Οι Ιστορίες μιας αυλής
-
Topic author - Συντονιστής
- Has thanked: 338 times
- Been thanked: 265 times
- Επικοινωνία:
Re: Οι Ιστορίες μιας αυλής
Δυα δέντρα από το τίποτα. ''επένδυση για το μέλλον"
Ενα Acer παραφυάδα, όταν έγινε μεταφύτευση στο βασικό δέντρο, χωρίστηκε και είπα να το τοποθετήσω πάνω σε μια πέτρα μαζεμένη από το βουνό. Η μεταφύτευση έγινε 4 Μαΐου και θεωρώ πως εν μέρει έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. https://youtube.com/shorts/ircjGtEpXSs?feature=share
Μία κουτσουπια που φύτρωσε από μόνη της. Αν θυμάμαι καλά την φροντίζω τρία χρόνια. Έχει εντελώς φυσικό σχήμα. Δηλαδή έχει πάρει κατεύθυνση προς τον ηλιο, δεν την έχω κλαδεψει ποτέ, δεν της έχω αφαιρέσει φύλλα ποτέ. Ίσως να τις περάσω λίγα σύρματα το φθινόπωρο, αλλά μέχρι τότε έχω χρόνο να το σκεφτώ καλύτερα. https://youtube.com/shorts/ZGpJYAUJEPg?feature=share
ένα παράδειγμα προς μίμηση ή αποφυγή στο πως μπορεί κάποιος να κάνει το κέφι του με ότι έχει στην αυλή του και πόσα χρόνια θα πρέπει κάποιος να περιμένει να γίνει ένα σποροφυτο Bonsai! μέσα σε γλάστρα.
Και δύο βίντεο για όποιων επιθυμεί να έχει καλύτερη εικόνα των δεντρων μου
Ενα Acer παραφυάδα, όταν έγινε μεταφύτευση στο βασικό δέντρο, χωρίστηκε και είπα να το τοποθετήσω πάνω σε μια πέτρα μαζεμένη από το βουνό. Η μεταφύτευση έγινε 4 Μαΐου και θεωρώ πως εν μέρει έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. https://youtube.com/shorts/ircjGtEpXSs?feature=share
Μία κουτσουπια που φύτρωσε από μόνη της. Αν θυμάμαι καλά την φροντίζω τρία χρόνια. Έχει εντελώς φυσικό σχήμα. Δηλαδή έχει πάρει κατεύθυνση προς τον ηλιο, δεν την έχω κλαδεψει ποτέ, δεν της έχω αφαιρέσει φύλλα ποτέ. Ίσως να τις περάσω λίγα σύρματα το φθινόπωρο, αλλά μέχρι τότε έχω χρόνο να το σκεφτώ καλύτερα. https://youtube.com/shorts/ZGpJYAUJEPg?feature=share
ένα παράδειγμα προς μίμηση ή αποφυγή στο πως μπορεί κάποιος να κάνει το κέφι του με ότι έχει στην αυλή του και πόσα χρόνια θα πρέπει κάποιος να περιμένει να γίνει ένα σποροφυτο Bonsai! μέσα σε γλάστρα.
Και δύο βίντεο για όποιων επιθυμεί να έχει καλύτερη εικόνα των δεντρων μου
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Επικοινωνία:
Ένα μικρό update ενάμιση χρόνο μετά μαζί με ένα βιντεακι που το έχω ανεβάσει πριν από λίγες ημέρες στο YouTube και έχει κάνει πάταγο (για τα δικά μου δεδομένα) στην Ινδονησία και το Βιετνάμ. Μηπως να μετακόμισω προς τα εκεί?
Χαχαχαχαχα
Εξακολουθώ να μην ξέρω τι είδος είναι, όμως πάμε πάρα πολύ καλά
Χαχαχαχαχα
Εξακολουθώ να μην ξέρω τι είδος είναι, όμως πάμε πάρα πολύ καλά
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Omono
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 45 times
Μου αρέσουν τα βιντεάκια με τα δεντράκια σου. Πολύ καλή δουλειά!
Φιλική συμβουλή: Με ουδέτερο background θα ανέβουν επίπεδο.
Φιλική συμβουλή: Με ουδέτερο background θα ανέβουν επίπεδο.
- Rating: 7.14%
-
- Επικοινωνία:
Ένα χρονο και κάτι,,,,
Το δέντρο έχει αναρρώσει και αναπτύσσεται κανονικά. Το έχω κλαδεψει τρεις με τέσσερις φορές για να μην ξεφύγει. Ένα από τα καλά του είναι ότι έχει βγάλει νέα κλαδιά παντού και περιμετρικά του κορμού.
Αύριο θα προσπαθήσω να το μεταφέρω σε ποιο ηλιόλουστο σημείο και ενδεχομένως να ξεκινήσω να κάνω κάποια πλάνα για την συνέχεια του. Αν φυσικά μου το επιτρέψει και ο καιρός.
Το δέντρο έχει αναρρώσει και αναπτύσσεται κανονικά. Το έχω κλαδεψει τρεις με τέσσερις φορές για να μην ξεφύγει. Ένα από τα καλά του είναι ότι έχει βγάλει νέα κλαδιά παντού και περιμετρικά του κορμού.
Αύριο θα προσπαθήσω να το μεταφέρω σε ποιο ηλιόλουστο σημείο και ενδεχομένως να ξεκινήσω να κάνω κάποια πλάνα για την συνέχεια του. Αν φυσικά μου το επιτρέψει και ο καιρός.
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 141 times
- Επικοινωνία:
είναι ωραία τα δεντρολίβανα. Αχ αυτές οι αυλές... Μερικές φορές μπαίνεις σε πειρασμό!
-
- Επικοινωνία:
Project 0,66€ και κάτι ψηλά,,,,,
Ο δενδρολιβανος κόστισε 2€ Χωρίστηκε στα τρία.
Οι δύο μικρές ρίζες μπήκαν σε γλαστρακια, προορίζονται για φαγητό,,,
Το τρίτο μπήκε σε αυτοσχέδιο pot από μπουκάλι χυμού αφού πρώτα βαφτικε από σπρέι δανικό. Το χώμα τουρλού - Τούρλου, ότι υπήρχε.
Τα σύρματα υπήρχαν Μπήκε κάτω από την ομπρέλα του αυτόματου ποτισματος. Αν επιβιώσει θα χαριστει σε μελλοντικό workshop. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, ίσως όμως να δώσει χαρά σε κάποιον.
Για την ώρα περιμένω σημάδια ανάκαμψης
Ο δενδρολιβανος κόστισε 2€ Χωρίστηκε στα τρία.
Οι δύο μικρές ρίζες μπήκαν σε γλαστρακια, προορίζονται για φαγητό,,,
Το τρίτο μπήκε σε αυτοσχέδιο pot από μπουκάλι χυμού αφού πρώτα βαφτικε από σπρέι δανικό. Το χώμα τουρλού - Τούρλου, ότι υπήρχε.
Τα σύρματα υπήρχαν Μπήκε κάτω από την ομπρέλα του αυτόματου ποτισματος. Αν επιβιώσει θα χαριστει σε μελλοντικό workshop. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, ίσως όμως να δώσει χαρά σε κάποιον.
Για την ώρα περιμένω σημάδια ανάκαμψης
-
- Επικοινωνία:
Η δουλειά άνοιξε και η αυλή μου έμεινε στο έλεος της άνοιξης. Ευτυχώς το αυτόματο πότισμα δουλεύει κανονικά.
Τα αουτσάιντερ δέντρα μου αναπτύσσονται ραγδαία.
''' επένδυση για το μέλλον '''
Ο φικος έχει τρελαθεί και έχει πετάξει κλαδιά από παντού. Το φθινόπωρο θα διαλέξω τι κλαδιά θα κρατήσω.
Το αουτσάιντερ δέντρο μου τα πάει τέλεια. Το έχω κλαδέψει μια φορά και πριν από λίγες μέρες έκανα και αποφυλλωση
''Προσεχώς δραστική διαμόρφωση,,
Ρεκόρ σε ανθάκια
Τα αουτσάιντερ δέντρα μου αναπτύσσονται ραγδαία.
''' επένδυση για το μέλλον '''
Ο φικος έχει τρελαθεί και έχει πετάξει κλαδιά από παντού. Το φθινόπωρο θα διαλέξω τι κλαδιά θα κρατήσω.
Το αουτσάιντερ δέντρο μου τα πάει τέλεια. Το έχω κλαδέψει μια φορά και πριν από λίγες μέρες έκανα και αποφυλλωση
''Προσεχώς δραστική διαμόρφωση,,
Ρεκόρ σε ανθάκια
-
- Επικοινωνία:
Όλοι μας βρισκόμαστε στο project '''ΜΈΝΟΥΜΕ ΜΈΣΑ,,,
Περα από τα puzzle, το ps4 και το Netflix,
Σήμερα βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τον κήπο μου
Έφτιαξα wood boxs
έγιναν αρκετές μεταφυτέυσεις
ανακάτεψα το compost μου
Λίγες φωτογραφίες και για το αρχείο
Περα από τα puzzle, το ps4 και το Netflix,
Σήμερα βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τον κήπο μου
Έφτιαξα wood boxs
έγιναν αρκετές μεταφυτέυσεις
ανακάτεψα το compost μου
Λίγες φωτογραφίες και για το αρχείο
-
- Omono
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 180 times
-
- Επικοινωνία:
Αυτόν τον φικο μου τον χάρισε- ξεφορτωθηκε ένας φίλος πριν απο δύο μήνες περίπου. Ήταν λέει για περίπου 30 με 35 χρόνια στο μπαλκόνι του, είχε ύψος περίπου 2-2,5 μέτρα και πολύ χοντρό κορμό. Ηταν ασηκωτος, Με το ζόρι βγήκε από την γλάστρα, μπήκε σε πλαστικές σακούλες, κατέβηκε τις σκάλες, μπήκε στο αμάξι, και βγήκε από το αμάξι. Αναγκαστικά να τον κόψω κοντο με
το ρίσκο να μην πατάξει νέα φύλλα και να ξεραθεί.
Μπορώ να πω πως ήταν η ποιο δύσκολη και μακροχρόνια μεταφύτευση που έχω κάνει ως τώρα διότι δεν υπήρχε ριζομπαλα,, όλες οι μικρές ρίζες είχαν ενωθεί και υπάρχει μια κεντρική ριζα. Με πολύ μεγάλη δυσκολία έκοψα το 1/4 της ρίζας με πριόνι, τσεκούρι και λοστο για να καταφέρω να το χωρέσω σε αυτή την τεράστια γλάστρα.
Σήμερα με μεγάλη μου έκπληξη είδα την μάχη του για επιβίωση. Έναν βλαστο και ένα μάτι. Σιγά σιγά θα ξεκινάει να πετάει.
Μεγάλο project, θα έχω να ασχολούμαι για πολλά χρόνια μαζί του.
το ρίσκο να μην πατάξει νέα φύλλα και να ξεραθεί.
Μπορώ να πω πως ήταν η ποιο δύσκολη και μακροχρόνια μεταφύτευση που έχω κάνει ως τώρα διότι δεν υπήρχε ριζομπαλα,, όλες οι μικρές ρίζες είχαν ενωθεί και υπάρχει μια κεντρική ριζα. Με πολύ μεγάλη δυσκολία έκοψα το 1/4 της ρίζας με πριόνι, τσεκούρι και λοστο για να καταφέρω να το χωρέσω σε αυτή την τεράστια γλάστρα.
Σήμερα με μεγάλη μου έκπληξη είδα την μάχη του για επιβίωση. Έναν βλαστο και ένα μάτι. Σιγά σιγά θα ξεκινάει να πετάει.
Μεγάλο project, θα έχω να ασχολούμαι για πολλά χρόνια μαζί του.
-
- Επικοινωνία:
Τα πάμε καλά
-
- Επικοινωνία:
Νομίζω ότι είναι γιασεμί
-
- Επικοινωνία:
-
- Omono
ακόμα πιο ωραίο το δεύτερο φυτό και αφού πέταξε νέα μάτια έχει ελπίδες. Για πυξάρι ή ροδια μου φαίνεται από τον κορμό που βλέπω ,Hfestion έγραψε: ↑22 Οκτ 2019, 22:17Ένα βράδυ έκανα βόλτα με τον σκύλο μου και είδα ακουμπησμενο ένας κορμό πάνω σε έναν φράχτη. Τόσο παλαιομενος κορμός δύσκολα τον αφήνεις. Δεν έχει και πολλές πιθανότητες ''σκέφτηκα'' όμως αν δεν δοκιμάσω δεν θα το μάθω πότε ''ειπα''.
Χωρίς δεύτερη σκέψη τον μάζεψα και τον φύτεψα. Δύσκολα νυχτιάτικα να φτιάξεις μείγμα χωματος και να βρεις μεγάλο ποτ.
Αφού βρέθηκαν και ακολουθήθηκε η διαδηκασια το άφησα στην ησυχία του.
Πέρασαν περίπου 20μερες με καθημερινή από μεριά μου περιποίηση (διατηρούσα υγρασία).
Το Σάββατο παρατήρησα ματιά. Ξέρω ότι ακόμα ειναι νωρίς. Όμως έχω ελπίδες. Δεν ξέρω τι είδος είναι, μόλις αναπτυχθεί λίγο ακόμα θα ξέρω από την νέα του βλάστηση.
Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 15 δευτερόλεπτα:Σε ευχαριστώ πολύ!!Giorgos G. έγραψε: ↑22 Οκτ 2019, 17:53καλησπέρα Δώρη και καλή επιτυχία με τα αουτσάιντερ φυτά. Τέτοιες περιπτώσεις, φυτά παλιά και παρατημένα, είναι πολύ ενδιαφέροντα και τα κυνηγάω και εγώ να τα βρω σε αυλές, βεράντες και κτήματα γνωστών και συγγενών
θυμάσαι εάν το εικονιζόμενο δέντρο σου βγάζει φύλλα δύο ειδών? Κάποια δηλ. σε σχήμα όπως του λιγούστρου και κάποια σε σχήμα που φέρνει λίγο στο σχήμα του σφενταμιού? Ρωτάω γιατί μάλλον έχω ενα ίδιο, περιπου 2 μέτρα ύψος, με ίδιο ίσιο κωνικό κορμό και τα μισά φύλλα του είναι όπως του δικού σου στη φωτό, τα υπόλοιπα έχουν τρεις άκρες. Ο φυτωριούχος που μου το χάρισε μου το σύστησε ως γαλλικό πλατάνι, ονομασία που δεν την έχω δει ή ακούσει πουθενά αλλού. Είναι πολύ ανθεκτικό και αναπτύσσεται σε πολύ μικρή γλάστρα. Το βλέπω σε πλατείες και δρόμους εδω στη Άρτα αλλά θα ήθελα και εγω να μάθω τι είδος είναι.
όπως και να'χει καλή συνέχεια
Προσεχώς θα ανεβάσω κοντινές φωτογραφίες τα φύλλα του
-
- Επικοινωνία:
Ένα βράδυ έκανα βόλτα με τον σκύλο μου και είδα ακουμπησμενο ένας κορμό πάνω σε έναν φράχτη. Τόσο παλαιομενος κορμός δύσκολα τον αφήνεις. Δεν έχει και πολλές πιθανότητες ''σκέφτηκα'' όμως αν δεν δοκιμάσω δεν θα το μάθω πότε ''ειπα''.
Χωρίς δεύτερη σκέψη τον μάζεψα και τον φύτεψα. Δύσκολα νυχτιάτικα να φτιάξεις μείγμα χωματος και να βρεις μεγάλο ποτ.
Πέρασαν περίπου 20μερες με καθημερινή από μεριά μου περιποίηση (διατηρούσα υγρασία).
Το Σάββατο παρατήρησα ματιά. Ξέρω ότι ακόμα ειναι νωρίς. Όμως έχω ελπίδες. Δεν ξέρω τι είδος είναι, μόλις αναπτυχθεί λίγο ακόμα θα ξέρω από την νέα του βλάστηση.
Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 15 δευτερόλεπτα:
Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 15 δευτερόλεπτα:
Σε ευχαριστώ πολύ!!Giorgos G. έγραψε: ↑22 Οκτ 2019, 17:53καλησπέρα Δώρη και καλή επιτυχία με τα αουτσάιντερ φυτά. Τέτοιες περιπτώσεις, φυτά παλιά και παρατημένα, είναι πολύ ενδιαφέροντα και τα κυνηγάω και εγώ να τα βρω σε αυλές, βεράντες και κτήματα γνωστών και συγγενών
θυμάσαι εάν το εικονιζόμενο δέντρο σου βγάζει φύλλα δύο ειδών? Κάποια δηλ. σε σχήμα όπως του λιγούστρου και κάποια σε σχήμα που φέρνει λίγο στο σχήμα του σφενταμιού? Ρωτάω γιατί μάλλον έχω ενα ίδιο, περιπου 2 μέτρα ύψος, με ίδιο ίσιο κωνικό κορμό και τα μισά φύλλα του είναι όπως του δικού σου στη φωτό, τα υπόλοιπα έχουν τρεις άκρες. Ο φυτωριούχος που μου το χάρισε μου το σύστησε ως γαλλικό πλατάνι, ονομασία που δεν την έχω δει ή ακούσει πουθενά αλλού. Είναι πολύ ανθεκτικό και αναπτύσσεται σε πολύ μικρή γλάστρα. Το βλέπω σε πλατείες και δρόμους εδω στη Άρτα αλλά θα ήθελα και εγω να μάθω τι είδος είναι.
-
- Omono
καλησπέρα Δώρη και καλή επιτυχία με τα αουτσάιντερ φυτά. Τέτοιες περιπτώσεις, φυτά παλιά και παρατημένα, είναι πολύ ενδιαφέροντα και τα κυνηγάω και εγώ να τα βρω σε αυλές, βεράντες και κτήματα γνωστών και συγγενών
-
- Επικοινωνία:
Το συγκεκριμένο topic δεν είναι για επίδειξη δέντρων, ούτε για υπόδειξη εργασιών. Δεν θα έχει ακριβά δέντρα, δέντρα που έχουν καλλιεργηθεί με σκοπό να γίνουν Bonsai. Είναι δέντρα που τα απεκτησα εντελώς δωρεάν (ίσως το χώμα και η ελαφρόπετρα κοστίζουν περισσότερο) σε συνδιασμο με τον δικό μου χρόνο, τρόπος αντίληψης και συμπεριφοράς πάνω τους. Το αν είναι σωστός ή λάθος θα το δείξει το αποτέλεμα σε βάθος χρόνου.
Εύχομαι να γίνω έμπνευση σε αδιέξοδα και να δω πολλά σχόλια για τα λαθοι που ίσως να κάνω.
Προστέθηκε μετά από 13 λεπτά 10 δευτερόλεπτα:
Ξεκίναω με ένα είδος πολύ γνωστό στην Αθήνα αλλά δεν ξέρω την ονομασία του. Ξέρω όμως ότι είναι πολύ ανθεκτικό.
Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που φύτρωσε. Είναι τουλάχιστον 12 χρόνια στην ίδια γλάστρα σε ελεύθερη ανάπτυξη. Εγώ τα τελευταία 5χρόνια το κλαδευα αυστηρά για να μην ξεφύγει και αυτό πάντα έδινε γκάζι. Πριν από 20μερες είπα να κάνω την αλλαγή.
Κόπηκε στο 1/4, μεταφυτευτηκε, δούλεψα λίγο με τον κορμό του για να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον και τέλος έβαλα παστά μπόλιασματος. Το Σάββατο είδα πως πέταξε μάτι.
(οποίο ξέρει πως λέγεται θα με βοηθούσε)
Εύχομαι να γίνω έμπνευση σε αδιέξοδα και να δω πολλά σχόλια για τα λαθοι που ίσως να κάνω.
Προστέθηκε μετά από 13 λεπτά 10 δευτερόλεπτα:
Ξεκίναω με ένα είδος πολύ γνωστό στην Αθήνα αλλά δεν ξέρω την ονομασία του. Ξέρω όμως ότι είναι πολύ ανθεκτικό.
Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που φύτρωσε. Είναι τουλάχιστον 12 χρόνια στην ίδια γλάστρα σε ελεύθερη ανάπτυξη. Εγώ τα τελευταία 5χρόνια το κλαδευα αυστηρά για να μην ξεφύγει και αυτό πάντα έδινε γκάζι. Πριν από 20μερες είπα να κάνω την αλλαγή.
Κόπηκε στο 1/4, μεταφυτευτηκε, δούλεψα λίγο με τον κορμό του για να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον και τέλος έβαλα παστά μπόλιασματος. Το Σάββατο είδα πως πέταξε μάτι.
(οποίο ξέρει πως λέγεται θα με βοηθούσε)