Το προβλημα δεν υπηρχε τα προηγουμενα χρονια.
Ακομα και η σκονη απο τη Σαχαρα εφευγε μετα απο μερες.
Δυο γειτονες με επισης πολλα φυτα και αυλες εχουν τα ιδια
συμπτωματα. Τα μπεκ βουλωσαν μετα απο ενα μηνα χρησης.
Θα δειξει...
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Ποτισμα, αλατα και ιζηματα στο νερο παροχης.
-
- Omono
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 53 times
Re: Ποτισμα, αλατα και ιζηματα στο νερο παροχης.
αν και γω εχω παρατηρησει αυτα τα ασπρα σημαδια των αλατων στα μπεκακια , δεν ειχα το αντιστοιχο οπτικο αποτελεσμα κ στα φυτα. Φαντασου οτι το δικτυο της Αθηνας θεωρειται αν οχι το καλυτερο της Ευρωπης , ενα απο τα καλυτερα....
Nihil humanum mihi alienum est
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 340 times
- Been thanked: 269 times
- Επικοινωνία:
Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο προβλήματα με το νερό.
Σε γενικές γραμμές η Αττική έχει πολύ καλό νερό σε ότι έχει να κάνει με άλατα, χώμα και μικροοργανισμούς.
Σε γενικές γραμμές η Αττική έχει πολύ καλό νερό σε ότι έχει να κάνει με άλατα, χώμα και μικροοργανισμούς.
-
Topic author - Shohin
- Has thanked: 71 times
- Been thanked: 40 times
Νεα Ιωνια κοντα στο ΟΑΚΑ...
Καποιες ενδεικτικες φωτογραφιες απο δυο δεντρα και ενα μπεκ.
Καποιες ενδεικτικες φωτογραφιες απο δυο δεντρα και ενα μπεκ.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Just a Bonsai Keeper!
-
Topic author - Shohin
- Has thanked: 71 times
- Been thanked: 40 times
Ποτισμα, αλατα και ιζηματα στο νερο παροχης.
Δεν ξερω πως εσεις αντιμετωπιζετε και αν εχετε παρομοιο προβλημα με το νερο παροχης.
Φετος το καλοκαιρι το προβλημα εγινε μεγαλυτερο με ολα τα φυτα να ειναι γκριζα με κηλιδες αλατων
οπως τις μερες που βρεχει σκονη απο τη Σαχαρα.
Αν δεν εβλεπα τα μπεκ να ασπριζουν ετσι, θα πιστευα οτι ολος ο κηπος εχει προσβληθει με ωιδιο.
Πριν ενα μηνα ψεκασα τους σφενδαμους με εμφιαλωμενο νερο για μια εβδομαδα,
οπου το προβλημα εξαφανιστηκε σταδιακα.
Αυτο βεβαια δεν μπορει να γινεται σε 300 φυτα, ετσι αποφασισα την αγορα τριπλου φιλτρου κεντρικης παροχης,
με χαλαζια ανθρακα και νημα. Ειμαι στην πρωτη εβδομαδα με φιλτρο, δεν μπορω να το κρινω ακομα,
αλλα με τις 2 βροχες τις προηγουμενες μερες τα δεντρα πλυθηκαν και δειχνουν καλυτερα.
Πειτε μου τι κανετε εσεις και αν εχετε καποιο αντιστοιχο θεμα με το νερο παροχης...
Φετος το καλοκαιρι το προβλημα εγινε μεγαλυτερο με ολα τα φυτα να ειναι γκριζα με κηλιδες αλατων
οπως τις μερες που βρεχει σκονη απο τη Σαχαρα.
Αν δεν εβλεπα τα μπεκ να ασπριζουν ετσι, θα πιστευα οτι ολος ο κηπος εχει προσβληθει με ωιδιο.
Πριν ενα μηνα ψεκασα τους σφενδαμους με εμφιαλωμενο νερο για μια εβδομαδα,
οπου το προβλημα εξαφανιστηκε σταδιακα.
Αυτο βεβαια δεν μπορει να γινεται σε 300 φυτα, ετσι αποφασισα την αγορα τριπλου φιλτρου κεντρικης παροχης,
με χαλαζια ανθρακα και νημα. Ειμαι στην πρωτη εβδομαδα με φιλτρο, δεν μπορω να το κρινω ακομα,
αλλα με τις 2 βροχες τις προηγουμενες μερες τα δεντρα πλυθηκαν και δειχνουν καλυτερα.
Πειτε μου τι κανετε εσεις και αν εχετε καποιο αντιστοιχο θεμα με το νερο παροχης...
Just a Bonsai Keeper!