σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.BILLPAN έγραψε: ↑18 Οκτ 2023, 11:36Πάρα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα και πολύ όμορφο δεντράκι!! Πάει πάρα πολύ καλά μέσα σε δύο χρόνια!Hfestion έγραψε: ↑17 Οκτ 2023, 20:12Έχουν περάσει περίπου 2,5 χρόνια απο τότε που έγινε η μεταφύτευση και το Πλατανάκι μου δέθηκε πάνω στην πέτρα.
Το καλοκαίρι αρχές Ιουλίου αν θυμάμαι καλά έγινε ένα κλάδεμα για να διατηρηθεί το σχήμα του. Παρατηρώντας τον κορμό με την πέτρα έχει ξεκινήσει να παίρνει σχήμα και να φαίνεται σαν να φύτρωσε δίπλα στην πέτρα. Το σκοινί σάπισε και εξακολουθεί να κάνει την δουλειά του να κρατάει τον κορμό. Ήταν μια συμβουλή που είχε πει καπου κάποτε ο φίλος Γιάννης - Jeans Zac για το δέσιμο πέτρας με φυσικό σκοινί.
Το σύρμα που κρατούσε τον κορμό βγήκε και ο κορμός κράτησε το σχήμα του.
Τον επόμενο χρόνο θα δουλέψω με το σχήμα του κορμού όπου θα πρέπει να πάρει ένα ποίο φυσικό σχήμα. Αν ήμουν στην Ιαπωνία θα έπρεπε να κόψω τον κορμό λίγο πάνω από την κόκκινη γραμμή και να περιμένω άλλα 5 χρόνια.
Ακολουθεί ένα βίντεο και αρκετές φωτογραφίες απο το δέντρο μου.
https://youtube.com/shorts/8GnlI0_KR50? ... 3Q37V3Ppau
Ιδέες, σχόλια πάντοτε δεκτά.
Μου αρέσει πολύ η δραματική κλίση του κορμού που του έδωσες! Μπράβο σου!
Συγχαρητήρια για το υγιέστατο φύλλωμα τέτοια εποχή... Σου κάηκαν φύλλα το καλοκαίρι;
Είσαι σίγουρος ότι έχει δέσει πάνω στην πέτρα (δεν μπορεί να φανεί πολύ καλά στις φωτογραφίες); Έχεις δοκιμάσει να αφαιρέσεις το σχοινί;
Η δραματική κλίση μπορεί να είναι εντυπωσιακη, όμως δεν έχει φυσική κίνηση. Κάτι που πρέπει να λύσω τα επόμενα χρόνια πριν σκληρύνει ο κορμός.
Το μικροκλίμα που έχει δημιουργηθεί στην αυλή μου απο τα άπειρα φυτά και δέντρα που εχω σε συνδυασμό με την λίμνη βοήθησαν στο να διατηρηθούν τα φύλλα. Φυσικά το εχω και σκεπασμένο απο αλλά δέντρα και δεν έχει άμεση επαφή με τον ήλιο. Το μειονέκτημα είναι πως έχω άπειρα κουνούπια. Αν δεν ανάψω 4 φιδάκια δεν μπορώ να κάτσω για κανέναν λόγο.
Σίγουρος ότι έχει δέσει πάνω στην πέτρα δεν μπορώ να είμαι διότι δεν δοκίμασα να βγάλω το σκοινί. Θα το αφήσω να πέσει απο μόνο του. Έχω τόσα πολλά να κάνω στην αυλή μου που αυτό είναι από τα τελευταία.