Δηλαδή αρχή και τέλος στην βρύση ώστε να τροφοδοτείται και από τις δύο πλευρές ώστε να αυξάνεται η πιεση. Θα δούμε αν θα δουλέψει. Αν όχι θα πρέπει να το σπάσω σε δύο διαφορετικές παροχές.
ΥΓ Καλή φαίνεται και η ιδέα του κεντρικού σωλήνα σαν κύκλωμα, είναι κάτι που είχα ξανακούσει