Σημαντική ερώτηση

Συζητήσεις γενικώς περί φυτολογίας (εκτός από bonsai)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 16 times
Been thanked: 49 times

Re: Σημαντική ερώτηση

Δημοσίευση από karesansui »

1) Οικολογική συνταγή με εκχύλισμα σκόρδου και τσίλι πιπεριάς:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 4 τσίλι πιπεριές και 4 σκελίδες σκόρδου, τις βάζουμε μέσα σε ένα λίτρο νερό και τις αφήνουμε για 24 ώρες. Στη συνέχεια, αφού περάσουμε το διάλυμα από σουρωτήρι, ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών του κήπου μας. Το συγκεκριμένο διάλυμα προκαλεί απώθηση των ακρίδων και πρέπει να επαναληφθεί μετά από μία εβδομάδα 
2) Ψεκάζουμε τα φυτά με βιολογικά εντομοκτόνα!.
These users thanked the author karesansui for the post:
BILLPAN (12 Απρ 2024, 21:47)
Rating: 7.14%
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
Johnnyb
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 15 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από Johnnyb »

Ωχ αυτο φοβομουν... μην ειναι μικρες ακριδες. εχω ψαξει αρκετα αλλα δεν μπορω να βρω καμια δυστυχως, διαβασα οτι αν ψεκασεις με νερο + πιπερι καγιεν παθαινουν τσο-τσο ισχυει;

BILLPAN
Omono
Omono
Has thanked: 143 times
Been thanked: 82 times

Δημοσίευση από BILLPAN »

Έχε τον νου σου για ακρίδες. Έμενα μια μεγάλη καφέ ακρίδα φέτος μου πετσοκοψε ένα δεντράκι καλαμοντιν που έχω και μέχρι να την πάρω χαμπάρι μου έκανε μεγάλη ζημιά, μου έτρωγε όλη τη νέα βλάστηση μετά τη μεταφύτευση και το δέντρο έμεινε πίσω. Τελικά την εξολόθρευσα. Από τις φωτογραφίες σου μπορεί να είναι μικρή πράσινη ακρίδα. Αν βρουν ένα δέντρο που τους αρέσει, δεν ξεκολλάνε και δεν μπορείς να κάνεις κάτι πάρα να τις σκοτώσεις. Ακόμα και να την διώξεις πάλι γυρίζει πίσω. Το ζήτημα είναι να τις εντοπίσεις...

These users thanked the author BILLPAN for the post:
Johnnyb (12 Απρ 2024, 20:06)

Topic author
Johnnyb
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Johnnyb »

Καλησπέρα φίλοι,
τις τελευταιες μερες εχω παρατηρησει οτι κατι μασουλαει το δεντρακι μου, :violin:
θα εκτιμουσα πολυ μια βοηθεια ως προς το τι μπορει να ειναι και πως να το αντιμετωπισω
438069820_7304717816270588_462934355354637219_n.jpg

430140296_455378450158685_8774545101798596655_n.jpg
 .
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 90 times
Been thanked: 141 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Το δεντρο ειναι ημιφυλλοβόλο... Δηλαδη στα κρυα ρίχνει τα φυλλα του και ανανεώνεται δυνατά την άνοιξη. Καλο ειναι απο Μαρτιο να ξεκινησεις με βιολογικο λίπασμα. Μέσα στο νερο που θα ποτίζεις μια φορα το μήνα να έχεις και λιγο σιδηρο και ιχνοστοιχεία.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

BILLPAN
Omono
Omono

Δημοσίευση από BILLPAN »

Με προβληματίζουν τα μαύρα σημάδια. Θα μπορούσε να είναι μύκητας. Επειδή όμως το φαινόμενο είναι παρα πολύ περιορισμένο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, παρά μόνο να προσέχεις την υγρασία στο φυτό σου, δηλ μην βρέχεις το φύλλωμα το απόγευμα - βράδυ και ποτίζεις αραιά. Δύο φορές την εβδομάδα με τις παρούσες συνθήκες αρκεί. Έχε το μπονζάι σε ευάερο σημειο και να το βλέπει ο ήλιος όσο γίνεται...

Και οι δικές μου φτελιές δεν έχουν ρίξει ακόμα τα φύλλα τους εκτός από κάνα δυο φυλλαράκια εδώ και κει. Αυτό που λέει ο Hfestion είναι σωστο.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 340 times
Been thanked: 269 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Hfestion »

Αν και δεν έχω καμία εμπειρία από αυτό το είδος, θεωρώ πως προσπαθεί να ρίξει τα φύλλα του. Φέτος ο Σεπτέμβριος ήταν σαν καλοκαίρι, ο Οκτώβριος με το Νοέμβριο είχαν ακριβός την ίδια θερμοκρασία-υγρασια και ο Δεκέμβριος μέχρι στιγμής έχει 1 με 2βαθμους πιο χαμηλή θερμοκρασία. Τουλάχιστον στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει πως τα φυλλοβόλα πάνε λίγο πίσω. Ιδιαίτερα αν είναι σκεπασμένα και δεν τρώνε βροχή.

JoopVanDenBerge
Shohin
Shohin
Has thanked: 4 times
Been thanked: 47 times

Δημοσίευση από JoopVanDenBerge »

Hallo Johnny,

Ulmus P. heeft in de regel heel weinig problemen van aandoeningen en kwaaltjes. Hooguit een beetje spint of wolluis.
Op mijn eigen Ulmus zie ik nu in de herfst ook gele of bruine blaadjes.
Ulmus stoot elk najaar en soms tussendoor ook, z 'n oude blaadjes af.
Ik denk dat het dat is.

Bonsaigroet, Joop

Topic author
Johnnyb
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Johnnyb »

Καλημέρα,
Ο χειμώνας πλέον μπήκε για τα καλά αλλά το δεντράκι δεν δείχνει διάθεση να φορέσει τα χειμερινά του… Ωστόσο διάβασα ότι δεν είναι πρόβλημα αυτό. Παρατήρησα πριν λίγες μέρες κάποιες μαύρες κηλίδες με κίτρινο γύρω γύρω, επάνω σε ορισμένα φύλλα. Είναι φυσιολογικό ή δείχνει ότι κάτι έχει το δεντράκι;;

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
Johnnyb
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Johnnyb »

Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες και για την βοήθεια θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου φίλε Joop! Η αλήθεια είναι οτι είχα αρχίσει να αγχώνομαι μήπως βλάψω την υγεία των φυτών μου λόγω του νερού.

JoopVanDenBerge
Shohin
Shohin

Hallo Bill,

Op de stam schoonmaken met bv een oude tandenborstel (voorzichtig), kalkranden op de pot met een antikalkmiddel. Pas op dat er geen antikalkmiddel in de pot komt!

Bonsaigroet, Joop
These users thanked the author JoopVanDenBerge for the post (total 2):
BILLPAN (13 Σεπ 2023, 11:04) • Hfestion (27 Σεπ 2023, 22:23)
Rating: 14.29%

BILLPAN
Omono
Omono

Δημοσίευση από BILLPAN »

Πώς καθαρίζουμε τους λεκέδες αυτούς;

JoopVanDenBerge
Shohin
Shohin

Hallo Johnny,

op de foto zie ik alleen op de stam lichte vlekken, niet op de bladeren.
Hoogstwaarschijnlijk heb je door je verhuizing een andere waterleverancier en daardoor meer kalk in het leidingwater.

Voor de watergift aan de bonsai kun je dat grotendeels voorkomen door het water een week van tevoren te tappen en veenmos in het water te doen wat de Ph verandert. Je kunt het water ook koken. Als je 1 bonsai hebt, is dat te doen.
Regenwater is eigenlijk nog het beste.
Je kunt ook op de waterleiding een waterontharder (laten) aansluiten die de kalk uit je water zuivert.
Dat is ook beter voor je huishoudelijke aparaten, zoals koffiezetaparaat, wasmachine, vaatwasmachine en dergelijke. 
Het is ook lekkerder om te drinken en beter voor de bonsai.

Even terug naar je bonsai: het scheelt ook vlekken op stam, bladeren en op de pot, waar soms zeer hardnekkige kalkranden op kunnen zitten.
Voor sommige plant/boom-soorten is (te) veel kalk niet goed. Bij voorbeeld Azalea.
Voor jouw Ulmus Parv. maakt het voor de boom niet zo veel uit, maar voor het oog wil je geen vlekken op je bonsai en pot.

Bonsaigroet, Joop.

These users thanked the author JoopVanDenBerge for the post:
Johnnyb (18 Σεπ 2023, 19:11)

Topic author
Johnnyb
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Johnnyb »

377970106_1008976546984677_8621687390137404507_n.jpg
 Hfestion
Μια φωτογραφία θα βοηθούσε

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 340 times
Been thanked: 269 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Hfestion »

Μια φωτογραφία θα βοηθούσε

Topic author
Johnnyb
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Σημαντική ερώτηση

Δημοσίευση από Johnnyb »

Καλησπέρα φίλοι,

πριν λίγους μήνες μετακόμισα και από τότε παρατηρώ σε διαφορά φυτά κάποια λευκά σημάδια τα οποία πιστεύω είναι λόγω των αλάτων που περιέχει το νερό της βρύσης. Αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία των φυτών ;
Απάντηση