yamadori ελια , δευτερη προσπαθεια μεταφυτευσης σε νεο σπιτι
-
Topic author - Omono
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 60 times
Re: yamadori ελια , δευτερη προσπαθεια μεταφυτευσης σε νεο σπιτι
Εννοειται Δωρη. ΕυχαριστωHfestion έγραψε: ↑05 Νοέμ 2022, 21:50Αν χρειαστείς βοήθεια μην διστάσεις να ζητήσεις!!deus έγραψε:Δωρη , πρωτα οπως ειπα κ σε αλλον φιλο με ενδιαφερει να βρει τα πατηματα του. Υστερα θα ασχοληθω με τους κορμους του που μου αρεσουν πολυ κ μετα θα σκεφτω τι στυλ θα του δωσω [ αν κ δεν νομιζω οτι εχω κ πολλες επιλογες ]
Προστέθηκε μετά από 4 λεπτά 40 δευτερόλεπτα:
Θανο το νεκρο κομματι του κορμου αν το δεις απο κοντα θα τρελαθεις . Δεν κοβεται με τιποτα.thanos75 έγραψε: ↑05 Νοέμ 2022, 18:55Αν και είναι διαφορετικό να το βλέπεις ζωντανά, εγώ νομίζω θα αφαιρούσαν πλήρως τον ξερό κορμό. Θα δώσει ωραία κωνικοτητα στο δέντρο και μπορεί να δημιουργηθεί μια ωραία κουφάλα, χαρακτηριστική στα ελαιόδεντρα. Οτιδήποτε άλλο (πχ deadwood) δεν νομίζω ότι ταιριάζει με το είδος.
Είναι πάντως πολύ ωραίο.
Αυτο που εχω καταλαβει με τα λιγα που λεω οτι ξερω ειναι οτι τις περισσοτερες φορες οι κανονες πρεπει να χαλαν , να παρακαμπτονται , να μεταβαλλονται και να [ανα] προσαρμοζονται με αυτο που τελικα μας ικανοποιει. Τι να κανω κωνικοτητες , ''ομπρελες'' , ''συννεφα '' κλπ οταν εχω κατι μπροστα μου που ικανοποιει τα ματια μου κ την ψυχη μου.
Για αυτο δεν ασχολουμαστε αλλωστε με κατι που μας αρεσει;;;
- These users thanked the author deus x machina for the post:
- thanos75 (07 Νοέμ 2022, 17:36)
- Rating: 7.14%
Nihil humanum mihi alienum est
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 405 times
- Been thanked: 340 times
Αν χρειαστείς βοήθεια μην διστάσεις να ζητήσεις!!deus έγραψε:Δωρη , πρωτα οπως ειπα κ σε αλλον φιλο με ενδιαφερει να βρει τα πατηματα του. Υστερα θα ασχοληθω με τους κορμους του που μου αρεσουν πολυ κ μετα θα σκεφτω τι στυλ θα του δωσω [ αν κ δεν νομιζω οτι εχω κ πολλες επιλογες ]
- These users thanked the author Hfestion for the post:
- deus x machina (06 Νοέμ 2022, 20:06)
-
- Imperial
- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 223 times
Αν και είναι διαφορετικό να το βλέπεις ζωντανά, εγώ νομίζω θα αφαιρούσαν πλήρως τον ξερό κορμό. Θα δώσει ωραία κωνικοτητα στο δέντρο και μπορεί να δημιουργηθεί μια ωραία κουφάλα, χαρακτηριστική στα ελαιόδεντρα. Οτιδήποτε άλλο (πχ deadwood) δεν νομίζω ότι ταιριάζει με το είδος.
Είναι πάντως πολύ ωραίο.
Είναι πάντως πολύ ωραίο.
- These users thanked the author thanos75 for the post:
- gmaravelisvet (06 Νοέμ 2022, 10:13)
-
Topic author - Omono
Δωρη , πρωτα οπως ειπα κ σε αλλον φιλο με ενδιαφερει να βρει τα πατηματα του. Υστερα θα ασχοληθω με τους κορμους του που μου αρεσουν πολυ κ μετα θα σκεφτω τι στυλ θα του δωσω [ αν κ δεν νομιζω οτι εχω κ πολλες επιλογες ]
-
Topic author - Omono
σε πρωτη φαση θα το αφησω στην ησυχια του για καμποσο καιρο. Πλεον εχει πολυ καλυτερης ποιοτητα υποστρωματο και πιστευω οτι θα τα καταφερει ξανα.nadim έγραψε: ↑02 Νοέμ 2022, 12:22Γενικά προσπάθησε να έχει καλό αερισμό στις ριζες προκειμένου να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Για τα πρώτα στάδια, ίσως να άξιζε περισσότερο να χρησιμοποιήσεις ελαφρόπετρα, θα βοηθήσει και με το βάρος.
Θα πρότεινα την περίοδο που λιπαίνεις, να κάνεις και μερικές φυλλικές λιπάνσεις. Με το φτωχό ριζικό δεν θα μπορέσει το φυτό να απορροφήσει τα μέγιστα για να "κερδίσεις" στον χρόνο. Οπότε μπορείς να συμβαλεις με λιπάσματα που ψεκάζεις στα φύλλα για επιπλέον ώθηση της ανάπτυξης., με στόχο την ανάπτυξη του ριζικού. Σαφώς είναι πιο ακριβά τέτοια λιπάσματα, αλλά με μερικές εφαρμογές πιστεύω οτι θα βελτιώσεις πολύ τη κατάσταση του δένδρου.
Στην επόμενη μεταφύτευση, νομίζω οτι πρέπει να αλλαχτεί και η κλίση του δένδρου, για να μην είναι τόσο έντονη η αναποδη κωνικότητα, εκτός και αν το διαχειριστείς μηχανικά.
Όπως και να έχει, αξίζει να το δούμε σε μερικά χρόνια καθώς έχει πολύ προοπτική μπροστά του!!
Για λιπανσεις θα σκεφτω πολυ αργοτερα παντως. Το ιδιο και για την κλιση που αναφερεις.
Σε ευχαριστω για τα σχολια σου
-
- Συντονιστής
- Has thanked: 405 times
- Been thanked: 340 times
Ωραίο δέντρο με προοπτική. Τι έχεις στο μυαλό σου?
- These users thanked the author Hfestion for the post:
- deus x machina (05 Νοέμ 2022, 17:27)
-
- Shohin
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 59 times
Γενικά προσπάθησε να έχει καλό αερισμό στις ριζες προκειμένου να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Για τα πρώτα στάδια, ίσως να άξιζε περισσότερο να χρησιμοποιήσεις ελαφρόπετρα, θα βοηθήσει και με το βάρος.
Θα πρότεινα την περίοδο που λιπαίνεις, να κάνεις και μερικές φυλλικές λιπάνσεις. Με το φτωχό ριζικό δεν θα μπορέσει το φυτό να απορροφήσει τα μέγιστα για να "κερδίσεις" στον χρόνο. Οπότε μπορείς να συμβαλεις με λιπάσματα που ψεκάζεις στα φύλλα για επιπλέον ώθηση της ανάπτυξης., με στόχο την ανάπτυξη του ριζικού. Σαφώς είναι πιο ακριβά τέτοια λιπάσματα, αλλά με μερικές εφαρμογές πιστεύω οτι θα βελτιώσεις πολύ τη κατάσταση του δένδρου.
Στην επόμενη μεταφύτευση, νομίζω οτι πρέπει να αλλαχτεί και η κλίση του δένδρου, για να μην είναι τόσο έντονη η αναποδη κωνικότητα, εκτός και αν το διαχειριστείς μηχανικά.
Όπως και να έχει, αξίζει να το δούμε σε μερικά χρόνια καθώς έχει πολύ προοπτική μπροστά του!!
- These users thanked the author nadim for the post:
- deus x machina (04 Νοέμ 2022, 17:43)
A bonsai is a microcosm containing within it, unchanged in everything but size, the mystery of the universe.
- Colin Lewis
- Colin Lewis
-
Topic author - Omono
Θανο , οντως ειχε αργη αναπτυξη . Φαντασου οτι απο το αρχικο φυτο που ειχε βγει , το κομματι που βλεπετε τωρα ειναι το πεμπτο φυτο που εχω διαμορφωσει. Ειναι το μεγαλυτερο και ηταν κυριως στο χωμα της περιοχης απ οπου βγηκε. Βασικη αρχη μου ειναι να χρησιμοποιω χωμα απο την θεση που βγαινει . Τωρα οντως εχω παρει χωμα απο το καφασι της αλλα περιπου 20 τις εκατο. Το υπολοιπο ειναι νεο με περλιτη καμποσο καθως και μειγμα απο διαφορα χωματα και κομποστ .
Θα το αφησω για πααααρα πολυ καιρο στο συγκεκριμενο ποτ μεχρι να σκεφτω παλι την μεταφορα του.
Ο ενας κορμος του ειναι οντως ξερος και θα σκεφτω για δουλεια με ντρεμελ αργοτερα.
Θα το αφησω για πααααρα πολυ καιρο στο συγκεκριμενο ποτ μεχρι να σκεφτω παλι την μεταφορα του.
Ο ενας κορμος του ειναι οντως ξερος και θα σκεφτω για δουλεια με ντρεμελ αργοτερα.
-
- Imperial
- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 223 times
Πολύ ωραίο δέντρο. Ξέρω ότι οι ελιές δεν αναπτύσσουν γρήγορα πλούσιο ριζικό σύστημα, αλλά μου κάνει εντύπωση που είναι τόσο φτωχό 5 ολόκληρα χρόνια στο καφάσι. Αν και δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα. Ίσως γιατί απ' ότι βλέπω ήταν σε σκέτο κηπόχωμα. Τώρα με το ανόργανο που έβαλες θα έχει καλύτερο αερισμό και πιστεύω θα αναπτυχθεί καλύτερα.
Ο 2ος κορμός είναι ξερός; Πώς σκέφτεσαι τη διαμόρφωση;
Καλή επιτυχία εύχομαι να έχει η μεταφύτευση.
Ο 2ος κορμός είναι ξερός; Πώς σκέφτεσαι τη διαμόρφωση;
Καλή επιτυχία εύχομαι να έχει η μεταφύτευση.
- These users thanked the author thanos75 for the post:
- deus x machina (04 Νοέμ 2022, 17:41)
-
Topic author - Omono
yamadori ελια , δευτερη προσπαθεια μεταφυτευσης σε νεο σπιτι
αφου εχει περασει συνολικα 5 χρονια μεσα σε ενα ωραιο κ βολικο [ για μενα , ελπιζω κ για αυτην ] πλαστικο καφασι ,αποφασισα οτι ηταν καιρος να μετακομισει στο νεο σπιτικο της.
Ενα μεγαλο training pot την υποδεχτηκε κ ελπιζω να συνεχισει το ταξιδι της. Λογω του ογκου της καθως και του οτι ηθελα να κανω απογευμα ολη την εργασια , το βραδυ δεν αργησε κ με προλαβε.
Ελπιζω η σειρα που εχω βαλει τις φωτογραφιες να μην μπερδεψει τους φιλους.
Ενα μεγαλο training pot την υποδεχτηκε κ ελπιζω να συνεχισει το ταξιδι της. Λογω του ογκου της καθως και του οτι ηθελα να κανω απογευμα ολη την εργασια , το βραδυ δεν αργησε κ με προλαβε.
Ελπιζω η σειρα που εχω βαλει τις φωτογραφιες να μην μπερδεψει τους φιλους.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.